Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Malagosia wrote:Niepokorna z goleniem nóg nie mam żadnych problemow, a dol gole siedzac z lusterkiem i tez jest ok
No coś Ty, ja mam naturalną oponkę i mam problem z goleniem nóg teraz, a co dopiero jak będę miała wielki bebzonZetka lubi tę wiadomość
-
NIEPOKORNA wrote:Dobra, takie mam pytanie zupełnie z innej beczki. Bardziej do tych dziewczyn, które miały już pokaźnych rozmiarów brzuchy. Jak sobie radziłyście z goleniem nóg mając duży, przeszkadzający brzuch? Pytam, bo to dla mnie ciekawostka.
Parę lat temu byłam na laserach na różne części ciała, wiec tych włosków jest znacznie mniej. Ale teraz z brzuchem juz ciężej. Mam około 11kg na plusie (61kg teraz) no i juz robie to po omacku
-
Kotowa tule mocno :* Mam nadzieje, ze Wasz CUD przyjdzie na swiat zdrowy :*
Cigaretta, nie boj sie nic, dobrze dziewczyny mowia, to bedzie sama przyjemnosc. Ja tez bardzo milo wspominam znieczulenie ogolne.
Triss szkoda, no ale masz racje, co sie odwlecze ....
A ja sie w koncu dowiedzialam skad u mnie te wzdecia i gazy Jupiiii! Jakis robal mnie zaatakowal i bede musiala sie leczyc przez tydzien. Dwa antybiotyki i jakies inne leki. Jutro ide po recepte. Jedyne minus, ze nie powinam sie w tym cyklu starac. No ale jak dostane te leki to jeszcze dokladnie poczytam co i jak.
No i jutro zadzwonie sie dowiedziec, czy wcisna mnie na to nieszczesne HSG.
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Kotowa, jesteś bardzo dzielna :* Nie zapominaj, że takie samo 50% szans jest na to, że mała bedzie zdrowa. Czas do USG pewnie bedzie Ci sie mega dłużył, ale dobrze, ze jesteś u rodziców, w trudnych chwilach ważne jest aby czuć wsparcie i miłość ze strony najbliższych osób. Co do punkcji to rozmawiałaś o tym z lekarzem? Wydaje mi sie, że Twoja ciąża jest juz zbyt zaawansowana, aby bezpiecznie zrobić to badanie, bez ryzyka dla dziecka. Poza tym musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy ten wynik coś zmieni jesli chodzi o Wasza decyzje o donoszeniu ciazy i czy warto ryzykować, nawet gdyby to badanie było możliwe. Trzymajcie sie, często o Was myślę:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 19:27
Zetka, triss lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Zetka wrote:She, a to z badania ogólnego kału Ci wyszło?
Tak Kochana, z badania kalu. Kurcze nie spytalam co to za dziadostwo, bo mialam tyle pytan dotyczacych staran, ze wylecialo mi z glowyZetka lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Kalika dzięki,wesele udane ale miałam parę trudnych momentów i wtedy byłam mega happy ze mój brat miał wzięty pokój na noc e hotelu, to mogłam odsapnac sobie:-) z dużą częścią rodziny sie zobaczyłam, zawsze dobra okazja:-)
Teraz sobie odpoczywam a jutro postaram się nie stresować, rano jedziemy do szpitala. A wiesz moze ile po takim zabiegu trzymają na oddziale?
Zastanawiam się teraz w co ja sie wcisne na chrzciny za dwa miesiące,bo pewnie już brzuszek będzie widać... -
Cześć Kochane :* Przepraszam, że się nie odzywam ale ciągle coś mi wypada, i nie mam kiedy się udzielać.
Byłam dzisiaj u ginekologa, który upewnił mnie, że ze mną jest wszystko ok. Endometrium jeśli dobrze pamiętam 9mm- 11 dc, jestem przed owulacją, według tego co dzisiaj widziała stwierdziła, że w środę mamy zacząć serduszkować bo to może być "ten" dzień Jeśli nie uda nam się zajść w ciąże przez 3-4 najbliższe miesiące to mąż mój ma iść na badanie nasienia z tego względu, że pali papierochy i od tego zaczniemy całą diagnostykę. Czeka mnie z nim dzisiaj poważna rozmowa na ten temat-musi w końcu rzucić to świństwo. Próbowałam kilka razy go namówi do zrezygnowania z palenia ale nic do niego nie przemawiało, dzisiaj prosto z mostu powiem mu, że "jeżeli naprawdę chce mieć dziecko i naprawdę mu zależy, żeby w naszym życiu pojawiła się ta mała istotka to pierwszym krokiem jest rzucenie fajek", miałam też gdzieś ciekawy artykuł na ten temat. Może wystraszy się trochę tego badania nasienia i coś dotrze do tej jego główki.
Kotowa trzymam kciuki z całych sił, aby badania okazały się błędne a dzieciątko urodziło się zdrowe. Znajoma parę miesięcy temu miała podobną sytuację. Nie pamiętam czy już o tym pisała, ale na badaniach prenatalnych wyszło, że jej synek urodzi się z zespołem downa, wodogłowiem i wadą serduszka. Objeździła kilku najlepszych lekarzy i zdania były podzielone na ten temat. Chłopiec obecnie ma 4 miesiące i urodził się w pełni normalny i zdrowy. Mam nadzieję, że w Twoim przypadku również tak będzie :*Zetka, Madlene84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa i bardzo dobrze! Jeśli czujesz się na siłach i jesteś gotowa do działania, to nie ma co tracić czasu !
Malagosia nie martw się, będzie dobrze, kciukam! :*
Klaudia super wieści, będzie piękna owulka i fasol !
Katrina szanse są baaardzo duże, powodzenia;) -
Malagosiu, kciukam mocno i czekam na dobre wieści.
She, grunt żeby wyleczyć tez sobie po porodzie badania porobie bo też mam wzdęcia i gazy.
Magda, jak nie ma przeciwwskazan i dobrze się czujesz to serduszkujcie
Klaudia i Morwa, trzymam kciuki.
Dziewczyny, nie wiecie co u Martiki?She Wolf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny