X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka dobrze ze sytuacja opanowana. Trzymam kciuki żeby Michas jeszcze posiedzial w brzuszku!

Jak to jest... jedne czekają ... juz po terminie a inne muszą sie martwić aby jeszcze trochę wytrzymać. ..

Kalika kupiłam! Taki kosz do spania do salonu w stylu vintage. Zamiast 300e dałam 100e wiec nnamówiłam męża. Coś podobnego http://www.google.pl/search?biw=360&bih=615&tbm=isch&sa=1&ei=hrerVd2JN4Hd7QbetZ7gDg&q=kosz+niemowl%C4%99++vintage&btnG=#btnG=&imgrc=h6jMikYYqT2lBM%3A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 19:00

Zetka lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka niech Michaś jeszcze z dwa tygodnie posiedzi , a potem niech się rodzi, bo się okażę że będziesz czekać tak jak je he he.
    Ja wciąż NIC - jutro szpital, tak Zetka Kliniczna, jak mnie nie przyjmą to się możemy zobaczymy - jak chcesz napisz mi na priv numer telefonu:P

A Sławka tam spotkałaś może ?:P

Zetka lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka, Sławek ma być we wtorek. Ja mam planowo jutro wizytę, może jak mnie wypuszcza to zdążę.
    Powodzenia i zaraz wyślę tel na priv :)

Dzięki dziewczyny! <3

juwelka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Zetka, ciebie skurcze tez dopadly? Jak sie czujesz? Serio nic ci nie dali na wstrzymanie skurczy? A na rozwoj pluc u dziecka? Chociaz to sie chyba daje tylko do 34 tyg. Trzymaj sie kochna! Michas a ty posiedz w brzuszku jeszcze przynajmniej 2 tyg!

Juwelka napisz co ci powiedza w szpitalu, czy beda cos z toba robic czy nie itd.

Madlene fajny kosz :) Tez myslalam o czyms podobnym, ale chyba daruje sobie, bo i tak juz troche sprzetow mam :)

Cigaretta powodzenia jutro!

A ja sie czuje tak srednio. Nic nie dam rady robic, o chodzeniu w ogole nie wspominam :( Tylko wstane z lozka i przejde sie po domu a juz mi kreci sie w glowie i robi slabo. Do tego zaczyna bolec brzuch. Dzis zrobilam tylko sniadanie i brzuch mnie rozbolal wiec reszte dnia spedzilam w lozku. Czuje sie jak stara,schorowana babcia :(

juwelka, She Wolf, Zetka, Madlene84 lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, a Ty mocne skurcze miałaś? Mi nic nie dali, raz tylko nospe jak położna przy przyjmowaniu zauważyła ze mnie boli (chyba z miny) :)
    Tez jak tylko się przejdę to boli, napina się i skurcz. W nocy tez się budziłam z boku jak na @. Oj juz bym chciała sierpień jeszcze w dwupaku :)

Cigaretta powodzenia <3

Madlene, śliczny koszyk. Ja mam taki normalny Mojżesza wiklinowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 21:25

Madlene84 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mi po starszych nie zostało nic. Zaczynamy kompletowanie całkiem od zera.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Agatka mi po starszych nie zostało nic. Zaczynamy kompletowanie całkiem od zera.

No u mnie tylko 3 lata różnicy miedzy dziećmi bedzie wiec nie wyrzucalam nic. Fajnie jest kompletowac wyprawkę co ;)

• agata83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry!

Zetka u mnie tez tak ze zaboli, napina sie i skurcz. Te skurcze co wylądowałam w szpitalu w sumie nie były aż takie bardzo mocne. Przeraziło mnie to, ze przy nich mocno bolał mnie krzyż czyli wyglądało to podobnie jak przy porodzie. Mi proponowali paracetamol na ból. I faktycznie te bóle jak na @.
    A powiedz mi jeszcze czy bolą cie piersi? Bo u mnie sa bardzo wrażliwe na dotyk, czasem twardnieja i bola jakbym miała nazwał mleczny ;) W poprzedniej ciąży tak nie miałam.

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek dziś:)

Ja dziś z bólem serca wróciłam do pracy, strasznie mi się nie chciało zwłaszcza że rano się masakrycznie czuję...no ale nie będę póki co przeciągać ze zwolnieniami póki nic nie mówiłam o ciąży. Na jutro wzięłam wolne, bo idę robić krzywą cukrową to nie dam rady za bardzo wytłumaczyć 2 godzin spóźnienia...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata83 wrote:
    A tak w ogóle to dzień dobry!

Zetka u mnie tez tak ze zaboli, napina sie i skurcz. Te skurcze co wylądowałam w szpitalu w sumie nie były aż takie bardzo mocne. Przeraziło mnie to, ze przy nich mocno bolał mnie krzyż czyli wyglądało to podobnie jak przy porodzie. Mi proponowali paracetamol na ból. I faktycznie te bóle jak na @.
    A powiedz mi jeszcze czy bolą cie piersi? Bo u mnie sa bardzo wrażliwe na dotyk, czasem twardnieja i bola jakbym miała nazwał mleczny ;) W poprzedniej ciąży tak nie miałam.

Agatko mnie piersi nie bolą.
    Nic miałam masakryczny, zaczął się ból krzyża jak na @ i skurcze. Od 23-3:30 nospa nie pomagala. Przed 4 dostałam rozkurczowe zastrzyk. Przeszło. Strasznie się boje ale wychodzę bo oni nic profilaktycznie nie dają. Ty miałaś kroplowke, długo? Jak tylko się położę to zaraz boli krzyż jak ba @. Szyjke mi badał dziś 27mm zamknięta, a 2tyg temu miała 35mm. Nie wiem czy skracala się przez dwa tyg czy przez ostatnie dni :/
    Czekam na wypis i idę do swojego gina.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka to ty masz ładna szyjke, tez bym taka chciała. U mnie 15 mm i pod wpływem nacisku na brzuch lekko sie rozwiera. Ale na razie skurcze przeszły wiec temu mnie wypuścili. Ale muszę leżeć i nic nie mogę robić aby sie nie pogorszyło. Kroplówki mi nie dali, dostałam antybiotyk na bakterie w moczu i zastrzyki na rozwój płuc u dziecka w razie przedwczesnego porodu. Ty teraz tez musisz zwolnić tempo i powinnaś wytrzymać minimum 2 tyg. U mnie to min 4 tyg. Daj znać co ci twój gin powie.

• juwelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja byłam na IP - niestety każą mi przyjść jutro - 7 dni po TP, 6 to dla niech żaden powód, ehhh. masakra coo. czekam do jutra więc...

klaudia1534 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka przez przypadek polubilam :/ na tel zawsze powciskam to co nie trzeba..

kahaska gratuluje Basi :)

A ja sobie wypoczywam w Zakopanem :)

juwelka, kahaśka lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie jadę z mężem, bo on ma podpisać umowę o pracę w hotelu. A potem jedziemy zobaczyć auta. A Wy jak się macie?
    U nas leje deszcz :(

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas goraco,jade pozniej na rower,Niepokorna masz jakirs rozstepy na brzuchu,bo mnie wywalilo masakra mimo ze smaruje codziennie jak nie oliwka to maslem kakaowym...na lewej stronie mam z 10 centek,ba prawej za bardzo niewidac

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie gratulacje. Dziś mieliśmy iść do domu, ale bilirubina wyszła podwyższona i mała jest naświetlana. Mam nadzieję, że jutro wszystko wyjdzie ok. Ile można siedzieć w szpitalu.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane,zgłaszam się ze szpitala, dziś miałam badanie ginekologiczne i trzy razy robili mi ekg,bo coś mi tam chyba serce nawala, ale póki co żyje :p najgorsze już za mną,czyli lewatywa... jestem głodna jak wilk a od 17 nic nie moge jeść. jutro z rana zabieg, trzymajcie kciuki !

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Jestem nowa na ovufriend i na forum i bardzo chętnie bym do Was dołączyła.

Antykoncepcję (tabletki) odstawiłam w maju 2014 i od tamtej pory cały czas mam nadzieję. Niestety aż do dziś co miesiąc było wielkie rozczarowanie. Zamówiłam właśnie termometr owulacyjny i będę znów mierzyć temperaturę (robiłam to już wcześniej, ale po braku rezultatów, poddałam się). Raz byłam w ciąży biochemicznej, ale niestety wszystko skończyło się, zanim zdążyłam na dobre się ucieszyć z pozytywnego wyniku testu. Bardzo to przeżyłam, ale teraz wzięłam się w garść i dalej z mężem próbujemy. Od poprzedniego cyklu używam testów owulacyjnych, a w tym miesiącu próbowaliśmy w najbardziej sprzyjającym czasie i... liczę na cud. Znów mam ogromną nadzieję, że może tym razem, ale bardzo boję się kolejnego zawodu, dlatego bardzo przyda mi się wsparcie.

Witam wszystkie staraczki i liczę na to, że mnie przygarniecie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 20:38

Morwa, kalika, magdaM85, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, zamówiłam Microlife MT1622. Nie chciałam wydać fortuny, a zależało mi jedynie na tym, by miał dwa miejsca po przecinku. No i poleciła mi go NIEPOKORNA :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 20:53

Morwa, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta słodkich snów jutro ;) Odzywaj sie, jak juz sie wyspisz :)

Cześć Smerfelinka! Witamy Cię :) Podaj swoje namiary na wzór naszych z pierwszej strony tego wątku to She oficjalnie Cie do nas dopisze :)

Ja też używam termometru Microlife, ale MT16C2 i sobie chwalę:)

Smerfelinka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ