Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
lamka wrote:Resecik jak tam?
Lamka, super! Odpoczywamy od wszystkiego, zakochujemy się w sobie na nowo i nie myślimy o niepowodzeniach. Na forum bywam tylko jak M. śpi albo bierze prysznic, stąd mało piszę.
Ale dziś wracamy, więc od jutra będzie mnie tu więcejpilik, Luna1993, lamka, Lunaris, Bajkaaa, Nadzieja22, JustynaG, Kaczorka, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lamka dokładnie mi też gin mówił że na zatrzymywanie wody w organizmie w ciąży mamy mały wpływ, jasne jak ktoś ma mega obrzęki i złą dietę to pewnie pomoże, ale tak całkiem nie da się tego wyeliminować.
Rucola jak na pedagoga przystało bardzo pedagogiczne, haha
Ewela współczuje tej nie wiedzy. Chociaż z drugiej strony u nas od początku wszyscy byli pewni że dziewczynka, a ja zaczynam mieć stresa i myśli że może chłopak wyjdzie a ja wszystko dziewczęce mam...!
A w ogóle sniłyscie mi się, jakiś film ginekologiczny kręcili, byl dziwny przypadek Ani ze skurczami, była krótka szyjka Bajki (która donosiła do 38 tygodnia!) i jeszcze jakieś dziwne rzeczy, a reset siedziała jako sędzia z młoteczkiem i peruką, och ale wyobraźnia mnie poniosłaLuna1993, blue00, Minie Black, olik321, Rucola, lamka, Sarna84, Jeżowa, Lunaris, Bajkaaa, Nadzieja22, JustynaG, Kargo31, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena- kciuki za Frania
Luna- powodzenia na obronie, jestem pewna że będzie 5:)
Dziś i mnie dopadł ból głowy. Obudziło mnie takie pulsowanie, jakby zaczynala się migrenależę w łóżku, mokry ręcznik na skroniach.
W ogóle dziś chyba z łóżka nie wyjdę...Luna1993, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLamka, do mnie też już dotarł ból głowy... Ale to to jest pikuś - od wczoraj mi się "cofa" nie mam mdłości, nie wymiotuje, tylko co chwilę czuję cofke ....
Pilik - sen ciekawy, nie powiemmi od 2 dni się śni że przez taki rozciagniety pępek oglądam dziecko w brzuchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 09:21
lamka, Lunaris, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Lena pisz ile sie da o Was. Pięknie się czyta o Waszych postępach. A Franio to mały wojownik, Wy na spokojnie teraz wszystko pozałatwiacie, a potem tylko skupienie na synku. :*
Luna a przypomnij mi to licencjat czy magisterka? Ten stres dzień przed był okropny. Nauka i tak już do głowy nie wchodziła. Mam nadzieję, że szybko pójdzie.
Bóle głowy też moga chyba od heparyny być, prawda? Ja co kilka dni mam takie ćmienie.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Nadzieja witaj
Lenka kciuki za Frania. Sercem jestem z Wami
Ja Dominiki 2 doby obok siebie nie miałam i mimo że w tym samym szpitalu była, to rozpacz mnie ogarniam, to co dopiero Ty musisz przeżywać
Mam nadzieję, że to już dziś
Luna kciuki za obronę
Rucola mało tego że się uśmiechała, ona była rozgadsna na całego i próbowała te swoje śmiechu w głos, które od kilku dni jej się udają
Zasnęła przed 5 i śpi nadal
Nika koteł zacnyuwielbiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 09:27
Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, biorę się za nadrabianie, bo strony lecą ostatnio z prędkością światła
jak mała pozwoli to poodpisuję.
Dziękuję że o nas myślicie i pytacie - wczoraj mieliśmy wizytę położnej, super kobietka, sprawdzała i malutką i technikę karmienia, pomogła mi się z poduszką ciążową ustawić w odpowiedniej pozycji - o niebo lepiej i mała dzięki temu chyba efektywniej je.
Dzisiejsza noc już lepsza, ale walczyłam o spanie w łóżeczku. Gdy śpi ze mną w łóżku jestem tak przejęta, że wybudzam się co 5-10 minut. Wiedziałam, że tak będzie dlatego kupiliśmy monitor oddechu. Więc po karmieniu/przewijaniu zasypiała ze mną, a później ją odkładałam do łóżeczka i jeszcze głaskałam kilka minut, w efekcie większosć nocy przespała w łóżeczku, a ja łącznie spałam 4-5 h, co uważam za niezły wynik
Malenka jest przesłodka, ale dzień tak szybko mija, że niezbyt wiele czasu pozostaje na cokolwiek innego, ale może też przez to że wczoraj była położna i teściowie, więc chwilka zeszła.
Musimy się jeszcze na dniach ogarnąć ze wszystkimi formalnościami. Dziś mąż jedzie do USC zarejestrować naszą Anulkę
No a ja robię zamówienie ze Smyka, żeby mieć choć kilka rzeczy na 50 cm na wyjście na spacer.
Malka, Pilik - kciuki za Wasze dziewczynki, żeby się zdecydowały wyjść z brzuszków. Może czekają na poprawę pogody?
Malka, wiem że się powtórzę, ale info z ktg odnośnie braku skurczów nie ma co się przejmować, bo sytuacja może się zmienić z godziny na godzinę, ważniejsze że z Felą wszystko ok!
Lena - kciuki za Frania, żebyście mogli go zabrać do domudzielny mały wojownik!
Luna - kciuki za obronę!
Ania - trzymam mocno kciuki, żebyś wytrwała ten pobyt w szpitalu. Wiem, że niekompetencja jest w takiej sytuacji dobijająca, ale jeszcze trochę i będzie to już tylko przykrym wspomnieniem. Poczekaj jeszcze troszkę na powrót eMka, jego wsparcie na pewno dużo zmieni w tej sytuacji.
Bajkaa - dołączam do dziewczyn, Twoje nastawienie jest niesamowite. Tyle dni już wytrwaliście i kciukam mocno za każdy kolejny!
Flowwer - jak Ty się czujesz?
Olik - ja też pod koniec małą czułam już czasami bardzo nisko i szczególnie dziwne było właśnie to uczucie gmerania przy szyjce. Poza tym czułam nacisk na spojenie łonowe.
Przepraszam, jeśli kogoś pominęłam, ale dużo to się dzieje ostatnio i przy nadrabianiu ciężko spamiętać. Jedynie chyba reset daje radę
A tak na koniec, jakie to dziwne uczucie nie mieć brzuszka i nie czuć ruchów.. nie myślałam, że po ciąży będzie mi tęskno za nim. Czasem z przyzwyczajenia się łapię i mam ochotę pogłaskać.Sarna84, KateHawke, Bajkaaa, Rucola, Lena21, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Summer cieszę się, że u Was coraz lepiej z snem i karmieniem!
Taka położona, która podpowie i pomoże to skarb
Dobra wstaję i się ogarniam... bo mam dziś dzień wciągania wszystkiego, wleciały już 3 kanapki, 3 jajka, duży jogurt i teraz kawa. A emek patrzy i nie dowierzaale co zrobić jak głód ssie
Resecik korzystajcie ile można!! cudowny czas tak zakochiwać się na nowoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 09:31
Lusesita, lamka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Mała imprezowiczka
Po nocnych harcach u mamy w łóżku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/138d16846e6c.jpgolik321, Karma88, Luna1993, Sarna84, Minie Black, Yoselyn82, Jeżowa, Achia, Lunaris, pilik, lamka, Bajkaaa, Tosia2323, Nadzieja22, JustynaG, StaraczkaNika, Kaczorka, Amal, blue00, malka, 91Ewela09, Rucola, KateHawke, Lena21, E_w_c_i_a, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:Z taka ilością kciuków to będzie mi głupio jak 5 nie będzie
Karma to magisterka
No to już ostatni stres i z głowy całkiem.Jakieś kursy będziesz jeszcze chciała robic? Dodatkowy kierunek w przyszłości?
Summer cudownie sie takie wieści czyta od Ciebie.Jak fizycznie się czujesz?
Emilka
nick nieaktualnyKarma88 wrote:No to już ostatni stres i z głowy całkiem.
Jakieś kursy będziesz jeszcze chciała robic? Dodatkowy kierunek w przyszłości?
Summer cudownie sie takie wieści czyta od Ciebie.Jak fizycznie się czujesz?
więc jeszcze stresy większe będą. Ale to prawda, że dzień przed jest najgorzej, a za 25 godzin będę się z tego śmiała. Już więcej kierunków nie planuje, 2 lata temu skończyłam historię sztuki i jednak prawo to jest coś, co chce robić w życiu. Zobaczymy jak z Zuzia wyjdzie, czy a radę w tym roku zacząć aplikację, jak nie to najwyżej za rok. Miło że pytasz :*
Lusesita aż mi się łezka w oku kręci, jaką ona śliczna
Te bóle głowy to dziś chyba pogoda, bo też mnie boli. Odkładam telefon, bo zamiast się uczyć to ciągle tu zaglądam. Do wieczora ;*Lusesita lubi tę wiadomość
-
Summer I tak świetny wynik jeśli chodzi o sen
Cieszę się, że trafiłaś na taką super położna. Teraz z dnia na dzień coraz bardziej będziecie się z Anią uczyć siebie nawzajem
Luna dziękuję :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 09:40
-
Karma fizycznie jest ok. W szpitalu czułam się jakbym nie rodziła, nawet nacięcie mocno nie dokuczało, ale okazało się że to chyba kwestia hormonów i adrenaliny, bo w niedzielę po powrocie do domu ledwo siły miałam na cokolwiek.
Rana po nacięciu troszkę boli, ale nie mam jakichś dużych problemów z siedzeniem czy nawet wizytą w toalecie, więc nie taki diabeł straszny jak go malują. Mam nadzieję, że i w kwestiach seksu nic to nie zmieni
Bardzo się cieszę, że udało się urodzić naturalnie. Choć w trakcie porodu przy mocnych bólach powiedziałam do lekarki, że już rozumiem dlaczego kobiety decydują się na cc z wyboruLuna1993, Sarna84, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
I wstała mała smieszka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c5a7fe4a89e.jpgLuna1993, Minie Black, Achia, summer86, pilik, lamka, Sarna84, emi2016, Jeżowa, Bajkaaa, olik321, Yoselyn82, Tosia2323, Bocianiątko, Nadzieja22, JustynaG, StaraczkaNika, Kaczorka, Amal, blue00, malka, 91Ewela09, Rucola, Angelika83, KateHawke, Lena21, Lunaris, E_w_c_i_a, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Mamusie,
Życzę miłego dnia wszystkim. Ja od rana biegam, już jestem po spotkaniu z prawnikiem (Ex przypomniał sobie ze ma syna) a teraz jem na mieście pyszne śniadanko, za chwilę lecę do Smykado kina i na kawę z koleżanką. Będę czytać wieczorem co zmajstrowalyscie.
Na razie super się cieszę z wieści od Lenki i trzymam kciuki za wypis Frania!Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
Luna uciekło mi, że Ty drogą Emilki lecisz. Ambitnie.
Summer czyli nie ma jakiejś tragedii. To super! A Ania na pewno wszystko wynagradza.
Znowu moja efektywność jest na poziomie -100.Emilka
Summer wspaniale jest czytać, że dajecie sobie tak świetnie radę. Dobra położna na starcie kp to skarb! Z każdym kolejnym dniem będzie lżej i łatwiej, wykorzystuj dzienne drzemki Anulki na odpoczynek, to jest luksus w połogu mając jedno dziecko
Lena zaciskam mocno kciuki za Frania i wyjście, obyscie juz za chwile mogli się tulic i całować w domku.
Luna powodzenia na jutrzejszej obronie, moje kciuki jutro należą do Ciebie.
Malka, Pilik dziś jest naprawdę piękna data, a wyczesana zabawka nawet mnie by przekupiła
Jeszcze chwila i 1000 strona naszego wątku!
Lusesita Mała jest przecudnaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 10:03