X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ceneo.pl/9373276

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no drogi drogi, tez kiedys na niego z ciekawosci patrzylam:) aaa i taki pozytywny test tradycyjny mozna zostawic na pamiatke w jakims ladnym pudeleczku, a na tym clear blue wynik znika po jakims czasie i dupa

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam raz test ciążowy clear blue, kupił mi go mój M tutaj w Szwajcarii. Oczywiście wynik był negatywny. Jak otworzyłam pudełeczko, to nie wiedziałam co z nim zrobić i jak on działa, pierwszy raz na oczy widziałam taki hah.

• arturowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie możesz się opalać Morisku ? Z drugiej strony to lepiej dla twojej skóry ;) Ja jak odkrywam plecy to muszę takie jedno miejsce plasterkiem zaklejać, nie mogę opalać pieprzyka.

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja pierwszą ciąże poroniłam właśnie przez odstawienie luteiny bo w organizmie zabraklo mi progesteronu w pierwszych tygodniach po 16 tygodniu można odstawić bez problemu z dnia na dzień bo łożysko już produkuje ten horomon a do tego czasu jajniki muszą utrzymać ciąże a jak zabraknie to ciąża się nie utrzyma - tak mówili mi w szpitalu i mój lekarz, który u mnie jest jednym z najlepszych specjalistów!

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam że temu chytrusowi nie można wierzyć :/ Dzięki za informację Fufka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa, w Tobie nadzieja <3

Powiem wam że ostatnio zapominam brać kwas foliowy...witaminki. Porozmawiałam wczoraj z M. Zaprzestajemy starań do sierpnia. Jestem strasznie wrażliwą kobitką i okropnie przejmuję się tymi staraniami. To dopiero 10 cykl, a ja już nie mam siły. Schowałam testy ciążowe i owulacyjne głęboko, głęboko w szufladzie...żeby nie kusiły. Zajmę się lepiej przygotowaniami do ślubu. W Polsce zmienię ginekologa, powiem po prostu że staram się już z rok. Nie chce mi się czekać do następnego wyjazdu w grudniu. Tym bardziej przeczuwając że coś jest "tam" nie tak jak powinno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:26

• arturowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 08:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku, chciałabym sobie w Polsce pójść na monitoring, z tym że jak te miesiączki są u mnie nieregularne to nie wiem czy to wypali.

Arturowa, hahaha...czekaj, zrobię eksperyment!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:38

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Arturowa a czemu ebola miała Ci wyjść? Ja tez czułam się totalnie miesiączkowo a okazało się, że jest kropek :)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo już kiedyś wpisałam objawy "ciąży" i wyszło że mogę mieć ebolę :/ Nie wiem jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:44

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/e58a911897488.jpg.html
    To mój Kruszek z zeszłego tygodnia :)

AnaAna, Morisek28, Kena1983, Nymeria lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa, przed chwilą wpisałam moje objawy w google i wyszła mi choroba wrzodowa, następna diagnoza rak jajnika haha. Ale ja głupia :)

• arturowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku to pierwszy raz od baardzo długiego czasu. Wcześniej miałam tak przed @ zanim brałam luteinę. Widzisz Ana, internet to zuo :P
    Fufka naprawdę piękny widok :):D Pamiętam jak niedawno na suwaczku miałaś 4 tygodnie a tu już 15 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    http://zapodaj.net/e58a911897488.jpg.html
    To mój Kruszek z zeszłego tygodnia :)

Miód na serduszku. Fajnie tak popatrzeć <3

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny! :) Ja to zawsze się poplacze na usg jak widzę malucha normalnie jestem zakochana :P
    Ja zawsze czekam z niecierpliwością na wakacje i lato, które kocham a w tym roku nie mogę się doczekać jesieni/zimy :)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 08:57

• arturowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, nie zapomnij zdjęć wstawiać :P Może jak to mówi moja ciotka, się zapatrzymy ;)
    W sensie że popatrzymy na dziecko i też zajdziemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:25

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 21 listopada, ja na razie nie mam nawet brzuszka ale pewnie dlatego, że duża jestem choć w ciąży schudłąm ponad 8 kg :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:25

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .
    A co do niespełnionych marzeń, ja marzyłam że urodzę moje pierwsze dziecko przed 25 ewentualnie 26 r.ż. W każdym razie chcieliśmy rok po ślubie mieć dzieciątko ale sama wiesz jak to jest z tymi marzeniami.. Uszka do góry, grunt żeby przed 40stką się udało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 08:57

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ