Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
My na zaproszeniach nie mieliśmy napisane ale i tak się ludzie pytali co chcemy a znajomym mówiliśmy przy zapraszaniu, ze zamiast kwiatów wolimy jakieś wino. Trochę się uzbierało, choć u nas i tak mało osób było.
I u nas tak jak u Kamki - konkordatowy)
Teraz trochę żałuję, że nie pomyślałam wtedy żeby poprosić o wino albo właśnie karmę dla zwierząt na przykład.
A wesela nie robiliśmy tylko obiad na najbliższej rodziny i nie żałuję, cieszę się, że tak zrobiliśmy, nawet dzięki temu wyszliśmy na plus.
Malutki plus ale przynajmniej nie byliśmy w plecy - mając w perspektywie kredyt na mieszkanie nie planowaliśmy szaleć, wolałam tę kasę wydać na dobrego fotografa i fajną podróż a nie na jakieś szmery bajery. Salę dekorowaliśmy sami, samochód też, przynajmniej 2 dni przed ślubem mieliśmy zajęte i się nie stresowaliśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 11:05
-
Fufcia odnośnie tych badań ja miałam bo mam chorobę przewlekłą. W szpitalu w którym robiłam badanie zalecili po usg zrobić jeszcze specjalne badanie krwi za które musiałabym zapłacić ponad 400 zl, i to w max 24h od usg, ale mój gin po obejrzeniu wyniku stwierdził, że nie ma takiej potrzeby...i dziecko urodziło się zdrowe...więc jestem jak najbardziej za usg prenatalnym a co dalej powinien zdecydować twój gin...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
nick nieaktualnykamka wrote:no my będziemy mieli razem kościelny i cywilny... ale nawet gdybym nie pisała to wiem że z mojej strony byśmy dostali kase...
My kredytów nie mamy na szczęście, ale zbieramy na kościelny ogólnie...cywilny będzie skromny, po całej ceremonii zaprosimy wszystkich gości do restauracji. Właśnie przeglądam i porównuję...
Na pewno większość będzie się pytać co chcemy, zapewne najlepiej dać kasę Mój M ma taki charakter że jakby ktoś dał mu kasę będzie ok a jeśli dostanie po prostu jakiś prezent to też będzie zadowolony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 11:17
-
Cebulka wrote:Fufcia odnośnie tych badań ja miałam bo mam chorobę przewlekłą. W szpitalu w którym robiłam badanie zalecili po usg zrobić jeszcze specjalne badanie krwi za które musiałabym zapłacić ponad 400 zl, i to w max 24h od usg, ale mój gin po obejrzeniu wyniku stwierdził, że nie ma takiej potrzeby...i dziecko urodziło się zdrowe...więc jestem jak najbardziej za usg prenatalnym a co dalej powinien zdecydować twój gin...
-
AnaAna wrote:My kredytów nie mamy na szczęście, ale zbieramy na kościelny ogólnie...cywilny będzie skromny, po całej ceremonii zaprosimy wszystkich gości do restauracji. Właśnie przeglądam i porównuję...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyarturowa wrote:Cześć dziewczyny Mało tu ostatnio bywam, trafiła mi się bardzo absorbująca praca. Dzięki niej nie mam już takiego ciśnienia na to wszystko ale minus to że wracam późno i mam na 12.00. Zostałam babysitter Dzieci to naprawdę wyzwanie. Wszystko widzę z innej perspektywy... Do wieczora
Super!!! Ja tutaj w Szwajcarii pracuje tylko i wyłącznie jako niania, nie narzekam na moją pracę, chociaż czasem bywa męcząca hehe. Dobrze że jestem nadzwyczajnie cierpliwaarturowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaaagaaatka wrote:my prosilismy o totolotki ;]
wygralismy az 40 zl ;p
ale kuzyn malza wygral chyba z 500 zl ;p
Ooooo, też świetny pomysł! Byłam na takim weselu gdzie właśnie para młoda chciała dostać zamiast kwiatów zakłady lotto albo zdrapki. Też o tym pomyślałam ale mojemu M ten pomysł nie bardzo przypadł do gustu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aaagaaatka wrote:my prosilismy o totolotki ;]
wygralismy az 40 zl ;p
ale kuzyn malza wygral chyba z 500 zl ;p
my tez tak mielismy, nie pisalismy czy wolimy prezenty czy kaske ale zamiast kwiatow wino albo lotki, wygralismy uwaga uwaga 10 zł!
moja tesciowa bardzo nam pomagala z organizacja wesela, tez bralismy konkordatowy, wesele bylo ogolnie rzecz biorac drogie, samo jedzenie ale i tak placilismy za noclegi bo chcielismy zeby wszystko bylo porzadnie i nie zaluje zadnej wydanej zlotowki, bylo tak wspaniale jedzenie i obsluga ze sobie nie wyobrazacie, dla przykladu mielismy na stole jaja przepiorcze z kawiorem