Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirabelka ja brałam cyclodynon w zeszłym roku.. już w sumie ie pamiętam na co konkretnie czh prolaktyne bo niby też miało pomóc czy na wyregulowanie cykli. Na to fakt faktem pomogło
-
Cyclodynon: tabletki powlekane zawierające ekstrakt z owoców agnus castus, który zmniejsza nasilenie dolegliwości przedmenstruacyjnych (tzw. zespołu napięcia przedmiesiączkowego) u kobiet. Objawy przedmenstruacyjne występują najczęściej w postaci: bólu głowy, zmian skórnych, odczucia napięcia i obrzmienia w piersiach, dolegliwości ze strony układu pokarmowego, zmian nastroju, rozdrażnienia, napięcia nerwowego. Objawy te pojawiają się w okresie do dwóch tygodni przed miesiączką.
Działanie:Zmniejszenie nasilenie dolegliwości przedmenstruacyjnych (tzw. zespołu napięcia przedmiesiączkowego)
Wskazania: Przeznaczony jest do łagodzenia objawów przedmenstruacyjnych (tzw. zespołu napięcia przedmiesiączkowego).
Nie wiem jaki udział ma ten lek na wspomaganie ciąży, ale drugi raz czytam, że lekarz przepisuje go staraczkom. -
mi został przepisany raz cyclodynon, potem mastodynon.. także ten...
-
no wlasnie ja tez widzialam duzo wyresow z CLO (to chyba ten cały cyklon nie?;p) i moze trzeba popytac tych dziewczyn moze wiedza?
jezeli koniecznie musisz wiedziec, jezeli nie a moze pomoc to bym brala i sie nie zastanawiala;p -
a jeszcze co do naszej testowej listy moze bysmy ja uzupelnily? znaczy poprosimy ladnie Kenę staraczki podadzą daty i bedzie bajlando?
bo jest taka smutna ta lista:)
-
CLO to chyba raczej Clostilbegyt z tego co mi się wydaje (w ogóle to ni cholery nie umiem tego wymówić, język mi się łamie
)
-
Clo to co innego Klaudia.
No i moja temperatura nic mi nie powiedziała, bo trochę wzrosła, ale nie jest miarodajna bo złośliwie nie mogłam zasnąć do 3 w nocy. Milion myśli, piosenek w głowie itp - ale się uwkurzałam, w końcu o 2.30 się rozbeczałam jaki to mój organizm jest wkurzający...
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
no to dawac dziewczyny daty testowania, ja w tym miesiacu juz nie zdarze wiec nie podaje;)
nie ogarniam tych wszystkich nazw:D
boli mnie brzuch:/ -
Dziewczyny poradźcie - bo lekarz mi mówił, żeby brać inofolic (chodź kupię inofem - skład ten sam a tańszy) 2 razy dziennie, ale ja widzę, że na ulotkach pisze, że raz dziennie... Co myślicie?
Hello! Jestem po dłuższej nieobecności;)
Ostatnio trochę odpoczywałam nad morzem:)Naładowałam baterie przed ciężkim okresem jaki mnie teraz czeka, w pracy dowalili mi ogromny plan sprzedażowy, więc z roboty nie wyjdę przez najbliższy kwartał, nie wspomnę o stresie jaki mnie czeka, telekonferencjach, tłumaczeniach : dlaczego tak mało sprzedaję itp ... Przynajmniej będę wiedziała, dlaczego nie mogę zajść w ciążę, bo pewnie kortyzol i prolaktyna zaraz podskoczą do góry! heh takie uroki pracowania w banku:/
Co do testowania, to nawet mnie nie bierzcie pod uwagę, bo testować nie mma zamiaru i tak wiem, że nie ma sensu. Tak jak już kiedyś pisałam, jak spóźni mi się @ z tydzień to dopiero zatestuję. Poza tym dziś jest 9dpo i nie czuję niczego ... Standard... A pamiętam bardzo dobrze jak się czułam na tydzień przed spodziewaną @ kiedy byłam w ciąży. Ból brzucha podobnie jak na @, ale taki bardziej skurczowy, chwilowy, ale powtarzający się w ciągu dnia, a tak to zawsze boli mnie jak na @, ale bój jest rozlany, "ciężki" , ciągnący. Piersi to samo, jak byłam w ciąży bolały mnie sutki, nie mogłam nawet chwile spać na brzuchu, a jak mam dostać @ to bolą cycuchy, ale tak po bokach i bardziej mam wrażenie, że są ciężkie i z ciężaru zatrzymanej wody pewnie bolą ... I te ciążowe objawy pojawiały się na tydzień przed spodziewaną @.
Dlatego pamiętam, że jak tylko czułam się inaczej wiedziałam ,że to ciąża no i się nie myliłamA można powiedzieć, że jestem już doświadczona, bo byłam 3 razy w ciąży i dwie rozpoznałam już na tydzień przed @ , tylko pierwszej nie poznałam, bo nie wiedziałam co to jeszcze jest
Ogólnie zrezygnowałam z monitoringów i testach owu, w dupie to wszystko mam! Za bardzo drażni mnie to wszystko, więc wolę się nie denerwować, choć wiadomo, że nie zawsze jest łatwo:/
-
aaagaaatka wrote:Dziewczyny poradźcie - bo lekarz mi mówił, żeby brać inofolic (chodź kupię inofem - skład ten sam a tańszy) 2 razy dziennie, ale ja widzę, że na ulotkach pisze, że raz dziennie... Co myślicie?
aaa brałam też jeden miesiąc inofem, ale nie zwróciłam uwagi czy jest lepszy czy gorszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 11:08
-
Karmelku skład jest identyczny, więc pewnie działa tak samo. Mam taką nadzieję
Dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź :*
I powiem Ci, że mam takie niejasne przeczucie, że w tym albo następnym cyklu zobaczysz II
Właśnie wiem, że skład jest identyczny tylko cena rożna ... Choć kiedyś trafiłam promocję w aptece internetowej, 2 opakowania inofolicu za 69zł.
Ja takie przeczucia mam co miesiąc, ale nic z tego Hahaha. Tak sobie myślę, że kiedyś się chyba uda, nie?! Prędzej czy później, ale się uda. Trzeba mieć jakąś nadzieję ...
A ja myślę, że wezmiesz inofem i się ruszy produkcja jajeczek i Wasz urlop będzie ostatnim urlopem we dwójkęZobaczysz!! Trzymam mocno kciuki za owocny wypoczynek:)
-
To i tak drożej niż Inofem bo w nim jest 30 saszetek. Ja kupiłam Inofem
za 107 zł 3 opakowania po 30 saszetek.
Karmelku no kiedyś musi się udać i Tobie i mi i każdej z nas
Dziewczyny zakupilam testy owulacyjne i codziennie je robie tak pod wieczor.
Zawsze wychodzila druga blada kreska. Juz jest 20dc i nadal nie mam owulki? dziwnebadalam szyjke dopiero co sie ucze ale rano byla wysoko i otwarta a teraz zbadalam znowu i jest wysoko i zamknieta. Czy to mozliwe ze owulka byla a testy wychodzily negatywne? Wariuję
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Karmelek 3 razy byłam w ciąży, którą poroniłam. Wszystkie czułam tydzień przed okresem. Wyraźnie!
A ta 4 ciąża -teraz była bezobjawowa do 5 tygodnia. Na razie wszystko przebiega idealnie na prenatalnych również było w normie:)A dziś 15 tydzień zaczynam.
Myślałam, że jest taka słaba i pewnie zaraz dostane okres bo pewnie beta mała. A beta 3 dni po terminie okresu: 3100... -
No to do mnie wlaśnie przyszła paczka z apteki Gemini, za 2pak Inofemu zapłaciłam niecałych 66 zł. Jakbym chciała to samo kupić w DOZie to zapłaciłabym ponad 79zł.. co prawda tu dochodzi wysyłka ale ja zawsze robię wtedy u nich zakupy hurtem i ostatecznie i tak jest na plus.
A inofolic u mnie w DOZie kosztuje 55zł.. jedno małe opakoanie 20 saszetek, zdzierstwo jak cholera.
No to mój jest na poniedizałek umówiony na powtórkę badania a ja wybieram się na AMH też w poniedziałek. nie poszłam dziś bo stwierdziłam, ze jakby się wynik okazał *ujowy to nie będe miała jutro zepsutego dnia przynajmniej -
Moris ale ona jest glupia no!
bylam u gina wysepilam skierowanie na badania, chcialam tsh ft 3 i 4 oraz atp i atg ale dal mi tsh ft3 4 i jeszcze jakies t-3 i t-4, co to takiego? atp i atg najbardziej mi zalezalo bo jest najdrozsze niemniej jednak zaoszczedzilam 78 zl i mam dwa jakies dodatkowe badania (t-3i4)mialam isc na inna przychodnie tam sa tansze te badania ale nie chodze tam ogolnie do lekarza, tam mialam zaplacic za wszystkie co chcialam 123 a zaplace tylko za atp i atg 86 zl wiec sie ciesze:)