X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Ja mam takiego stresa,juz przed śniadaniem świątecznym. Aż mnie skręca w brzuchu jak o tym mysle. Jak moje kuzynki powiedzą o ciazach to wszyscy będą sie cieszyc ryczeć itd a poźniej zaczna sie pytania do mnie bo ja najstarsza z nich.
    na trzeźwo tego nie zniose

zrób sobie herbatkę z wkładką :)

U nas ostatnio była rozmowa pt.:
    Misiu a wiesz, że niedługo święta?
    Nom
    wiesz, ze to oznacza wizytę u Twojej Babci?
    No i?
    No i ją zamorduje jak wspomni coś o prawnuku?

Morisek28 lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem cię kropka. W ogóle wkurza mnie to wszystko co się tu wyrabia. Maczków nie dużo, a przecież jesteśmy piękne (widziałam na fejsbukach ;) )i młode. Kurde co za absurd :/

U mnie też ciężkie święta. Wyżej wymieniona wariatka...eee, kuzynka, babcie, ciocie i cała reszta niezwykle zainteresowana moją macicą. Morisku, ja też jestem najstarsza w rodzinie bez dzieciaczka, rozumiem cię :) Ale mamy to forum i będziemy pewnie wylewać świąteczne gorzkie żale. No przynajmniej ja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 11:31

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa wrote:
    Rozumiem cię kropka. W ogóle wkurza mnie to wszystko co się tu wyrabia. Maczków nie dużo, a przecież jesteśmy piękne (widziałam na fejsbukach ;) )i młode. Kurde co za absurd :/

U mnie też ciężkie święta. Wyżej wymieniona wariatka...eee, kuzynka, babcie, ciocie i cała reszta niezwykle zainteresowana moją macicą. Morisku, ja też jestem najstarsza w rodzinie bez dzieciaczka, rozumiem cię :) Ale mamy to forum i będziemy pewnie wylewać świąteczne gorzkie żale. No przyjajmniej ja :P

Oj jeżeli Babcia K. nie zmądrzała po tym co powiedziałam ostatnio to też będę wylewać żale.
    Po wylaniu najpierw wiązanki na nią. Z resztą rodziny jednej i drugiej powinno być OK. Nikt nikomu w macicę nie zagląda. Moja matka wie jak sprawy wyglądają, teściowa nie wie ale mimo, że wnuka/wnuczki się doczekać nie może to nie wypytuje itd. Tylko babci kurna zawsze musi coś walnąć i mnie wkur*ć. Ew. partnerka teścia.. i wiem, ze nikt tego złośliwie nie robi ale nic nie poradzę, że mam ochotę gromami wtedy rzucać

• arturowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 17:33

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U babci Krzyśka nie bardzo jest opcja żeby się upić.. Ostatnio chciałam przed wyjściem ale mi małż nie pozwolił :(

Najlepsze jak pierwsze święta po ślubie i ta przy wyciąganiu wina bierze mnie do kuchni i rzuca konspiracyjnym szeptem, że ona by mi chciała nalać ale nie wie czy ja mogę pić.. i to spojrzenie wyczekujące odpowiedzi.. tiaa.. jak nie wprost to tak..

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę że na forum czarny wtorek. Niestety :-(
    Ja tam nie zamierzam nikomu nic mówić, na święta będą pytać albo życzyć abym zaszła w ciążę, więc będę musiała oszukiwać ich, bo puki do gina nie pójdę to nie powiem rodzinie.

201511211678.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jak na razie nadrobic. Drugi dzien zdycham. Wyladowalam na ostrym dyzurze. Mam ostre zapalenie pecherza. Jak mnie w nocy bol obudzil, wymioty, biegunka, prawie zemdlalam w lazience. Na ostrym dyzurze zrobili mi usg. Jest mala fasolka. Serduszka jeszcze nie bylo widac. Boje się strasznie bo mam bardzo złe wyniki moczu. Dziś z rana powtorzylam badania, czekam na wynik. O 15:20 mam wizytę u mojego gin. Jeden antybiotyk juz dostałam, ale nie jestem pewna czy zadziałał.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka :( Tulę mocno i jeszcze mocniej trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka, wszystko będzie dobrze. Antybiotyk na pewno pomoże.

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się cebulka, wszystko będzie ok!

201511211678.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wszystko będzie dobrze, zobaczysz!

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulko niedawno miałam odmiedniczkowe zapalenie nerki i umieralam dosłownie. Wierzę że i u Ciebie wszystko będzie dobrze:*

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże... trafiłam na jakieś forum na którym pisały baby, że złe przeczucia się sprawdzały u nich. A ja wczoraj się zdenerwował am tą sytuacją z kontem bankowym i rano już nie bolały mnie piersi. I teraz panikuję i sobie w kręcą Bóg wie co. I gniota się co chwilę...
    Napiszcie mi, że to nic złego... że przecież piersi nie muszą cały czas boleć z takim samym natężeniem...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko!!!! Oczywiście, że nie muszą boleć cały czas. Widziałam tu już niejeden wpis z paniką, że przestały boleć piersi. A na drugi dzień znów zaczynały i okazywało się, że wszystko ok. Nie denerwuj się bo tym możesz dużo bardziej zaszkodzić - pomyśl o tym. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale spróbuj sobie choćby wmawiać, że wszystko będzie dobrze - nawet jeśli nie chce Ci się w to wierzyć.

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, staram się. Naprawdę bardzo się staram wmawiać sobie i mąż mi ciągle mówi, żebym się nie denerwowała. Ale ja się stresuje tym, że się zestresowałam i ciągle się maca po cechach, żeby sprawdzić, czy nową, czy nie.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz, spokojnie, już za kilka dni będzie widać na usg serduszko ( o ile jeszcze nie byłaś na usg, nie wiem bo nie czytałam wszystkich wpisów). A później możesz kupić taki detektor tętna płodu i wtedy już powinnaś być spokojna na 100%. O ile pamiętam to Chang Mai taki miała :) Trzymam kciuki:) I za ciebie Cebulko :)

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa, w poniedziałek idę. Chociaż na piątkowej wizycie lekarz mówił, że można się do patrzyć akcji serduszka.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 17:33

Mysz86, Morisek28 lubią tę wiadomość

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa, zdecydowanie czytając te głupoty w necie można wpaść w depresję. A ja strasznie panikuję i zdaję sobie z tego sprawę :(

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mysza, jakbym mogła to bym Ci odcięła internet :) Nie martw się i zostaw już te swoje biedne cycki w spokoju i ich nie gnieć ;)

Mysz86, arturowa, Nymeria lubią tę wiadomość

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ