X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa wrote:
    A ja myślałam że od takich spraw macie BBF.
    Tak Arturowa, masz rację od "takich" pierdoł jest bbf, napisałam to tylko tutaj, bo jakieś 3 m-ce wcześniej pisałam, że tam się po prostu nie odnajduję... Poza tym z Wami zżyłam się bardziej, bo jestem tu od stycznia i jest tu troszkę zaciążonych, więc chciałam zapytać tych naszych, bardziej mi bliskich dziewczyn.
    To ja przepraszam, nie pomyślałam o pozostałych, dlatego postaram się nie poruszać tematów, które mogą denerwować innych.

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Mam pytanie do naszych ciężarówek, czy to normalne, że boli mnie brzuch od pępka w górę? Nie jest to ból żołądka czy jakieś niestrawności tylko taki jakby piekący, palący ból powłok brzusznych, jakby szczypanie też. Macica w tym tygodniu jest chyba jeszcze poniżej pępka? Zresztą ból macicy jest inny, nie wiem już sama co to:/
    Karmelku prawdopodobnie zgaga wita:)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice wrote:
    Klaudia, ja właśnie też tak zawsze myślałam, że chciałabym już być na etapie II kresek, ale okazuje się, że to jeszcze bardziej stresujący czas...
    Bo to, że ciąża się rozwija potwierdzi dopiero beta w piątek- teraz to jest na zasadzie, że ciąża jest lub była, więc właściwie czuję się jak przed testem, z tym, że teraz mam więcej do stracenia. Wtedy się myślało "uda się następnym razem", a teraz jak się nie uda to będzie o wiele bardziej bolało. Chyba się za dużo naczytałam o tych poronieniach, o tym jaka ta ciąża krucha na początku i jak łatwo ją stracić i przez to się tak strasznie boję. A jestem dopiero dzień po spodziewanej @...
    Czasami tak sobie myślę, że fajne muszą być te ciąże z zaskoczenia, kiedy człowiek dowiaduje się późno, bo się krócej martwi...
    Ach, muszę się jakoś ogarnąć.
    Ciekawi mnie to, że betę robiłam we wtorek i lekarz kazał mi powtórzyć w piątek... Czyli nie dwie doby, a trzy po ostatnim badaniu... Zastanawiam się, czy by było źle, gdybym zrobiła już jutro, po tych 48 godzinach...

No właśnie przyrost bety sprawdza się po 48 godzinach. Nie wiem czemu lekarz powiedział Ci inaczej. Jak robiłam we wtorek to kolejną w czwartek.

• monia30 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek ja ci napisze tak na szybkiego, ze bole ktorymi powinnas sie martwic to te usytuowane w dole brzucha- tak mi lekarz przez cala ciaze mowil. Po bokach u gory brzucha to wszystko jest spowodowane rozrastaniem. Mozesz brac magnez np. Aspargin jak Ci bardzo dokuczaja no i nospa.

201510241762.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. @ nadciąga... :( zanim zaczęłam się starać to wiedziałam na kilka dni wcześniej, budziłam się w nocy i miałam taki dziwny ból brzucha, wiedziałam że będzie niedługo @. Później zaobserwowałam tylko, że czuję jakby mi coś tam leciało... hmmm wolałam ten pierwszy sposób. Bo teraz jak w morde strzelił 28 dzień i helołłłł. Także wiem, że teraz się nie udało więc czekam na @ ale na poprawe humoru kupiłam sobie nową kurtkę i mam nadzieję że będzie w końcu ciepła.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to sobie pomyślałam, że nie każdy musi mieć przecież dzieci. Dlaczego to stał się mój główny cel? Czy ha muszę chcieć? Nie chcę.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Karmelku prawdopodobnie zgaga wita:)
    Kamka, to nie zgaga, bo zgaga jest mi dobrze znana i to nie od dziś;)Ale już wszystko wiem,tzn.domyślam się:)Zresztą mniejsza z tym, nie chcę już smęcić i zawracać dupy;)

3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór.
    Kena,przez torbielke krwotoczną może się spóźniać,jak tam walczenie o dokumenty z operacji?
    Przypominaj im tam o sobie,nie poddawaj się.

Ja Was rozumiem że denerwują wpisy kobiet w ciąży o objawach czy innych,na forum dla staraczek,szczególnie kiedy miesiączka przyszła. Myślę ze to normalne zresztą,ktos nie dla zabawy wymyślił druga"Stronę" forum.

Wiecie co,dostałam pismo z sanepidu że kara mi grozi jak dziecka nie zaszczepię.
    Jutro idę do szpitala w ktorym pracowałam,po poradę do położnej która odwoływała się.

• madlenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykrakałam nocne bóle :(

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariola Lis***ka wrote:
    Dobry wieczór.
    Kena,przez torbielke krwotoczną może się spóźniać,jak tam walczenie o dokumenty z operacji?
    Przypominaj im tam o sobie,nie poddawaj się.

Ja Was rozumiem że denerwują wpisy kobiet w ciąży o objawach czy innych,na forum dla staraczek,szczególnie kiedy miesiączka przyszła. Myślę ze to normalne zresztą,ktos nie dla zabawy wymyślił druga"Stronę" forum.

Wiecie co,dostałam pismo z sanepidu że kara mi grozi jak dziecka nie zaszczepię.
    Jutro idę do szpitala w ktorym pracowałam,po poradę do położnej która odwoływała się.
    Tak, masz rację nie od parady druga strona forum. W takim bądź razie muszę się pożegnać, bo ja na tamtej stronie nie załapałam klimatu z dziewczynami, a jak widać na tej stronie ja nie jestem miłe widziana. Ok, nie gniewam się, bo dlaczego. Tylko trochę mi przykro, jestem tu jakiś czas i zawsze wszystkim kibicowałam i nadal kibicuję. Zanim zaszłam również czytałam wpisy tutejszych ciężarnych, niektóre zostały mamami, a kolejne szykują się do porodu, ale nigdy nie miałam problemu z ich wpisami i "problemami", o których tu pisały. Wydawało mi się, że jeśli na jakimś temacie (nawet tylko staraniowym) dziewczyny tworzą grupę to mogą dalej razem się trzymać bez względu na etap, na jakim się znajdują... Zresztą na pozostałych wątkach tak jest, te zaciążone dalej tu są i wspierają pozostałe i na odwrót ...

Trzymajcie się! Będę za Was wszystkie trzymać kciuki:) Niech Wam się w życiu układa, niech każda z Was spotka wreszcie to czego pragnie. Dużo zdrowka i uśmiechu:) I samych II kresek:):*:*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 23:01

3277f92879.png

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mialam się dziś nie odzywać ale nie mogę no.. mi tam osobiście nie przeszkadza żadna ciężarna tutaj, ani żalenie się ani chwalenie brzuchami, nic.. z mojej strony jesteś tu bardzo mile widziana jak i każda inna ciężarówka. A, że czasem jakaś z nas ma gorszy dzień.. no jak to u bab :)

jak już zaczęłam pisać.. wydepilowałam sobie dziś pierwszy raz w życiu wąsik (taaak, natura mnie pokarala..).. to był chyba pierwszy i ostatni raz.
    Dziewczyny depilujące miejsca intymne - ja Was podziwiam, serio.. po wąsiku stwierdzam, że tam to się na pewno nigdy nie dam wydepilować..

ps. mój sobie dzis chyba za punkt honoru postawił udowodnić mi, że mogę mieć 2 orgazmy.. i mu się to kurde udalo.. jestem w głebokim szoku :)

padam na ryj.. prezentacje dopiero kończę, nie umiem jej recytować, że tak powiem, pytań na obronę też. chyba będę pierwszym przypadkiem z uczelni jak kogoś obleją..

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek ani się waż znikać...Arturowej zrobiłoby się pewnie przykro... kazdy mam prawo miec gorszy dzien...

Powiem prawdę zazdroszczę Ci/Wam... czasem mysle sobie ze czemu Wy, a nie ja... złoszcze się i jest mi źle

ale co z tego i tak lubie czytac o Twoich/Waszych ciążowych problemach, lubię wiedziec ze z Wami ok

to forum sklada sie ze staraczek i ciężarowek i niech tak zostanie... znamy sie tu juz trochę przeciez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:10

Kena1983 lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka jak Ty robisz te poziome kreski?

2020 :)
    2023 :)
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wszystko rozumiem, byłam również staraczką, wyobrażam sobie te uczucia... Tylko teraz spróbujcie się wczuć w moją sytuację: też mogę mieć gorszy dzień... Dlatego napisałam o tym co mnie akurat dziś bardzo trapiło. Nie wiem czy zauważyłyście, ale mało się udzielam i staram się nie pisać tylko o ciążowych sprawach. Te, które czytają mój pamiętnik doskonale wiedzą ile tam piszę o ciąży, z czego tutaj na forum trafia bardzo mało. Nie piszę o planowanej wizycie, a po wizycie nie zdaje odrazu relacji itp. Dopiero po jakimś czasie, kiedy widzę, że jest tu trochę lepszy humor i nie zaboli Was to tak, jak w gorszych chwilach, które macie.
    Nie obrażam się wcale na Was, pomimo że dla mnie jednoznaczne jest napominanie, że jest inna str na ciążowe sprawy. Jestem dużą dziewczynką i mam w sobię empatię, dlatego się stąd usunę, żeby nikomu nie sprawiać przykrości. Nie chcę, żeby któraś z Was była przez moje wpisy smutna i zdołowana, bo np.nie ma tak jak ja. Gdybym tylko mogła to bym sprawiła, żebyście wszystkie były w ciąży, ale nie mam takiej mocy niestety:(

Ps.Jeśli któraś będzie zainteresowana co u mnie, może śmiało pisać na FB:)

Dobranoc:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:39

3277f92879.png

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh czułam, że jakiś kwas z tego dziś wyjdzie ;/

Jak to napisałaś Karmelku (o tych "problemac" ) to pierwsze co pomyślałam i sprawdziłam, że nie udzielasz się zbytnio na marcówkach, więc pewnie wolisz spytać nas niż tam. Ja na początku też nie mogłam się tam wbić do towarzystwa.

Plissss nie uciekajcie stad :( ja już się w ogóle będę bała napisać, że urodziłam ;/

EDIT: dwa orgazmy :O lalalalalala jeszcze 2,5 miesiąca :P

EDIT 2: Kropka trzymam kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:09

201511211678.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka piszesz kilka myslników pod rząd i tyle :). W podglądzie tego nie widać ale po opublikowaniu jest ta krecha.

no to mam prezentacje :P
    ale umieć wciąż nic nie umiem. spać się już nie kladę bo na godzinę nie ma po co, obawiam się, że bym się potem nie podniosła :/

06:36..stresoSraczka wita :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 06:38

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka powodzenia, trzymam mocno kciuki.
    Karmelek ha tez nie mogę znaleźć miejsca na fioletowej, nie uciekaj, my też wcześniej miałyśmy dola, ja rozumiem Arturowa i rozumiem Ciebie, dlatego też mniej udzielam się tutaj,ale wciaz
    NIE POTRAFIE ZNALEŹĆ MIEJSCA NA FIOLETOWEJ!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 07:02

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropuś jestem z Tobą!!! Będzie dobrze!!!A może nawet bardzo dobrze!!!
    Karmelek no bez jaj...nigdzie się nie ewakuujesz...każdy ma słabszy dzień - i nie takie rzeczy sobie tu wybaczałyśmy !!!
    Ważusia wcale się nie dziwię, że nie potrafisz...bo Wasze miejsce jest tu!!!

• kamka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    No właśnie przyrost bety sprawdza się po 48 godzinach. Nie wiem czemu lekarz powiedział Ci inaczej. Jak robiłam we wtorek to kolejną w czwartek.
    beta co 48 lub 72...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ