X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Dziewczynki jak macie wydawać kupę kasy za sokowirówka to polecam zainwestować w thermomix, jest drogi (my dostaliśmy akurat), ale rewelacyjny. Można w nim robić właśnie soki, zupy, ciasta, surówki i wiele wiele innych fajnych rzeczy.

Marzę o tym cudzie, ale nas też w tym momencie na niego nie stać. Może kiedyś :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam z czytaniem :)

Madlene, miło Cie tu znów widzieć. Tęskniłam :* W południe przespałam sie 2 godzinki, ale mimo zmęczenia nie lubie spać w dzien zbyt długo, bez względu na to czy śpię czy nie i tak chodzę przez dzien po dyżurze jak zombie :/
    Masz bardzo ładne dzieciaczki, i jakie duże! A stroje pierwsza klasa, choć fanką haloween nie jestem ;) Ty to jesteś kobieta idealna - dbasz o rodzine, dom, pracujesz i jeszcze masz czas tworzyć takie cuda, szacun... Przypominasz mi moja mamę ;D Czekam na fociaki pościeli dla maluszka :)

Kotowa, kiedy spodziewacie sie wyników badań genetycznych? Jestem dobrej myśli Skarbie :*

Klaudia, ja tez marze o Thermomixie. Drugim marzeniem jest Kitchen Aid. Jak juz bede miała swoją własna kuchnie to zacznę na nie odkładać ;) Co do sokowirówki, to mam taka jak wrzuciła Morwa, marki Zelmer i jest OK, ale z myciem jest gorzej;) Maszyna która wrzuciła Dagn jest czadowa, no i to jest wyciskarka, czyli level wyżyj od sokowirówki - powstały sok ma wyższe wartości zdrowotne. Gdyby tylko cena była inna...;)

Niepokorna, ja tez nigdy nie lubiłam Kubusia Puchatka i dzieki Tobie w końcu wiem czemu - to przez ten malutki rozumek ;)

Monika, z ta prolaktyna to dobry trop. Myślałam, ze juz robiłaś jakieś badania, ale skoro nie to sprawdź to. Hiperprolaktynemię uważa sie za jedna z częstszych przyczyn bezpłodności, szcześliwie zwykle odwracalna :)
    Piesek z pewnością zostanie wypieszczony i upiększony. Czekamy na fotki nowego image :)

Ja tez chętnie wymienię sie fb. Ktoś chętny? :)

Madlene84, Monika*** lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika,
    Fajnie, że nie tylko ja nie lubię głupich misiów :P

Dziewczyny, na sokowirówkach się kompletnie nie znam, ale może kiedyś dorobię się własnej :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie przepadam za Halloween ale tutaj nawet do szkoły dzieci idą przebrane wiec nie możemy ich odizolować.

Kalika dziekuje:* kochana jesteś!

O termomixie wspomniałam juz kiedyś mężowi wiec może zasiada ziarenko które kieeeedys zakielkuje :)

Ja za to od.kiedy mam dzieci mogę spać zawsze wszędzie i w każdej pozycji :P mój mąż się śmieje ze nawet na stojąco dałabym rade. Ale fakt ze nocny sen a odsypianie w dzień to nie to samo.

Idę spać na zapas :) dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 00:08

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, dla mnie tez jesteś niedoścignionym wzorem :) taka zorganizowana - ja nie mogę się zorganizować mają tylko męża i psa :D nie wiem jak to będzie później:P
    Właśnie sobie przypomniałam-miałaś się pochwalić zrobiona przez siebie stronę, co się uczyłas w szkole. Jako osoba "z branży" czekam z ciekawością :*

Kalika, robiłam jakieś tam wyniki Ale najważniejszego nie zrobiłam, czyli prolaktyna i progesteron:( to może być klucz.
    Wysłałam Ci zapro na prv:)
    Fotki piesia postaram się wrzucić wieczorem :D

Też mam podobną sokowirówke, Ale to myxie... :P moja mama ma wyciskarki i ciągle robi jakieś soczki-fajna sprawa.
    I oczywiście też marzę o thermomixie, ale musZĘ najpierw pozbierać na pralke i kilka innych rzeczy do domu - mooooze kiedyś sobie kupię:)

Morwa, nie mogę się doczekać Twojej wizyty :) ciekawe ile bąbelkow chowasz :)

Triss, jak tam U Ciebie?:)

Miłego dnia dziewczynki :* (mrozno dzis, bleee)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 07:06

triss, Madlene84 lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, na pewno do mnie to zaproszenie poszło, bo nic nie widze? ;p

Morwa, daj znac jak po wizycie, jestem bardzo ciekawa.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• AniaT Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja uważam tak jak Monika i dla mnie też jesteś wzorem kobiety idealnej :) też się zastanawiam jak TY to wszystko ogarniasz i masz na wszystko czas, albo przynajmniej jakoś go znajdujesz :) podziwiam CIę!!

Triss Kochana jak się czujesz??

Morwa czekam na wieści po wizycie.

Monika Twój psiaczek jest taki słodki, do zacałowania :) koniecznie pokaż nam fotki po metamorfozie, bo jestem ciekawa ;)

Klaudia jak tam te Twoje sny? dzisiaj też miałaś??

Ok, zbieram się do pracy, bo się nie wyrobię później Was doczytam.
    Miłego dnia:* u nas cudnie, słonecznie, ciepło :) piękny dzień

triss, Madlene84 lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pózniej wszystko doczytam, obiecuje :)

Mam mały sajgon w domu bo w sobotę adoptowalismy drugiego kotka, który wymaga wiele wiele cierpliwości i poświecenia mu czasu ... ;) przesłodki mały urwis, który nie wie jeszcze co to kuweta ;)

D-dawna lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ania T noc bez snów to dla mnie noc stracona :D Ale dzisiaj przyjemniej było bo śniło mi się takie kilkudniowe maleństwo (synek), strasznie grzeczne było to dziecko, albo spało albo się słodko uśmiechało :)

Kalika wysłam Ci zaproszenie do przyjaciółek to wtedy wymienimy się swoimi danymi na facebooka ;)

Triss to rzeczywiście musicie mieć ciekawie teraz w domku :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dzień dobry bardzo :D

A, właśnie - wolę Dagn, jeśli łaska :) Ale nie przepraszać, jak się pisało obecnym nickiem :)

Wróciłam z zakupów i odpoczywam przed kompem.

Dziś w planach mam zrobienie racuchów i pilnowanie słupków wyborczych + ogarnianie masowego hejtu na fejsie ;)
    Aczkolwiek miło by było coś jeszcze napisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 09:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja z doskoku. Moja mała mysz dziś znów wymiotowała ale wysłałam ją do przedszkola bo to znów te przeklęte zatoki :/ już sobie z nimi nie radzimy. Jeszcze musze jechac na zakupy bo chce córce zrobić tort elsy :)

O TAKI :D
    http://e1.otwarte24.pl/otw20/2511d3220007afe654ae3015

Laseczki mykam bo liste trzeba zrobić a chęci jakby brak :P Doczytam co u Was później

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:01

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:) witam się ja również, Niepokorna mnie wywołała to pomyślałam że napiszę też co nieco:)

Sanderra pisałaś o bromku, ja też go brałam na hiperprolaktynemię, po 2 tabletki przed spaniem. Też mi się apetyt nieco powiększył, ale starałam się pilnować bo potem zrzucić to masakra. No ale plus że ładnie mi obniżył prolaktynę, która była jednym z moich problemów.

Monika koniecznie wrzuć fotkę psiaka po strzyżeniu:) uwielbiam takie małe psiaki, niestety mieszkamy w bloku dużo nas nie ma w domu więc nie zaopatrujemy się w zwierzaka. Ale takie małe rasy psów są ekstra, takie małe pieszczochy:)

Nusia super, że wróciłaś:) dużo o Tobie myslałam:*

Dagn jak sobie wygeneruję trochę wolnego czasu to też poczytam Twoją książkę:) jak przypadnie do gustu to się zwrócę po więcej, bo z tego co piszesz to się wciągnę i to bardzo:)

Triss fajnie, że macie drugiego kotka:) Ja akurat jestem bardziej "psiarą" ale takie małe kiciusie są pocieszne:) Jak się w ogóle czujesz? kiedy idziesz do lekarza sprawdzić co się dzieje?

Na koniec mogę napisać, że byliśmy w sobotę na wizycie. U nas wszystko ok, w czwartek jedziemy na usg połówkowe i w końcu nasz bobas się ujawnił, ładnie się pokazał, że jest chłopczykiem:)

D-dawna, NIEPOKORNA, AniaT, kalika lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Magda jak mnie pocieszyłas bo Ty w brzuszku masz bobo a chorowałaś. Wiesz co do wagi ja się staram jesć mniej ale masakra patrze na jedzenie i tyje. Ja jem 1 tabletkę ale mam wrażenie że to za mało. Śluz w płodne nie jest jeszcze taki jaki powinien być więc pewnie ta paskudna prolaktyna jeszcz wysoka :/

Triss ja też miałam kociaka z adopcji ale nie daliśmy rady go zatrzymać- dużo pracujemy i sam biedny w domu był. Dla jego dobra oddaliśmy go takiemu młodemu małżeństwu które zakochało się w nim od drzwi :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanderra ja też od jednej zaczynałam, ale moja endokrynolog po dwóch miesiącach brania doszła do wniosku że dawka jest za mała i zwiększyła mi do dwóch, ale z zastrzeżeniem że mam brać tylko w pierwszej fazie cyklu. Po owulacji koniecznie odstawiać, bo jeśli się uda to dla malucha nie są dobre te leki, zwłaszcza tak wysoka dawka. W sumie od stwierdzonej hieperprolaktynemii zeszło nam pół roku, więc dzielnie bierz leki i kontroluj poziom prolaktyny, na pewno się uda:*

Sanderrra:) lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika,
    Ja też chętnie zobaczę psiaka po metamorfozie :)

Triss,
    Ja kocham kotki. A małe są takie słodkie :) Musisz go wsadzić po prostu do kuwety. Koty instynktownie wiedzą, co się tam robi :D

A ja właśnie siedzę w szpitalu i czekam na swoją wizytę, ale kompletnie nie wiem, czego ona ma dotyczyć. Na razie kazali mi tylko nasiusiać do pojemniczka. Pewnie to jakaś kontrola zeyczajna.

triss lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Ale sie rozpisalyscie Kochane moje :* jestem w pracy i dopiero znalazłam chwilkę aby Was nadrobić. Ja sie tam z dzisiejszej zmiany czasu nie cieszę - wy dłużej śpicie, a ja dłużej pracuje

Niepokorna, szczegolnie podroba mi sie pościel w sowy, sama chętnie bym sie w takiej zdrzemnęła ;) Poszewki na poduszkę możesz zachować dla siebie - niemowlęta nie powinny spać na poduszce (sorry, musiałam to napisać ;p)

Ja tez kocham sówki, szkoda ze moi chłopcy nie podzielają mojego entuzjazmu w tym kierunku ;) co do poduszeczkę dla niemowlaka popieram - przyda sie pózniej ;)

kalika wrote:
    Triss, jak tam zycie lutka płynące? Na kiedy planujesz testowanko? :)
    Wiesz, jestem dziwnie spokojna. Dziś 4 dzień po transferze, teoretycznie za 2 dni mogłabym testować. Ale nie wiem czy tym razem nie poczekam dłużej.
    (Dziwnie spokojna nie znaczy ze spokojna o to, ze sie udało, po prostu już chyba nie ma we mnie tylu emocji co na początku)

Sanderra hej, powodzenia w staraniach :)

Madlene dzielna kobietka jesteś, ale uważaj na siebie proszę :*

D-dawna lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale naspamowaly :P

Czytalam z doskoku wczoraj, ale nie wiem czy dam rade wszystkim odpisac :P
    No wiec po kolei:

Dagn, Twoj nowy avatarek jest rozowy, moze bardziej w strone fioletu ale jest :)
    Sciagnelam plik i poczytam jak w koncu skoncze moja sage :P
    A dane zaraz zmienia. Az nie moge uwierzyc w Twoje postepy :P

Klaudia, ja tez jestem zdania ze powinnas sie przejechac i posykac w tym pomieszczeniu gospodarczym. A moze cicia Ci pokaze gdzie ukryla ten skarb? Moze przed snem zadaj jej to pytania. A noz odpowie :)

Sanderrra, ja mam nadzieje, ze ten boj to fasol sie rozpycha :)

Madlene tez Cie podziwiam, ja nie pracujac i majac tylko psy i T z niczym sie nie wyrabiam :/

Monika, mam nadzieje, ze psinka sie lepiej czuje? Moje mialy takie akcje na urlopie - ciagle rozwonienie. A ostatnio moj maly grubasek juz dwa razy zwroci sznurek! Nie wiem czy ona z glodu zaczela zjadac kawalki swoich zabawek?
    Dawaj fotke po metamorfozie :)
    A co do ciuszkow i zeczy ciazowych, to ja mam jakos nie chce zapeszac i nic takiego w domu nie trzymam ;)

Jeszcze sie wypowiem ze niepokalanka powinno sie brac w wiekszych dawkach niz na watkach czytam. Ja wyczytalam ze w malych dawkach moze podwyzszac prolaktyne. Dopiero conajmniej 1000mg pomaga obnizyc prolaktyne. Przetestowalam sama i jak kiedys bralam niepokalanka w dawce 60mg to nie widzialam zadnej poprawy a jeszcze piersi mnie bardziej bolaly. Oststnio w drugim cyklu kiedy bralam dawke 2000mg, pierwszy raz od niepamietnych czasow, pewnie kilkunastu lat, nie bolaly mnie piersi przed @. Do tego mialam normalne ty dwa cykle. Duzo sluzu, ale tu pewnie pomodl tez tran. W kazdym razie mialam ladny cykl. Mysle czy znowu go teraz wprowadzic od kolejnego cyklu.
    http://natural-fertility-info.com/vitex

Nusia za Ciebie tez trzymam kciuki zeby to jednak byl Fasol. W tym miesiacu jest znowu wysyp ciaz, wiec mam nadzieje, ze Ciebie tez to trafi :)

Niepokorna, Mi sie wydaje ze u Ciebie po odstawieniu lekow organizm jeszcze byl po nich nabuzowany i zaskoczylo :)

Kalika kiedy idziesz do lekarza?

Triss gratuluje nowego czlonka rodziny :) No i oczywiscie caly czas Trzymam za Ciebie kciuki :(

Matko, jakos dalam rade.
    Ja mam chyba jakas infekcje. Swedzi mnie, ale tylko srom, juz od kilku dni. Smaruje kremem, ale ni epomaga. To chyba nie grzybica, bo ine objawy. Poczekam jeszcze i pojde do lekarza jak nie przejdzie :/

Madlene84, triss lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, nie wiem jak u Was ale w Polsce są do kupienia w aptekach takie domowe testy na infekcje intymne. Wykrywają czy się ma infekcję grzybiczą czy bakteryjną. Może spróbuj coś takiego, jeśli macie dostęp w aptekach, wtedy coś już będziesz wiedziała.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy? OMG :P a szal był bordowo-czarny ;)
    Ano robię, robię postępy :)
    Dzieć nakarmiony, pora zregenerować siły w drzemce.

Niepokalanek w jeszcze wyższej dawce? Trzeba by poszukać po aptekach albo w necie ;)
    U mnie 30dc, czyli jednak nic się nie zmieniło w kwestii długości cyklu :/ mimo tego pęcherzyka 20mm w 12dc.
    Mogłam wczoraj zmierzyć temp wieczorem, ale było mi dość ciepło (może od wyborów), więc nie widziałam sensu. Dziś sprawdzę w stanie spoczynku w dzień, to mi da jakiś obraz, czy się @ spodziewać, czy dopiero za 2-3 dni.

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzieki :) u nas tego nie widziala, bo tu 100 lat za murzynami :( ale poszukam na necie :)

Dagn a dzis testowalas?

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ