Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTriss strasznie mi przykro Kochana!
Agatka ja też się nie wypowiadam na temat wątku na fioletowej stronie, ale mam nadzieję, że niebawem tam się też znajdę
Aneczka ja mam wrażenie, że my wszyustkie potrzebujemy jakiegoś odpoczynku, oddechu od myslenia o ciąży i o staraniach. Poza tym ten koniec roku jest strasznie jakiś taki zabiegany, przynamniej dla mnie.
My się wybieramy na Sylwestra w góry, do Bukowiny Tatrzańskiej, więc mam nadzieję, że psychicznie troszkę odpocznę i "oczyszczę" myśli. Troszkę ruchu w postaci nart też nie zaszkodzi chociaż nie jezdziłam od kilku lat już, ale może przeżyję haha
Zetka jak się czujesz Kochana? -
Triss ogromnie mi przykro i wiem, że tym bardziej smutno i trudno, że w taki dzień, ale z drugiej strony to piękny dzień na wejście do nieba. Wierzę, że babcia będzie nad Wami czuwać.
Klaudia, wiem jak trudno jest tęsknić tu na ziemi, ale jak przeczytałam to co napisałaś to odrazu sobie pomyślałam, że Twój dziadek zabrał swojego syna do lepszego świata, musimy w to wierzyć.
Nusia, super, że odpoczniecie, tylko się nie połam
Ceska, który masz dzisiaj dpo? Idziesz na bete? Długo się staraliście? -
nick nieaktualnyDziewczynki a u mnie kolejny cykl do du.. dzisiaj z ciekawości sprawdziłam rnao tempkę i nadal jest niska, więc owulacji jeszcze nie było pewnie znowu cykl bezowulacyjny, drugi z kolei!?! dzisiaj mam już 19 dc, a ja nigdy nigdy owulacji tak późno nie miałam, więc nic z tego
-
nick nieaktualny
-
klaudia, asia mb, tris dzieki ale jeszcze nie zapeszam
Martika tak długo od lutego, teraz od wrzesnia po biochem odpuściłam całkowicie,
a ze dziwnie sie czułam zrobiłam testy wczoraj trzy bardzo slabe, dzisiaj juz bardziej widoczne.
który hmnn zaraz ci powiem 15 dpo, wczoraj ledwo widoczne, takze u mnie szybko sie nie pokazały..
Tak pójde musze znaleśc gdzie zrobią mi szybko i wtym samym dniu wynki a z tym to teraz ciężko ( może ktoś tu ejst ze śląska i wie gdzie szybko robią? )
A na kalkulatorach wynika iz 5 tydzien ciazy bym teraz miała , mamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 12:21
-
Dziewczyny, po ostatniej wizycie gin w zaleceniach zapisał mi zbadanie progesteronu 7dpo i bete 10 dpo, cały czas się zastanawiam czy iść na tą bete czy to nie za wcześnie..? Czasami przecież jeszcze nie wychodzi, a z drugiej strony tak się zastanawiam czy nie zlecił mi tego, żeby sprawdzić czy nie dochodzi do mikroporonień..
-
nick nieaktualny
-
pojde do szpitala tam mi zrobią odrazu wynik w ciągu godziny ale to po pracy podjade albo jutro rano
Wierze chociaż zrezygnowałam, nie tylko przez biochem ale pracownik mi sie zwolnił, a szkolenie nowego pol roku trwa także to tez przez to.
Ale jakoś poradzę -
martika wrote:Dziewczyny, po ostatniej wizycie gin w zaleceniach zapisał mi zbadanie progesteronu 7dpo i bete 10 dpo, cały czas się zastanawiam czy iść na tą bete czy to nie za wcześnie..? Czasami przecież jeszcze nie wychodzi, a z drugiej strony tak się zastanawiam czy nie zlecił mi tego, żeby sprawdzić czy nie dochodzi do mikroporonień..
Mi ogólnie testy wcześniej nigdy nie wychodziły, także myślę że lepiej iść kolo 13 dnia, moze też tak byc ze chce sie dowiedzieć tak jak mówisz czy coś jest nie tak.. wkońcu lepiej wiedzieć co jest grane
ale 10 dpo nie sądze żeby coś wyszło może drobne hcg ale czy odrazu powyżej 5 ?
-
Nusia, dzisiaj 6 dpo mam więc jutro idę na progesteron i ewentualnie w piątek na bete, trochę baznadziejnie bo ewentualnie w niedziele jej nie powtórzę, więc może w sobotę powinnam pójść wtedy ewentualnie będę mogła w poniedziałek powtórzyć.. jeden dzień mnie chyba nie zbawi, chociaż i tak się na nic nie nastawiam, no ale wiadomo wszystkie opcje trzeba brać pod uwagę.
Ceska, to kciuki za wynik, a w pracy się jakoś ułoży -
Nusia wrote:Dziewczynki a u mnie kolejny cykl do du.. dzisiaj z ciekawości sprawdziłam rnao tempkę i nadal jest niska, więc owulacji jeszcze nie było pewnie znowu cykl bezowulacyjny, drugi z kolei!?! dzisiaj mam już 19 dc, a ja nigdy nigdy owulacji tak późno nie miałam, więc nic z tego
Witam się i ja
Nusia ja też nigdy owulacji nie miałam tak późno jak teraz, coś mi się poprzestawiało ehh... więc u Ciebie nic straconego.
Ceska Gratulacje:) spokojniej ciąży:)
Martika ja myślę tak jak Ty że gin zlecił te badania żeby zobaczyć czy nie dochodzi do mikroporonień, dlatego tak wcześnie kazał zrobić te badania. Zrób te badania i zobaczysz co wyjdzie.
Triss baaardzo mi przykro:(
Swoją drogą coś w tym jest że zmarli zabierają ze soba kogoś (podobno wtedy kiedy jest kupiona za duża trumna), tak było w przypadku mojej babci:( 2 miesiące po jej śmierci zmarł mój dziadek ale on strasznie tęsknił za babcią, płakał bez przerwy i myślę że z tęsknoty umarł bo nie było widać u niego choroby pomimo że miał cukrzycę
-
nick nieaktualny
-
ceska wrote:Mi ogólnie testy wcześniej nigdy nie wychodziły, także myślę że lepiej iść kolo 13 dnia, moze też tak byc ze chce sie dowiedzieć tak jak mówisz czy coś jest nie tak.. wkońcu lepiej wiedzieć co jest grane
ale 10 dpo nie sądze żeby coś wyszło może drobne hcg ale czy odrazu powyżej 5 ?
Ale ja mam faze lutealną 13 dni więc bez sensu beta już wtedy. Przez te kilka miesięcy starań raz w 8dc, a raz w 11dc miałam straszne skurcze macicy i mu o tym powiedziałam więc wydaje mi się, że dlatego mógł mi to zlecić, żałuję teraz, że jakoś mnie zaćmiło i nie dopytałam. W 13 dpo chyba już może być w tym przypadku za późno jeśli coś się tam ma zadziać, nie wiem może uzależnie to od tego czy coś będę czuła i najwyżej szybko wsiądę w samochód i pojadę zrobić.
Aneczka może masz racje, to nie majątek, zrobić i się nie zastanawiać. Chociaż z drugiej strony chyba wole nie wiedzieć, już mam dość trudności, ale oczywiście wiem, że taka wiedza może być bardzo pomocna. Ale myślę też, że w końcu jakiś test by wykrył, robiłam chyba w każdym cyklu test i zawsze jedna krecha. Chyba ze strachu ume jak ta beta wyjdzie pozytywna, bo pomyślę, że zawsze tak było i że zaraz spadnie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 12:43
-
nick nieaktualny
-
Martika też tak myślę, że zabrał go do lepszego świata, ale dla babci to był ogromny szok stracić nagle 2 najbliższe osoby, długi czas dochodziła do siebie..
A co do tej bety to może pójdź i sprawdź jeśli lekarz Ci tak zalecił.
Jakieś fatum śmierci się pojawiło, przed południem dzwoniła do mnie mama, że zmarł wujek, brat tej babci. Miesiąc temu zdiagnozowali u niego nowotwór złośliwy z przerzutami. Dziś rano pojechali z nim do Warszawy miał rozpocząć chemioterapie,żył nadzieją po godzinie w szpitalu zmarł..
Niech w końcu pojawi się jakaś dobra nowina a nie tylko same smutki.. -
Triss strasznie mi przykro przytulam mocno i trzymaj się Słonko
Ja dziewczyny czekam na wynik bety będzie koło 18 a teraz idziemy z mężem przepłynąć się pierwszy raz wodnym tramwajem mamy pod nosem a nigdy tego nie robiliśmy . Czas nam zleci bo obydwoje w stresie nawet gadać nie ma o czym ehhh Buzki kochane miłego dniaKiedy umiera dziecko umiera cały twój świat