Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia N. wrote:dokladnie, ja jestem Klaudia:) ale klaudyna mi nie przeszkadza;)
Nie jestem Klaudyna i nie lubię jak się miesza te imiona
Szczególnie, że mam koleżankę Klaudynę i nikt na nią Klaudia nie zawoła. Nie wiem czemu ludzie myślą, że Klaudyna to zdrobnienie (?) od Klaudii
-
zakocona wrote:a mnie owszem
Nie jestem Klaudyna i nie lubię jak się miesza te imiona
Szczególnie, że mam koleżankę Klaudynę i nikt na nią Klaudia nie zawoła. Nie wiem czemu ludzie myślą, że Klaudyna to zdrobnienie (?) od Klaudii
Może dlatego, że:
Klaudyna to pochodna forma imienia Klaudia, powstała od zdrobniałego imienia Claudine, co oznacza 'należąca do rodu Claudia, córka Claudiusa' lub 'mała, kochana Claudia'.. Patronką tego imienia jest św. Klaudyna Thévenet[1].
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 11:08
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
No to tak Bartosz i Bartłomiej oraz Lech(imię mojego faceta) i Leszek(wszyscy, nawet rodzina tak na niego wołają, choć zwracam im uwagę, że tak na imię nie ma, bo jemu to już się nawet nie chce
). To są różne imiona
Nikt na np Joasię nie woła JoannaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 11:16
-
Znam 2 Lechów - Leszków (tak do nich wszyscy mówią)...
Imię Leszek powstało ze zdrobnienia imienia Lech...
chodzi mi tylko o to że na Klaudynę nie powiesz Klaudia, ale na Klaudie już właściwie można... no chyba że dana Klaudia sobie tego nie życzy
PS wiesz że istnieje samodzielne imię OlaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 11:34
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zakocona wrote:bardzo starszy, ma "aż" 33 lata
i nie uważam, że powinno się używać innych imion zamiast takich, jakie nam nadali (i których używamy). Lech to nie Leszek, a ja nie jestem Klaudyna
No juz dobrze....
Niech będzie i tak, ja po prostu uważam że zdrobnienia to fajna rzecz, ale jak ktoś nie lubi to ok2020
2023 -
nick nieaktualnyno ale postaw się na ich miejscu ,skoro tak mówią to do tego przywykli. Chciałabyś żeby synowa od Twojego Tadka pouczała Cię i całą Familię jak masz mówić na własne dziecko
coś tu nie Halo.
Ale racja Ajka , popieramWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 12:43
-
nick nieaktualny