Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia N. wrote:dlatego najlepiej psa czy kota nazwac ''mash''
cholera, nasz powinien mieć tak na imię
sprawdzę dziś na spacerze czy zareaguje bo w domu to on robi wszystko i na wszystkie komendy reaguje ale po przekroczeniu bram osiedla "głuchnie" -
tylko wez smakolyki zeby wiedzial ze nagroda bedzie;p
mam znajomych co ich pies nie slucha i tylko zawsze masz masz no a gowno dostaje, nie lubie takiego ladowania psa w bambuko;/ -
aaagaaatka wrote:Fufka a właściwie to Ty się dowiedziałaś jaka była przyczyna niedonoszenia poprzedniej ciąży? Jak już pisałaś to przepraszam, ale musiałam przeoczyć
-
Klaudia N. wrote:tylko wez smakolyki zeby wiedzial ze nagroda bedzie;p
mam znajomych co ich pies nie slucha i tylko zawsze masz masz no a gowno dostaje, nie lubie takiego ladowania psa w bambuko;/
niee, nie, to nasz wie, że jak przyjdzie to dostanie. ja mu tyle smaczków nakupowałam, że łooomatko.. a mój K oczywiście się ze mnie smial, jak chciałam ładną obróżkę i smycz kupić to też a wczoraj co? Przychodzi do domu i zaczyna mu szyję obmierzać, żeby kupić, tiaaa.. -
Fufka30 wrote:Infekcja uk. moczowego, nerek i macicy ale teraz tak sobie myśle, że pewnie i ta zasrana tarczyca ;(
Fufka, mogło ci po ciąży się pozmieniać... tzn spadło zapotrzebowanie na hormony tarczycy...
Będzie dobrze... i to wcale nie zabierze za dużo czasu... a robiłaś ft4?
ja się meczę z hashi juz prawie 6 lat, więc nie jedno juz przrabiałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 13:58
2020
2023 -
Fufka30 wrote:Infekcja uk. moczowego, nerek i macicy ale teraz tak sobie myśle, że pewnie i ta zasrana tarczyca ;(
Wierzę mocno w to, że przecież cały czas nie może być pod górkę, w końcu los się do Ciebie, do reszty dziewczyn uśmiechnie i każda z nas znajdzie swoje szczęście! Musi być tak!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 14:20
-
kr0pka wrote:niee, nie, to nasz wie, że jak przyjdzie to dostanie. ja mu tyle smaczków nakupowałam, że łooomatko.. a mój K oczywiście się ze mnie smial, jak chciałam ładną obróżkę i smycz kupić to też a wczoraj co? Przychodzi do domu i zaczyna mu szyję obmierzać, żeby kupić, tiaaa..
ja moim kupowalam na internecie z elperro z naszywanymi imionami, polecam
trzeba isc do pracy a tak sie nie chce:( -
Co lepszego od 1 stycznia 2016 mają wejść nowe przepisy, że osoby bezrobotne które urodzą dziecko będą dostawały 1000zł zasiłku przez rok(wiadomo co się teraz będzie działo z patologią). SUPER! I co najlepsze w takim wypadku pracując na najniższej krajowej na pełen etat osoba dostanie 1200zł, na pół etatu 600zł więc co, opłaca się pracować i rodzić dzieci?
a ty zapierdzielaj w pracy po 8h albo i więcej i nawet becikowego nie dostaniesz bo próg dochodowy przekroczysz. Porypane państwo. Taka politykę prorodzinną mogą sobie w d... wsadzić. A i jeszcze lepszy jest zus który robi naloty w miejscu pracy albo w domu i sprawdza czy czasami nie pracujesz na L4.
Jeżeli uda mi się kiedyś w końcu zaciążyć i będę mogła pracować to przy pierwszej lepszej okazji biorę l4 i nadal na l4 będę pracowała, jak mnie państwo robi w ch... to ja też będę. A co szefowa pod stołem zapłaci to będzie moje, przynajmniej zaoszczędzi na składkach i będzie miała pracownika.
zagotowałam się -
nick nieaktualnyAle jesli ci wychodzi mniej niz tysiak na macierzynskim to Ci wyrownaja do tysiaka bo mnir tak wychodzilo i wypytalam wiec dostaniesz 1000zl przez rok nie 600
Edit: moze komus sie przyda choc pewnie przed koncem roku jakies dokladniejsze poradniki czy cos wejda.
http://kosiniakkamysz.natemat.pl/149303,1000-zl-miesiecznie-na-dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 15:34
-
nick nieaktualnyTak to prawda ale tez ja mialam taka badziewna sytuacje ze myslalam ze bedac zatrudniona na umowe zlecenie gdzie oplacalam zus bede miala normalnie macierzynski i wyszlo ze tak pod warunkiem ze bede zatrudniona w dniu porodu, czyli musialabym pracowac do samego porodu bo mam podpisywana umowe co miesiac... wiec idac na l4 po miesiacu przepada mi MACIERZYNSKI!!! Wiec teraz mimo ze jestem na l4 to potem dzieki tej ustawie dostane jakas kase od panstwa... a tak byla by kiszka...
Ale wczesniej jak patrzylam i pytalam to wychodzilo mi tez ze jesli pojde na rok macierzynskiego to dostane gdzies 700zl i przy tej nowej ustawie by mi wyrownali do tysiaka przez rok. -
nick nieaktualny
-
Więc wrzuć na looozzzzz maleńka....<sarkazm>
Muszę pochwalić dziś mojego szefa, który poszedł mi na rękę - mam czas do poniedziałku na napisanie planu rozwoju zawodowego i zaczynam 3 letni staż
i śmiać mi się chce, bo wczoraj nabijałam się z mojej stażystki, że jakaś taka nieambitna - a teraz sama stoję przed zadaniem - co zaplanować, żeby się nie napracować a było WOW.aaagaaatka lubi tę wiadomość