X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi z Potopem się kojarzy! Tam byli bracia Kosma i Damian - Ci co zawsze pytali F. Pieczkę "Ojciec, prać?"

A w serialu Medyceusze też był Kosma czyli Cosimo. Wkurza mnie jak w serialach historycznych spolszczają imiona :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 20:03

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się kojarzy z litanią, w kościele na jakąś okazje się śpiewa i tam jest „święty Kosmo i Damianie” :p

Lamka kupiłam model Jolly, Josie i Nassia :) i majty takie zwykle, musiałam coś dobrać bo taniej wychodziło wtedy ;)

Lusesita lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Ania a kiedy dokładnie M. Dostanie bilety? Podejrzewam że ja też bym zwariowala. Jesteś dzielna i cierpliwa :)

Dzisiaj mały progress, bo dostał info że jeżeli zmiennik się zgodził to go dokoptują do tej najbliższej podmiany.
    Był pisany na połowę lipca.
    Ale dopóki nie wsiądzie fizycznie do samolotu, to nigdy nie mogę się cieszyć.

Chociaż dzisiaj mała nadzieja się tli już...

lamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli to takie imię nie do końca z kosmosu :p

Ania- to trzymam kciuki za szybki i szczęśliwy powrót M. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 20:08

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    czyli to takie imię nie do końca z kosmosu :p

Ania- to trzymam kciuki za szybki i szczęśliwy powrót M. :)
    Jest taka blogerka matkatylkojedna i ona ma właśnie Kosme :)

Aniu poprostu jak już będziesz miała zielone światło to powiesz lekarzowi że cię już boli i że jesteś wykończona tymi skurczami to dadzą Ci balonik na wywołanie albo zrobią cc :) będzie dobrze :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni się tylko pytają o te skurcze- bo kto chce to je widzi. A też na ktg wychodziły teraz regularnie (specjalnie liczyłam).
    Pielęgniarka przy odczepianiu mnie pytała czy czuję i czy są mocniejsze. Także dla mnie nic się nie zmieniło. A doszło nawet do 137 wieczorem ;D
    Nawet się nie jąknęłam z bólu.

Także podejrzewam że to i tak straszaki... a że człowiek głupi w pierwszej ciąży to nieświadomy.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a nie masz wrażenia że te nasze ciąże to jakieś dziwne są? Jakoś nie można spokojnie terminu doczekać tylko wiecznie coś, i nie mówię tu tylko o naszej dwójce ale wiele z nas ma dziwne problemy które za czasów starań były albo abstrakcja albo w ogóle nieznane

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to wrażenie i ono jest o tyle dziwne, że wszystkie problemy spadają na staraczki...
    Przecież ŻADNA tutaj z obecnych nie przeszła ciąży bez szwanku...

A była ze mną dziewczyna, która nawet nie wiedziała po co się betę robi...
    Albo że są jakieś badania prenatalne czy usg 3d!!! A wyglądała na wykształconą- wiecie o co chodzi, żadna patologia rodząca na zawołanie.

Była po terminie i po 1,5 dnia 'chodzenia' po szpitalu urodziła. Mówi że 0 dolegliwości przez całą ciążę i do czwartku chodziła normalnie a w piątek po terminie i z musu już szpital... urodziła tak jak chciała przez weekend i do domu w pon...

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to mi chodzi, ja nie wiem czy to jakaś kara za wiedzę? Kurde naprawdę jak nie myślałam że będę chciała tak szybko rodzic tak chciałabym żeby już był sierpień i żebym mogła być w domu z maleńką, no ale też chciałabym chociaż lipiec psychicznie lepiej dla mnie by było, eh ważne że jutro kończę następny tydzień i jakoś mi humor wróci mam nadzieję :)
    A swoją drogą ta moja znajoma z trojaczkami to ogólnie nie miała problemów w ciąży tylko anemie miała jakoś koło 25tc i położyli do szpitala a w ogóle to chyba w 28tc w ciąży trojaczej trzeba leżeć już w szpitalu więc leżała ale wcześniej nie myślała o tym że coś mogli by być nie tak

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że bywa i tak i tak. Faktem jest że "im mniej tym lepiej śpisz"- i jak widać sprawdza się to w kwestii choćby przytoczonej przez Ciebie Aniu historii.
    Ale np ta moja znajoma od bliźniaczek, to jej druga ciąża. Pierwsza bezproblemowa, zdrowa córka :) w drugą zaszli od 1 strzału. Ale potem już nie było tak różowe. 2 ataki stanu przedrzucawkowego, woda w płucach,cesarka na cito żeby zdążyć uratować i ją i dziewczynki. Po porodzie nadal ciśnienie 160/100, potas w moczu i groziły jej dializy. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
    Ale jak widać nigdy nie wiadomo co się stanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, właśnie nadrobiłam ale po poście Nenusi zapomniałam połowy tego co miałam napisać ! Kochana jak dobrze że już po wszystkim, odpocZywaj i regeneruj się dla maluszka :* już teraz będzie tylko lepiej i spokojniej, że tej cholery już nie ma

Ania podziwiam Cię, tak samo jak Bajke że tak dajecie radę w tym szpitalu tyle czasu. Dzieciaczki charakterne od początku testuja Wasza cierpliwość ;) niech mały jeszcze trochę siedzi w brzuchu i czeka spokojnie na tatę. A co do szpitala i podejścia do pacjenta to brak mi słów...

Lamka bardzo się cieszę że się uspokoiło i czujesz się lepiej :*

Co do ubranek to moja długo nosiła 44 i 50, bo te 56 ze smyka są naprawdę spore. Teraz też kupię najwięcej na 50, bo na tym etapie ciąży Tosia ważyła ponad 750 a Zuzia tylko 614 więc raczej duża nie będzie. Termin wg usg też późniejszy bo jest malenka

Krzesełko do karmienia mam z caratero ze smoka i bardzo polecam, jest duże a Tosia dalej w nim je :)

Olik są plusy takiej budowy ciała, nie będziesz miała dużo do zrzucenia po ciąży ;)

Moja babcia czeka na tomografie na następny dzień piątek, wtedy ponownie cystoskopia i zobaczymy co dalej. Mam tylko nadzieję że nie ma nic poza pęcherzem... Obie z Zuzią dają nam popalić ostatnio... Co do wlamania a to karma raczej mi dała po dupie bo kolejny dzień emek biedny nie mógł remontu robić :d ale zrobił mi znowu pizze więc wybaczylam. Od jutra będzie mnie mniej, bo muszę do środy wykuć na obronę.

Pochwalę się, że promotor (jest ogromnym autorytetem naszej katedry i nie tylko) wystawił recenzje mojej pracy i bardzo mnie pochwalił. Ocenił ją na 5 :)

Mam głupie myśli jak Zuzia się nie rusza, naczytałam się o udarach i zakrzepach przy kardiomegalii (wiem, nie powinnam czytać)

Rucola daj znać jak wyjazd i jak Lew znosi podróż :)

Karma bardzo się cieszę że wyniki dobre :* ciekawe czy płeć się potwierdzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 20:51

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia moja mam opiekowała się nawet jednym takim ale myślałam że rodzice gdzieś z poza Polski :P chyba niedoinformowana jestem :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Achia moja mam opiekowała się nawet jednym takim ale myślałam że rodzice gdzieś z poza Polski :P chyba niedoinformowana jestem :P
    Jak powiedziałam mężowi to spojrzał na mnie jakbym co najmniej przyniosła juz do domu kosmitę a nie dziecko i mówi "Oskar zostaje" :p
    W ogóle wygadalam że mam niespodzianke (durna ja)a on na jutro na dzień ojca? Zrobiłam z siebie idiotkę i mówię że dzień ojca wg fejsbuka był tydzień temu i zdziwiona że jak to jutro? Ja ojca nie mam więc daty nie muszę pamiętać. Chyba uwierzył :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obchodzie, guz miał ponad 20 cm, był 3 razy skręcony, usunęli mi jeden jajnik, zdrowy zostawili

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja już po obchodzie, guz miał ponad 20 cm, był 3 razy skręcony, usunęli mi jeden jajnik, zdrowy zostawili

omamuniu.. najważniejsze że go już nie ma! a kiedy będą wyniki hist-pat?
    a kiedy zrobią USG maluszka po zabiegu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik chodziło mi o ten Josie, bardzo mi się podoba, może też jeszcze zdążę upolować. :-) Rucola też go ma.

Nenusia jak się czujesz? Cieszę się, że już jesteś zdrowa i dłużej Ci to nie zagraża.

Ania dobrze, że jest postęp w sprawie męża.

Malka ja znowu zeżarłam sałatkę z buraczków :-D

Luna gratulacje świetnej pracy! Teraz to już tylko formalność. :-)

Luna1993, pilik, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 cm !!!
    Jestem w szoku ważne że już po wszystkim <3
    Jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    omamuniu.. najważniejsze że go już nie ma! a kiedy będą wyniki hist-pat?
    a kiedy zrobią USG maluszka po zabiegu?
    Nie wiem ja ledwo żyje, cesarki to były pikuś przy tym... Usg zrobią jak wstanę na nogi tak mi powiedziała lekarka

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To odpoczywaj!:) dziada nie ma, teraz będzie tylko lepiej :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia odpoczywaj <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ