WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem dobry :)
    no nie pospałam za dużo..
    Padłam wczoraj, zasnełam na kanapie i o 1wszej dopiero poszłam do wyra a o 3 się obudziłam. Odruch - temperatura 36,74. Wróciłam spac, pospałam te 3 godziny co powinny być do pomiaru - i 36,98.. hmmm..

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób testa za dwa dni

• niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku nie mogę czy ty codziennie musisz coś zrobić? Hahaha

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj Morisek....

Ten Twój to jednak tolerancyjny... M. by mi nie pozwolił...

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A natka pietruszki... Ja do wszystkiego dodaje

Morisek28 lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre... Może Twojemu facetowi matka juz wcześniej pochłaniacz bólu kupiła... Kto wie może nawet na depilacje brazylijską by nie zareagował :P

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! jakiś czas temu witałam się z Wami, wcześniej podczytywałam, teraz jestem po fioletowej stronie i pomyślałam, że napiszę, co u mnie stanowiło problem w zajściu w ciążę.
    Staraliśmy się ok. 1,5 roku, na oko wszystko wydawało się w porządku tj. moje cykle były regularne, owulacyjne, wyniki też, przebadaliśmy mojego M. i miałam zrobić HSG, przed którym gin zrobił mi posiew z kanału szyjki macicy, okazało się, że mieszkają tam sobie bakterie z sąsiedniego przewodu pokarmowego e.colie i przed hsg muszę wziąć antybiotyk. Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po zakończeniu leczenia.
    Nie miałam stanu zapalnego ani żadnych objawów, które mogłyby mnie zaniepokoić.
    Na ostatniej wizycie lekarz powiedział mi, że miał w ostatnim czasie jeszcze dwa identyczne przypadki.

Wiem, że jest Was tu sporo z diagnozami i innymi poważnymi problemami, ale myślę, że jeżeli chociaż jednej z Was uda mi się pomóc, to warto było to pisać :-)

trzymajcie się ciepło!

kr0pka lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Ja dziś z rana spadłam ze schodów kostka skrócona chodzić nie umiem zresztą nie umiem ruszyć stopą masakra jakaś więc chyba nici z imprezy dzisiaj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 11:52

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:57

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.

Wysłany: 26 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was też taka piękna pogoda?:) my sobie odpoczywamy dzisiaj u teściów na wsi:) Zaraz idziemy z P zobaczyć czy grzyby są do lasu.

Wysłany: 26 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jeden wilkolak ten co ze mną na grzyby idzie:))

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello....z prawdziwej wsi...;)
    wczoraj padłam jak dziecko...nie miałam siły nawet włączyć peceta u teściów...
    wykopałyśmy z teściową marchew i obcinałyśmy z niej chyba ze 3 h nać...
    a dziś od rana znów wykopki...tzn. w sumie tylko dwa rządki ziemniaków wybraliśmy...jeszcze 5 zostało...ale je rekreacyjnie będziemy robić co weekend - do listopada mamy czas...nabijam się dziś cały dzień, że koniecznie musimy wymienić auto na takie z większym bagażnikiem...bo jak stąd wracamy to nie mam już miejsca na zakupy..;)
    ale generalnie por, seler, pietrucha, marchew, cebula, czosnek...wszystko swojskie i w tym roku wyjątkowo bez chemii (teściu zapomniał o oprysku) - tak więc wiozę sobie do domu zajęcie - będę robiła mrożonki tzn. jak co roku przygotowuję sobie kilkanaście zestawów gotowych warzyw na zupę :D
    noooo i kochana teściowa posiała specjalnie dla mnie drugi raz koperek...bo jakoś totalnie zapomniałam w sezonie o zerwaniu i zamrożeniu...ale...dziś zerwałam świeżutki :) jeszcze tylko obiad, zakupy...i do domu...a tam rozdysponowanie zadań dla małża - a sama chcę skoczyć do wujka do mieszkania i mu trochę ogarnąć pod jego nieobecność...więc zajrzę do Was pewnie bardzo późnym wieczorem....
    no bo kurcze chcę zobaczyć dwie krechy Any :)
    a się rozpisałam...no dobra spadam....

Wysłany: 26 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my juz po grzybach, działo się oj działo:))

Właśnie Ana co jest?! Zapomniałam totalnie

• arturowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 09:58

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana miej litość. Dawaj testa

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie gdzie ana? hm miala dac na znac

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 12 listopada 2015, 20:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice mnie Pozytywny wyszedł w 18dpo

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANA! ANA! ANA! :) czekaaaaamy :)

Właśnie sprawdziłam wyniki hormonów u K bo dziś robił. TSH i LH w normie, testosteron niby też choć niski, ale FSH poniżej normy a prolaktyna no dość mocno podwyższona.

W ogóle byliśmy dziś u dietetyczki, ja na kontroli, K na pierwszej wizycie bo zaczyna teraz ze mną.. no to u niego jest spoore otłuszczenie narządów :/ no i baaardzo marny poziom nawodnienia więc pewnie tak jak przewidywałam od tego ciągle te bóle głowy.. ale postawiłam przed nim butelkę wody, wykład miał ile pić i jak i nic.. grrr..

Idę się zabrać za poprawki mgr...

PS. Perła Ziemi gratuluję i dobrze wiedzieć, w sumie to nam chyba zlecili w Invimedzie posiewy różne, pora w końcu je zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 18:31

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:29

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ