X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania Zakocona..
    jakiś czas temu na fb pisałam a propos tego, zę mam porównianie u 2 znajomych.. jedna, która wyciągnęła cyce na wierzch (cyce nie cyca bo mały musi "z jednego pić a drugim się bawić i sobie zmieniać") i drugiej znajomej, która zapytała czy nie będzie mi przeszkadzać, usiadła po drugiej stronie kanapy i karmiła synka tak dyskretnie, że siedząc tuż obok nawet nie zobaczyłam niczego "za dużo" i tak, to był ładny i rozczulający widok. Inne niekoniecznie są.. Jak się chce to można, to tylko kwestia kultury i tyle.. A, że niestety społeczeństwo chamieje coraz bardziej to co się dziwić..

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z innej beczki dzwoniłam właśnie na Starynkiewicza bo stwierdziłam, że umówię się u nich, państwowo na monitoring.. Pomijając "miłe panie" w rejestracji przemilczę to, że najbliższy termin do lekarza to październik i dopiero on wyraża zgodę na monitoring..
    echh, w sumie to nie wiem czemu mnie to dziwi..

• zakocona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krOpka, no dokładnie. I tak najlepsza jest siostra L. Są święta, wszyscy odjebani przy stole, a ta siup, cyc na wierzch, bo nakarmić musi. Przy bratach i całej rodzinie.. No ludzie, serio, to się da inaczej załatwić. Ja nie wiedziałam w którą stronę mam wzrok skierować, speszyło mnie to. Owszem, jestem jak najbardziej za kp w miejscach publicznych itp, ale to się DA załatwić bez pokazywania wszystkim co się w staniku nosi :/
    eee ło matko, to już w ogóle dla mnie masakra ta twoja koleżanka. dwa cycki na wierzchu, bo dziecko się drugim bawi ..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    a z innej beczki dzwoniłam właśnie na Starynkiewicza bo stwierdziłam, że umówię się u nich, państwowo na monitoring.. Pomijając "miłe panie" w rejestracji przemilczę to, że najbliższy termin do lekarza to październik i dopiero on wyraża zgodę na monitoring..
    echh, w sumie to nie wiem czemu mnie to dziwi..

Niech żyje Polska służba zdrowia!
    Mi z dzisiejszymi badaniami stuknęło 15 tys. wydanych na diagnostykę i leczenie od 30.01.2014r. ...

Morisek28 lubi tę wiadomość

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo.. ja byłam w szoku.. i jeszcze tekst w stylu "patrz co się czeka, jak będziesz wyglądać po ciąży", coś w ten deseń. i ta duma, że on z dwóch piersi je na zmianę i się bawi.. no.. eee.. okeeej..
    Ja też jestem za kp w miejscach publicznych.. I podejrzewam, że nikomu by to nie przeszkadzało, gdyby niektóre matki po prostu potrafiły a raczej chciały to robić dyskretnie.. Szczególnie, że teraz to naprawdę nie problem kupić specjalne ciuchy do karmienia.. wtedy to jest naprawdę, że tak powiem przyjemny widok :)

zakocona lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena, matko boska, jakie pieniądze! Toż to dobry używany samochód za to można kupić!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, a wiesz, że tak czasem rozmawiam z moim kochanym peugeocikiem, że jest bardzo kochany i nie zamienię go na inny i żeby jeszcze z dwa lata pojeździł bo nie stać mnie na nowe auto ;) znajomi pytają np. gdzie na urlop się wybieramy...hmm...nie wszyscy wiedzą o staraniach i się dziwią, że mówię, że mnie aktualnie nie stać...no jak to przecież dzieci nie macie....ech...

• arturowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:25

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa a musicie się przyznawać? Może rodzina nie musi wiedzieć...

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa zgadzam się z Fufką, przecież nie musicie się przyznawać. Ja osobiście bym się nie przejmowała opinią reszty rodziny.
    Jeżeli Wy będziecie pewni, że chcecie spróbować w ten sposób to próbujcie i nie patrzcie na rodzinę. Z resztą ok, różni są ludzie, niektórzy są niereformowalni, ale wydaje mi się, że w obliczu posiadanie wnuka/wnuczki dzięki jakiejś "niedozwolonej" pomocy a nie posiadania go wcale większość osób chyba jednak zrozumie wtedy wybór i decyzję swoich dzieci. A przynajmniej tak być powinno.

My jeszcze będziemy próbować "normalnie" pewnie, ale K. jedzie teraz w tym miesiącu na 2gie badanie nasienia czy coś się poprawiło, wizyta w Inviccie albo Invimedzie i chyba też podejdziemy do inseminacji.. Cóż.. nie jest to mój wymarzony sposób na poczęcie dziecka ale co zrobić.. Podobno w miesiącu urodzin jest się najbardziej płodną więc jeszce nadzieja w tym cyklu ;) (tak z przymrużeniem oka;)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa, ja bym miała gdzieś opinię rodziny, jeśli uznawałaby to za coś niemoralnego itp. A niech spadają i niech nie zazdroszczą problemów z zachodzeniem. Bo każdy sobie dużo może gadać, póki jego samego taki problem nie dotknie..

kena, to mam nadzieję, że peżocik [ :P ] cię posłucha i będzie grzeczny, i psuć się nie będzie :D

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja zaszlam w miesiącu swoich urodzin ☺

kr0pka lubi tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kena1983, aaagaaatka, Fufka30 lubią tę wiadomość

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropusia, to jest nas minimum 3 zachodzące na ten miesiąc (chyba Ważusia też z lipca) - przepraszam oczywiście jeżeli o której zapomniałam ;)

kr0pka lubi tę wiadomość

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa, ja też nie wszystkim się przyznam do wspomaganego rozrodu ;)

• Ajka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa wrote:
    Dzięki dziewczyny, w razie czego powinniśmy trzymać język za zębami... ;)
    Wiecie jak ja się zmieniłam przez te starania? Kiedyś nawet nie dopuściłabym do siebie myśli o inseminacji ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...

A ja od samego początku właśnie na tym zabiegu stawiam granicę... ale Arturowa jeśli wyniki Twojego będą ok to inseminacja chyba nic nie zmieni... i nie będziesz mieć dylematu...

Ja z kolei ostatnio myślę często, co by było gdyby zostało mi już tylko in vitro... jakoś mnie to wszystko przeraża...

A w ogóle uważam, że nie ma co o takich rzeczach wszystkim opowiadać...

Dziś biorę ostatniego dupka @ pewnie za 2 dni i wszystko się zacznie od nowa... w przyszłym tygodniu mój pewnie zrobi badania, a ja rozważam HSG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 13:52

2020 :)
    2023 :)
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa to prawda.. dlatego też napisałam wcześniej, że Ci protestujący przeciwko in vitro tak protestują bo sami już dzieci mają i nie wiedzą jak to jest.. większość by zmieniła zdanie jakby ich to dotknęło :/

• arturowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa to nic im nie mów. Nie rozumiem po co miałabyś się im z tego spowiadać. To sprawa Twoja i męża, nikomu krzywdy nie robicie. Niech Cię nawet nie kusi, żeby się przyznawać... Takie moje zdanie.

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:26

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ