X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba zaraz umrę...@ się rozkręciła z maksymalną siłą...2 no-spy forte, 2 ibuprofeny....zero reakcji...brak kogokolwiek kto mógłby wziąć za mnie lekcje...<załamka>..........

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 14.30 masakra...

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak kuzynka jest po ślubie jakieś 12 lat

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się, czy w ogóle jest sens, żeby jeszcze próbować. Lekarz mówi, że jak najbardziej są szanse, że w końcu się uda, ale ja już nie wiem.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóg kocha każdego z nas Morisku.

arturowa lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jednak coś jest nie tak. Ciążę obumierają i nawet leki, które prawie zawsze pomagają, mi nie pomogły. No i nie wiadomo co jest ze mną nie tak.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, próbować próbujcie, ale dajcie sobie na razie trochę odpocząć, szczególnie Tobie się to przyda. Może pojedźcie gdzieś na urlop w ogóle? Może dobrze Wam zrobi taki wyjazd razem.

A Ty Myszka.. tyle razy pisałaś o swojej pracy, że nie lubisz, że czas zmienić. Może skup się na tym, idź na jakiś kurs (jeśli potrzebujesz), zacznij się uczyć nowego języka i szukaj czegoś fajnego, czegoś co nie będzie Cię tak stresowało, co Cię będzie bardziej satysfakcjonować?

Wiem, że łatwo powiedzieć.. Ale daj sobie czas na smutek, żałobę a potem weź się w garść (że tak brzydko powiem) i pokaż, że nie poddasz się tak łatwo :*

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Ale jednak coś jest nie tak. Ciążę obumierają i nawet leki, które prawie zawsze pomagają, mi nie pomogły. No i nie wiadomo co jest ze mną nie tak.

Mysza, tak na pewno nie możesz myśleć! nie możesz zacząć się zadręczać, że coś z Tobą nie tak, nie jesteś prawdziwą kobietą, nie siebie obarczać winą, to Ci nie pomoże. Może warto skonsultować Twój przypadek jeszcze z jakimś innym specjalistą? Może trafisz na takiego lekarza, który coś zdziała, co Ci szkodzi

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, z wykształcenia jestem polonistka i bibliotekarką. Znalezienie pracy w zawodzie graniczy z cudem. A ta praca, którą mam jest przynajmniej od 8 do 16. Niestety najbardziej w pracy wkurzają mnie ludzie i to, co robię. A jeszcze u mnie w pokoju większość ma dzieci (2 albo 3) no i oczywiście nikt nie miał problemów z zajściem, z utrzymaniem, ciążę książkowe... aż się rzygać chce słuchając tego. Tym razem mam zwolnienie tylko na 4 dni łącznie, nie chciałam dłużej, nie miałabym ochoty tłumaczyć się z długiego zwolnienia.
    Może pomyślę o własnej firmie.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, no to może rzeczywiście myśl o własnej firmie?
    Ale szukać pracy przecież też Ci nic nie szkodzi, nawet nie w zawodzie. Rozglądaj się, a nuż widelec coś Ci się trafi ciekawego. Wiem, że jest ciężko z pracą bo jest cholernie ciężko ale szukać nie szkodzi. Ja mam pracę, mam zajebistego szefa, ludzi w większości też ale mimo wszystko rozglądam się czasem, przeglądam oferty bo moooże coś gdzieś się trafi.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz... Moja kuzynka przechodziła to co Ty... dziś ma 39 lat: 8 letniego synka i 2 letnią córeczkę... Nigdy nie znaleziono przyczyny poronień, a ona przed urodzeniem Piotrusia calkiem stracila nadzieje... ale jest są oboje...

2020 :)
    2023 :)
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Mysza, musisz przede wszystkim trafic do dobrego lekarza ginekolog i genetyka a i endokrynologa

Denerwuje mnie takie gadanie. Tak, jakbym w ogóle do lekarzy nie chodziłam. A ja pierwsze kroki zanim trafię do lekarza kieruję na Znanylekarz.pl i sprawdzam, czytam, analizuję...
    Odpuszczam sobie chodzenie po forach, bo to się człowiek tylko niepotrzebnie nakręca. Teraz muszę odpocząć, pojechać na wczasy, może uda się na całe 3 tygodnie. Może jakieś wyjazdy weekendowe, jeśli mąż nie będzie musiał w delegacje jechać. Koncerty, teatry... A badania i lekarz gdzieś obok tego. Muszę się odstresować i przestać cały czas o tym myśleć.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do żywych... dopiero teraz...

Myszko, szczerze to nie wiem co Ci napisać...mam tylko nadzieję, że choć chcesz "olać" fora - to u nas jednak zostaniesz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 00:09

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz, naprawdę szczere wyrazy współczucia. Daj sobie teraz czas na odpoczynek i odetchnięcie od tego wszystkiego...

Kena, na takie silne bóle polecam Solpadeine - to jedyny lek, który mi pomaga, jak inne nie działają. Najlepsza w formie do rozpuszczenia. Tylko nie można za dużo tego brać i lepiej nie po owulacji przy staraniach, bo zawiera kodeinę.

My w tym miesiącu wznawiamy starania. Zobaczymy...

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam wariowac tak się denerwuje dzisiejszym usg...aż mi ciśnienie skoczylo i mnie zaczęło przyduszac...byle do 18:30...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestaje czytać listopadowki. Nastepna w szpitalu. To za wiele nerwów jak dla mnie...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Przestaje czytać listopadowki. Nastepna w szpitalu. To za wiele nerwów jak dla mnie...

Wiesz co Cebulka, najlepiej nie czytać tego wszystkiego, żeby się nie denerwować. I ja mam zamiar tak robić. Mąż dobrze mówi, że chce mi odłączyć internet. Lepiej poczytać, książkę, posłuchać muzyki, zająć się swoim hobby, pojechać na wycieczkę itd... A nie czytać i się nakręcać.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małż mnie zamorduje.. wstąpiłam do Pepco a tam piękne czarno białe kubki, szklane deski do krojenia.. oczywistym jest, że wracam objuczona :D

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masiakra....faktycznie musiałam źle wyglądać skoro moja bratanica dała mi zasnąć na kanapie...Gdyby telefon nie zadzwonił to pewnie nadal bym spała...
    No i właśnie zadzwonił telefon - i miła wiadomość - moja dobra koleżanka - fryzjerka urodziła dziś córcię :) w końcu...termin minął 08.04...
    No ja się tu cieszę...a moja zdegustowana Zuza -fuj - jak spałaś to puściłaś bąka...a ja tu byłam heeelllooo.... :)

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezyjesz Morisek, przeżyjesz...nas takie rzeczy nie zabijają....a ja z racji małpy zeżarłam całą tabliczkę czekolady...:) ale to wszystko przez.... -Kr0pkę, która zamieściła kubek z informacją, że czekolada jest warzywem ;)

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ