Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka dobrze ze sytuacja opanowana. Trzymam kciuki żeby Michas jeszcze posiedzial w brzuszku!

Jak to jest... jedne czekają ... juz po terminie a inne muszą sie martwić aby jeszcze trochę wytrzymać. ..

Kalika kupiłam! Taki kosz do spania do salonu w stylu vintage. Zamiast 300e dałam 100e wiec nnamówiłam męża. Coś podobnego http://www.google.pl/search?biw=360&bih=615&tbm=isch&sa=1&ei=hrerVd2JN4Hd7QbetZ7gDg&q=kosz+niemowl%C4%99++vintage&btnG=#btnG=&imgrc=h6jMikYYqT2lBM%3A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 19:00

Zetka lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka niech Michaś jeszcze z dwa tygodnie posiedzi , a potem niech się rodzi, bo się okażę że będziesz czekać tak jak je he he.
    Ja wciąż NIC - jutro szpital, tak Zetka Kliniczna, jak mnie nie przyjmą to się możemy zobaczymy - jak chcesz napisz mi na priv numer telefonu:P

A Sławka tam spotkałaś może ?:P

Zetka lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka, Sławek ma być we wtorek. Ja mam planowo jutro wizytę, może jak mnie wypuszcza to zdążę.
    Powodzenia i zaraz wyślę tel na priv :)

Dzięki dziewczyny! <3

juwelka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Zetka, ciebie skurcze tez dopadly? Jak sie czujesz? Serio nic ci nie dali na wstrzymanie skurczy? A na rozwoj pluc u dziecka? Chociaz to sie chyba daje tylko do 34 tyg. Trzymaj sie kochna! Michas a ty posiedz w brzuszku jeszcze przynajmniej 2 tyg!

Juwelka napisz co ci powiedza w szpitalu, czy beda cos z toba robic czy nie itd.

Madlene fajny kosz :) Tez myslalam o czyms podobnym, ale chyba daruje sobie, bo i tak juz troche sprzetow mam :)

Cigaretta powodzenia jutro!

A ja sie czuje tak srednio. Nic nie dam rady robic, o chodzeniu w ogole nie wspominam :( Tylko wstane z lozka i przejde sie po domu a juz mi kreci sie w glowie i robi slabo. Do tego zaczyna bolec brzuch. Dzis zrobilam tylko sniadanie i brzuch mnie rozbolal wiec reszte dnia spedzilam w lozku. Czuje sie jak stara,schorowana babcia :(

juwelka, She Wolf, Zetka, Madlene84 lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, a Ty mocne skurcze miałaś? Mi nic nie dali, raz tylko nospe jak położna przy przyjmowaniu zauważyła ze mnie boli (chyba z miny) :)
    Tez jak tylko się przejdę to boli, napina się i skurcz. W nocy tez się budziłam z boku jak na @. Oj juz bym chciała sierpień jeszcze w dwupaku :)

Cigaretta powodzenia <3

Madlene, śliczny koszyk. Ja mam taki normalny Mojżesza wiklinowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 21:25

Madlene84 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mi po starszych nie zostało nic. Zaczynamy kompletowanie całkiem od zera.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Agatka mi po starszych nie zostało nic. Zaczynamy kompletowanie całkiem od zera.

No u mnie tylko 3 lata różnicy miedzy dziećmi bedzie wiec nie wyrzucalam nic. Fajnie jest kompletowac wyprawkę co ;)

• agata83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry!

Zetka u mnie tez tak ze zaboli, napina sie i skurcz. Te skurcze co wylądowałam w szpitalu w sumie nie były aż takie bardzo mocne. Przeraziło mnie to, ze przy nich mocno bolał mnie krzyż czyli wyglądało to podobnie jak przy porodzie. Mi proponowali paracetamol na ból. I faktycznie te bóle jak na @.
    A powiedz mi jeszcze czy bolą cie piersi? Bo u mnie sa bardzo wrażliwe na dotyk, czasem twardnieja i bola jakbym miała nazwał mleczny ;) W poprzedniej ciąży tak nie miałam.

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek dziś:)

Ja dziś z bólem serca wróciłam do pracy, strasznie mi się nie chciało zwłaszcza że rano się masakrycznie czuję...no ale nie będę póki co przeciągać ze zwolnieniami póki nic nie mówiłam o ciąży. Na jutro wzięłam wolne, bo idę robić krzywą cukrową to nie dam rady za bardzo wytłumaczyć 2 godzin spóźnienia...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata83 wrote:
    A tak w ogóle to dzień dobry!

Zetka u mnie tez tak ze zaboli, napina sie i skurcz. Te skurcze co wylądowałam w szpitalu w sumie nie były aż takie bardzo mocne. Przeraziło mnie to, ze przy nich mocno bolał mnie krzyż czyli wyglądało to podobnie jak przy porodzie. Mi proponowali paracetamol na ból. I faktycznie te bóle jak na @.
    A powiedz mi jeszcze czy bolą cie piersi? Bo u mnie sa bardzo wrażliwe na dotyk, czasem twardnieja i bola jakbym miała nazwał mleczny ;) W poprzedniej ciąży tak nie miałam.

Agatko mnie piersi nie bolą.
    Nic miałam masakryczny, zaczął się ból krzyża jak na @ i skurcze. Od 23-3:30 nospa nie pomagala. Przed 4 dostałam rozkurczowe zastrzyk. Przeszło. Strasznie się boje ale wychodzę bo oni nic profilaktycznie nie dają. Ty miałaś kroplowke, długo? Jak tylko się położę to zaraz boli krzyż jak ba @. Szyjke mi badał dziś 27mm zamknięta, a 2tyg temu miała 35mm. Nie wiem czy skracala się przez dwa tyg czy przez ostatnie dni :/
    Czekam na wypis i idę do swojego gina.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka to ty masz ładna szyjke, tez bym taka chciała. U mnie 15 mm i pod wpływem nacisku na brzuch lekko sie rozwiera. Ale na razie skurcze przeszły wiec temu mnie wypuścili. Ale muszę leżeć i nic nie mogę robić aby sie nie pogorszyło. Kroplówki mi nie dali, dostałam antybiotyk na bakterie w moczu i zastrzyki na rozwój płuc u dziecka w razie przedwczesnego porodu. Ty teraz tez musisz zwolnić tempo i powinnaś wytrzymać minimum 2 tyg. U mnie to min 4 tyg. Daj znać co ci twój gin powie.

• juwelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja byłam na IP - niestety każą mi przyjść jutro - 7 dni po TP, 6 to dla niech żaden powód, ehhh. masakra coo. czekam do jutra więc...

klaudia1534 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka przez przypadek polubilam :/ na tel zawsze powciskam to co nie trzeba..

kahaska gratuluje Basi :)

A ja sobie wypoczywam w Zakopanem :)

juwelka, kahaśka lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie jadę z mężem, bo on ma podpisać umowę o pracę w hotelu. A potem jedziemy zobaczyć auta. A Wy jak się macie?
    U nas leje deszcz :(

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas goraco,jade pozniej na rower,Niepokorna masz jakirs rozstepy na brzuchu,bo mnie wywalilo masakra mimo ze smaruje codziennie jak nie oliwka to maslem kakaowym...na lewej stronie mam z 10 centek,ba prawej za bardzo niewidac

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie gratulacje. Dziś mieliśmy iść do domu, ale bilirubina wyszła podwyższona i mała jest naświetlana. Mam nadzieję, że jutro wszystko wyjdzie ok. Ile można siedzieć w szpitalu.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane,zgłaszam się ze szpitala, dziś miałam badanie ginekologiczne i trzy razy robili mi ekg,bo coś mi tam chyba serce nawala, ale póki co żyje :p najgorsze już za mną,czyli lewatywa... jestem głodna jak wilk a od 17 nic nie moge jeść. jutro z rana zabieg, trzymajcie kciuki !

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Jestem nowa na ovufriend i na forum i bardzo chętnie bym do Was dołączyła.

Antykoncepcję (tabletki) odstawiłam w maju 2014 i od tamtej pory cały czas mam nadzieję. Niestety aż do dziś co miesiąc było wielkie rozczarowanie. Zamówiłam właśnie termometr owulacyjny i będę znów mierzyć temperaturę (robiłam to już wcześniej, ale po braku rezultatów, poddałam się). Raz byłam w ciąży biochemicznej, ale niestety wszystko skończyło się, zanim zdążyłam na dobre się ucieszyć z pozytywnego wyniku testu. Bardzo to przeżyłam, ale teraz wzięłam się w garść i dalej z mężem próbujemy. Od poprzedniego cyklu używam testów owulacyjnych, a w tym miesiącu próbowaliśmy w najbardziej sprzyjającym czasie i... liczę na cud. Znów mam ogromną nadzieję, że może tym razem, ale bardzo boję się kolejnego zawodu, dlatego bardzo przyda mi się wsparcie.

Witam wszystkie staraczki i liczę na to, że mnie przygarniecie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 20:38

Morwa, kalika, magdaM85, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, zamówiłam Microlife MT1622. Nie chciałam wydać fortuny, a zależało mi jedynie na tym, by miał dwa miejsca po przecinku. No i poleciła mi go NIEPOKORNA :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 20:53

Morwa, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta słodkich snów jutro ;) Odzywaj sie, jak juz sie wyspisz :)

Cześć Smerfelinka! Witamy Cię :) Podaj swoje namiary na wzór naszych z pierwszej strony tego wątku to She oficjalnie Cie do nas dopisze :)

Ja też używam termometru Microlife, ale MT16C2 i sobie chwalę:)

Smerfelinka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ