X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłany: Dzisiaj, 12:09
    Cytuj | Edytuj | Zgłoś

Dziewczyny pomózcie.Jestem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek.

9 dc cyklu byłam u swojej giny i ujrzała piękny pęcherzyk 16 mm. Powiedziała, że widzi wspaniałe warunku i żeby brac się do roboty. No to się wzieliśmy. 11 dc miałam lekkie plamienie: pomyślalam owulacja..., potem mialam cały czas cholernie uciążliwe wzdęcia i poczucie pełności jkabym na balonie siedziala i to 3 dni pod rząd. Potem 14 dc mialam intensywne napięcie podbrzusza. potem cisza kilka dni i 19 dc plamienie.... a 21 dc bóle miesiączkowe połączone z bólami krzyża (nigdy nie miewałam). Dziś jest 23 dc. Piersi nic sie nie zmieniły raczej, ale pochwa jest rozpulchniona szyjka wysoko i jakby do tylu odgieta i zamknieta. Wewnetrznie czuję, że to ciąża tym bardziej, że są to objawy które trudno sobie wymysleć (plamienia i ból)Boje sie jednak ze moze to wszystko byc spowodowane zamieszaniem hormonalnym zwiazanym z odstawieniem tabletek :(. dodam, ze mam juz syna i z nim w ciazy takie cuda sie nie dzialy. A tu mam boe miesiaczkowe praktycznie od 20 dc a okresu nie widac (wiem ze za wczesnie na okres ale myslalam ze dostanę ze wzgledu na zamieszanie hormonalne bez tabletek) Myślicie ze są szanse?

w57v9n73tsztg0x5.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfiona, poczekaj spokojnie do terminu @. Wiem, że to cholernie trudne, ale większość z nas na tym forum "ma objawy" w każdym cyklu i nie pozostaje nam nic innego jak czekać, a przy okazji dla siebie i ewentualnego malca zdrowo się odżywiać i uważać na siebie.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odzew...jutro z rana zrobię test, a jak nie wyjdzie (bo jeszcze ma prawo) to obiecuję czekać do terminu @

w57v9n73tsztg0x5.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <wiedza taka rozlegla>

przepisuje moje wypociny napisane w drodze z pustakami:/ klawiatura mi przycina i sie denerwuje. mialam caly dzien siedziec nad mgr a tu dzwoni ciotka zeby ja zawiezc do gliwic:/ i caly dzien cos.

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    Dziękuję za odzew...jutro z rana zrobię test, a jak nie wyjdzie (bo jeszcze ma prawo) to obiecuję czekać do terminu @

Elfiona, poniewaz sama jestem po odstawieniu tabletek powiem Ci tak... W dupie miej jakiekolwiek objawy czy subiektywne czy tez obiektywne, mnie organizm w takie jajo robil przez kilka cykli ze to porazka.
    1 cykl po odstawieniu, czulam sie masakrycznie, nie dosc ze mdlosci, do tego omdlenia, wzdecia, bol brzucha, raz jajnikow raz podbrzusza i tak na zmiane, nie wiem jak pecherzyk bo na monitoringu nie bylam... 24dc plamienie, ktore przeszlo po kilku godzinach, @ w 27dc przyszla
    2 cykl po odstawieniu juz bylo troche lepiej ale tez bole podbrzusza od 24dc do @ w 29dc... Dalej mdlosci pod koniec cyklu z wymiotami jako standard.
    3 cykl i tu jaja nie z tej ziemi kolo 19dc bol podbrzusz jak na @ ktory byl tak intensywny ze dwa dni przelezalam w lozku, nie moglam sie podniesc, zle samopoczucie mnie nie opuszczalo, do tego jeszcze jajniki bolaly, migrena jak ta lala i ogolnie do grobu isc, i to z rozna intensywnoscia trwalo do 38dc.... az przyszla baaardzo skapa @ w 39dniu, z plamieniami i 2 dni po dwie godziny mialam okres i to wszystko... do tego cien na tescie ciazowym w 37dniu... po wizycie u gina uslyszalam ze to najprawdopodobniej moja pierwsza owulacja po odstawieniu tabletej, dostalam skierowanie na bete i zostalo mi powiedziane ze organizm od odstawienia potrzebuje ok pol roku na detoks... A juz mialam nadzieje bo byl ten dzien, choc mysli mi sie klebily takie ze moze torbiel skoro przez dwa tygodnie lewy jajnik bolal mnie tak ze myslalm ze umre... potem znow ze moze ciaza pozamaciczna skoro taki skapy okres i test z cieniem wyszedl... nakrecalam sie sama z siebie... Tylko dziewczyny na forum mnie tu na ziemi sprowadzily...
    4cykl... dlugosc 37 dni, owulacja wedlug temperatur i testu owu raczej byla do tego taki sam bol i migrena jak cykl wczesniej w 23dc, rozowym plamienie w 6dpo z bolem jak to opisuja w ksiazkach jako implantacyjny, plamienie 4 godziny, plus klujacy bol potem nic, kilka dni pozniej bol piersi taki ze plakalam z bolu, ciazy znow nie bylo....
    5cykl... owulacja znow z bolem glowy, bolem brzucha, seks mega bolesny w tych okolicach, i ciaza bez zadnych objawow do 6t...

Wiec nic Ci nie pozostaje oprocz testow lub bety... Bo to co sie dzieje z naszym organizmem po odstawieniu anty to jakas masakra... :(

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, ale o ochłodzeniu nic nie mówią, a od poddasza tak daje że nie można wytrzymać.

~~~~~~
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy organizm pewnie inaczej będzie reagował po odstawieniu antyków. Mi nic nie było, cykle regularne, zero zawirowań. Gdzieś czytałam, że zaraz po odstawieniu antyków łatwiej zajść w ciążę bo organizm jeszcze się nie wyregulował.

Morisek28 lubi tę wiadomość

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello mi ostatnio lekarz właśnie to zaproponował.. 3 miesiące na anty i właśnie potem podobno łatwiej zajść bo organizm zaczyna działać pełną parą i takie tam. No tylko, że u nas jest problem z nasieniem więc raczej ta taktyka by się na niewiele zdała..
    Właśnie dostałam wypłatę więc stwierdziłam, ze zamawiam zeraz FertilMan, zaczęłam w mojego pakować coraz więcej zdrowego żarcia, w końcu ja jestem na diecie to co, mam się męczyć sama? :P może coś zdziałamy

ciri22 lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja to mialam po prostu burze... Masakra.. Tez po ponad 6 latach odstwilam.
    Ale tez wlasnie czytalam ze w poerwszym cyklu najlatwiej zajsc bo czesto wystepuja podwojne owulacje i organizm niezle swiruje ;) choc i dziewczyny tez pisaly ze u kazdej inaczej jedne maja od razu regularnie inne potrzebuja prawie rok by sie unormowac.

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri22 powiem Ci, że faktycznie przeboje nie z tej ziemi miałaś....daje do myślenia

w57v9n73tsztg0x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakas dziewczyna na poczatku jak przyszlam tu na forum opowiedziala swoja historie i tez wlasnie miala takie przeboje, troche na innym podlozu ale tez jej orgaznim swirowal po tabletkach, moj lekarz dal mi pol roku na detoks i powiedzial ze jesli do tego czasu nie zajde zaczniemy badac hormony (noo ale zaszlam) ale przed staraniami po odstawieniu tabletek zrobil podstawowy pakiet badan, morfologia, krew, tarczyca, cukier i proby watrobowe.
    Tylko tak przetoczylam swoja historie zeby brac pod uwage ze cyrki moga sie dziac, ale tak jak dziewczyny mowily kazdy organizm jest inny wiec to nie znaczy ze u CIebie musi tak byc :)

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź tu człowieku mądry i znajdź złoty środek na zajście w ciążę:) czemu to nie jest takie łatwe...

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wesoło wesoło....

Ja kilka razy odkładałam tabletki i az takich cyrków nie było....ale dobrze, że sprowadziłaś mnie na ziemie, bo jesli nie jestem to przynajmniej znam powód tych objawów...nadal mam nadzieję oczywiście...byłoby super bo Jędrula dowiedziałby się ze będzie ojcem na jednym ze szczytów tatr...za kilka dni jedziemy w góry

ciri22 lubi tę wiadomość

w57v9n73tsztg0x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki. ;) moze jak wczesniej odstawialas to tez bedzie inaczej. Ja bralam ciurkiem od 18roku zycia do stycznia tego roku wiec to tez moze swoje zrobilo.

• elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa takich smiesznych "objawów" to dwa razy w ciągu ostatniego tygodniu ewidentnie wyczuwałam, że ktos smazy frytki choć podobno czułam to tylko ja hehehehe

w57v9n73tsztg0x5.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę Morisku :(

A co do badań to najwcześniej za 2 miesiące

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boziu Morisku! Nigdy nie słyszałam o punkcji zatok ale na samą myśl, wydaje mi się to straszne. Może jednak znajdzie się coś innego na te Twoje biedne zatoki?

~~~~~~
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 17:27

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Moris! To moze weź postrasz te zatoki, że teściową na nie napuścisz to się obejdzie na samym antybiotyku:)

~~~~~~
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllooo ponownie....

Moris - bidoku Ty mój....się załatwiłaś...ahhaaa leki do 3 miesięcy po terminie można brać (nie wszystkie - ale akurat luteinę tak - potwierdzone przez lekarza i farmaceutę);
    Klaudia - taki spadek to nie spadek - musi coś być na rzeczy - za to trzymam kciuki!!!

Ja już powoli zaczynam się gubić z tym gdzie mam dupę a gdzie głowę....
    hehe po raz kolejny nasze "ministerstwo oświaty" pokazuje się z najlepszej strony:a. dzieciaki nie dostały jeszcze podręczników;
    b. nauczyciele - zapomnijcie o podwyżkach :)

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ