X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika!Nikusiaaa!!! jak się cieszę! <3 <3 <3 Aż mi łzy poleciały... Choć dużo ich ostatnio u mnie. Dalej trzymam za Was kciuki :-)

Czytam Was dziewczyny, choć z poślizgiem, ale mniej się udzielałam bo dołek mnie jakiś złapał. No ale raz na rok starań może się zdarzyć :-/ Cykl raczej idzie w plecy, owulka była raczej we wtorek, smutny wtorek, gdzie żegnałam się z koleżanką przed jej pójściem na onkoligię, na forum tragedia Aksamitnej zmroziła krew w żyłach... więc nie było nawet mowy o staraniach.

Lamka bardzo mi przykro, nie tak miało być :-(
    Kaczorka Luśka jest prześliczna! <3
    Gg miło Cię widzieć i trzymam kciuki!
    Inna normalnie kocham twój brzucholek! :-) Daj Boże bym mogła jeszcze taki nosić <3 Teraz już zleci do lutego :-)

I gratuluję pozytywnych testów! ♡

StaraczkaNika, Kaczorka lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    już jest marzec ?! o mamuniu. Moja Mama też jest Barankiem :)
    Nie jestem baranem :) i nie ma wątku marcowego :D

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo myślę że będę robić ale to pewnie jakoś przed staraniami bo mam zalecone doczekać 6 miesięcy. Niektórzy mówią że 3 tak jak Monia pisze ale mój radzi 6 i ja się chyba dostosuje mimo że chciałabym już wrócić do starań.
    Hope psyche zryta to ja już mam od dawna niestety. Tylko starania mogą pomóc :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia wrote:
    Az tak jeszcze wciekla nie bylam na niego :-P. Ale jeszcze wszystko przed nami. Dopiero 6msc ze soba mieszkamy :-P

E to ja juz prawie 14. Ale w sumie to najbardziej sie sprzecalismy pierwsze 7 lat. A teraz to luzik..

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Nie jestem baranem :) i nie ma wątku marcowego :D

W sumie średnio znam się na znakach ale pamiętam, że marzec należał do Barana :P

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika serce mi się raduje na tą wiadomość <3

A GG my będziemy chyba testować podobnie :)
    Moja ciaza urojona trwa hehe chociaż dziś miałam wrażenie że @ weszła bez ostrzeżenia ale jednak to fałszywy alarm :) zatem wkrecam sobie dalej :) lubię ten czas tej niewiedzy :) i oczywiście już dawno sprawdziłam kiedy bym miała rodzic i już widzę te piękne święta, wiem wiem nie powinnam ale tyle mojego jeszcze tylko kilka dni mogę sobie pomarzyć :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Monia szkoda ze u Ciebie nie próbowali tym lekiem :/
    Nie mam nikomu za złe, została mi tylko blizna jak po cc, więc nie jest źle, za to mogłam już się starać po miesiączce! póki co z marnym skutkiem.... Ale zawsze to coś.

• staraniowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Flo myślę że będę robić ale to pewnie jakoś przed staraniami bo mam zalecone doczekać 6 miesięcy. Niektórzy mówią że 3 tak jak Monia pisze ale mój radzi 6 i ja się chyba dostosuje mimo że chciałabym już wrócić do starań.
    Hope psyche zryta to ja już mam od dawna niestety. Tylko starania mogą pomóc :)

Ja czekałam pół roku - bezpieczniej i bez nerwów później co będzie.

Współczuję strasznie, bo wiem, co przeżywasz, sama to przechodziłam... Potem będzie już tylko lepiej :*

Bunia86 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nika serce mi się raduje na tą wiadomość <3

A GG my będziemy chyba testować podobnie :)
    Moja ciaza urojona trwa hehe chociaż dziś miałam wrażenie że @ weszła bez ostrzeżenia ale jednak to fałszywy alarm :) zatem wkrecam sobie dalej :) lubię ten czas tej niewiedzy :) i oczywiście już dawno sprawdziłam kiedy bym miała rodzic i już widzę te piękne święta, wiem wiem nie powinnam ale tyle mojego jeszcze tylko kilka dni mogę sobie pomarzyć :)

Jej ja tak samo, już sprawdziłam termin porodu itp., ja wiem że nie można tak się nakręcać, ale łatwo powiedzieć :D

Amy333 lubi tę wiadomość

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Jej ja tak samo, już sprawdziłam termin porodu itp., ja wiem że nie można tak się nakręcać, ale łatwo powiedzieć :D
    Tzn ja biorę na klate jak mnie nawiedzi @ także uważam to za bezpieczne u mnie bo ja od następnego cyklu będę stymyulowana także czekam sobie hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej znów po wizycie, po torbieli nie ma śladu i ogólnie jest ok jak na 3dc. Znów zaczynam dziś clostilbegyt i jeszcze przed świętami podglądamy jajka. Jak tak to sobie policzyłam to płodne w okolicach sylwestra także będzie świetna impreza ;)

Kitty.Noir lubi tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    W sumie średnio znam się na znakach ale pamiętam, że marzec należał do Barana :P
    Do 20 marca są ryby :)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Ja co miesiąc ustawiam w apce ciążowej termin @ i oglądam co niby powinno się dziać :D masochizm :D

Lunaris lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    2 mutacje w łagodnej wersji bo tylko jeden allel genu jest uszkodzony. Homo do zbicia metylami folianem i wit b. Acard przy staraniach. A lekarz zadecyduje czy w ciąży heparyna czy nie. Teraz panel krzepliwosci jeszcze hematolog Ci powinien zrobić.
    Hope dziekuję ;)
    A Acard bierze się cały cykl? Mam napadowe częstoskurcze nadkomorowe i zastanawiam się czy mogę brać Acard, kurcze u kardiologa byłam pare tygodni temu...ale nie miałam wtedy wyników.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Do 20 marca są ryby :)

aaa to przepraszam. Nie wiedziałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Hope dziekuję ;)
    A Acard bierze się cały cykl? Mam napadowe częstoskurcze nadkomorowe i zastanawiam się czy mogę brać Acard, kurcze u kardiologa byłam pare tygodni temu...ale nie miałam wtedy wyników.

Też się właśnie Acardu boję, bo mam niedomykalność zastawki mitralnej :/ a kardiologa dopiero przed laparoskopią w marcu :/

• gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Też się właśnie Acardu boję, bo mam niedomykalność zastawki mitralnej :/ a kardiologa dopiero przed laparoskopią w marcu :/

Ja biorę przez cały cykl, ale nie mam stwierdzonych żadnych problemów z sercem

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • Bajkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja co miesiąc ustawiam w apce ciążowej termin @ i oglądam co niby powinno się dziać :D masochizm :D
    Czyli jestem normalna :)

Ja dziewczyny biorę acard cały cykl i nie widzę różnicy no może rzadziej mam tzw palpitacje serca ale to tylko na plus, pytajcie lekarzy jeśli się boicie używać, ja irytuje tym swoją ginekolog czasem ale pytam zawsze o nawet największą bzdure która mi przyjdzie do głowy

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:

Felcia ja też :D ale lekką na szczeście. Generalnie kardiolog mówi, że to nic- nawet nie jest to traktowane jako wada- taki urok ponoć. Ale mam za to napadowe częstoskurcze nadkomorowe tak raz w roku i tętno mam 200 uderzeń na minutę no i kończy się zazwyczaj na adenozynie podanej na sorze.

I kogo by się tu poradzić...

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ale ja mu to juz mówiłam i mowie ale niedociera....

Cieszę sie ze mam Was <3

Masz nie tylko nas.
    Ale również Cud w brzuszku :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ