Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia, Ajka ma rację.
U mnie było podobne, z tym że hsg miałam pierwsze dlatego, że przeszłam 3 poronienia, w tym jeden zabieg po poronieniu, więc lekarz chciał spr czy nie zrobiły się zrosty, które mogą powodować problem z zagnieżdżeniu. Po idealnym hsg i cytologii były badania nasienia, potem moje hormonalne, bo nasienie było ok. Po hormonalnych monitoringi. U mnie okazało się w ogóle, że cykle się trochę rozregulowały, była niedomoga lutealna. Plamienia 5 dni przed @. Dopiero podanie dupka i luteiny pomogły i szczerze powiedziawszy po dosłownie 3-4 miesiącach majstrowania przy moich hormonach wszystko wróciło do normy i zaciążyłam. Nawet ostatnio z lekarzem o tym rozmawiałam, że to musiało pomóc i progesteron podany zaraz jak tylko zobaczyłam cień na teście też. A wcześniej przez ponad pół roku zastanawiałam się o co kaman ze mną...
Aaa jeszcze jedno, moja przyjaciółka niedawno zaszła w ciążę z TSH 6 ! Jak poszła na wizytę do endo, żeby coś poradziła, to lekarz jeszcze jej powiedział, że z takim tsh nie ma szans na zajście w ciążę, że trzeba zbić. Po podaniu Euthoryx po 3 tyg test wyszedł pozytywny, można? Można. Szczerze to ja nie ogarniam jak to jest. O co chodzi, że jedna kobieta z tak wysokim tsh nie zajdzie, a druga tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 19:56
-
eunice wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie... Oby wszystko było dobrze, bo bardzo boję się tak wcześnie cieszyć, moja mama miała 3 poronienia i z jednym dzieckiem jeszcze potem była na podtrzymaniu, więc modlę się, żeby u mnie było dobrze...
Nic się nie martw, geny nie mają tu za dużo do powiedzenia czego jestem żywym przykładem...niestety. Moja mama pracowała ze mną do rozwiązania, a pracowała w zaopatrzeniu, jezdziła żukiem i nosiła ciężkie kosze z narzędziami, w 8 miesiącu bawiła sie do rana na weselu, a w dziewiątym wypierniczyła sie przed jakimś sklepem. Ani jednego haftu, w ogóle nie czuła ze jest w ciąży, a na USG to nie wiem czy raz była-inne czasy. Także nic sie nie martw. Będzie dobrze! I przede wszystkim już po cichu gratuluje. Czekamy na wieści z drugiej betyNasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
nick nieaktualny
-
no to ja przespałam cały wieczór.. Misiek ma gorączke i zapowiada się na grypę, ja tradycyjnbie oslabie, nawet 36stopni nie miałam.. jak się rozłożę na obronę to w ogóle zajebście będzie
ja przeciwniczka prchów i innych cudów antygrypowych właśnie popijam sobie Vicksa. Tabcinu (jak dla mnie jedynej dobrej rzeczy zapobiegającej rozlożeniu się) mieliśmy 2 dawki tylko więc zostawiłam dla mojego K.
prezentacji jak nie miałam tak nie mam, zamiast wychodić z tej czarnej dupy to ja się w niej tylko zakopuję głębiej
a i dzisiaj wracalam do domu ponad godzinę i to samochodem.. autobusem bym się turlała jeszcze dłużej.. sąsiad wracał 3h..
rozwalili na budowie ronda gazociąg. to co się działo na ulicach.. ma-sa-kra.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcha, co do tych poronień mamy to mam nadzieję, że to faktycznie nie jest genetycze, bo wiem, że pierwsze było wynikiem stosowanych leków, drugie było błędem w chromosomach, a trzecie było spowodowane zbyt wczesną ciążą po poprzednim.
Także tylko to jedno ma coś wspólnego z genetyką... -
Eunice gratulacje jeszcze raz:) poztyywnie zazdraszczam tych wszystkich emocji:) ja postanowilam nie kupowac juz testow z allegro tylko na miesiac bede kupowala dwa apteczne i bede czekac do terminu @ jak juz raz w zasadzie wytrzymalam to teraz tez bede dawac rade, w zasadzie myslalam o tych testach wczoraj i tylko na aptecznych 2 razy mialam cien po czasie. Ewentualnie kupie z allegro ale te ktore sa dostepne w aptece, np te co uzywalam Bona bo w aptece 11 zl a na allegro 5.
Zapisalam meza na badania na jutro ustalilismy ze tak bedzie ok bo od niedzieli nie ma sexu, tyle ze termin byl tylko na 17 maz bedzie musial sie urwac z pracy okolo pol godzinki. w piatek powinna byc czesc wynikow wiec jak bedzie ok to bede mogla juz w tym miesiacu zrobic monitoring chyba. tylko ze nie wiem do jakiego ginekologa isc ;/ -
Testy Quixx można znaleźć na allegro tanio, są dobre.Trzeba tylko uważać żeby nie odczytywać wyniku po zalecanym czasie bo robi się cień (bez ciąży).
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
nick nieaktualny
-
Najlepiej poczekać do terminu @ , po dwóch dniach po terminie kupić 1 test nawet w aptece i już powinno wszystko widać bez 5 testów po 5zł i bez stresu, że na 4-5dni przed @ jest cień lub go nie ma;) Chyba, że trzeba szybko podać leki, są wskazania to można iść odrazu na betę.
-
A ja stwierdzam, że moja owulacja chyba jednak postanowiła nie czekać aż się obronię. Coś rozciągliwy śluz właśnie odkryłam, nie jakoś bardzo rozciągliwy ale jednak (ostatnie 2 cykle z wiesiołkiem - pustynia, więc jak widać siemię lniane działa). Także chyba trzeba działać. A cholera plan był taki, że jutro się schleję, K. mnie wykorzysta, nie będę myślała o celach prokreacyjnych że tak powiem i się uda No trudno :p
hm.. albo bardziej wodnisty.. a chuj z tym - jest przynajmniejWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 14:12