Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freclia a Ty jak masz na imie? wiem że pytanie z dupy strony :P

Melevis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Teraz się liczy fasola. Moja i Waszą. Kto jutro testuje?
    Pisałam że Was uwielbiam? Jak mi się uda zafasolic to zapraszam Was na babski comber:D ugotuje coś pysznego. Kocham gotować.

Monia jestem Paulina:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 22:08

Flowwer, Bocianiątko, KateHawke, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Pisałam że Was uwielbiam? Jak mi się uda zafasolic to zapraszam Was na babski comber:D ugotuje coś pysznego. Kocham gotować.

Nie pasuję do Ciebie Paulina :p Bardziej Gośka :D

• Maja84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Flo, cudownie! Za każdym razem jak będzie Wam brakować pomocy do dzidzi a teściowa się będzie migać to powiesz jej "no sama we mnie mama tę wodę wcisnęła, trzeba było wcześniej pomyśleć o skutkach!"

Hahahahahahahaha no nie mogę, padłam!!! :D I nie mogę wstać :D hahahahahahahahaha :D

Flowwer lubi tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Czemu?! Tak się nazywa żona mojego ojca :D

• reset Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze jedno- przypomniałam sobie, że wczoraj widziałam w śluzie w ciągu dnia nitki krwi... Co to może być? Minęło, dziś ani śladu.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje zafasolkowane. Czy bolały Was piersi przed terminem @(prawidłowym czasie testu) ?
    Będę wdzięczna za każdą odpowiedź <3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie Paulina pasuje do Ciebie strasznie:)

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, jeszcze jedno- przypomniałam sobie, że wczoraj widziałam w śluzie w ciągu dnia nitki krwi... Co to może być? Minęło, dziś ani śladu.
    U mnie nitki krwi przepowiadały okres ;-)
    Mogło cosoznaczać alenie musiało, ja obsatwiam serducha co dwa dni, chyba że nas najdzie ochota na więcej ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać. Sen jest najlepszym lekarstwem. Miłej nocy :))

• reset Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    U mnie nitki krwi przepowiadały okres ;-)
    Mogło cosoznaczać alenie musiało, ja obsatwiam serducha co dwa dni, chyba że nas najdzie ochota na więcej ;-)

bałam się, że to jakaś nadżerka czy coś...nie wiem, nie znam się, nigdy nie miałam.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Kochane moje zafasolkowane. Czy bolały Was piersi przed terminem @(prawidłowym czasie testu) ?
    Będę wdzięczna za każdą odpowiedź <3
    Ja zawsze miałam taki ok 2 dniowy ból-ostrzegać. Jak ustawał to po dobie @ się nieśmiało pojawiała. A w tym cyklu zaczęły dawać czadu kilka dni po owu i tak do zeszłego tygodnia non-stop. Teraz miewam takie niepokojącs przerwy w dostawie cyco-bólu, ale teraz akurat jest, więc jak Ci trzeba więcej to łap: UU UU UU UU - zapas na 4 dni!

Flowwer, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Flower, gratulacje!! weszłam przed chwilą tylko po to żeby sprawdzić co z Twoją betą i nie mogła być piękniejsza! super, super!!!!! Aga Piękne zdjęcia maluszków, można na nie patrzeć godzinami:) przeczytałam też resztę i widzę, że nasz ulubiona koleżanka nie straciła nic a nic ze swojego cudownego charakteru;/
    Dziewczyny robię właśnie zamówienie w aptece internetowej i mam pytanko... poratujcie:) pisałyście coś o Ovarinie czy coś w tym stylu, warto to zamówić? nie mam zespołu policystycznych jajników, ale myślę czy nie byłby lepszy taki środek niż zwykły kwas foliowy? może na śluz coś to pomoże? doradźcie coś:)

Są pod różnymi nazwami handlowymi ale ja wolę brać wszystko osobno ( bo co do wszystkego to do nieczego ). Ja brałam Inofem i zawiera kw. foliowy.
    a na śluź to żel ;) i wiesiołek do ovu lub siemie lniane.
    Cieszę się że te wszystkie bakterie masz za sobą i teraz może wreszcie ruszyć z miejsca. I unikaj wszystkich basenów itp..
    olik321 wrote:
    Flo jak samopoczucie? zaczynasz wierzyc?
    O dziwo bardzo dobrze i tylko coś sedzi mi na żołądku ale woreczek mam cały czas przy sobie ;) Teraz to mi się będzie odbijać wodą :D

Ptysia, olik321 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    A ja miałam takie i większe atrakcje jak w tych stymulkwanych cyklach były sexy. Zawsze po <3 albo różowy śluz, albo nitki, albo pare kropelek - zależnie od śluzu. To niby było o lepszego ukrwienia, ale mnie przerażało

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:

Tylko musisz mieć obszerne WC !! bo kolejka będzie długa i kret się przyda hahahah

p.s ładne imię :D

Nika ja to kochanej teściowej przypomnę jak będę jeżdzić na wystawy ;) będzie mieć wnuka od rana do wieczora w weekendy hihihi

I trzymam kciuki za jutrzejsze testowania !!!!!

Maja84 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    A wiecie kto jeszcze też tak ma na imię?

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Ptysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Flo:* Wiesiołka nie biorę, bo ma po nim jakieś odczuwalne skurcze na dole i odstawiłam, ale siemię lubię, więc od jutra piję:)

• Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    O dziwo bardzo dobrze i tylko coś sedzi mi na żołądku ale woreczek mam cały czas przy sobie ;) Teraz to mi się będzie odbijać wodą :D
    To w macicy Ci siedzi nie w żołądku - i będzie Ci ten woreczek tak jeszcze przez 2 miesiące potrzebny <3 ;)

Flowwer lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, dzięki za odpowiedź. Jeszcze tam Ci coś naskrobałam w wiadomości, to odpisz w wolnym czasie:*

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:

Tak to jest jak dwóch dorosłych uprawia kamasutrę :D a tak serio to może na lepszy poślzg i podrażnienia żel ?

reset, Lunaris, Karma88 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ