X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze jest to, że leżę na sali z 8 starymi babami i wszystkie śmierdzą zaraz pawia im puszczę nawet okna ani drzwi nie pozwolą otworzyc, czekam aż mnie na mniejszą sale przewiozą, bo spać nie dają..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wróciłam. Szpital fajnym lekarz zrobił mi usg. Na 100% dziewczynka bo widać było na usg typowe babskie części ciała między nóżkami, mówiąc dosadnie, obydwie wargi sromowe :) malutka ma idealne wymiary jak na początek 21tygodnia. Serduszko bije, dobrze podzielone, wszystkie części ciala w porządku, mózg dobrze zbudowany.. Mam przyjść do nich 30tygodnia. A potem 36go. Do 30 może mnie prowadzić babka z tego poprzedniego szpitala a potem mnie przejmie już ten właściwy na ostatnie 10tyg.. Mała jest ułożona w poprzek dlatego nie raz ją czuje z obydwu stron naraz.

Biorę się za obiad i potem was nadrobię :)

Jeżowa, olik321, malka, admiralka, blue00, Minie Black, Achia, Kaczorka, Bajkaaa, Madzik34, Yoselyn82, JustynaG, KateHawke, pilik, Aga9090, Karma88, KateKum, Lunaris, Lusesita, Tosia2323, Lena21 lubią tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dobrze że już jesteś po i dobrze to zniosłaś :* Z Maluchem na pewno wszystko będzie dobrze :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma gratuluję super wyniku Papp-y :)
    Aga- jesteś dzielna! Dobrze że dziada nie ma,a Ty postaraj się odpocząć. Maleństwo urocze :) i też dzielne! Mam nadzieję że powiedza coś wieczorem.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer gratulacje!
    A za pozostałe kciuki!

malka, Bajkaaa, summer86 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to i ja się pochwalę info z wizyty. Z dzieckiem wszystko ok, waży ok 2600, ułożone główkowo, szyjka 4cm. Lekarz po szybkim usg powiedział że coś miga mu między nóżkami i całkiem możliwe że będzie chłopiec :) niestety tak jest ułożone ze ciężko było zobaczyc.
    Kolejna wizyta 10 lipca i wtedy dokładnie będzie sprawdzał. Pobrał materiał do badania GBS.
    Od początku ciąży przytylam 5 kg,ale pomimo tego czuję się jak słoń... kazał przygotować się psychicznie do cc.

Yoselyn82, KateHawke, admiralka, pilik, Aga9090, malka, olik321, KateKum, Lunaris, Lusesita, ibishka, Flowwer, Amal, Lena21 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, a to nie miała być przypadkiem córeczka? :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduje sie po pierwszej wizycie:)
    Jestem po usg wg.niego 5w2 idealnie odpowiada tm (chyba nawet troche przewyzsza).
    Jest pecherzyk ciazowy 86mm oraz pecherzyk zoltkowy.
    Za 2 tyg kolejna wizyta-tym razem serduszkowa:))
    Kamien z serca.
    Bardzo sie ciesze oby teraz bylo dobrze do konca:)
    Chyba ustawie suwaczek:)

Nenusia dobrze,ze juz masz operacje za soba!

KateHawke, admiralka, pilik, summer86, Achia, Kaczorka, Aga9090, malka, Bajkaaa, olik321, Karma88, KateKum, JustynaG, Lunaris, Lusesita, Angelika83, Flowwer, Tosia2323, ibishka, Amal, Lena21 lubią tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ustawiaj suwaczek koniecznie! Piękne wieści <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, Amal, Ewela i Madzik super wieści z wizyt!
    Aga ale miałaś dzień... dobrze że szybko zareagowali i był lekarz który zna temat. Trzymam kciuki żebyś szybko do siebie doszła i żeby wszystko było dobrze z maluchem!
    Lamka dziękuje za info z esotiq :) byłam dzisiaj przymierzyć, ekspedientki beznadziejne, słowem nie doradzały, ale sama ogarnelam i w domu zamówiłam trzy piękne staniki do karmienia :)

lamka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Ewela, a to nie miała być przypadkiem córeczka? :)
    Na początku lekarz mówił że chyba chłopiec, 16 tygodniu 95% ze dziewczynka i tak było do dziś, a podczas badania lekarz stwierdził że byc może będzie chłopak.
    Dla mnie nie ma znaczenia czy chłopiec czy dziewczynka, ważne aby dziecko było zdrowe ❤

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stan ktg wieczornego: skurcze co 12min (regularne co do minuty!) powyżej 110.
    Czyli bez zmian.
    Młody sobie igra kolejny dzień.
    A ja dzisiaj miałam spokojniejszy psychicznie dzień i już mnie te skurcze nawet nie ruszają.
    Czuję że wyskoczy i tak po terminie... a całą tą akcję okupię wizytami u psychiatry.
    Miłego wieczoru dziewczyny.
    Pewnie rewelacji ode mnie dzisiaj nie będzie bo przecież jest 'bez zmian'.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja bym pewnie już nie wytrzymywała psychicznie i namawiałabym dziecko, żeby jednak wyszło i żebyśmy sobie mogli szybciej iść do domu.

Mam nadzieję, że będzie po Twojej myśli

Ania1003 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ania, ja bym pewnie już nie wytrzymywała psychicznie i namawiałabym dziecko, żeby jednak wyszło i żebyśmy sobie mogli szybciej iść do domu.

Mam nadzieję, że będzie po Twojej myśli

Właśnie będę namawiać tylko jak M dostanie bilety. Wtedy będę robić km po korytarzu bo mimo że szyjka 11mm to jak stal...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, cieszę się, że jesteś lżejsza już o to cholerstwo, teraz maleństwo ma miejsce dla siebie i hasa pewnie intensywnie. :-)

Ania ja bym chyba już oszalała na Twoim miejscu, bardzo Ci współczuję w sytuacji, gdy mąż daleko a szpital jaki jest każdy widzi.

Pilik pochwal się zakupami jak dojdą :-D wzięłas ten taki granatowo-morelowy taki ładny w koronie?

Ewela uuu ale może być niespodzianka. ;-)

Dziękuję za rady odnośnie ZUSu, będę się tam dobijać po weekendzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a kiedy dokładnie M. Dostanie bilety? Podejrzewam że ja też bym zwariowala. Jesteś dzielna i cierpliwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 19:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie WP.PL wypluło mi reklamę że jutro tania sobota w lidlu i np body niemowlęce 2pack będą za 7,99(zamiast 15,99) u mnie w lidlu jakieś resztki widziałam to może coś jutro jeszcze znajdę- choć jeszcze nic nie kupiłam dla malucha..

słyszałyście o imieniu KOSMA dla chłopca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 19:48

• olik321 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia u mnie w liceum jeden chłopak tak miał na imię.

Dziś mnie emek wkurza... działa mi tak na nerwy, że zaraz go rozniosę

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Kosmo kojarzy mi się z bajki Wróżkowie chrzestni :D

Lusesita lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer! Gratulacje, kochana! Dużo sil i niech malutka rośnie zdrowo! Tak sie cieszę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 19:59

‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ