X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Koniecznie! Mój ulubiony serial :):):) Mam wszystkie sezony na DVD, to już jest obsesja haha
    Moja tez :) jak jeszcze mogłam oglądać coś innego niż bing i teletubisie :D

summer86 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika!!! Moze być i leniwiec, ale niech Cię więcej już nie straszy !!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie.
    Owulacji jeszcze nie było, choć jestem po Ovitrelle i 2 ampułkach Gonapeptylu :/ dziś kolejny raz dostałam 3 zastrzyki. Oby szybko pękło i nie za późno... :(

Dobra wiadomość jest taka, że pęcherzyk ma 20,5 mm, a endometrium - 11! :) Zwłaszcza to drugie mnie bardzo cieszy - miesiąc temu nie miałam tak grubej ściany macicy w tym czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 18:22

lamka, olik321, Frelcia, Rucola, Bunia86, -Monika-, Flowwer, Siwulec, KateHawke, Koteczka82, Lunaris, StaraczkaNika, Amy333 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Lamka przykro mi :( No nie tak miało byc :(

Inna piękny brzusio! <3

Ja wróviłam w końcu ze szpitala. Beta spadła z 140 na 33 więc jest dobrze, ale rano dostałam ostrego bólu w prawym jajniku, takiego mega, ale po jakiś 5 minutach nagle sam przeszedł. Lekarz na to że nie możemy dziś zrobić USG! szok. Nie wiem czemu, ale nikomu dziś nie robili. Mam przyjść na USG we wtorek i wtedy też powtórka bety, Wkyurzona jestem, bo siedziałam tam od 6 rano tak jak lekarz kazał, a jakiś doktor przyjął mnie dopiero o 9, krew pobrali o 9.30 czekanie na wynk i w kolejce do lekarza. O wyniki z krwi musiałam się prosić i kłócić, bo wielka pani w sekretariacie pracuje do 12! i ona o 13 nie wydrukuje mi wyniów, które dopiero co przyszły. Weszłam o 16 i czekałam tylko po to żeby mi powiedzieć że beta ładnie spada, że nie może mi zrobić USG ale ten ból jest nepoojący, kilka razy pytał czy nie jest mi słabo i czy nie będę mdlała, a na końcu powiedział że jak bym jednak zemdlała albo zrobiło by mi się słabo to pilnie do szpitala. Zła jestem bo boli mnie ten brzych, może to ta torbiel, może nie ale wolałabym wiedzieć cokolwiek..
    Ja z nerwów zemdlałam jak czekałam na operacje, szybko wołali lekarza i on mi badał cisnienie, miałam w normie i jak leżalam w szpitalu to kilka razy w ciagu dnia bmierzyli mi ciśnienie. więc jakis zwiazek z pozamaciczna mus byc. mnie lekko pobolewało... ale ciazy badania nie wykazały z tego co mi wycieli w trakcie operacji.

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie później już nic nie bolało. Właściwie To od rana nie mam już żadnych bóli, a wcześniej cały czas coś bolało. Myślę że może w końcu ta ciąża się uwolniła z tego jajnika. Czuje się dużo lepiej niż przez ostatnie 2 tygodnie. Ale oczywiście jestem przygotowana że jakby coś się działo to jadę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 18:22

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    hehehe katar niby jest a jakoby go nie było, ale zawsze coś ;) idę dziś pobiegać, to moze złapię coś z powietrza.
    A co u was?? czekam i wyglądam 21go :)
    To jest komentarz do pytania o katar, coś mi się pochrzaniło ;)
    Możliwe że to reakcja zatok na zimne powietrze. Może złapiesz innego wirusa :P

A ja właśnie leżę i oglądam planete+, brzuch daje o sobie znać.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Mnie później już nic nie bolało. Właściwie To od rana nie mam już żadnych bóli, a wcześniej cały czas coś bolało. Myślę że może w końcu ta ciąża się uwolniła z tego jajnika. Czuje się dużo lepiej niż przez ostatnie 2 tygodnie. Ale oczywiście jestem przygotowana że jakby coś się działo to jadę
    Możę się wchłonęła ciąża?

Ty brałaś chemie?

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Możę się wchłonęła ciąża?

Ty brałaś chemie?
    Brałam. 3 grudnia dostałam 100 mg i beta wtedy była ok 270. Dziś wynik 33. Wychodząc ze szpitala miałam torbiel na prawym jajniku dość duża więc może to ona bolała.

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia nie zazdroszczę Ci tego wszystkiego czasem ręce opadają że taka znieczulica ludzka.
    Ale ufff beta spadła to już jesteś na dobrej drodze.
    Tak myślę, będziesz udrażniać jajowody ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Lamka przykro mi :( No nie tak miało byc :(

Inna piękny brzusio! <3

Ja wróviłam w końcu ze szpitala. Beta spadła z 140 na 33 więc jest dobrze, ale rano dostałam ostrego bólu w prawym jajniku, takiego mega, ale po jakiś 5 minutach nagle sam przeszedł. Lekarz na to że nie możemy dziś zrobić USG! szok. Nie wiem czemu, ale nikomu dziś nie robili. Mam przyjść na USG we wtorek i wtedy też powtórka bety, Wkyurzona jestem, bo siedziałam tam od 6 rano tak jak lekarz kazał, a jakiś doktor przyjął mnie dopiero o 9, krew pobrali o 9.30 czekanie na wynk i w kolejce do lekarza. O wyniki z krwi musiałam się prosić i kłócić, bo wielka pani w sekretariacie pracuje do 12! i ona o 13 nie wydrukuje mi wyniów, które dopiero co przyszły. Weszłam o 16 i czekałam tylko po to żeby mi powiedzieć że beta ładnie spada, że nie może mi zrobić USG ale ten ból jest nepoojący, kilka razy pytał czy nie jest mi słabo i czy nie będę mdlała, a na końcu powiedział że jak bym jednak zemdlała albo zrobiło by mi się słabo to pilnie do szpitala. Zła jestem bo boli mnie ten brzych, może to ta torbiel, może nie ale wolałabym wiedzieć cokolwiek..

Dobrze że już podchodzisz do siebie.
    Metotrexat ma to do siebie że rozpuszcza ciążę w jajowodzie.
    Ja przy laparo miałam jajowod przeplukany ampulka metotrexatu.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis dziewczyny sama sobie narobilam nerwów. Mam brak ciągłości w umowach przez 1 dzien w lipcu i juz sie wystraszyłam że ewentualne l4 czy zasiłek będą mi naliczac z 4 miesięcy a dzielić przez 12..co oczywiście jest bzdurą. Dzielą przez liczbę miesięcy jaką biorą pod uwagę ufff.
    Narobiłam hałasu nerwów i w sumie o nic :p

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia kurde to w sumie dobre wieści. Niech już się skończy ta ciąża bo takie rozciagniecie w czasie tylko psyche ryje.

pawojoszka lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia wierzę że już będzie zaraz po wszystkim <3

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Brałam. 3 grudnia dostałam 100 mg i beta wtedy była ok 270. Dziś wynik 33. Wychodząc ze szpitala miałam torbiel na prawym jajniku dość duża więc może to ona bolała.
    Bunia wydaję mi się ze metrocoś tam Tobie pomogo i bedzie teraz tylko dobrze, jagorsza jest teraz ta przerwa trzymiesieczna :-(

• _Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ja myślałam że Ty marcowy wątek zalozylas :P popedzilam się zameldować bo to mój urodzinowy a tu klops :D

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • agulineczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika super, ze kropus urósł troszke.

Bunia fajnie, ze beta spadla. Mam nadzieje, ze ten bol nie oznacza nic zlego. Mnie wczoraj bolal prawy jajnik tam gdzie mam torbiel.
    Ida Święta, a ja mimo, ze staram sie usmiechac, zwlaszcza do synka czuje taka wewnetrzna pustke i smutek... ze akurat w grudniu musiało sie to powtorzyc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 18:36

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przychodzę z wynikami testu DNA i proszę o poradę.

Czynnik V (Leiden) G1691A/R506Q prawidłowy
    Czynnik V (R2) H1299R prawidłowy
    Czynnik II (protrombina) G20210A prawidłowy
    MTHRF C677T układ heterozygotyczny nieprawidłowy
    MTHFR A1298C prawidłowy
    PAI-1 4G/5G układ heterozygotyczny nieprawidłowy

Homocysteina 12
    kwas folioy 17,6

Flo wiem, ze ty masz troche wiedzy na ten temat i pamiętam, że pare dziewczyn też :)

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia szkoda ze u Ciebie nie próbowali tym lekiem :/

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Dziewczynki przychodzę z wynikami testu DNA i proszę o poradę.

Czynnik V (Leiden) G1691A/R506Q prawidłowy
    Czynnik V (R2) H1299R prawidłowy
    Czynnik II (protrombina) G20210A prawidłowy
    MTHRF C677T układ heterozygotyczny nieprawidłowy
    MTHFR A1298C prawidłowy
    PAI-1 4G/5G układ heterozygotyczny nieprawidłowy

Homocysteina 12
    kwas folioy 17,6

Flo wiem, ze ty masz troche wiedzy na ten temat i pamiętam, że pare dziewczyn też :)
    2 mutacje w łagodnej wersji bo tylko jeden allel genu jest uszkodzony. Homo do zbicia metylami folianem i wit b. Acard przy staraniach. A lekarz zadecyduje czy w ciąży heparyna czy nie. Teraz panel krzepliwosci jeszcze hematolog Ci powinien zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 18:47

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Frelcia ja myślałam że Ty marcowy wątek zalozylas :P popedzilam się zameldować bo to mój urodzinowy a tu klops :D
    już jest marzec ?! o mamuniu. Moja Mama też jest Barankiem :)

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ