Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
arturowa wrote:Dziewczyny, nie smutajmy się że nie mamy jeszcze fasolek:! Znajoma przesłała mi ten link
http://www.sfora.pl/polska/12-tysiecy-za-urodzenie-dziecka-Tyle-zaplaci-ci-panstwo-a77623
Będzie akurat na waciki
Pomysł tak głupi że aż się rzygać chce. Patologia będzie masowo rodziła dzieci dla tej kasy. Poza tym jest to niesprawiedliwe w stosunku do tych które sobie macierzyńskie wypracowały. To niech dadzą wszystkim, tym co pracują też +1000 miesięcznie do tego co mają wypracowane...
Niech lepiej dadzą więcej kasy na wspomaganie rozrodu, na szkolenie lekarzy itd.
Ale mamy rząd jaki mamy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 16:19
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Ja przy wadze ponad 80kg górą mam 38 (no czasem 40- zależnie od marki) spodnie niestety to 44
A Twoja siostra kogoś znajdzie... Moim zdaniem to bardziej kwestia stosunku do samej siebie, a nie samej wagi... No ale jak chce może schudnąć... lepiej się ze sobą poczuje... Można schudnąć nawet przy szalejących hormonach, po prostu jest trudniej
Ja też nienawidzę spodni... ale sukienki to niestety tylko latem, bo mam problem z kupieniem rajstop... jak wejdą nogawki to reszta sięga do szyiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 16:45
2020
2023 -
Fufka30 wrote:Dziewczyny uwierzycie, że ja w ciąży schudłam 6 kg aż mnie zatkało jak mnie warzyli w szpitalu
Fufka wierzę, moja mama też tak miała... w dniu porodu (ale jeszcze przed porodem) ważyła zawsze tyle co przed ciążą... z miom bratem to chyba z 10 kg schudła w pierwszych 3 miesiącach...
wszyscy byliśmy zdrowiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 16:57
2020
2023 -
Fufcia, mnie to wcale nie dziwi, moja znajoma schudła 7, Sąsiadka nie wiem ile ale też, generalnie 2 miesiące praktycznie non stop rzygała więc co się dziwić
-
arturowa wrote:Wydaje mi się że u niej to kwestia kompleksów... Kiedyś jakiś chłopak zapytał ją o wiek, a ona zamiast normalnie powiedzieć to zapytała go -a na ile wyglądam? <mruganie_rzęsami> <zalotny_uśmiech>. On jej powiedział że na 25 i jej pewność siebie legła w gruzach ( miała wtedy 19).
Dodatkowo cierpi na hirsutyzm i pcos, zwichrowane ma te hormony jak nie wiem a stwierdziła że nie pójdzie więcej do lekarza bo ją opieprzył za to że nie wie kiedy jej się cykl zaczyna, ile ma dni itd. Więc się obraziła.
Doskonale ją rozumiem... ale do lekarza innego może iść... za fraki ją weź i zaprowadź.2020
2023 -
Tiaaa.. kiedyś też nie chciałam dzieci.. Mówiłam, że nie ma opcji, nie chcę, nie będę mieć bo się nie nadaje, nie chcę być taka jak moja matka itd..
A teraz co..? Mam za swoje.. Szkoda, że inne prośby nie zostały tak dobrze wysłuchane i spełnione..Morisek28 lubi tę wiadomość
-
ehhh susz jej głowę bo będzie żałować.. z resztą co jej po karierze... patrząc z boku można powiedzieć, że ja tak ową posiadam... a przynajmniej cos na kształt "kariery" i co mi po tym... pracą (nawet fajną pracą) życia się nie zastąpi...
Kropka a ile czasu się już starasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 17:35
2020
2023 -
rok licząc takie porządne starania, prawie 2 licząc razem z czasem kiedy po prostu przestaliśmy się zabezpieczać wychodząc z założenia, że jak się uda to będzie.. tylko coś do tej pory się nie udało..
dziś znowu na fb się dowiedziałam o kolejnym dziecku wśród znajomych.. ech..
Zawsze mówiłam, ze ja będę sama, bo żaden facet ze mną nie wytrzyma, będę robić karierę, podróżować po świecie.. ech
Koszmarny nastrój jakiś dziś mam.. znak, że @ się zbliża.. zbieram się do domu. Teoretycznie jeze do 18 powinnam w robocie siedzieć ale i tak nie mam nic do pracy, siedzę i robię (poprawiam) bibliografię w magsiterce -
Ajka będzie dobrze i niedługo (jeśli nie już) się uda
Daj znać jak progesteron -
Jadę po te wyniki, a wiecie ze wśród moich koleżanek wcale nie ma aż tylu dzieciatych i zaciazonych... Większość jest sama... Pracują, kupują mieszkania i razem robią wypady na weekendy. Ja z moim M. juz trochę do nich nie pasuję.
Kropka a robiliście juz wszystkie badania?2020
2023 -
Wszystkie to pewnie nie ale sporo tego już było. U mnie niby wszystko w normie. Wg mnie prolaktyne i TSH nogłabym mimo wszystko trochę zbić ale oni problemu nie widzą.. zastanawiam się tylko jak z tym moim pękaniem pęcherzyków więc może jeszcze przejdę się na monitoring 1-2 cykli.
K. Ma kiepskie nasienie więc tu pewnie (przynajmniej częściowo) leży problem.. a może po prostu "nie pasujemy" do siebie pod tym względem.. cholera go wie..