Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prawda. Ja nie miałam wysokiego tsh a w ciąży nagle-3,2!

Ale mam ten euthyrox 50 i ma się poprawić.

Klaudia to się nazywa subkliniczna niedoczynność tarczycy albo niedobór jodu.
    Jod i euthyrox rozwiążą sprawę.

Musisz zbić do poniżej 2 aby zajść w ciąże no i całą ciażę euthyrox.

Będzie git;) Zbijesz do miesiąca, ale dobre wyniki będą wychodzić dopiero po 2.
    Bo wyniki poprawiają się z opóźnieniem.

Polecam wakacje nad morzem:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    no wlasnie, ja w kazdym losowaniu biore udzial, jak wygram tez Ci pomoge!!:)

mam wyniki, chyba jest ok? tsh troche spadlo!

tsh 3.2373 uIU/ml|| 0.3500-4,9400
    t4 5.85 ug/dL || 4,87-11,72
    ft4 0,90 ng/dL || 0,70-1,48
    t3 1,11 ng/ml ||0,58-1,59
    ft3 3,01 pg/mL || 1,71-3,71
    anty tpo 0,61 IU/mL || 0,00-5,61
    anty tg 1,66 IU/mL || 0,00-4,11

Klaudia a może Ty masz jakieś niedobory jodu...

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 💙 czekamy na synka

preg.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku nieee :( nie uciekaj od nas :(

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku :-* będę się za Ciebie modlić żebyś była szczęśliwa i żeby udało Ci się zostać mamą (obojętnie w jaki sposob) jesteś cudowna osoba i pamiętaj o tym zawsze!!!! Poplakalam się czytając Twój post ale rozumiem Cię doskonale... Pamiętaj jak wiele osób Cię kocha i uwielbia! Trzymam za Ciebie kciuki :-*

Marietta lubi tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek...

:( Nie będzie tutaj tak samo bez Ciebie... chociaż rozumiem...

Ślicznie dziękuję za życzenia...

PS przemyśl jeszcze coś takiego...

http://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/294/

👧 potworniaki jajników

2026 💙 czekamy na synka

preg.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku ja mam nadzieję, że za jakiś czas pojawisz się u nas z dobrą nowiną "osiągniętą" tak jak napisała Fufka - obojętnie w jaki sposób <3

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku :(((( Nie odchodź :( Kto nas w trudnych momentach będzie rozśmieszał opowiadaniami o teściowej? I innymi Moriskowymi przypadkami?

Życzę Ci kochana żebyś tu wróciła tak jak mówi kr0pka z radosną nowiną, będziemy o Tobie pamiętać i czekać:*

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia, a w szczególności za to jedno. Mam nadzieję że się spełni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku kochana ja Cię rozumiem, ale bądź z nami tutaj jesteś jedną z nas niezależnie od tego Ci się dzieje. Ja wiem ze wkoncu będziesz mamusią. Z całego serca tego Ci życzę.

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moris, ja tam się pierdzielić nie będę - sentymenty odkładam póki co na bok i :
    a. nie wierzę się poddajesz...zawsze pozostaje jakaś iskierka...i TY doskonale o tym wiesz;
    b. nie przyjmuję do wiadomości informacji - cyt. "nie pasuję tutaj" - bez względu na to, czy jesteśmy w ciemnej dupie ze staraniami, czy jesteśmy zaciążone, czy jesteśmy na ostatniej prostej do celu - byłyśmy, jesteśmy i będziemy tu po to, by powspierać się w trudnych ale i miłych chwilach - więc jesteś w błędzie - PASUJESZ TU JAK ULAŁ;
    c. forum jest tylko dla tych co "się starają" - bull shit - forum jest otwarte dla wszystkich, którzy mają serducho - tak jak Ty - dla tych, którzy potrafią ponakręcać nas trochę, trochę podgrzać atmosferę, sprowadzić na ziemię i w razie konieczności wirtualnie nakopać do dupy;
    d. pamiętaj nie tylko Ty masz czarne myśli i widzisz ogrom bezsensu...każda z nas przechodziła, przechodzi lub będzie przechodziła taki popieprzony okres w życiu
    f. pisząc to zeżarłam - pół paczki Haribo - bardzo proszę o nie fundowanie mi dodatkowego stresu i kalorii !
    g - no i z tego zdenerwowania zjadłam punkt e.

a teraz włączam sentyment....i przychodzi mi do głowy jedno...

MORIS, NIEEEEEEEEEEEEEEE..........................

aaagaaatka, kr0pka, Viki, nick nieaktualny, Befff, Karmelek211, Nymeria, Klaudia N., nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Keną w 100%!

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moris, zgadzam się z Keną i resztą kobitek. Błagaaaaaam, nie zostawiaj nas!!! ja będę strasznie za Tobą tęsknić! myślę że nie tylko ja. Jeśli chcesz ,musisz... odpocznij od forum...ale wróć niedługo :(

• Ajka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Moris,

Dziewczyny nie chcą Cie puścić...

i co teraz...

👧 potworniaki jajników

2026 💙 czekamy na synka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moris czy chcesz czy nie to Kena ma rację i bije jej brawo za te słowa.

• arturowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku, ja się oczywiście dołączam do dziewczyn...
    Będzie tu pustawo bez ciebie :(

I smutnawo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 16:21

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierd..e! Moris ! Błagam, proszę nieeeeeeeeee!!!
    Ale jestem na Ciebie zła i to bardzo! Jak nie chcesz czytać o staraniach, ciążach i innych takich sprawach to utworzymy temat tylko do rozmów o pierdołach. Też po części Cię rozumiem, ale musisz też nas zrozumieć! Kochamy Cię i każda z nas się z Tobą zżyła na swój sposób! Pamiętam jak pojawiłam się tu pierwszy raz i Ty jako jedyna pierwsza mnie przywitałaś w tych kręgach i odp na moje pytanie. I jak mam Ci pozwolić odejść .... ;(((( Nie wyobrażam sobie dnia bez Twojego wpisu ...
    To jakaś masakra!!!! ;(((((((((((

nick nieaktualny, Ajka lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moris dokladnie zgadzam sie z KEna i reszta dziewczyn, jak nie chcesz nie musisz byc az tak aktywna, ale zostawianie nas tak calkiem jest nie fair bo jestes duchem tego forum!!
    Ajka wrote:
    Klaudia a może Ty masz jakieś niedobory jodu...

w koncu mieszkam na slasku wiec mozliwe ;)
    Viki wrote:
    No to prawda. Ja nie miałam wysokiego tsh a w ciąży nagle-3,2!

Ale mam ten euthyrox 50 i ma się poprawić.

Klaudia to się nazywa subkliniczna niedoczynność tarczycy albo niedobór jodu.
    Jod i euthyrox rozwiążą sprawę.

Musisz zbić do poniżej 2 aby zajść w ciąże no i całą ciażę euthyrox.

Będzie git;) Zbijesz do miesiąca, ale dobre wyniki będą wychodzić dopiero po 2.
    Bo wyniki poprawiają się z opóźnieniem.

Polecam wakacje nad morzem:)

tak tez powiedziala doktorka że ze 2 miesiace zajmie zbicie. wakacje owszem ale chyba w przyszlym roku, w tym nas nie stac;) znaczy sie moze i stac ale kaska odlozona na cos innego :)
    Befff wrote:
    Klaudia ja tez mialam taki wynik tsh ale ogolnie wszystkie wyniki w normie.dostalam euthyrox 25 na poczatek i po 6 tygodniach wynik byl taki jaki powinien byc dla starajacej . Dostalam od lekarza polecenie zeby gdy tylko zajde w ciaze zwiekszyc dawke do 50 i zaczac brac jodid. Tak tez zrobilam, pobieglam tez na kontrole i wynik znow byl w okolicach 3 wiec mam w tej chwili dawke 75. mnie lekarka mowila ze poprpawa wyniku nastepuje po ok 6 tygodniach stosowania leku. No i u mnie pomimo zwiekszenia dawki tsh w ciazy wzroslo. Ale moja endo powiedziala ze to normalne zjawisko bo po prostu jest wieksze zapotrzebowanie. Zwiekszyla dawke i teraz bedziemy dalej obserwowac co sie dzieje. A z racji tego ze wyniki mam w normie to euthyrox mam brac przez ciaze i karmienie, potem odstawiam lek chyba ze zdecyduje sie na drugie dziecko to mam ciagnac kuracje az do tego momentu. U mnie to tak wygladalo ;-)

pani doktor mniej wiecej powiedziala to samo, musze zbic i w ciazy jak bede to zwiekszymy i cos o jodzie wspominala.

generalnie sytuacja wyglada tak, pani doktor super kobieta bardzo mila, pobadala mnie popytala co i jak spojrzala na wyniki i powiedziala ze zbijamy te tsh do wrzesnia wtedy robie tsh znowu i zobazymy, jhak bvedzie odpowiedni poziom bede mogla zaczac starania na nowo wiec moglabym powiedziec teraz UWAZAJ MORIS ze opuszczam Was do wrzesnia bo nie bede sie starac i tu nie pasuje ale tak nie powiem bo kocham czytac wasze wypociny <3

no i co ja to jeszcze m ialam, ach tak, dostalam euthyrox 25 i mam brac i tylo :)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super Klaudia - szybko zleci - a może i w trakcie zaskoczy :)
    pozwoliłam małżowi na wybranie jednej rzeczy do sypialni - a mianowicie koloru dodatków (rolety, lampki, ewentualnie narzuta etc.) i co ?! wybrał zieleń...qrwa mać....
    co prawda sypialnia jeszcze nie zrobiona - ale przeglądam sieć w poszukiwaniu pierdół no i ni cholery w odpowiedniej zieleni nic nie mogę znaleźć....ech...a ten sie uparł i koniec - sypialnia biało - czarna - i część ścian będzie grafitowa - reszta tapeta - biała cegła 3d - podłoga - jak używana w stuly vintage - no i chciałabym to "przekłamać" jakimś kolorem...tyle kolorów a on wybrał zieleń......

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie do tego pasowalby fiolet ?:D nie wiem czemu moze go przekonasz?;p

poza tym zielony ladny :)

a co masz na mysli ze zaskoczy? ze zajde do wrzesnia? nie wiem w sumie czy sie nie zabezpieczac i posluchac doktorki czy jednak olewac i jak zajde to zajde? nie wiem nie wiem. mysle ze lipiec odpuszczam na pewno, pomysle nad sierpniem, ide z mezem pic herbate i spac

dobranoc:*

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia...olej cła resztę...olej całą resztę....(kurcze przypomniałaś o piosence Bolca ;) )
    fiolet...jak dla mnie trochę taki cmentarny kolor... ale jako dodatki...hmm...pogrzebiemy...pomyślimy....
    ja tam miałam fazę na turkus...ale jak się małż popatrzył...to już chyba faza się skończyła ;)
    kolorowych snów!

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ