X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika!Nikusiaaa!!! jak się cieszę! <3 <3 <3 Aż mi łzy poleciały... Choć dużo ich ostatnio u mnie. Dalej trzymam za Was kciuki :-)

Czytam Was dziewczyny, choć z poślizgiem, ale mniej się udzielałam bo dołek mnie jakiś złapał. No ale raz na rok starań może się zdarzyć :-/ Cykl raczej idzie w plecy, owulka była raczej we wtorek, smutny wtorek, gdzie żegnałam się z koleżanką przed jej pójściem na onkoligię, na forum tragedia Aksamitnej zmroziła krew w żyłach... więc nie było nawet mowy o staraniach.

Lamka bardzo mi przykro, nie tak miało być :-(
    Kaczorka Luśka jest prześliczna! <3
    Gg miło Cię widzieć i trzymam kciuki!
    Inna normalnie kocham twój brzucholek! :-) Daj Boże bym mogła jeszcze taki nosić <3 Teraz już zleci do lutego :-)

I gratuluję pozytywnych testów! ♡

StaraczkaNika, Kaczorka lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    już jest marzec ?! o mamuniu. Moja Mama też jest Barankiem :)
    Nie jestem baranem :) i nie ma wątku marcowego :D

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo myślę że będę robić ale to pewnie jakoś przed staraniami bo mam zalecone doczekać 6 miesięcy. Niektórzy mówią że 3 tak jak Monia pisze ale mój radzi 6 i ja się chyba dostosuje mimo że chciałabym już wrócić do starań.
    Hope psyche zryta to ja już mam od dawna niestety. Tylko starania mogą pomóc :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia wrote:
    Az tak jeszcze wciekla nie bylam na niego :-P. Ale jeszcze wszystko przed nami. Dopiero 6msc ze soba mieszkamy :-P

E to ja juz prawie 14. Ale w sumie to najbardziej sie sprzecalismy pierwsze 7 lat. A teraz to luzik..

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Nie jestem baranem :) i nie ma wątku marcowego :D

W sumie średnio znam się na znakach ale pamiętam, że marzec należał do Barana :P

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika serce mi się raduje na tą wiadomość <3

A GG my będziemy chyba testować podobnie :)
    Moja ciaza urojona trwa hehe chociaż dziś miałam wrażenie że @ weszła bez ostrzeżenia ale jednak to fałszywy alarm :) zatem wkrecam sobie dalej :) lubię ten czas tej niewiedzy :) i oczywiście już dawno sprawdziłam kiedy bym miała rodzic i już widzę te piękne święta, wiem wiem nie powinnam ale tyle mojego jeszcze tylko kilka dni mogę sobie pomarzyć :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Monia szkoda ze u Ciebie nie próbowali tym lekiem :/
    Nie mam nikomu za złe, została mi tylko blizna jak po cc, więc nie jest źle, za to mogłam już się starać po miesiączce! póki co z marnym skutkiem.... Ale zawsze to coś.

• staraniowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Flo myślę że będę robić ale to pewnie jakoś przed staraniami bo mam zalecone doczekać 6 miesięcy. Niektórzy mówią że 3 tak jak Monia pisze ale mój radzi 6 i ja się chyba dostosuje mimo że chciałabym już wrócić do starań.
    Hope psyche zryta to ja już mam od dawna niestety. Tylko starania mogą pomóc :)

Ja czekałam pół roku - bezpieczniej i bez nerwów później co będzie.

Współczuję strasznie, bo wiem, co przeżywasz, sama to przechodziłam... Potem będzie już tylko lepiej :*

Bunia86 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nika serce mi się raduje na tą wiadomość <3

A GG my będziemy chyba testować podobnie :)
    Moja ciaza urojona trwa hehe chociaż dziś miałam wrażenie że @ weszła bez ostrzeżenia ale jednak to fałszywy alarm :) zatem wkrecam sobie dalej :) lubię ten czas tej niewiedzy :) i oczywiście już dawno sprawdziłam kiedy bym miała rodzic i już widzę te piękne święta, wiem wiem nie powinnam ale tyle mojego jeszcze tylko kilka dni mogę sobie pomarzyć :)

Jej ja tak samo, już sprawdziłam termin porodu itp., ja wiem że nie można tak się nakręcać, ale łatwo powiedzieć :D

Amy333 lubi tę wiadomość

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Jej ja tak samo, już sprawdziłam termin porodu itp., ja wiem że nie można tak się nakręcać, ale łatwo powiedzieć :D
    Tzn ja biorę na klate jak mnie nawiedzi @ także uważam to za bezpieczne u mnie bo ja od następnego cyklu będę stymyulowana także czekam sobie hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej znów po wizycie, po torbieli nie ma śladu i ogólnie jest ok jak na 3dc. Znów zaczynam dziś clostilbegyt i jeszcze przed świętami podglądamy jajka. Jak tak to sobie policzyłam to płodne w okolicach sylwestra także będzie świetna impreza ;)

Kitty.Noir lubi tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    W sumie średnio znam się na znakach ale pamiętam, że marzec należał do Barana :P
    Do 20 marca są ryby :)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Ja co miesiąc ustawiam w apce ciążowej termin @ i oglądam co niby powinno się dziać :D masochizm :D

Lunaris lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    2 mutacje w łagodnej wersji bo tylko jeden allel genu jest uszkodzony. Homo do zbicia metylami folianem i wit b. Acard przy staraniach. A lekarz zadecyduje czy w ciąży heparyna czy nie. Teraz panel krzepliwosci jeszcze hematolog Ci powinien zrobić.
    Hope dziekuję ;)
    A Acard bierze się cały cykl? Mam napadowe częstoskurcze nadkomorowe i zastanawiam się czy mogę brać Acard, kurcze u kardiologa byłam pare tygodni temu...ale nie miałam wtedy wyników.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Do 20 marca są ryby :)

aaa to przepraszam. Nie wiedziałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Hope dziekuję ;)
    A Acard bierze się cały cykl? Mam napadowe częstoskurcze nadkomorowe i zastanawiam się czy mogę brać Acard, kurcze u kardiologa byłam pare tygodni temu...ale nie miałam wtedy wyników.

Też się właśnie Acardu boję, bo mam niedomykalność zastawki mitralnej :/ a kardiologa dopiero przed laparoskopią w marcu :/

• gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Też się właśnie Acardu boję, bo mam niedomykalność zastawki mitralnej :/ a kardiologa dopiero przed laparoskopią w marcu :/

Ja biorę przez cały cykl, ale nie mam stwierdzonych żadnych problemów z sercem

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • Bajkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja co miesiąc ustawiam w apce ciążowej termin @ i oglądam co niby powinno się dziać :D masochizm :D
    Czyli jestem normalna :)

Ja dziewczyny biorę acard cały cykl i nie widzę różnicy no może rzadziej mam tzw palpitacje serca ale to tylko na plus, pytajcie lekarzy jeśli się boicie używać, ja irytuje tym swoją ginekolog czasem ale pytam zawsze o nawet największą bzdure która mi przyjdzie do głowy

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:

Felcia ja też :D ale lekką na szczeście. Generalnie kardiolog mówi, że to nic- nawet nie jest to traktowane jako wada- taki urok ponoć. Ale mam za to napadowe częstoskurcze nadkomorowe tak raz w roku i tętno mam 200 uderzeń na minutę no i kończy się zazwyczaj na adenozynie podanej na sorze.

I kogo by się tu poradzić...

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ale ja mu to juz mówiłam i mowie ale niedociera....

Cieszę sie ze mam Was <3

Masz nie tylko nas.
    Ale również Cud w brzuszku :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ