Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Już jestem po USG. Serduszko pięknie bije. Fasolka rozwija się prawidłowo i ogólnie wszystko jest ok. Plamienia mogą wynikać z faktu, że mam małe mięśniaczki, ale nie mają one wpływu na płód
nataliano, kalika, D-dawna, juwelka, Monika***, Madlene84, agata83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Magda:* W tym co piszesz jest dużo racji, obecnie ludzie sa bardzo roszczeniowi i nie liczą sie z innymi-oni sa najważniejsi i maja w nosie drugiego człowieka. Uważam, ze bardzo sumiennie wypełniam swoje obowiązki zawodowe, wielu rzeczy jeszcze nie wiem, ale mnóstwo wolnego czasu poświęcam na naukę, szukam najlepszych rozwiązań, ale niestety nie wszystko zależy ode mnie. System jest niewydolny, jesteśmy przeładowani bezsensowna praca papierowa, a do tego kto to widział, żeby człowiekowi, który odpowiada za ludzkie życie i zdrowie kazać pracować przez 24 godz bez chwili odpoczynku na najwyższych obrotach?!? A jak chcesz sobie w końcu o 21:00 zjeść obiad bo od 14 godzin nie miałeś nic w ustach to jeszcze krzywo na Ciebie patrzą... Ehh, wy tez możecie mnie zlinczować za te wynurzenia którymi was rączę, juz jest mi wszystko jedno;)
Magda, robię speckę z pediatrii-dzieci super, z rodzicami bywa rożnie;) A jak Twój mąż? Jutro masz USG, prawda?
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Dzięki Magda:* W tym co piszesz jest dużo racji, obecnie ludzie sa bardzo roszczeniowi i nie liczą sie z innymi-oni sa najważniejsi i maja w nosie drugiego człowieka. Uważam, ze bardzo sumiennie wypełniam swoje obowiązki zawodowe, wielu rzeczy jeszcze nie wiem, ale mnóstwo wolnego czasu poświęcam na naukę, szukam najlepszych rozwiązań, ale niestety nie wszystko zależy ode mnie. System jest niewydolny, jesteśmy przeładowani bezsensowna praca papierowa, a do tego kto to widział, żeby człowiekowi, który odpowiada za ludzkie życie i zdrowie kazać pracować przez 24 godz bez chwili odpoczynku na najwyższych obrotach?!? A jak chcesz sobie w końcu o 21:00 zjeść obiad bo od 14 godzin nie miałeś nic w ustach to jeszcze krzywo na Ciebie patrzą... Ehh, wy tez możecie mnie zlinczować za te wynurzenia którymi was rączę, juz jest mi wszystko jedno;)
Magda, robię speckę z pediatrii-dzieci super, z rodzicami bywa rożnie;) A jak Twój mąż? Jutro masz USG, prawda? -
magdaM85,
Koniecznie daj mi znać jak będziesz po USG
A to moja fasoleczka Zrobiłam zdjęcie telefonem
http://www.fotoszok.pl/upload/545b81d9.jpgMarietta, D-dawna, Morwa, nataliano, Monika***, Madlene84, magdaM85, agata83, Doda, kalika, Astrate lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej, leże na sali dopiero od godziny bo wcześniej nie było wolnych miejsc, aleeeee... nie poleże długo bo po 13 moge jechać do domu na przepustke. czekam tylko na rentgen. pobrali mi krew,gin zrobił usg , ekg i mocz musze oddać. ogólnie opieka super miła, dobrze że jest mój gin, bo dba o mnie jak o córke
Niepokorna gratulacje, fajny fasolekWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 12:37
NIEPOKORNA, agata83, triss, kalika, Zetka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cigaretta dobrze Ze weekend w domu odpocznij odstresuj sie a w poniedziałek wszystko pójdzie jak z płatka
Kalika znam to, tez mam chwile gdy tracę wiarę w ludzi i ich ludzkie odruchy. Nie tylko na polu zawodowym rób co swoje, na pewno sa tez tacy który zauważa zaangażowanie i je docenia
Morwa zazdroszczę 3 dniówki zawsze miałam długie @, tyle straconych dni
Niepokorna gratulacje fasolka jak malowana
A ja mam problem w ewentualnym wyjazdem wakacyjnym.w 3dc mam sie pokazać w klinice a problem jest taki ze nie wiem kiedy @ dostanę. Biorę luteine 3x1 do przyszłej środy ale nie mam pojęcia kiedy po jej odstawieniu może sie pojawić malpiszon. -
A ja właśnie wyjmuje ptasie z piekarnika a do nich cytrynowa pianka... nie są jakieś super udane tym razem ale ... zje się
Stronkę wreszcie skończyłam a szkoły jeszcze 2 tyg i wolny miesiąc
Niepokorna cudny fasoli
Kalika niestety ludzi są różni często właśnie roszczeniami dlatego nie przepadam za praca z innymi
-
Hejka.
Urodziliśmy.
W czwartek zaczęli mi podawać jakieś globulki z prostaglandynami na otwarcie szyjki. 3 razy co 6 godzin. Ostatnia o 21. O 24 nic się nie działo oprócz bezbolesnych skurczyn więc kazali mi wrócić na salę i iść spać. Rano miała ruszyć oxy.
Koło 4 rano obudziłam się na siku i poczułam, że mam mokro w łóżku. Myślałam, ze to wody a okazało się kałużą krwi. Położna poleciała biegiem po lekarza i po badaniu i usg okazało się, że odkleja się łożysko. Biegiem na stół operacyjny, pełna narkoza, bo nie było czasu na ZZO. 17.07 o 4:30 Basia przyszła na świat
Ja leżę obolała, bo po ogólnym od razu każą wstawać.
Z Basią wszystko ok na szczęście. 3650g, 55cm, 10 pkt. Potem wrzucę fotkę.Morwa, Kotowa, nataliano, Cigaretta, Ania24, agata83, magdaM85, Zetka, Marietta, Monika***, Madlene84, kalika, Astrate, klaudia1534 lubią tę wiadomość
-
Kahaśka, ogromne gratulacje. Buziaczki dla Basi :-*
kahaśka lubi tę wiadomość
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm