X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita Dominika jest cudowna <3
    Summer cieszę się że takie dobre wieści! A przecież będzie tylko lepiej na pewno :)
    U nas dzisiaj poprawa pogody, przyjemnie spacerowo się zrobiło.
    Minie to by był świetny wynalazek jakby można przez pępek zerkać na malucha!!

Lusesita, Karma88 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że po kawie jest u mnie ciut lepiej z głową (w sensie z bólem ;-) ).
    Dziewczyny, ale macie niesamowite sny, mega się uśmiałam. :-D

Summer cieszę się, że Anulka pozwala się ciut przespać i że nie ma tragedii z bólem po porodzie. :-)

Lenka daj znać czym prędzej jak dowiesz się, jak z Franiem.

Lusesita Dominika jest cudna <3

Olik mały odkurzaczu :-D

Lunaris tylko pamiętaj, nie stresuj się eksem.

Resecik super, że wypoczywacie psychicznie. Przed ciążą to bardzo ważne. ;-)

A w ogóle chciałam zaznaczyć, że zaraz rozbijemy 1000 stronę. Proponuję, żeby teraz Pilik pisała na zmianę z Malką i w nagrodę szybki poród. :-D

pilik, Karma88, Lusesita, Flowwer, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena z całych sił zaciskam kciuki, żebyście mogli Frania zabrać do domku <3 tak długo musicie na to czekać, więc niech ten dzień w końcu nadejdzie <3

Luna kciuki za obronę, na pewno będzie 5, córcia Ci podpowie :)

Olik współczuję tych bóli głowy... mam nadzieję, że w końcu będzie lepiej

malka i pilik - czekamy na info, że coś się dzieje :D

Summer podziwiam, że znajdujesz czas na forum i żeby się do wszystkiego odnieść jeszcze! cudownie sobie radzisz <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 10:09

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha jakby to miało zadziałać Lamka to bym zrobiła jakieś polowanie! :p
    Jezowa chyba nam się to obu marzy ;) ale obawiam się, że malce bardziej należy bo czeka kilka dni dłużej ;)
    Ja coś spróbuje uszyc, może posłanie dla psa czy kocyk. Muszę się czymś zająć...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita
    Hehe, bo Dominiki to się lubią zdrowo pośmiać , a co ;)
    Buziole dla malutkiej :)

Jak chcesz to w zamian podrapię od Ciebie sierściucha za uchem - znowu mnie okupuje od rana i grzeje, ale tym razem tylko w nogi :)

A mi się przypomniało, że mam dziś pierwszą wizytę ciążową na NFZ- tę, co ją umawiałam 4 kwietnia! No proszę, jak szybko zleciało. Chyba pójdę tam z tym wielkim brzuchem i powiem "wydaje mi się, że jestem w ciąży, sprawdzimy?" A tak serio to pójdę tylko i wyłącznie po skierowania nz badania na NFZ - raz sobie przyoszczędzę. I wykorzystam każdy dobry pretekst zeby na chwilę wyjść z domu ;)

Achia, pilik, Lusesita, lamka, Jeżowa, Nadzieja22, Bocianiątko, malka, Kargo31, summer86, Lena21, Lunaris, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na listę i jestem 10 w kolejce :) ciekawe jak to realnie wyjdzie :)
    Dziewczyny jak myślicie przy kupnie wózka targować się czy coś? Albo mówić o jakimś gratisie? :) pytam bo nie wiem czy w razie czego emka wysyłać tylko z zaliczka czy żeby się targowal :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika daj znać po wizycie! tyle tu historii jak to na nfz bywa fatalnie, zobaczymy jak jest w gdańskim oddziale ;p

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika 4 kwietnia??? Kpina jakaś. :D
    Ciekawe jak na wizycie będzie. Powodzenia.

Bajka mi właśnie uświadomiła, że jest lista z nami ciężarnymi. Zajrzałam i dziwnie tam siebie widzieć po tych latach starań.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wózek używany? Jeżeli tak, to ja bym sprawdziła jak te wózki chodzą i jak są jakieś tańsze egzemplarze to próbowała jeszcze coś wynegocjować ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :)
    U mnie rano zaczyna się troszkę później niż u Was gdyż póki co nie mam problemów ze snem. Głowa nie boli. Mój eMek twierdzi, że na ból głowy on ma najlepsze lekarstwo czyli <3 Próbowałyście?

Dziś na wadze było dokładnie 8kg na plusie (w skończonym 30 tygodniu).
    Lena21 wrote:
    Pilik ja tez próbowałam wczoraj tak Frania przekonać, bo oczywiście to teraz zupełnie nieważne ale wydaliśmy już tyle pieniędzy na paliwo, że mógłby mieć za to mnóstwo innych rzeczy dla siebie. A tak naprawdę już bym go chciała tylko tulić i całować, ale nie wiem czy jako faceta ten argument by go przekonał :) trzymam kciuki, żeby nasze dzieci posłuchały

Lena, weź go przekupuj "butelką". Jak to mój eMek mówi - jeśli chodzi o karmienie piersią to najfajniejsza jest butelka :D
    Może to go przekona...bo w szpitalu to jednak plastik...

Reset , Przepiękne zdjęcie - jak z katalogu :) My w tym roku musieliśmy odpuścić góry ze względu na Malutką ale kto wie... może w przyszłym roku?

Luna , podziwiam! Planujesz pójść we wrześniu na aplikację a to całkiem zaawansowana ciąża wtedy będzie.

Lusesita Ale cudowny śmieszek :) A powiedz mi, jaki obecnie rozmiar ubranek Mała nosi? I co u Ciebie się najlepiej sprawdziło?

Bajka niech eMek się nie przyznaje w sklepie, że możesz rodzić w każdym momencie. A zawsze jak już wybierze model to może zapytać "A czy jakbym zdecydował się teraz to będzie jakiś rabat?".
    No i wiele zależy czy macie wybrany jakiś konkretny model? Czasami wyprzedają jakieś modele z mnóstwem gadżetów i dobrą ceną.
    A jeśli mowa o używanym to dużo zależy... my się nie targowaliśmy bo dostaliśmy wózek w naprawdę dobrej cenie. Ale jeśli chodzą te wózki drożej a na miejscu by coś drobnego wyszło to można wtedy się targować. :)

Olik a jak Ci idzie odchudzanie eMka?
    U mnie też włącza się często ssanie. Wtedy szykuję np. miseczkę owoców (truskawek/czereśni/porzeczek/winogron co kto woli) i nadrabiając forum podjadam. I póki jem - jest dobrze. Gorzej jak się porcja skończy... W 1 trymestrze tak miałam, że musiałam coś jeść bo inaczej miałam mdłości.

A tu pokazuję różnicę 10 tygodni.
    20tc +1kg (Praktycznie nie widać ciąży)
    30tc +8kg (Ewidentnie coś dużego połknęłam :D)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99afebf79c78.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 11:01

Karma88, Lusesita, lamka, Achia, Kaczorka, pilik, blue00, malka, Luna1993, Jeżowa, olik321, Yoselyn82, Lena21, Lunaris, KateHawke, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - ja się kiedyś w styczniu zapisywałam na NFZ i najpierw miała być wizyta w lutym, później przenieśli mnie na marzec a w ostateczności skończyło się na kwietniu!
    Ale przynajmniej zdążyłam zajść w ciążę! :D poszłam w 11tc ;)

Summer - świetnie, że sobie tak radzicie :) teraz już każdy dzień będzie coraz piękniejszy.

Lena - za wyniki Frania kciuki zaciśnięte! Czekamy na pozytywne wieści :)

Luna - stresu przedegzaminacyjnego nie zazdroszczę.. ale jeszcze tylko trochę i będzie po wszystkim a Ty będziesz się cieszyć 5 na dyplomie :)

My już jesteśmy u teściów na wsi.
    Ale oczywiście nie ma nudy - ząb mi pękł i się ukruszył. Nie mam 1/3 górnej szóstki! A dentysta najszybciej w piątek. Mam tylko nadzieję, że nie zacznie mnie napieprzać :/

Luna1993, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- jutro zapytam pana doktora czy <3 w końcu można ;)
    brzusio śliczny :)

JustynaG lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna piękny brzuszek :-)
    Ubranka teraz mamy na 62.
    Na początek najlepiej sprawdziły się pajace, body kopertowe i połśpiochy.
    Często był pajac na body zakładany na początku, bo zimno małej było. Później body i półśpiochy.

JustynaG lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita cudowna coreczka <3

Luna kciuki!

Lusesita, Luna1993 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - a uśmiech Dominiki rozbraja :D

Lusesita lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o nowy wózek pytam bo używany to wiadomo, a on raczej z tych mało mównych więc raczej nie będzie gadał że leżę w szpitalu i że mogę rodzic w każdej chwili a mój emek taki ze jak był oglądać wózki to mówił że był fajny przeceniony z 1900 na 500 zł podejrzewam że ostatni model starej kolekcji po wystawowy który pewnie jest brudny, ale oczywiście nawet zdjęcia nie zrobił żebym wiedziała co to za wózek jest :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko ;) Kiedy byłyście na pierwszej wizycie ciążowej? U mnie niby według OM 4+5, ale wydaje mi się, że owu była 2 tygodnie temu. Wczoraj beta była 307.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja zależy kiedy chcesz iśc :) Siwulec np poczekała i poszła tak żeby zobaczyć czy jest serduszko. ja poszłam wcześnie i był sam pęcherzyk ciążowy. generalnie przy becie ok 1000 widać czarną kropkę na ekranie- tak mówi mój lekarz. ja poszłam tydzień po terminie @. ale teraz chyba poszłabym póżniej. zależy też jak się czujesz, jak musisz brac leki i je ustawić to warto pójsć wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 11:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja jeszcze z tydzień bym poczekała na Twoim miejscu.
    Odnośnie wózków, Olik i reszta Wrocławianek - warto podjechać do askota na Psie Pole pooglądać? Bo mamy dzisiaj wolne i wymyślam co możemy robić przy takiej pogodzie. :-D

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz mowil, ze najlepiej przyjść w 5+0 by potwierdzic ciaze wewnatrzmaciczna i w 7+0 by zobaczyc serduszko

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ