Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamka chyba perspektywa siedzenia przy dzieciach to o co innego chodzi.
Jak bym miała chodzić do bezsensownej pracy za 1500 to też bym siedziała z dziećmi z domu.
Ale mam mega prace i duże perspektywy i w niej i poza nią. Bo się jeszcze uczę. Zarabiam też nie źle. I już na macierzyńskim mam zamiar wrócić do pracy
Miesiąc porodzie mam szkołę. Teraz mam zamiar pracować do grudnia
Po prostu jestem aktywna i spełniam się zawodowo i rodzinnie.
A ciało po porodzie? Każda a wie że się zmieni.Ale to już w ciąż trzeba ćwiczyć i przestrzegać diety (nie mylić z odchudzaniem). Żeby przytyć na maksa do 12-15 kg. I się zrzuci... Ja teraz się smaruje 3 razy dziennie różnymi kremami i ćwiczę. Przytyłam na razie 3,5 kg.
Ciało da się naprawić jak coś. -
nick nieaktualnyja w bliźniaczej przytyłam 25 kg o ćiwceniach ZAPOMNIJ jak masz dwoje dzieci w brzuchu, które uciskają Ci na przeponę. nie możesz wziąć głębokiego oddechu, dostajesz hiperwentylacji i zasłabnięć. chyba nie wiesz co mówisz...
Z synem wymiotowałam całą prawie ciąże i schudłam ale leżałam na kroplówkach bo nie miałam siły ruszyć ręka-ćwiczenia to była ostatnia rzecz o której myślałam.Myślisz że ta kobieta nie smarowała się niczym? dużo zależy od elastyczności skóry!
http://forum.szafa.pl/79/7161819/rozstepy-po-ciazy-az-tak.html -
kamka, nie mówię o ciąży bliźniaczej:) Ja mam pojedynczą i jest 18 tydzień i myślę że spokojnie dam radę ćwiczyć jeszcze z 2 miesiące, bo nadal jestem płaska.
Od tego czy ktoś będzie miał rozstępy zależy m.in: genetyka, ilość przybranych kg, waga z przed ciaży, odpowiednia dieta, nawodnienie organizmu, ruch oraz pielęgnacja, wiek.
Nawet jak tego przypilnujesz można mieć rozstępy- ja to wiem:) Ale można próbować ich uniknąć lub ograniczyć.
Takie rozstępy jak na tym foto- można tylko współczuć.
Nymeria; to masz ładną też wagęJa mam mega apetyt. W 13 tygodniu na dobre mdłości odeszły. A te 3 kg to przybrałam właśnie w I trymetrze. Nie wiem czemu.
Oooo i zaczełam chyba czuć ruchy:)
-
nick nieaktualnyna pewno najbardziej ma znaczenia ilość kolagenu. Mi siostra już po robiła zastrzyki z kolagenem i nic nie dały. w ciąży z bliźniaczkami miałam mniejszy brzuch niż z synem. jak byłam w 6 miesiącu i trafiłam do szpitala na kroplówkę z wymiotów to myśleli że ja na porodówkę przyjechałam.był wielki,wystający kanciasty no olbrzymi. A z dziewczybnami tyłam na całe ciało.
-
Byłaś młoda. Młoda skóra gorzej ulega rozciąganiu i łatwiej powstają rozstępy.
Po 30 skóra jest dojrzalsza i lepiej się rozciąga . Ja mam 25 lat. Może jakoś się uda mimo to;)
Kamka co za bzdura z jakimiś zastrzykami z kalogenu? Gdzie ty sobie je wbijałaś? Przecież to nie ma sensu.
Ewentualnie można sobie aplikować kremy z kalogenem i elastyną. Zjadać migdały z cynkiem na poprawę włókien kalogenowych. Ale zastrzyki???
Jestem akurat tak się składa botechnologiem kosmetyki. I tworze receptury kosmetyków.
Więc akurat na surowcu to ja się znamAle zastrzyki?
-
Kamka, jak kobieta sama, z własnego wyboru chce zostać w domu z dziećmi, lubi to - ok. Moja matka na każdym kroku nam to wypominała.. nie była z tym szczęśliwa.. swoją drogą: jakby to moja czy brata wina była.. chyba się na ojcu powinna wyżywać albo na sobie, że się zgodziła.. nie na mnie czy bratu.. to nie jest miłe jak się cały czas pretensje słyszy.. ja osobiście planuję wrócić do pracy a jak miałabym zostać to po poerwszym momencie kiedy bym tego żałowała to bym wracała. Szczęśliwa matka tomszczęsliwe dziecko
-
To ja Wam powiem, że czasem na rozstępy nie ma zmiłuj, bo choćby skóra była super jędrna i nawilżona to na szybkie rozciąganie nie mamy wpływu. (to z kosmetycznego punktu widzenia)
Ja też starałam się o siebie dbać w miare możliwości, ale że ciagle szpitale i zagrozenie ciązy to zostało mi zdrowo jeść i balsamowac ciało, chociaz to drugie tez pod koniec odpadło bo nie mogłam głaskać brzucha-to przyspiesza poród. Niestety byłam przed ciaza i całą z Lenką na dupku i przytyłam 15 kg mimo że moja ciąża trwała tylko 25 tygodni. Brzucha prawie w ogóle nie miałam, sporo osób nawet nie wiedziało ze jestem w ciązy, ale rozeszło mi sie to po całym ciele. Wszystkie kobiety w mojej rodzinie są otyłe albo mają dużą nadwagę i całe życie starałam się unikać stereotypów i zwalania na geny ale niestety boleśnie sie przekonałam o tym że genetyka ma cholernie duże znaczenie. I jak przed ciążą miałam kilka kilo za dużo tak po ciąży (choć już minął rok) dalej zmagam sie z tymi nadprogramowymi wtedy uzbieranymi kilogramami przez co teraz sobie dyndam z nadwagą 13kg i wspomnianymi rozstepami na wewnetrznej i zewnętrznej stronie ud i pod kolanami. Na aktywność fizyczną średnio sobie mogę pozwolić ze względu na moje różniste schorzenia.
W każdym razie postanowiłam sobie że nie bede sie tym teraz bardzo przejmowac bo mam przeczucie że coś moze byc na rzeczy, ale nigdy nie dopuszcze do sytuacji zeby wygladac tak jak moja mama czy moje ciotki i nawet jeślibym w ciazy przytyła !50kg! to stane na rzesach żeby zrzucić jak najwiecej:)Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Hej kobietki a ja wlasnie mam zamiar minimum rok z maluchem zostac potem chyba babcia przejmie opieke a ja wracam do pracy no chyba ze nam sie uda z pensji mojego "dobrze" zyc to poczekam az do prZedszkola maluch pojdzie ale przeciez z babcia bedzie mu dobrze:-)
-
Padam na ryj.. dopiero wstałam po spaniu na kanpie.. przed 5 byłam już z psem na spacerze, zaczal nas budzić, okazało się, że ma roztrój żołądka, wymiotował jak tylko z nim wyszłam, masakra
obserwujemy go póki co, czy to jednorazowe bo czymś się podtruł czy coś gorzej
-
nick nieaktualnyDziewczyny ale czy ważne jest ciało. Ważne żeby dziecko zdrowe się urodziło i potem zdrowo chowalo. A ciało fajnie mieć piękne, aleja się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Też dojedziecie do tego wniosku.
Karmelek211, kamka9319 lubią tę wiadomość
-
ważka wrote:Dziewczyny ale czy ważne jest ciało. Ważne żeby dziecko zdrowe się urodziło i potem zdrowo chowalo. A ciało fajnie mieć piękne, aleja się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Też dojedziecie do tego wniosku.
-
Ni ja akurat jak kiedyś w końcu zajdę
to też planuję zostać ten rok. A potem zobaczymy. Generalnie wolałabym zacząć pracować na swoim niż wracać do normalnej roboty no ale co z tego wyjdzie to się przekknamy, nie ma co planować bo życie potrafi być przewrotne
-
Albo oczyszczania żołądka. Moja psina jeden dzień żre trawe jak głupia a cały drugi haftuje i byłam z nią u weterynarza i mówił mi że psy sobie w ten sposób robią taką regenracje.Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Monikkk wrote:Albo oczyszczania żołądka. Moja psina jeden dzień żre trawe jak głupia a cały drugi haftuje i byłam z nią u weterynarza i mówił mi że psy sobie w ten sposób robią taką regenracje.
-
kamka wrote:Kropka jak vedzie wymiotowal woda a nie trezcia zoladka to smigaj do weta to da mu tabletki na wzmocnienie bo ponoc pies sie strasznie szybko odwadnia a wymioty to pierqszy objaw pasozytow...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny