X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj i Ty odpuścić- będziesz miała najbardziej autentyczna odpowiedz na swoje pytanie :)

Musisz też zdawać sobie sprawę ze nie dla każdego odpuścić oznacza to samo. Dla jednych będzie.to kompletnie zaprzestanie liczenia dni płodnych, seks bez myślenia o dziecku a dla innych będzie to po prostu zaprzestanie prowadzenia wykresu przy jednoczesnym pozostawieniu częstotliwości współżycia jak dawniej. Nie wiesz w której grupie znajdują się twoje koleżanki bo co mówią a jak było naprawdę to mogą być dwie różne sprawy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz :) choć powiem wam, że do mnie to,nie dociera, że już jest po wszystkim. No ale już się zaczęł tez schizowac ze ci brzuch na @ itd... Póki co czeka mnie czekanie-okropne czekanie.

Dziękuję Wam za kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Ja mysle ze tym co dzieci są pisane to u tak się pojawia i tak, czy się odpuści czy się nie odpuści. To nie ma znaczenia.
    O ile nie ma się spiny i nie wkreca sobie ciąży mimo 94negatywnego testu w jednym cyklu.

Nie wszystkim są pisane ciaze i tyle.

Nie zawsze jest kolorowo.

Zreszta rodzicami można byc i bez bycia w ciąży.

Sylwiasta powodzenia.

Kropka ja po dzisiejszej rozmowie w O.A mialam wkurw taki ze brak slow
    popłakałam sie z nerwów.
    Moris a porównywalas Oa? Bo wiem ze różne mają różne wymagania.

Mam nadzieje ze z żaden sposób nie uraze cie tym wpisem. A jeśli tak to wiedz ze absolutnie nie mam tego w zamiarze, ale ja z P tez zastanawialiśmy się co, jeśli nie będziemy mogli mieć swojego dziecka z różnych powodów- słabe komórki nie będą się dzielić itd. Doszliśmy do wniosku ze biorąc pod uwagę nasz chory kraj i biurokrację zdecydowalibysmy się na adopcję zarodka. To było by nasze najukochansze dziecko, tylko nasze. A że nie nasze.geny... To sprawa mało istotna

• arturowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, to są moim zdaniem jakieś bajki po prostu. A jak słyszę "musisz odpuścić" to mam ochotę odpowiedzieć "a ty musisz się odpierdo*ć " :D

Niektóre problemy leżą w jajnikach, ich braku, w nasieniu lub jego braku itp itd a pobożne myślenie " jak odpuszczę to zajdę" ma się jak piernik do wiatraka. O.

Moris, mimo wszystko życzę powodzenia, adopcja to faktycznie trudny proces... Zresztą tu chyba Inessa jest przykładem...

A adopcja ze wskazaniem? No i ten ślub... Przynajmniej licznik by wam się uruchomił bo staż małżeński to 2 lata, tak?

sylwiaśta159, Morisek28, Kena1983, Ajka lubią tę wiadomość

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to pomyliłam, sorki...

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa rozwaliłas mnie tym tekstem :D

Tak, Inessa jest tu dobrym przykładem.. własnie jak czytałam jej historię to miałam mega wkurwa, że tak się dzieje, takie nadzieje i wszystko pryska jak bamka mydlana przez jakiegoś jednego durnego urzędnika.

Swoją drogą w O.A. powinny moim zdaniem pracowac TYLKO I WYLĄCZNIE osoby, ktore same przez to przeszły, które rozumiemą jak te pary się czują i jak to wszystko wygląda. A nie bezduszne urzędasy, które "zrobiły sobie" dziecko w ciągu kilku cykli i którzy nigdy nie zrozumieją tego bólu...

Ps. Ktoś wie co u naszej Any?

Morisek28, Kena1983, sylwiaśta159, arturowa, arturowa, Mirabelka30, Ajka lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też widzicie że udało mi się dwa razy polubić wiadomość Kr0pki ? Jest tu jeszcze jakaś arturowa czy to ja jestem taka zdolna?

A może to wy wybędziecie od niej ;) Ślub i do tej Rzeszy, może wrócicie z kasą i przy okazji ten staż...

Morisek28 lubi tę wiadomość

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa własnie ja się zastanawiałam jakim cudem Tys to zrobiła :)

Ps, który u Ciebie dc tak w ogóle? Jak tam sytuacja, co? :)

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez przypadek otworzyła mi się inna stronka forumowa i...Morwa, która tez się u nas troszkę "udzielała" zaciążona :D

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niee, zapominam zaznaczać. Wczoraj tylko zapomniałam wziac na noc i wziełam dzis z rana. W sumie w tym cyklu dibrze znosze w porównaniu do pierwszych dwóch, szczególnie 1wszego. Pare razy mnie pomdliło, troche jajniki pobolały i tyle. Nawet wody jeszcze jakos nie zbieram, w sumie to jeszxze wczesnie, zobaczymy za kilka dni.
    Przypomnijcie mi, progesteron sie robiło 7dpo?

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kena1983 wrote:
    Przez przypadek otworzyła mi się inna stronka forumowa i...Morwa, która tez się u nas troszkę "udzielała" zaciążona :D
    Taak, ja też kilka dni temu zauważyłam :)

• arturowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Arturowa to znak ze bliźniaki przyszle przez Ciebie przemawiają:)

A nie mogę jej ukatrupić :( ?

Hmm... myślę że tak. Możesz ukatrupić, myślę coś ci się w końcu od życia należy ;)

Kropko u mnie 45 dc, w 37 dc miałam jednorazowe plamienie i od tej pory nic. A że objawów żadnych nie wypatruję to i takowych nie mam :)

Raczej skupiam się na tej mojej drugiej połówce ;) Zauważyłam że jego hmm... nasienie jest inne, tzn ma inną konsystencję, jest jakby rzadsze (?). Nie wiem czy to dobrze czy źle, pewne raczej to drugie. okaże się w środę.

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa, jak rzadsze to chyba jednak lepiej!
    Ok, zmykam do łóżka...zapomniałam, że wczoraj nowy odcinek "Przyjaciółek" on-line ;)
    kolorowych snów!

Ps...nie ma nowego odcinka :(
    to nic...poczytam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 22:44

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze się wtrące - jak tu któraś zauważyła - jak nie chcesz odpuścić to i tak nie odpuscisz, choćbyś się oszukiwała ile wlezie... ja niby miałam miesiąc co zaszłam pierwszy gdy olalam tabletki wszystkie i planowałam wakacje ale w głębi duszy i tak liczyłam ze się uda.
    A co do wymodlenia - tez wierzę że u mnie pomogła interwencja z Góry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 22:46

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm, Morisku może coś dla Ciebie, ja mma ochotę zrobić

http://fotokulinarnie.pl/przepisy/budyn-ryzowy-karmelowy

Morisek28 lubi tę wiadomość

• arturowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 10:15

• madlenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wam powiem ze odpuściłam. Odpuściłam wykres, sprawdzanie i zaznaczanie czegokolwiek. Już mnie to nie bawi nawet. Zaznaczyłam tylko pierwszy dzień okresu żeby wiedzieć kiedy będzie 28 dzień i znów go dostane. Całkiem odpuścić się nie da bo każda z nas zna swój organizm i wie kiedy ma dni płodne więc ja też będę w głebi serca mieć znowu nadzieje. Jesteśmy już w nowym mieszkaniu, od tygodnia boli mnie ze stresu brzuch. Dopiero teraz czuje że mam kredyt i że mam swoje mieszkanie. Po prostu muszę się zaaklimatyzować, ja tak mam w nowych miejscach. Ciągle wychodzą jakieś problemy, a to ściana krzywa bo to stare mieszkanie i M się głowi jak tu meble zamówić. Raczej badań nie zrobi, widzę że nie ma do tego głowy a ja naciskać nie będę. Stres nie sprzyja niczemu więc dziecko będzie musiało poczekać. Wrócę do wszystkiego może za trzy mies jak mieszkanie będzie przypominać miejsce do mieszkania a nie magazyn. A jak coś po drodze się zdarzy to będzie miła niespodzianka.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja tez odpuscilam juz dawno to wszystko, temperatury i inne. Tak jak madlenka zaznaczam w swojej aplikacji na telefonie pierwszy dzień okresu i ostatni żeby poprostu wiedzieć i tyle.

• madlenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moris Twoja teściowa to nie myślała o napisaniu poradnika małżeńskiego?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku jak będe mieć coś ciekawego to będę podrzucać :) ja się żywię nkrmalnie ale lubię takie rzeczy dla odmiany i wegetariański i wege i bwzglutenu. Fajnie czasem zrobic coś innego no i poszukać inspiracji.

Nie ogarniam takiego podejścka jak u mnie wczoraj koledzy z pracy, którzy się nasmiewali z wegetarian a jeszce bardziej wegan bo łojezu jak można nie jesc mięsa i niesmiertelny tekst "to co oni jedzą?? Chyba tylko pistacje", teksty, że w dupie się poprzewracało itd a jeden to się w ogóle szczytem inteligencji popisał stwierdzając, że przeciez oni normalnego chleba nawet jesć je mogą.
    Patrze się na niego jak na idiotę i pytam niby czemu? No bo przecież do chcleba jajka dodają.. i się jeszce ze mną kłocił..
    Nie ma to jak krytykować coś nie mając o tym zielonego pojecia...

Co za obrzydliwa pogoda.. coś czuje, źe z mojgo planu na jesienny spacer po Wawie i pojscia przy ojazji na gofry będą nici :(
    Dobrze, że chociaż jak szłam na spacer z piesem to tylko mżawka była bo jak wracałam z Alabu to już padało. Dobrze, że mamy na -1 garaź pod całym osiedlem to przynajmniej można przejść tamtędy jak pada.
    W ogóle to przeszłam sama siebie i poszłam do Alabu w.. dresach :D ale kupiłam sobie takie w sumie "wyjściowe" (taaa, wyjściowe dresy), w ogóle to męskie ale ładne i cieplutkie bo z polarem. Szkoda tylko, źe gubie kłaczki polaru za każdym razem jak je zakładam i zdejmuję :P

Zakopałam się na kanapie pod kocem, ze słodką karmelową kawą i chyba dziś spod tego kocyka nie wyjdę już :)

‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ