X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja raz mam lepki a raz bialy sluz;))

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Wczoraj sie naczytałam, że dziewczyna, która była w tym samym momencie ciąży co ja poszła na USG i okazało się, że serce jej dziecka przestało bić. I sie wystraszyłam. Strasznie się boję o swoje dziecko :(
    Niepokorna na pewno przeczytałaś to na marcówkach...ja ostatnio coraz mniej tam zaglądam, bo jakoś depresyjnie się robi. A przecież nie o to chodzi, żeby się stresować tylko się cieszyć tym czasem. Nerwy mogą tylko zaszkodzić więc trzeba wyluzować i normalnie funkcjonować. Przecież maluch odbiera wszystkie nasze emocje, więc nie ma co mu stresów od najwcześniejszych chwil życia fundować. Więc głowa do góry i cieszymy się naszymi małymi bąblami!!!

Aniu nie wiem szczerze czy to nie za szybko...na pewno serduszka nie zobaczysz, ewentualnie pęcherzyk. Ja na pierwszym usg byłam w 7tg+1 dzień. Stwierdziłam, że skoro nic mnie nie boli to nie będę szybciej szła bo i tak nic nie zobaczę, a za wizytę standardowo zabulę. Drugi raz jeszcze nie byłam, wizytę mam 22 sierpnia i jakoś dobrze mi z tym:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja byłam na USG w 5 tyg + 5 dni i było widać tylko pęcherzyk. Poczekałabym z USG, chyba, że masz za darmo :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mam dosc tych upalow,krece sie.po domu albo leze albo mi sie zasnie i tak w kolo,dobrze ze wentylator powiewa,o mamo...juz mnie nudzi ta pogoda...

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Magda, wyczytałam to właśnie na marcówkach. One ostatnio strasznie negatywne rzeczy piszą. Chyba już nie będę tam zaglądała...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez rzadko tam patrze na marcowki,kazdy tam do siebie pusze malo.co ci odpowiedza...nakrecone sa niektore tam

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram was dziewczyny. Rozumiem, że jest smutno jak któraś z dziewczyn straci swego malucha, ale.... jak dla mnie stres przed każdym usg to jest przesada, bo to na pewno nie pomoże i wmawianie sobie, że skoro przestałam np. mieć mdłości czy wymiotować to już na pewno jest coś źle...a przecież wiadomo, że te męczące objawy pomału ustępują jak się już kończy I trymestr...Żeby nie było, że jestem nieczuła na innych ale myślę, że nie powinny się tak nakręcać i stresować jedna drugą. A chęć chodzenia codziennie na usg to już przesada, maluchowi na pewno nie pozostanie to obojętne.
    To się w końcu wygadałam:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam za darmo ale ten lekarz kazał się pokazać i pewnie będzie robił usg znając go, poszłam do niego tylko z tego względu że pojawiły się wczoraj te plamienia, mocno się wystraszyłam i poleciałam. Wizytę na fundusz mam dopiero 3 września więc pewnie teraz co mi będzie kazał przychodzić to będę latała do niego :( a później już mam nadzieję że będzie mnie prowadziła ta lekarka na fundusz.

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna przepraszam że tak bezpośrednio pytam ale jak te plamienia wyglądały? To była tak obficie czy taki śluz troszkę przybrudzony?

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Masz całkowitą rację. Jeśli ma się cokolwiek stać to i tak się stanie. A teraz należy cieszyć się z błogosławionego stanu :)

nataliano,
    Ja już na marcówki nie zamierzam zaglądać. Wkurza mnie to, że nikt nie odpisuje na moje słowa tylko każdy pisze coś, ale nie otrzymuje odpowiedzi.

Ania,
    Nie przepraszaj. Przecież po to tu jestem by udzielać informacji. Z tymi plamieniami było różnie. Najczęściej były to takie brązowe plamy. Dwa lub trzy razy pojawiła się taka normalna, czerwona krew. Ale nie było jej wiele. Wystarczała mi jedna wkładka higieniczna na cały dzień i była po prostu lekko przybrudzona.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna dzięki :*

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam strasznego lenia. Jeszcze nie wstałam z łóżka. Zrobiłam rano kanapki, a po ich zjedzeniu leżałam i czytałam książkę. W międzyczasie wstawiłam pramie. I jakoś nie mam weny by wstać. Ale chyba czas najwyższy. Czas się wykąpać i zjeść obiadek. Mam pyszną zupę ogórkową :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu,
    Polecam się :)
    A Twoje plamienia jakie są?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm moja plamienia to leciusieńko przybrudzony śluz, dzisiaj nawet nic na wkładce nie mam nie wiem czy trochę wczoraj za bardzo nie spanikowałam... ale wczoraj miałam pod wieczór na wkładce malutką plamkę taka beżową można powiedzieć.

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jeśli nie jest to normalna, czerwona krew nie ma powodów do obaw. Ale rozumiem panikę :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No do czerwonej krwi to temu daleko :) ale dobrze wiedzieć :*

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze Aniu :)
    PS: Zaproszenie zaakceptowane.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, codziennie mam ochotę na chipsy :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja też bym mogła je jeść cały czas :p
    Dziewczyny a co w przypadku np podziębienia pęcherza?

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos tak nie daje wiary, ze mogloby sie udac znow za pierwszym razem. Cierpliwa jestem i poczekam do piatku. Tak jak pisalam wczesniej, odstawilam tabsy w polowie opakowania i moglo mi sie wszystko pomieszac.
    Ania24 ja bylam na pierwszym usg pod koniec 5 tc i widzialam bijace serce. W moim przypadku od razu plamilam na mocno czerwono, najpierw skapo a po okolo 2 dniach juz mocno. Na dzien przed poronieniem bylam na usg i serduszko jeszcze bylo-tabletki na podtrzymanie i nakaz lezenia od lekarza. Niestety na drugi dzien silny bol brzucha a popoludniu potop krwi. Lekkie plamienia nie szkodza, jak sie beda z godziny na godzine nasilac wtedy radze biegiem do gina albo na pogotowie. A tym czasem gratuluje!

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ