X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba zaraz umrę...@ się rozkręciła z maksymalną siłą...2 no-spy forte, 2 ibuprofeny....zero reakcji...brak kogokolwiek kto mógłby wziąć za mnie lekcje...<załamka>..........

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 14.30 masakra...

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak kuzynka jest po ślubie jakieś 12 lat

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się, czy w ogóle jest sens, żeby jeszcze próbować. Lekarz mówi, że jak najbardziej są szanse, że w końcu się uda, ale ja już nie wiem.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóg kocha każdego z nas Morisku.

arturowa lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jednak coś jest nie tak. Ciążę obumierają i nawet leki, które prawie zawsze pomagają, mi nie pomogły. No i nie wiadomo co jest ze mną nie tak.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, próbować próbujcie, ale dajcie sobie na razie trochę odpocząć, szczególnie Tobie się to przyda. Może pojedźcie gdzieś na urlop w ogóle? Może dobrze Wam zrobi taki wyjazd razem.

A Ty Myszka.. tyle razy pisałaś o swojej pracy, że nie lubisz, że czas zmienić. Może skup się na tym, idź na jakiś kurs (jeśli potrzebujesz), zacznij się uczyć nowego języka i szukaj czegoś fajnego, czegoś co nie będzie Cię tak stresowało, co Cię będzie bardziej satysfakcjonować?

Wiem, że łatwo powiedzieć.. Ale daj sobie czas na smutek, żałobę a potem weź się w garść (że tak brzydko powiem) i pokaż, że nie poddasz się tak łatwo :*

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Ale jednak coś jest nie tak. Ciążę obumierają i nawet leki, które prawie zawsze pomagają, mi nie pomogły. No i nie wiadomo co jest ze mną nie tak.

Mysza, tak na pewno nie możesz myśleć! nie możesz zacząć się zadręczać, że coś z Tobą nie tak, nie jesteś prawdziwą kobietą, nie siebie obarczać winą, to Ci nie pomoże. Może warto skonsultować Twój przypadek jeszcze z jakimś innym specjalistą? Może trafisz na takiego lekarza, który coś zdziała, co Ci szkodzi

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, z wykształcenia jestem polonistka i bibliotekarką. Znalezienie pracy w zawodzie graniczy z cudem. A ta praca, którą mam jest przynajmniej od 8 do 16. Niestety najbardziej w pracy wkurzają mnie ludzie i to, co robię. A jeszcze u mnie w pokoju większość ma dzieci (2 albo 3) no i oczywiście nikt nie miał problemów z zajściem, z utrzymaniem, ciążę książkowe... aż się rzygać chce słuchając tego. Tym razem mam zwolnienie tylko na 4 dni łącznie, nie chciałam dłużej, nie miałabym ochoty tłumaczyć się z długiego zwolnienia.
    Może pomyślę o własnej firmie.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, no to może rzeczywiście myśl o własnej firmie?
    Ale szukać pracy przecież też Ci nic nie szkodzi, nawet nie w zawodzie. Rozglądaj się, a nuż widelec coś Ci się trafi ciekawego. Wiem, że jest ciężko z pracą bo jest cholernie ciężko ale szukać nie szkodzi. Ja mam pracę, mam zajebistego szefa, ludzi w większości też ale mimo wszystko rozglądam się czasem, przeglądam oferty bo moooże coś gdzieś się trafi.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz... Moja kuzynka przechodziła to co Ty... dziś ma 39 lat: 8 letniego synka i 2 letnią córeczkę... Nigdy nie znaleziono przyczyny poronień, a ona przed urodzeniem Piotrusia calkiem stracila nadzieje... ale jest są oboje...

2020 :)
    2023 :)
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Mysza, musisz przede wszystkim trafic do dobrego lekarza ginekolog i genetyka a i endokrynologa

Denerwuje mnie takie gadanie. Tak, jakbym w ogóle do lekarzy nie chodziłam. A ja pierwsze kroki zanim trafię do lekarza kieruję na Znanylekarz.pl i sprawdzam, czytam, analizuję...
    Odpuszczam sobie chodzenie po forach, bo to się człowiek tylko niepotrzebnie nakręca. Teraz muszę odpocząć, pojechać na wczasy, może uda się na całe 3 tygodnie. Może jakieś wyjazdy weekendowe, jeśli mąż nie będzie musiał w delegacje jechać. Koncerty, teatry... A badania i lekarz gdzieś obok tego. Muszę się odstresować i przestać cały czas o tym myśleć.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do żywych... dopiero teraz...

Myszko, szczerze to nie wiem co Ci napisać...mam tylko nadzieję, że choć chcesz "olać" fora - to u nas jednak zostaniesz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 00:09

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz, naprawdę szczere wyrazy współczucia. Daj sobie teraz czas na odpoczynek i odetchnięcie od tego wszystkiego...

Kena, na takie silne bóle polecam Solpadeine - to jedyny lek, który mi pomaga, jak inne nie działają. Najlepsza w formie do rozpuszczenia. Tylko nie można za dużo tego brać i lepiej nie po owulacji przy staraniach, bo zawiera kodeinę.

My w tym miesiącu wznawiamy starania. Zobaczymy...

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam wariowac tak się denerwuje dzisiejszym usg...aż mi ciśnienie skoczylo i mnie zaczęło przyduszac...byle do 18:30...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestaje czytać listopadowki. Nastepna w szpitalu. To za wiele nerwów jak dla mnie...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Przestaje czytać listopadowki. Nastepna w szpitalu. To za wiele nerwów jak dla mnie...

Wiesz co Cebulka, najlepiej nie czytać tego wszystkiego, żeby się nie denerwować. I ja mam zamiar tak robić. Mąż dobrze mówi, że chce mi odłączyć internet. Lepiej poczytać, książkę, posłuchać muzyki, zająć się swoim hobby, pojechać na wycieczkę itd... A nie czytać i się nakręcać.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małż mnie zamorduje.. wstąpiłam do Pepco a tam piękne czarno białe kubki, szklane deski do krojenia.. oczywistym jest, że wracam objuczona :D

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masiakra....faktycznie musiałam źle wyglądać skoro moja bratanica dała mi zasnąć na kanapie...Gdyby telefon nie zadzwonił to pewnie nadal bym spała...
    No i właśnie zadzwonił telefon - i miła wiadomość - moja dobra koleżanka - fryzjerka urodziła dziś córcię :) w końcu...termin minął 08.04...
    No ja się tu cieszę...a moja zdegustowana Zuza -fuj - jak spałaś to puściłaś bąka...a ja tu byłam heeelllooo.... :)

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezyjesz Morisek, przeżyjesz...nas takie rzeczy nie zabijają....a ja z racji małpy zeżarłam całą tabliczkę czekolady...:) ale to wszystko przez.... -Kr0pkę, która zamieściła kubek z informacją, że czekolada jest warzywem ;)

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ