X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D
Odpowiedz

Fajne babeczki zobaczą dwie kreseczki :D

Oceń ten wątek:
  • Kena1983 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Moris...Moris...:D
    Ja na pierwszej stronie zapisałam sik Fufki na jutro ;)
    Klaudia - Ciebie na Sylwestra nie miałam wpisać?
    U mnie wszystko wskazuje, że właśnie w ostatni dzień roku mnie zaleje...tak więc pozostanie w domu jest najpewniejszą opcją :/

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie ciezko stwierdzic, mam nadzieje ze owu pojawi sie kolo 14 dnia a nie jak kiedys okolo 20dc wiec jak wyznaczy owu to wtedy potwierdze kiedy testowanie, obawiam sie ze tez w sylwestra moze mnie zalac a nie bede u siebie :/ i nie wiem jak to bedzie, albo meczyc sie i upic sie albo brac leki i sie nie upic, to bedzie zgryzota;p

w ogole obczailam ostatnio fajna rzecz do samochodu i musze sobie kupic:D
    https://www.google.pl/search?q=bmw+led+emblem&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjwgPuLus7JAhVBkhQKHbw1CJgQ_AUIBygB#imgdii=eYX5RpCYFEUFHM%3A%3BeYX5RpCYFEUFHM%3A%3BxgpRB4YdBA4UHM%3A&imgrc=eYX5RpCYFEUFHM%3A

sa sa sa ^^

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikne jutro na teściowa ;) :D
    ale mi się chcę spać... co za dzień...

Mariola Lis***ka lubi tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Wchodzę tu co jakiś czas i podczytuje i tak sobie myślę że napiszę, otóż Kena, ja generalnie mam problemy z zasłabnięciami z byle pierdół nieraz, np. w szkole ciągle kręciło mi się w głowie, bo okazało się że mam źle dobrane okulary. Ale to dawno, a teraz mam takie akcje z prawie mdleniem dość często. Ni doczytałam jak to się u Ciebie objawiało, ale ja mam tak że robi mi się duszno, za chwile jakoś tak słabo i niedobrze, zaczyna mi drętwieć twarz i robi mi się ciemno przed oczami. W takim momencie muszę usiąść a najlepiej się położyć, nawet świerze powietrze nie do konca pomaga bo ja po prostu nie moge stać. I co się okazało, dopiero jak byłam w pierwszej ciąży, położna zwróciła uwagę na moje dziwne ciśnienie. Od lat leczyłam się na to że jest niskie (teraz odstawiłam, bo wystrzeliło), miałam nieraz 70/45 90/60 itp. Ale o co chodzi z dziwnym, mam rzekomo za małą różnicę pomiędzy górnym a dolnym, powinno być około 40 pkt, a ja mam zwykle od 20 do maks 30, a przyczyną takiej małej róznicy jest niedotlenienie mózgu. Pani położna stwierdziła, że prawdopodobnie w momencie tego słabnięcia mam jeszcze mniejszą tą amplitudę, i te stany "przedmdeniowe" to jest właśnie apogeum niedotlenienia. Oczywiście byłam z tym u lekarza rodzinnego i potwierdził że to jest bardzo prawdopodobne, jednak nie bardzo jest na to lekarstwo, trzeba prowadzić aktywny tryb życia, dużo przebywać na świeżym powietrzu ale przede wszystkim, uwaga starać się nie wychodzić na dłuższe wycieczki samemu. No po prostu żyć nie umierać.
    W tej ciązy tez mi sie tak dzieje ale to raczej od tych konskich dawek progesteronu, bo mi cisnienie wyjechało około 160/120 ale nie bardzo mogę brać teraz jakies leki na obniżenie. O dziwo chyba się do niego przyzwyczaiłam, bo głowa boli mnie ostatnio jakby mniej a cisnienie dalej w górze.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisku, ale ja w efekcie też nie mdleje, raz mi się tylko zdarzyło totalnie odpłynąć. No i jeśli to są takie odczucia jak u mnie to nie dziwie się, że masz schizy, bo ja też mam. Nie wiem czy będę w takim momencie lecieć na podłogę czy puszczę pawia i to jest conajmniej nieprzyjemne.
    Na sylwka, możecie też wpaść do mnie, mąż mnie uziemił na dobre do maja haha:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Współczuję przeżyć,bardzo się balas? Tak pytam bo ciekawi mnie jak zdrowy czlowiek sie zachowuje w takiej sytuacji. Ja bym się pewnie położyła na ziemi albo bym data jamochłon ze umieram zeb wezwać karetkę:/

Jak czuję, że zemdleję to siadam np. na krześle i "wsadzam" głowę między kolana :P dziwnie to trochę brzmi albo stojąc zgiąć się w pół i schylić głowę jak najniżej. Ostatnio jak prawie padłam na poczcie to dali mi krzesło i jedna babka położyła mi rękę na głowie i kazała pchać tak jakbym miała głową wypchnąć jej rękę:) nie wiem czy mniej więcej kminicie o co mi chodzi :P i jest jeszcze 3 metoda raczej do stosowania w domu: położyć się o podnieść do góry nogi (chociaż i tą metodę stosowałam na dworze;) )

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nażarłam się kanapek z masłęm orzechowym i teraz mi fujjjj :/

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • SurfGirl Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mogę się zapisać na testowanie? Termin @ mam w Wigilię, ale chyba będę robić betę 22.12, bo jakby sikaniec odpukać nie wyszedł, to trochę zepsuta kolacja. Lepiej wiedzieć wcześniej, już wtedy powinno coś wyjść(13 dpo), co nie?

Buziaki i miłego starania się :*
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja kiedyś zemdlalam w urzędzie miasta (wykrzywilam kostkę na stopniu i jakoś tak to na mnie wpłynęło). Złapała mnie koleżanka na szczęście bo bym walnela na podłogę. Jak się ocknelam to dostałam napadu śmiechu, nie mogłam przestać, aż się popłakałam ;)
    Co do testu 13dpi powinien wyjść,ale zdarzają się przypadki, że jeszcze nie wychodzi.

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no test moze nie wyjsc ale beta juz raczej tak;)

SurfGirl lubi tę wiadomość

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u Zuzu :) znowu zasnela u mnie na rekach, mam jakies czarodziejskie moce chyba:D

spadam do pracy, wieczorem jestem umowiona z mezem na jakas mała orgie:D wiec nie wiem czy napisze cos jeszcze dzis;p pewnie tak, jak nie to milego dnia i wieczorku;)

• SurfGirl Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owocnego, szalonego wieczoru Klaudia :P

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Rafaello tez masz z tym problemy? U Ciebie z czego to się bierze?

Mam niskie ciśnienie, ale mi zazwyczaj słabo się robi w dusznych pomieszczeniach, albo jak muszę długo stać w jednym miejscu.

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek z Twoją teściową to szybciej na zawał bym zeszła:P

• niecierpliwa-dominika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak kochane moje mija wam popoludnie?

• SurfGirl Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurs na strzelnicy ;)

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tak sie nudzi dzisiaj ze szok.

ja chyba portfel jakis lepszy mu kupie bo juz marudzil kiedys ze przydalby sie nowy.

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszy prezent:) moj by sie cieszyl haha

• Kena1983 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moris, ja kupiłam mp3...jakieś dwa lata temu moja bratanica zepsuła mu niechcący...a teraz sama sobie zażyczyła...moja mama zdecydowała się jej kupić...małż się śmiał, że fajnie - będzie mogła mu oddać...jednym zdaniem wyręczył mnie z główkowania - dostanie taką samą tylko w innym kolorze ;)

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wkrętarke makity, bo mój się wziął w zeszły lato ostro za robienie mebli, Uli i innych i się męczy z tymi srubokretami. :-D

201511211678.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ