X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Resecik jak tam?

Lamka, super! Odpoczywamy od wszystkiego, zakochujemy się w sobie na nowo i nie myślimy o niepowodzeniach. Na forum bywam tylko jak M. śpi albo bierze prysznic, stąd mało piszę.
    Ale dziś wracamy, więc od jutra będzie mnie tu więcej ;)

pilik, Luna1993, lamka, Lunaris, Bajkaaa, Nadzieja22, JustynaG, Kaczorka, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka dokładnie mi też gin mówił że na zatrzymywanie wody w organizmie w ciąży mamy mały wpływ, jasne jak ktoś ma mega obrzęki i złą dietę to pewnie pomoże, ale tak całkiem nie da się tego wyeliminować.
    Rucola jak na pedagoga przystało bardzo pedagogiczne, haha ;)
    Ewela współczuje tej nie wiedzy. Chociaż z drugiej strony u nas od początku wszyscy byli pewni że dziewczynka, a ja zaczynam mieć stresa i myśli że może chłopak wyjdzie a ja wszystko dziewczęce mam...!
    A w ogóle sniłyscie mi się, jakiś film ginekologiczny kręcili, byl dziwny przypadek Ani ze skurczami, była krótka szyjka Bajki (która donosiła do 38 tygodnia!) i jeszcze jakieś dziwne rzeczy, a reset siedziała jako sędzia z młoteczkiem i peruką, och ale wyobraźnia mnie poniosła

Luna1993, blue00, Minie Black, olik321, Rucola, lamka, Sarna84, Jeżowa, Lunaris, Bajkaaa, Nadzieja22, JustynaG, Kargo31, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- kciuki za Frania :)
    Luna- powodzenia na obronie, jestem pewna że będzie 5:)

Dziś i mnie dopadł ból głowy. Obudziło mnie takie pulsowanie, jakby zaczynala się migrena :/ leżę w łóżku, mokry ręcznik na skroniach.
    W ogóle dziś chyba z łóżka nie wyjdę...

Luna1993, Lena21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, do mnie też już dotarł ból głowy... Ale to to jest pikuś - od wczoraj mi się "cofa" nie mam mdłości, nie wymiotuje, tylko co chwilę czuję cofke ....

Pilik - sen ciekawy, nie powiem :D mi od 2 dni się śni że przez taki rozciagniety pępek oglądam dziecko w brzuchu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 09:21

lamka, Lunaris, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena pisz ile sie da o Was. Pięknie się czyta o Waszych postępach. A Franio to mały wojownik, Wy na spokojnie teraz wszystko pozałatwiacie, a potem tylko skupienie na synku. :*

Luna a przypomnij mi to licencjat czy magisterka? Ten stres dzień przed był okropny. Nauka i tak już do głowy nie wchodziła. Mam nadzieję, że szybko pójdzie. ;)

Bóle głowy też moga chyba od heparyny być, prawda? Ja co kilka dni mam takie ćmienie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z taka ilością kciuków to będzie mi głupio jak 5 nie będzie ;) Karma to magisterka

Rucola lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja witaj :-)

Lenka kciuki za Frania. Sercem jestem z Wami <3
    Ja Dominiki 2 doby obok siebie nie miałam i mimo że w tym samym szpitalu była, to rozpacz mnie ogarniam, to co dopiero Ty musisz przeżywać :-(
    Mam nadzieję, że to już dziś :-)

Luna kciuki za obronę ;-)

Rucola mało tego że się uśmiechała, ona była rozgadsna na całego i próbowała te swoje śmiechu w głos, które od kilku dni jej się udają :-D
    Zasnęła przed 5 i śpi nadal :-D

Nika koteł zacny :-) uwielbiam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 09:27

Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, biorę się za nadrabianie, bo strony lecą ostatnio z prędkością światła :) jak mała pozwoli to poodpisuję.

Dziękuję że o nas myślicie i pytacie - wczoraj mieliśmy wizytę położnej, super kobietka, sprawdzała i malutką i technikę karmienia, pomogła mi się z poduszką ciążową ustawić w odpowiedniej pozycji - o niebo lepiej i mała dzięki temu chyba efektywniej je.
    Dzisiejsza noc już lepsza, ale walczyłam o spanie w łóżeczku. Gdy śpi ze mną w łóżku jestem tak przejęta, że wybudzam się co 5-10 minut. Wiedziałam, że tak będzie dlatego kupiliśmy monitor oddechu. Więc po karmieniu/przewijaniu zasypiała ze mną, a później ją odkładałam do łóżeczka i jeszcze głaskałam kilka minut, w efekcie większosć nocy przespała w łóżeczku, a ja łącznie spałam 4-5 h, co uważam za niezły wynik :)
    Malenka jest przesłodka, ale dzień tak szybko mija, że niezbyt wiele czasu pozostaje na cokolwiek innego, ale może też przez to że wczoraj była położna i teściowie, więc chwilka zeszła.
    Musimy się jeszcze na dniach ogarnąć ze wszystkimi formalnościami. Dziś mąż jedzie do USC zarejestrować naszą Anulkę :)

No a ja robię zamówienie ze Smyka, żeby mieć choć kilka rzeczy na 50 cm na wyjście na spacer.

Malka, Pilik - kciuki za Wasze dziewczynki, żeby się zdecydowały wyjść z brzuszków. Może czekają na poprawę pogody? :)
    Malka, wiem że się powtórzę, ale info z ktg odnośnie braku skurczów nie ma co się przejmować, bo sytuacja może się zmienić z godziny na godzinę, ważniejsze że z Felą wszystko ok!

Lena - kciuki za Frania, żebyście mogli go zabrać do domu <3 dzielny mały wojownik!

Luna - kciuki za obronę!

Ania - trzymam mocno kciuki, żebyś wytrwała ten pobyt w szpitalu. Wiem, że niekompetencja jest w takiej sytuacji dobijająca, ale jeszcze trochę i będzie to już tylko przykrym wspomnieniem. Poczekaj jeszcze troszkę na powrót eMka, jego wsparcie na pewno dużo zmieni w tej sytuacji.

Bajkaa - dołączam do dziewczyn, Twoje nastawienie jest niesamowite. Tyle dni już wytrwaliście i kciukam mocno za każdy kolejny!

Flowwer - jak Ty się czujesz?

Olik - ja też pod koniec małą czułam już czasami bardzo nisko i szczególnie dziwne było właśnie to uczucie gmerania przy szyjce. Poza tym czułam nacisk na spojenie łonowe.

Przepraszam, jeśli kogoś pominęłam, ale dużo to się dzieje ostatnio i przy nadrabianiu ciężko spamiętać. Jedynie chyba reset daje radę :D

A tak na koniec, jakie to dziwne uczucie nie mieć brzuszka i nie czuć ruchów.. nie myślałam, że po ciąży będzie mi tęskno za nim. Czasem z przyzwyczajenia się łapię i mam ochotę pogłaskać.

Sarna84, KateHawke, Bajkaaa, Rucola, Lena21, Czrna 81 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Z taka ilością kciuków to będzie mi głupio jak 5 nie będzie ;) Karma to magisterka
    Będzie, czy nie bedzie- my będziemy dumne!:)

Ja nie biorę heparyny a głowa boli :((

Luna1993 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer cieszę się, że u Was coraz lepiej z snem i karmieniem!
    Taka położona, która podpowie i pomoże to skarb :)

Dobra wstaję i się ogarniam... bo mam dziś dzień wciągania wszystkiego, wleciały już 3 kanapki, 3 jajka, duży jogurt i teraz kawa. A emek patrzy i nie dowierza :) ale co zrobić jak głód ssie

Resecik korzystajcie ile można!! cudowny czas tak zakochiwać się na nowo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 09:31

Lusesita, lamka, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała imprezowiczka :-D
    Po nocnych harcach u mamy w łóżku :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/138d16846e6c.jpg

olik321, Karma88, Luna1993, Sarna84, Minie Black, Yoselyn82, Jeżowa, Achia, Lunaris, pilik, lamka, Bajkaaa, Tosia2323, Nadzieja22, JustynaG, StaraczkaNika, Kaczorka, Amal, blue00, malka, 91Ewela09, Rucola, KateHawke, Lena21, E_w_c_i_a, Czrna 81 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:

No to już ostatni stres i z głowy całkiem. :D Jakieś kursy będziesz jeszcze chciała robic? Dodatkowy kierunek w przyszłości?

Summer cudownie sie takie wieści czyta od Ciebie. :) Jak fizycznie się czujesz?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    No to już ostatni stres i z głowy całkiem. :D Jakieś kursy będziesz jeszcze chciała robic? Dodatkowy kierunek w przyszłości?

Summer cudownie sie takie wieści czyta od Ciebie. :) Jak fizycznie się czujesz?
    Kochana we wrześniu mam egzamin wstępny na aplikację adwokacką, więc idę w ślady naszej Emilki :) więc jeszcze stresy większe będą. Ale to prawda, że dzień przed jest najgorzej, a za 25 godzin będę się z tego śmiała. Już więcej kierunków nie planuje, 2 lata temu skończyłam historię sztuki i jednak prawo to jest coś, co chce robić w życiu. Zobaczymy jak z Zuzia wyjdzie, czy a radę w tym roku zacząć aplikację, jak nie to najwyżej za rok. Miło że pytasz :*

Lusesita aż mi się łezka w oku kręci, jaką ona śliczna :)

Te bóle głowy to dziś chyba pogoda, bo też mnie boli. Odkładam telefon, bo zamiast się uczyć to ciągle tu zaglądam. Do wieczora ;*

Lusesita lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer I tak świetny wynik jeśli chodzi o sen :-)
    Cieszę się, że trafiłaś na taką super położna. Teraz z dnia na dzień coraz bardziej będziecie się z Anią uczyć siebie nawzajem :-)

Luna dziękuję :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 09:40

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma fizycznie jest ok. W szpitalu czułam się jakbym nie rodziła, nawet nacięcie mocno nie dokuczało, ale okazało się że to chyba kwestia hormonów i adrenaliny, bo w niedzielę po powrocie do domu ledwo siły miałam na cokolwiek.
    Rana po nacięciu troszkę boli, ale nie mam jakichś dużych problemów z siedzeniem czy nawet wizytą w toalecie, więc nie taki diabeł straszny jak go malują. Mam nadzieję, że i w kwestiach seksu nic to nie zmieni ;)

Bardzo się cieszę, że udało się urodzić naturalnie. Choć w trakcie porodu przy mocnych bólach powiedziałam do lekarki, że już rozumiem dlaczego kobiety decydują się na cc z wyboru ;)

Luna1993, Sarna84, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wstała mała smieszka <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c5a7fe4a89e.jpg

Luna1993, Minie Black, Achia, summer86, pilik, lamka, Sarna84, emi2016, Jeżowa, Bajkaaa, olik321, Yoselyn82, Tosia2323, Bocianiątko, Nadzieja22, JustynaG, StaraczkaNika, Kaczorka, Amal, blue00, malka, 91Ewela09, Rucola, Angelika83, KateHawke, Lena21, Lunaris, E_w_c_i_a, Czrna 81 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje najlepsze wspomnienia jak Staś był mikrusem to jak zasypial i po chwili się uśmiechał.....

Lusesita, mała jest cudowna <3

Lusesita lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie,

Życzę miłego dnia wszystkim. Ja od rana biegam, już jestem po spotkaniu z prawnikiem (Ex przypomniał sobie ze ma syna) a teraz jem na mieście pyszne śniadanko, za chwilę lecę do Smyka :D do kina i na kawę z koleżanką. Będę czytać wieczorem co zmajstrowalyscie.

Na razie super się cieszę z wieści od Lenki i trzymam kciuki za wypis Frania!

Czrna 81 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna uciekło mi, że Ty drogą Emilki lecisz. Ambitnie.

Summer czyli nie ma jakiejś tragedii. To super! A Ania na pewno wszystko wynagradza.

Znowu moja efektywność jest na poziomie -100. :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer wspaniale jest czytać, że dajecie sobie tak świetnie radę. Dobra położna na starcie kp to skarb! Z każdym kolejnym dniem będzie lżej i łatwiej, wykorzystuj dzienne drzemki Anulki na odpoczynek, to jest luksus w połogu mając jedno dziecko :)

Lena zaciskam mocno kciuki za Frania i wyjście, obyscie juz za chwile mogli się tulic i całować w domku.

Luna powodzenia na jutrzejszej obronie, moje kciuki jutro należą do Ciebie.

Malka, Pilik dziś jest naprawdę piękna data, a wyczesana zabawka nawet mnie by przekupiła :)

Jeszcze chwila i 1000 strona naszego wątku!

Lusesita Mała jest przecudna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 10:03

Yru0p1.png
    yusqp1.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ