Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
kamka wrote:Narazie jest uchwalone 1000 becikowego i 500 na drugie dziecko i raczej tego nie wycofaja tak szybko...
Słuchajcie właśnie jak to jest z tą kasą na dzieci, ja kiedyś od znajomego polityka słyszałam, że rząd daje 1000 zł miesięcznie na dziecko przez rok bezrobotnym i studentkom, wierzyć mi się nie chce, no ale koleś w polityce siedzi i sam mnie zachęcał po stracie pracy do robienia dzieci i zapewniał, że nam kasy nie zbraknie. Orientujecie się jak to jest z tymi świadczeniami ?
No o tym 500 zł na drugie dziecko to słyszałam ale póki co nie mam co liczyć bo w 1 ciążę zajść nie mogę a co dopiero w 2
A i kamka 3mam kciuki musi być dobrze -
Dziem dobly
u mnie temp wybiła do 37° ale.. znowu się budziłam w nocy i na dodatek za bardzo podkręciłam kaloryfer przed spaniem i coś czuję, ze to od tego..
Nie chcę się nakręcać (i póki co w sumie jakoś o dziwo mi się to udaje). To dopiero 9dpo niby więc praktycznie zawsze wtedy jeszcze miałam wysoką temp. Zobaczymy za parę dni.. -
Hej laski, ja zaraz zwariuje tak mnie swedzi podniebienie. Wczoraj zmagalam sie z okropnym bolem miedzy piersia a pacha a dzis mam to na dwoch. Czuje sie przeziebieniowo, w pracy mam w h... roboty i brak sil jak wracam do domu. Gdyby okres byl slabszy to bym pomyslala ze ten bol obok piersi jest od ciazy no ale nie. Do tego te lekkie zawroty glowy. Ehh jak nic choroba na swieta. Buzka
-
Eunice, jeżeli kiedykolwiek mi się uda urodzić dziecko - to na państwo nie liczę w ogóle...teraz chyba nawet przy "rodzinnym" jest jakieś kryterium finansowe...a kiedyś było na wszystkie dzieci - śmieszne kilkanaście złotych - ale dla wszystkich...
-
a ja nie mam przeczucc kiedy moje dziecko zamierza mi sie objawic;p mam nadzieje tylko ze nie tak pozno jak ten wrozbita pierniczyl i ze jednak ma zamiar kiedykolwiek ;p
-
kissoflife wrote:witajcie tu mnie jeszcze nie było.
Słuchajcie właśnie jak to jest z tą kasą na dzieci, ja kiedyś od znajomego polityka słyszałam, że rząd daje 1000 zł miesięcznie na dziecko przez rok bezrobotnym i studentkom, wierzyć mi się nie chce, no ale koleś w polityce siedzi i sam mnie zachęcał po stracie pracy do robienia dzieci i zapewniał, że nam kasy nie zbraknie. Orientujecie się jak to jest z tymi świadczeniami ?
No o tym 500 zł na drugie dziecko to słyszałam ale póki co nie mam co liczyć bo w 1 ciążę zajść nie mogę a co dopiero w 2
A i kamka 3mam kciuki musi być dobrze
To chyba się tyczy tego rocznego okresu tuż po urodzeniu dziecka (rocznego macierzyńskiego), osoby bezrobotne, studenci, os, które nie mają ubezpieczenia będą przez rok dostawały taką kasę-przynajmniej jakiś czas temu o tym mówili ale ostatnio temat ucichł