X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek85 wrote:
    Kaczorka do teściów?! Lepiej jednak jego wyrzucić:) a z dzieckiem to nie za bardzo dobry pomysł, przyzwyczai się i co będzie? Najlepiej zostaw go samego w domu z małą a jak wrócisz to powiedz ze obiad chcesz dostać i czy pranie zrobil, prasowanie, posprzatal i tp.. Nie martw sie dziecku nic nie zrobi. Dajesz cyca? Odciagnij pokarm i zostaw z instrukcją obsługi. Najpewniej zadzwoni po upływie 3 godz.
    Tylko ta metoda moze nie zadziałać i wrocisz a tam tesciowa..
    Ja tak robie . zostawiam Stacha z ojcem a ja ide na zakupy. Czasem wolna chwila i nam sie nalezy. A i najlepiej przed faktem postawić. A ze to nie podlega dyskusji to nie ma innego wyjscia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dzis cos mnie pobolewa koło (nerek?) takie mam odczucie ni to brzuch ni jelita i lezymy sobie. Na kolacje mam mcwrapa wiec szał zdrowia ale mam ochote i nie bede sobie żałować :p
    E tam. Jedz na co masz ochote. Jak najdzie to nie ma mocnych trzeba zjesc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś <3 <3 śle serduszka dla Twojego walecznego Dzidziusia :D

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika cudne wieści :) Cieszę się razem z Tobą <3

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Urósł trochę, ponad 2 mm od wtorku. Ma już 4 mm i tętno 120. Jest mały, ale doktor pocieszał, że może nadgonić. W ogóle dobry doktor siedział ze mną tyle co 3 wizyty w invikcie. Dał douphaston. Mam zrobić betę w poniedziałek i usg po świętach. Szczęśliwa jestem i beczę na chodniku

Kochana tak się cieszę <3 cudowne wieści! Teraz musi być już dobrze :* Łezka mi się zakręiła ze szczęścia :*

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • gilmoregirl Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

Staram się od roku o dziecko. Dzisiaj jestem ok. 9-10 dni po owulacji, zrobiłam rano badanie beta HCG i wynik to 4,2. Przed chwilą natomiast zrobiłam test z moczu i po ok. 5 minutach widać wyraźny cień, nawet nie muszę patrzeć pod światło itp.

Czy to możliwe że zrobiłam betę za wcześnie, czy to jednak nie ciąża?

Takie emocje :D

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • Flowwer Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna jak po wizycie? A serio tam tylko Michaś ?!!!

Rucola jak katar??? Nie ma to się cieszyć na katar hahah jak urlop?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:

Staram się od roku o dziecko. Dzisiaj jestem ok. 9-10 dni po owulacji, zrobiłam rano badanie beta HCG i wynik to 4,2. Przed chwilą natomiast zrobiłam test z moczu i po ok. 5 minutach widać wyraźny cień, nawet nie muszę patrzeć pod światło itp.

To jest beta bardzo szybko robiona. Powtórz za 3 dni i po kolejnych 48h powtórz.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:

Jest coś na rzeczy!

• gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    To jest beta bardzo szybko robiona. Powtórz za 3 dni i po kolejnych 48h powtórz.

Na pewno powtórzę :) Kurcze teraz najgorsze będzie rozczarowanie jeśli to jednak nie to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 17:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:

Coś jest na rzeczy! Powiedz mi przez ten rok jakoś się leczyłaś? coś zażywałaś?

• gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Coś jest na rzeczy! Powiedz mi przez ten rok jakoś się leczyłaś? coś zażywałaś?

Tak, jestem pod opieką lekarską - tak się składa że mam w bliskiej rodzinie osobę zajmującą się leczeniem niepłodności :)

Miałam już histeroskopię i laparoskopię diagnostyczną, oba jajowody mam drożne, występuje niewielka dwurożność macicy + niewielka endomietroza. TSH w normie. Generalnie lekarze nie wiedzą dlaczego się nie udaje :( Kobiety z dużo większymi problemami zachodzą szybko w ciążę...

Podobno tak to jest jak się za bardzo chce eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 17:58

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:

Obstawiam ze wylapalas bardzo wczesną ciążę :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka przykro mi :( No nie tak miało byc :(

Inna piękny brzusio! <3

Ja wróviłam w końcu ze szpitala. Beta spadła z 140 na 33 więc jest dobrze, ale rano dostałam ostrego bólu w prawym jajniku, takiego mega, ale po jakiś 5 minutach nagle sam przeszedł. Lekarz na to że nie możemy dziś zrobić USG! szok. Nie wiem czemu, ale nikomu dziś nie robili. Mam przyjść na USG we wtorek i wtedy też powtórka bety, Wkyurzona jestem, bo siedziałam tam od 6 rano tak jak lekarz kazał, a jakiś doktor przyjął mnie dopiero o 9, krew pobrali o 9.30 czekanie na wynk i w kolejce do lekarza. O wyniki z krwi musiałam się prosić i kłócić, bo wielka pani w sekretariacie pracuje do 12! i ona o 13 nie wydrukuje mi wyniów, które dopiero co przyszły. Weszłam o 16 i czekałam tylko po to żeby mi powiedzieć że beta ładnie spada, że nie może mi zrobić USG ale ten ból jest nepoojący, kilka razy pytał czy nie jest mi słabo i czy nie będę mdlała, a na końcu powiedział że jak bym jednak zemdlała albo zrobiło by mi się słabo to pilnie do szpitala. Zła jestem bo boli mnie ten brzych, może to ta torbiel, może nie ale wolałabym wiedzieć cokolwiek..

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Tak, jestem pod opieką lekarską - tak się składa że mam w bliskiej rodzinie osobę zajmującą się leczeniem niepłodności :)

Miałam już histeroskopię i laparoskopię diagnostyczną, oba jajowody mam drożne, występuje niewielka dwurożność macicy + niewielka endomietroza. TSH w normie. Generalnie lekarze nie wiedzą dlaczego się nie udaje :( Kobiety z dużo większymi problemami zachodzą szybko w ciążę...

Podobno tak to jest jak się za bardzo chce eh.

no tak....blokada psychiczna.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    hehehe katar niby jest a jakoby go nie było, ale zawsze coś ;) idę dziś pobiegać, to moze złapię coś z powietrza.
    A co u was?? czekam i wyglądam 21go :)
    To jest komentarz do pytania o katar, coś mi się pochrzaniło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 18:08

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl na pewno coś jest na rzeczy :) Koniecznie powtórz betę :)

Swoją drogą kiedyś byłam zakochana w tym serialu ;) Ale mi przypomniałaś :D Chyba odświeżę sobie i obejrzę kiedyś :D

ojxeej28a64grrny.png

• gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    gilmoregirl na pewno coś jest na rzeczy :) Koniecznie powtórz betę :)

Swoją drogą kiedyś byłam zakochana w tym serialu ;) Ale mi przypomniałaś :D Chyba odświeżę sobie i obejrzę kiedyś :D

Koniecznie! Mój ulubiony serial :):):) Mam wszystkie sezony na DVD, to już jest obsesja haha

Bunia86 lubi tę wiadomość

• Motylek85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Bunia właśnie przewijalam watek czy napisalas cos czy nie.. Kurcze cały dzien w plecy i jeszcze nic nie wiedziec?!
    Jak zaboli jeszcze to pedem na sor.! Byle nie na Kopernika!

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia idź może na IP, może Ci się coś stać!

Nika - ogromnie poprawiłaś mi humor, nieustannie trzymam kciuki za Twojego fasola leniwca-fajtera :-* proszę Cię, bądź szczęśliwa, bądź bądź bądź bądź bądź!!!! <3

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ