X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robilqm...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z tego co wiem leks przyjmuje prywatnie i na nfz ale dla niego to nie ma roznicy bo ja chodzilam na nfZ i teraz tez ide a moja kolezanka prywatnie i tak samo nas traktowal a rojek tylko prywatnie...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wracam po krótkiej przerwie... Święta... wizyta u teściów... zamieszanie
    kr0pka wrote:
    Aaagatka nie mam zielonego pojęcia, ale może od tego mojego zapalenia, tak coś czuję

ja od zapalenia pęcherza podwyższonej temperatury nie mam (weteranką już jestem), ale jak mi kiedyś pęcherzyk nie pękł to jak najbardziej, tak jak przy normalnej owu...

właśnie wybieram się jutro do gin żeby sprawdzić, co się u mnie dzieje (w tempke nie bardzo wierzę)

2020 :)
    2023 :)
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Hej, wracam po krótkiej przerwie... Święta... wizyta u teściów... zamieszanie

ja od zapalenia pęcherza podwyższonej temperatury nie mam (weteranką już jestem), ale jak mi kiedyś pęcherzyk nie pękł to jak najbardziej, tak jak przy normalnej owu...

właśnie wybieram się jutro do gin żeby sprawdzić, co się u mnie dzieje (w tempke nie bardzo wierzę)

No dla mnie niektóre kwestie to jeszcze czarna magia, do dziś byłam przekonana, że skoro skok temp był no to jednak owu była a tu dupa

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

To się chyba jakoś nawet nazywa...zespół LUF zdaje się, niepekninęty pcherzyk wydziela hormony jak ciałko żólte... i jest skok temp

Ale to nie całkiem dupa... skok tempki znaczy tyle, że pewnie była owu, a na 100% to wiadomo tylko przy usg

• arturowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... mi lekarz ostatnio mówił coś o tym zespole LUF bo mi jajeczka nie pękają, tylko "obrastają" jajnik i mam mnóstwo takich torbieli :/

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa a robiłaś monitoring kiedyś?

• arturowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam właśnie :/

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa
    Mi moja gin powiedziała, że od razu sprawdzimy 2 cykle (mam historie PCOS - swoją droga te obrośnięte jajniki bardziej mi do PCOS pasują) i potem będę sie mogła na spokojnie o dzidziusia starać.

Radzę zrobić monitoring... i tyle po co się zastanawiać.

Mi niestety przy okazji pierwszego monitoringu wyszedł potworniak i na dodatek jeszcze pęcherzyk nie pękł.
    Dopiero teraz po laparo wróciłam do starań i sprawdzania cykli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 20:04

• arturowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam PCOS, diagnoza po usg i badaniach hormonalnych... Tylko szkoda że mi nikt nie chciał monitoringu robić, biorę tylko luteinę i modlitwę :/

• Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa wrote:
    Ja właśnie mam PCOS, diagnoza po usg i badaniach hormonalnych... Tylko szkoda że mi nikt nie chciał monitoringu robić, biorę tylko luteinę i modlitwę :/

Te dwie rzeczy zdaje się często idą w parze...

U mnie objawy PCOS "znikneły" przy odchudzaniu...

PS a czemu nie bierzesz nic na stymulację jajników?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 20:11

niecierpliwa-dominika lubi tę wiadomość

• arturowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 18:13

• Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa wrote:
    Ja nie mam nadwagi, hirsutyzmu ani innych typowych objawów przy PCOS,więc trudno było to u mnie zdiagnozować. Mimo wszystko lekarz zalecił mi dietę IG,jestem na niej od początku roku, ale nie zauważyłam żeby mi to jakoś pomogło... Może jak schudnę z 5 kg to mi pomoże..

Nie wiem czemu.. Jedna pani ginekolog chciała mi od razu dać clostilbegyt, ale bez żadnych badań i nie chciałam. Teraz mam innego gina i jego polityka jest taka, że skoro wykresy są w normie to zakłada że owulację mam i daje luteinę bo mam za niską i przy okazji na wywołanie @ (miałam cykle 40-50 dniowe i dłużej). Idę do niego na początku maja, jeśli nie zajdę teraz to ma mi robić pełniejszą diagnostykę. Ale ogólnie mam wrażenie że zmarnowałam czas z tą luteiną, szczególnie że gin wiedział co mi jest :/

Trochę lipa... bez sensu tak brać luteine nie wiedząc, czy owu w ogóle jest... zdecydowanie zrobiłabym monitoring - ja mam teraz naprawdę fajną gin i ona twierdzi, że to podstawa - bez tego nic nie wiemy... można się tylko domyślać... idź po prostu na usg (jakoś późno w cyklu) i spr czy jest pęcherzyk dominujący...

PS ja byłam otyła (kiedyś tam)... i nie miesiączkowałam (innych objawów brak) - dieta i ruch nie każdemu pomogą... ale na pewno nie zaszkodzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 20:37

• arturowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh.. pewnie że bez sensu :( Sama nie wiem czy ta owulacja jest czy nie, przy pcos to cholera ją wie ;) Ale mam nadzieję że po tej wizycie się coś ruszy bo nie chciałabym znowu gina zmieniać.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa wrote:
    Heh.. pewnie że bez sensu :( Sama nie wiem czy ta owulacja jest czy nie, przy pcos to cholera ją wie ;) Ale mam nadzieję że po tej wizycie się coś ruszy bo nie chciałabym znowu gina zmieniać.

Może ruszy po wizycie, a może już dzidziuś będzie rosnąć... jak sama piszesz przy PCOS z owulacją jest tak, że "cholera ją wie"

PS Przy okazji się za Ciebie pomodlę...

arturowa lubi tę wiadomość

• arturowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modlitwa zawsze się przyda, chyba w każdym przypadku, dziękuję :* Wpadnij na wątek "nowenna staraczek". Ja modlę się za nas wszystkie tam, dołącz jeśli masz ochotę :)

• Ajka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzę :)

• niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie tu nie było. Chciałam trochę odpocząć od tego wszystkiego. Miałam przed świętami dużo pracy a w święta praktycznie nie było nas w domu. Prowadziłam tylko wykres. Brakowało mi was dlatego postanowiłam wrócić, pewnie będzie mnie tutaj trochę mniej niż kiedyś. Jutro mamy dzień wolny i mamy zamiar dluuugo spac:))

Jak mija wam wieczór? Ja oglądam prawo Agaty:)

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dominika - jak to będzie Cię mniej?! nie zgadzam się!! i juz tu szybko proszę mi meldować kiedy testowanie ;)?

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na marginesie to ledwo usiadłam i zaraz zmykam do łóżka....przeleniłam dziś cały dzień -a jutro powrót do rzeczywistości...:/

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ