Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Bazopenia (bazocytopenia) – stan hematologiczny polegający na zmniejszeniu się liczby granulocytów zasadochłonnych poniżej 100/μl[1]. Bazopenia jest trudna do wykrycia w cytometrii przepływowej, ponieważ prawidłowa liczba bazofili jest także bardzo niska (100-300 μl)[1].
Przyczyny:
gorączka reumatyczna
zapalenie płuc o ciężkim przebiegu
pokrzywka[2][3][4]
nadczynność kory nadnerczy
nadczynność tarczycy
polekowe (terapia glikokortykosteroidami, progesteronem)
chroniczny stres
Sugeruje się, że bazopenia we krwi obwodowej może być także wskaźnikiem owulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 14:05
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Ja z kolei mam zawsze duużo poniżej normy eozynofile.. Ale wszystkich to nie jest żaden powód do zmartwień a ja jestem okazem zdrowia
-
Żeby nie było, że mnie nie ma...jestem tylko nadal mnie męczą mdłości i zawroty głowy, a to już pełne 12 tyg. W dodatku zaczęło mi się zaostrzenie mojego chorobska i bardzo bolą mnie jelita. Musialam mocno ograniczyć diete bo inaczej co chwilę latam do łazienki. Prenatalne mam w poniedziałek...dziewczynki trzymam za was cały czas kciuki i czekam aż dolaczycie do szczęśliwych posiadaczek mdłości i innych ciążowych atrakcji...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Cebulka jak ten czas leci już 12 tygodni Trzymam kciuki za badania.
Kena wpisz mi testowanie na 18.03 chociaż blaaado to widzę (nie w sensie bladej kreski:P)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 15:02
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Pati, może Ty podniesiesz nasze statystyki? Czekamy
-
Pati tulam co za koszmarny dzień dziś
-
nick nieaktualny
-
Maleńka, Pati, przykro mi
Jak czytałam objawy Madlenki to już byłam pewna, że się udało
Dziewczyny, powodzenia w kolejnym cyklu. Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 15:57
Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
A ja dziś jednak się nie schleje bo jak to zwykle z moimi cudnymi koleżankami ze studiów oczywiście nic nie wypaliło.. ale przynajmniej wyjdę sobie na rower
-
Ja dzisiaj pogadałam sobie z ginem, wyliczył mi termin na 18.12, wypisał zwolnienie na 4 tygodnie i nic nie policzył za wizytę. Chyba dlatego, że byłam we wtorek z tym plamieniem, a dzisiaj już mnie nie badał. Naprawdę bardzo fajny człowiek i dobry lekarz
Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
kr0pka wrote:A ja dziś jednak się nie schleje bo jak to zwykle z moimi cudnymi koleżankami ze studiów oczywiście nic nie wypaliło.. ale przynajmniej wyjdę sobie na rower
Może ja też wyjdę na rower - jeszcze w tym roku nie jeździłam... uwielbiam jeździć wzdłuż Wisły aż do mostu północnego ...
Ale chyba wolałabym się upić teraz... straszna ze mnie pesymistka i hipochondryk... po tej ostatnie wizycie u lekarza cały czas mam schiza, że za chwilę będę mieć przedwczesną menopauzę i skończy się sen o dziecku...
Tak się zastanawiam czy nie zrobić sobie amh... ale boję się że wyjdzie źle i się załamię...2020
2023 -
Ajka za bardzo się stresujesz nie będziesz miała przedwczesnej menopauzy i nie skończy się sen o dziecku.
ja generalnie też jestem pesymistką ale walczę z tym
Leć na rower, dobrze Ci zeobi. ja rowerem aż na północny zapuściłam się chyba tylko ze 2 razy, z czego raz potem do kampinosu i geralnie pętelka 50km. Ale mnie wtedy dupsko bolałoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 16:26