Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A tak avatar nowy...
Kena 4 tyś jejku... co Wy za badania robicie...
My nie mamy żadnych planów na walentynki, M. się gdzie wybiera na jakieś dzień wietnamski czy coś tam - ma zaproszenie z jakies organizacji czy funadacji... długa historia , ale ja nie mam ochoty...więc...2020
2023 -
Elloo...
ja z okazji Walentynek - nie będę się tłukła i nie obudzę małża Jakoś nie obchodzimy...
Koszt badań masakra, nie?! Ale z tego co zrozumiałam w celu uskutecznienia tych 10% lepiej od razu sprawdzić genetykę, tak więc się nazbierało. Może nie powinnam zaśmiecać akurat naszego wątku...ale co tam - będziecie wiedzieć co i jak (oczywiście, żeby mi było jasne - żadnej z Was nie życzę tego, aby musiała korzystać aż z takiej pomocy specjalistów!!!)
LH, FSH, TSH, ATPO,estradiol, grupa krwi - mam więc odpadło (badania ważne 6 miesięcy). Zlecone dla mnie:
1. AMH (w promocji) 60 zł
2. Inhibina B (120)
3. anty HCV - 38
4. antygen HHBs - 19
5. anty CMV IgG - 40
6. anty CMV IgM - 40
7. HIV1/HIV2 - 33
8. Różyczka IgM - 40
9. Różyczka IgM - 40
10. Toxoplasma - IgG - 28
11. Toxoplasma - IgM - 28
12. Czynnik V Leiden i Genu Protrombiny Leiden II / V - 500 zł
13. Chlamydia trachomatis - detekcja DNA wymaz - 190
14. Kariotyp - 350.
15. SHBG - 52
16. DHEAS - 44
17. Testosteron - 45.
Koszt - 1667 zł.
No i badania małżonka.
1. anty HCV - 38
2. antygen HBs - 19
3. HIV1/HIV2 - 33
4. AZF (chyba genetyka) - 250
5. CFTR (ślina) - 250
6. CFTR (krew) - 800
7. Kariotyp - 350
8. Badanie ogólne nasienia (promo) 50
9. Fragmentacj dna plemnika - 500
Razem :2290
Czyli wychodzi na to, że wczoraj się dupnęłam i koszt jest większy - 3957 zł...
No comments!
Nasz urlop właśnie się poszedł "kochać"..
Mam nadzieję, że to nie będzie zmarnowane 4 tysie...
-
Oj Moris
Tez myślę, że w końcu znajdziesz coś normalnego i będziecie mogli wynająć jakieś sensowne lokum, tylko cierpliwości trochę i nie poddawaj się
Kena, a zaśmiecaj... a wiadomo kto nas czyta i co się komu przyda...
Tak myślałam, że genetyka to główne koszty.
PS Ja wirusówkę i przeciwciała robiłam ze skierowania od internisty... zawsze 200-300 zł mniej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 09:30
2020
2023 -
Kena1983 wrote:Ajka, szans nie ma - choćby się do biurka rodzinnemu przykuła to dziad nie da...
Za chlamydie wzięłam paragon...błąd...na resztę wezmę faktury - i jak się uda coś pozytywnego zdziałać - wyślę do NFZ z prośbą o zwrot za badania
No masz jakiegoś ******** a nie lekarza rodzinnego... Ja powiedziałam ze chce wirusówkę bo jestem po 4 operacjach... bla bla bla... w grupie ryzyka itd. dał
Różyczki i takie tam... bo chce w ciąże zachodzić (te akurat od gina dostałam)
ale jak masz miec takie problemy i się meczyc to nie wiem czy warto dla 300 pln (przy tych wszystkich kosztach to kropelka)2020
2023 -
Dokładnie...ale pamiętajmy żyjemy w kraju, który wspiera politykę prorodzinną, którą powinno się rozpocząć od diagnostyki...ech...
Ja generalnie nie mam nic przeciwko 500 + - ale wczoraj oglądałam przez przypadek wystąpienie jednego posła z partii Kukiza...i jedno mnie uderzyło - inwestycja w dziecko w ramach 500+ - ok. 850 tys zł. - jak to dziecko zacznie pracować w Polsce (nie spierniczy za granicę) wypracuje dla budżetu ok. 350-400 tys.
Miałam pogrzebać dokładniej, jak to wyliczyli, ale...generalnie to na mój mały chłopski rozumek, głupie i nieopłacalne to ...
No a poza tym nabijałam się z bliźniaków kumpeli (pytam, który się pierwszy urodził)...no to powinien podać do sądu rząd, bo jest dyskryminowany z powodu urodzenia się minutę przed bratem... -
To akurat kwestia nazwy... mozna było powiedziec 500 dla rodziny z min 2 dzieci... mnie bardziej wkurza, że zamist zrobić ulgę w comiesięcznym podatku w kwocie 500 PLN (rozwiazanie prawie bez dodatkowych kosztów), to oni wydają kosmiczną kase na armie urzędników która beda to wypłacać...
A w ogole kumpele ma 2 dzieci, kiesko z kasą ale sobie radzą i chcą kupić własne lokum (potrzebowali kredyt - w koncówce grudnia jak najbardziej mieli zdolność kredytowa) podpisali umowe wstepną wpłacili zaliczką, w styczniu wniosek kredytowy... kredyt dostali, ale 90 tys mniej niz potrzebowali.... zmiana kalkulatorów zdolności kredytowej od połowy stycznia (bank ogranicza kredyty hipoteczne z powodu podatku bankowego)
I co jej teraz po tych 500 zł....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 10:06
2020
2023