X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problem w tym że on nparawdę tak myśli. siedzą w pokoju bawią się z tatusiem nie ma wrzasku pisku, nie wyrywają sobie włosów-no dzieci idealne! a ja zamiast spędzać noce z nim to śpię sama w łóżku a on u dzieci w pokoju na materacu. tak cholernie za nim tesknie. nawet sobie nogi ogoliłam, okolice intymne też paznokcie pomalowałam liczyłam na gorącą noc a tu dupa! czy to możliwe że jestem zazdosna że córki spędzają więcej czasu z nim ? chyba coś ze mną nie tak. może powinnam się udać do psychologa :-/

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi róznicami w zachowaniu to mój kuzyn miał takie jazdy. W domu to jakby go ze skóry obdzierali, krzyki non stop, rzucani się na podłogę, tak jak kamka piszesz bunt nieziemski, a w przedszkolu ciocia dostawała pochwały jaki jest grzeczny, że pomaga dzieciom, świetnie się z nim współpracuje itd. Generalnie jestem z wykształcenia pedagogiem i zmiany zachowania dziecka w innym środowisku i towarzystwie niż ten stały są normalne ale takie akcje że dziecko sie zmienia o 180 stopni to juz są ewenementy:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka, postaraj się mniej zwracać uwage na te negatywne cechy, a bardzo bardzo chwal te pozytywy. Wiem że to trudne jak sie ma tyle na głowie, ale zobacz. Tata się z nimi bawi ot tak, wiec nie muszą zwracać na siebie uwagi bo on jest dla nich prawie na wyłączność, a Ty oczywiscie jak jestes sama masz jeszcze mnóstwo innych obowiązków. Zaleznosć jest taka że jak się dzieci grzecznie bawią to można zrobić pranie, poprasować, ugotować itd. to jest normalne ale dzieci tego nie rozumieją i wpadają na to że jak są niegrzeczne to poswięca im się wiecej czasu i uwagi.
    Nie chce, żebyś pomyślała, że sie wymądrzam, bo to Ty jestes doswiadczoną mamą nie ja, ale przekazuje Ci te informacje których nauczyłam sie na studiach najpierw w teorii, później w praktyce, a nastepnie na dzieciach w rodzinie.

aaagaaatka lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • kamka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka sory ze sie wtrace ale dziewcztnki maja 3 latka synek 5 wkrec ich w formie zabawy w obowiazki domowe... TZn niech szukaja na wyscigi kazda jakiegos ciucha do prania i ci je podaja do pralki przy wieszaniu niech podaja na zmiane uwierz mi jest to do ogarniecia moja siostra tak z maluchami robi i oni sa szczesliwi ze sie nimi zajmuje a ona moze cos zrobic...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Monikkk wiem, ale wiesz jak trudno iśc na zakupy z 3 dzieci,Tośka i Majka biegają gdzie chcą, gonie jedną to druga ucieka, z zakupów wracam mokra jak szczur. jescze jak były małe to niby było lepiej bo włożyłam gady do wózka blizniaczego Kosma trzymał się wózka i jakoś szło. w autobusach za to męka, nikt Ci nie pomoże wtargać tego powozu, patrzą na Ciebie z pogardą w oczach że młoda a tyle dzieci, bo w polsce 3 dzieci to już dużo a 5 pod patologie podchodzi... takie to smutne. Wracając do tematu, obiad robię na raty bo nie da się inaczej, oczy dookoła głowy muszę mieć bo One wszędzie wejdą, mają głupie zabawy. jak na początku mój Partner wyjeżdzał to były dni że np wykąpałąm się we wtoreke a później dopiero w czwartek nad ranem kiedy ferajna spała. jak ząbkowały to nie dałąm rady sama, siostra przyjechała mi pomóc. pierwszy raz w tym roku pomalowałam paznockie, wiesz jak jest przy 3 dzieci samej? teraz od września do przedszkola idą to będzie dużo dużo lżej. już nie wspomnę że z wc sama korzytstałąm wtedy kiedy one nie chodziły ani czworakowały . teraz idę za potrzebą to idą za mną, inaczej wrzask i pisk

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pranie dziewczynki pomagają nastawiać

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka to jak sobie wyobrażasz jeszcze czwarte :D?

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Agatka, normalnie , jak już pisałam do przedszkola idą , będą coraz strasze. więcej czasu będą poświęcać na naukę, będą mieć koleżnkki itd
    Moja Mama ma nas 6 i daje radę po prostu mam zły dzień, nigdy takiego nie miałaś?

• mkl Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 naprawdę podziwiam Cię że mimo zmęczenia itp starasz się o 4 dziecko:) Podziwiam Cię pozytywnie;) Ja bym chciała mieć 3 lub 4 dzieci, gdybym miała dwójkę chciałabym by trzecie było np. po około 5 latach:) Dzieci to sama radość:D ja mam 6 siostrzeńców i ich uwielbiam:)

Czy Twój mężczyzna również chce mieć dużą rodzinę??:)

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ważka wrote:
    Dziewczyny jak myślicie owulacja u mnie była 11 czy 13 dc. Zerknijcie na wykres. Z góry dziękuję.

Słońce ja obstawiałabym 12 lub 13

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:
    Cześć. To prawda nowym tu ciężko,ile razy pytałam o cos a zero najmniejszego odzewu? Nic dziwnego ze tak cicho.

a co do staraczek które z przyczyn losowych nie mogą juz się starać co tu się dziwić ze nie maja o czym tu pisać. Postawmy sie na ich miejscu. Nas by tez bolało pytanie o rady,o śluz i szukanie pierwszych objawów. Tez bym zrezygnowała z tego portalu.

Kamka93 nie zgodzę się z Tobą...to, że nie mogę się starać to nie znaczy mam olać wspaniałe Kobiety, które tu poznałam - to tak, jakbym w swoim otoczeniu miała odseparować się od wszystkich znajomych, którzy mają dzieciaczki...bo ja nie mogę...
    może nie udzielam się tak często jak dotychczas, ale na pewno nie zniknę z portalu. Zamierzam się cieszyć z tymi, które lada moment zostaną mamusiami, wspierać te które się starają i te, którym życie postanowiło nakopać do dupy, tak jak mi...
    może nie będę pisać o objawach, staraniach, zalewającym śluzie, i innych takich - ale wiem, że jak napiszę, że znowu nawiedziły mnie dziki - to większości mordki się uśmiechną i już będziemy knuć jak podesłać je do teściowej Moriska.
    Jeżeli poczułaś "olana" z mojej strony - przepraszam, ale faktycznie dołączyłaś w ciulowym dla mnie okresie - gdzie moja chyba dość znaczna aktywność forumowa została ograniczona.
    co do podwójnej owulacji - to we wrześniu 2014 taką właśnie miałam 14 dc i 23 dc. W pierwszym terminie po piku LH pęcherzyk nie pękł - nie brałam progesteronu i w związku z tym drugi pęcherzyk dojrzał i wystrzelił w 23dc.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Kena, jak tam Twoje dziki?:D

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tfu.....póki co nie odwiedzają nas ;) ale dobrze, że mi się przypomniało - trzeba iść teren "poperfumować" co by się nie przypałętały znowu...

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "ale wiem, że jak napiszę, że znowu nawiedziły mnie dziki - to większości mordki się uśmiechną i już będziemy knuć jak podesłać je do teściowej Moriska."

hahaha no właśnie tego brakuje, jak nie ma Ciebie i Moriska hahaha :D

f2w3sek2i28gayyb.png

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:
    oj Agatka, normalnie , jak już pisałam do przedszkola idą , będą coraz strasze. więcej czasu będą poświęcać na naukę, będą mieć koleżnkki itd
    Moja Mama ma nas 6 i daje radę po prostu mam zły dzień, nigdy takiego nie miałaś?

Kamka nie obraź się, ale nie tylko dziś "narzekasz" na dzieciaki.

f2w3sek2i28gayyb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka może taki dzień. Czemu mam się obrazić bo nie bardzo rozumiem?

Kena, może źle się wyraziłam, chodzi mi o to że napewno takie osoby boli to że nie będą mogły nigdy już zajść w ciąże i ciężko im czytać takie rzeczy.

Mkl mój partner jak najbardziej za, w tym się zgadzamy że rodzina ma być duża.

Robiłam porządki w biurku i znalazłam zapiski z kliniki napro :-D pierwszy objawy w szczęśliwym cyklu to były mega wzdęcia i okropne dreszcze 4 dni po owulacji (potwierdzona monitoringiem) i mdłości ale tylko po jedzeniu :-D

• arturowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:32

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak. U mnie szybko wykryli co jest przeszkodą, ale też zajęli się partnerem, wiem że miał całą możliwą diagnostykę nasienia i mieliśmy badanie wrogości śluzu. bo Doktor mówił że co jeśli plaminiczki są. podrasujemy pęcherzyk jak śluz blokadę zrobi. miałam też mieć hsg ale nie zdążyłam :-)

• arturowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:32

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, nie mąż. jak już pisałam u mnie nie było wyjścia i trzeba było Clo włączyć i do leczenia dodać specyfik na pękanie. bo poroblem był po mojej stronie. chcieli mnie dać na zabieg nakłuwania jajników ale mama mi to z głowy wybiła. ogólnie długo tam nie zagościłam, bo pierw nauczyłam się obserwować śluz w między czasie miałam monitoring i wyszło że pęcherzyki rosną bardzo bardzo wolno. piłam też castagnus na zbicie prolaktyny bo miałam lekko podwyższoną a nie miałam nadzieje że onejdzie się bez innych "wspomagazy" ale jednka Clo było potrzebne. jak byłam na wizycie u gina w tamtym miesiącu to znowu to samo, znowu małe pęcherzyki. a boje się znowu clo, bo co jak kolejne bliżniaki będą?

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ