X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę zaraz do lekarza tak się boje nie wiem co robić :(

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, nie denerwuj sie na zapas. Nie musi to oznaczać niczego złego, prawda Niepokorna?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• marysiaanna2609 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Znów potrzebuję pomocy. 6 sierpnia byłam u ginekologa (12dpo) Robił mi zwykłe USG i stwierdził że mam cieńkie endometrium i mam się nie nastawiać na ciąże. Więc przestałam testować i czekałam na @ ale już jest 4dni po terminie i nadal nic.. Możliwe żeby gin miał rację? Warto dalej testować?

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się Aniu, kalika ma rację. Ja cały czas miałam plamienia. Teraz mam od trzech dni spokój. Nie martw się na zapas. Tak, czy siak gratuluję ciąży kochana :) Ale bardzo dobrze, że idziesz do lekarza. Niech koniecznie sprawdzi, czy z dzidzią wszystko w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 17:22

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa kiedy Cie w koncu zostawia te bole i chorobska wstretne ?;/ oj kochana wspolczuje Tobie,mam nadzieje ze lekarze ci pomoga i bedzie juz coraz lepiej,chorobska i bole zostawcie nasza Morunie bo ona czeka na dzidziuska ;*marzenie...ciesze sie ze cykle.ci.sie unormowaly ;* zobacze jak u mnie bedzie po ciazy ;) czy z tabl czy bez;)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa,
    To zbadaj wszystko, co trzeba i będzie dobrze.

A ja dzisiaj przeżywam apogeum nudy. Nie wiem, co ze sobą zrobić. Z nudów właśnie zmieliłam lody waniliowe z mlekiem i kostkami lodu. I tak powstał pyszny, lodowaty shake :) A teraz dalej się nudzę. Poczytałabym książkę, ale mam kłopoty z koncentracją. Ech...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa mam pytanie,jak czesto i w jakiej ilosci bierzesz ta metformine? Zaobserwowalas jakies pozytywne zmiany po tym? No i wyzdrowiej w koncu na dobre.

Dziewczyny podczytuje was tylko czasami z doskoku bo jakos brak mi weny do pisania ale prosze mnie nigdzie nie przenosic ;)

Ania gratulacje :)

Jutro moja corka ma dziewiate urodziny i zyczy sobie siostre najlepiej juz odrazu a ja juz zaczynam watpic czy sie jeszcze uda :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:14

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po lekarz przepisal duphaston i acart w niedziele kolejna wizyta. Robil usg ale bylo tylko malutkie ziarenko i powiedzial ze przepuszcza ze to pecherzyk. Zdziwil sie taka wysoka beta. Te plamienia jak na razie sa bardzo malutkie to bardziej jakby taki leciutko zabarwiony sluz no ale jednak. Mam nadzieje ze jednak wszystko bedzie ok.

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania oficjalnie gratuluje, beta piękna :)

Cosma kiedyś musi się nam w końcu udać. U mnie to już (albo dopiero w zależności od tego jak kto na to patrzy) 10 cykl starań. Wszyscy dookoła pytają kiedy pojawi się dzidziuś a to potrafi porządnie denerwować. Ale cóż pozostaje nam tylko czekać i wierzyć, że ten maleńki cud i do nas zawita :)

Cosma lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz i milej nocy dziewczyny :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj przestraszyłam. Poczułam wilgoć w majtkach i wystraszyłam się, że to krwawienie. Pobiegłam szybko do łazienki, ale okazało się, że to białawy śluz. To chyba całkiem normalne prawda?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Zetka juz urodzila sweojego synka :-) pewnie niedlugo sie tym sama pochwali :-)

Morwa, kalika, Kotowa, agata83, klaudia1534, Madlene84, D-dawna, Cigaretta, nataliano lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, normalne. W ciąży szyjka zamknięta jest takim czopem śluzowym, a że progesteronu jest duzo to on jest taki mleczny. No stres;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 06:36

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem juz 2dni po terminie @ , sluz mleczny, szyjka wysoko i zamknieta. Lekkie mdlosci, poza tym zadnych innych objawow. Boje sie zrobic test, nie chce sie rozczarowac. Czy ktoras tak miala po odstawieniu anty? Wiem tez, ze @ moze przyjsc nawet w pozniejszym terminie...hmm. poczekam do soboty z testowaniem, wtwdy tez planuje samotna jazde do Polski, wiec jak wyjdzie negatywny to nie bede miala obaw sama w taka trase sie wybrac

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu już oficjalne gratulacje!!! śliczna beta, może taka duża na bliźniaki:) bierz grzecznie leki i na pewno będzie ok wszystko:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna,
    Ja bym wolała zrobić test i mieć z głowy, bo myślenie by mnie wykańczało. Ale to tylko moje zdanie.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj sie naczytałam, że dziewczyna, która była w tym samym momencie ciąży co ja poszła na USG i okazało się, że serce jej dziecka przestało bić. I sie wystraszyłam. Strasznie się boję o swoje dziecko :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna nie czytaj tych wszystkich rzeczy to się można wykończyć... ja próbuję dać na luz i nie czytać. Słuchaj ja wczoraj u lekarza miałam takie ciśnienie 140/100 i powiedział żebym wyluzowała bo nerwy i stres to bardzo zły doradca... więc nie czytaj a u Ciebie na pewno jest wszystko dobrze.

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie czy jak pójdę w niedzielę wieczorem na usg to już będzie coś widać to będzie 4 + 5.? Wczoraj było widać maleńkie ziarenko o którym lekarz powiedział że przypuszcza że to pęcherzyk.

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, Ania ma rację nie ma sensu się stresować. Co spotkało inną osobę, nie musi spotkać również Ciebie. Wszystko będzie dobrze :)

U mnie dopiero 12 dc a już drugi dzień mam mega rozciągliwy śluz. Po za tym zero objawów owulacyjnych..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ