X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

edb6038c46bee58amed.jpg

Bocianiątko, Bunia86, Lunaris, olik321, Morusek, lamka, Jeżowa, KateHawke, Flowwer, Malgonia, pasiasta, Anaaa90, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris powodzenia :)

I ja poszłam za tłumem :D jakby co to tak chwilowo na święta ten nowy awatarek ;)

Lunaris, olik321, nowa na dzielni, Bajkaaa, lamka, Bocianiątko, Motylek85, Jeżowa, Sarna84, KateHawke, Flowwer, Lena21, Koteczka82, Czrna 81 lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka trzymam kciuki za owocne starania :)

Emiilka lubi tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj nie sikam, nie ma szans :-P jak @ nie przyjdzie to siknę najwcześniej w środę. Nie chcę sobie psuć dzisiaj humoru.

Olik czekam na wyniki <3 Emilka tak samo, Nika, Bajka też, trzymam najmocniej kciuki <3

Lamka cieszę się, że temp Ci skoczyła, oby to coś zwiastowało <3
    część wyników będę miała dziś, część w środe bo to ten pierwszy pakiet ciążowy na HIV toksoplazmozę itd

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris powodzenia u dentysty! W sensie żeby było szybko, miło i przyjemnie :)

Lunaris lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Dziewczyny!

Piszę na szybkości z pracy od męża :) Jest pęcherzyk z dobrej strony :D 16 mm. W środę znowu podgląd i jak będzie miał te 20 mm to podajemy Ovitrelle :D Oczywiście, żeby nie było za pięknie, to po lewej stronie mam dwa pęcherzyki 14 i 12 mm. Ale dr mówi, że mam myśleć pozytywnie i ten po dobrej stronie pęknie :) Dziękuję Wam za kciuki, żałuję, że nigdy wcześniej nie prosiłam Was o wsparcie ;) Jestem bardzo zadowolona :)

Wieczorem będę nadrabiać, wszystkim życzę miłego, jak mój, dnia :) <3

Juupi :) to teraz ta najprzyjemniejsza część cyklu ;)

Emiilka lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dać znać, ale ze szpitala nie mogłam, znaczy z telefonu nie mogę się zalogować, a do komputera rzadko zaglądam teraz.

Chciałam pogratulować kolejnych pięknych serduszek, miło patrzeć, jak lista się zapełnia <3 <3 <3

12.12.2017 tak jak planowano zwolnił się brzuszek. Na świat o 9:57 w 38t5d przyszła Izabela, 55cm i 4450g żywej wagi. W piątek po południu byliśmy już w domu. Poznajemy się i docieramy. Mam problem z kp, mała jest na butli bo dotkliwie mnie pogryzła, pierś traktowała raczej jak smoczek a jest żarłokiem. Płakać mi się chce jak ona płacze a nie wiem o co chodzi niestety. Ale jakoś to będzie.

Frelcia, Bunia86, olik321, Yoselyn82, Morusek, Karma88, Motylek85, lamka, Sarna84, Jeżowa, bazylkove, KateHawke, Flowwer, Lena21, agulineczka, Karolina90, Jadranka, Agniechaaaa, pasiasta, ANkaG, Kaczorka, Koteczka82, Lunaris, blue00, Amy333, Madżka89, Emiilka, Czrna 81, E_w_c_i_a, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Witam się :)

edb6038c46bee58amed.jpg

Mega dobrze to wygląda :) ja jem drugie śniadanie, emek wstał po pracy zaraz pokaże mu wynik bety :) no on to dopiero umiarkowany optymista :)

Olik ja jak robiłam RW badania to na dwa laboratoria żeby byli taniej hehe :) a wynik na HIV dają w zamkniętej kopercie a na necie normalnie dodają np w diagnostyce mimo iż uprzedzaja że taki wynik nie będzie dostępny on line

Bunia a ten nowy avatarki niech ci umili najbliższe dni i trzeba się cieszyć że święta już tak blisko :)
    Wiem że mi łatwo mówić ale uwierzcie mi że strach jaki będzie mi towarzyszył w środę będzie nieziemski mam nadzieję że emek pojedzie wtedy że mną do laboratorium

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Miałam dać znać, ale ze szpitala nie mogłam, znaczy z telefonu nie mogę się zalogować, a do komputera rzadko zaglądam teraz.

Chciałam pogratulować kolejnych pięknych serduszek, miło patrzeć, jak lista się zapełnia <3 <3 <3

12.12.2017 tak jak planowano zwolnił się brzuszek. Na świat o 9:57 w 38t5d przyszła Izabela, 55cm i 4450g żywej wagi. W piątek po południu byliśmy już w domu. Poznajemy się i docieramy. Mam problem z kp, mała jest na butli bo dotkliwie mnie pogryzła, pierś traktowała raczej jak smoczek a jest żarłokiem. Płakać mi się chce jak ona płacze a nie wiem o co chodzi niestety. Ale jakoś to będzie.
    Gratuluję!!! Mega fajna wiadomosc:)
    A będzie dobrze z czasem poznacie się na tyle że od razu będziesz wiedzieć o co jej chodzi :) kochana piękne święta będziecie mieć :)

Jacqueline lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Lunaris powodzenia u dentysty! W sensie żeby było szybko, miło i przyjemnie :)
    I tanio! Bo dentysta to ceny ma zajebiste

Czrna 81 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline gratulacje!!! Z dnia na dzień na pewno będzie coraz lepiej!!

Frelcia znowu smaka narobią, a ja taka glodna jestem :P

Bajka cudowna beta!!

A co do tamponów, to ja używam bardzo długo już. Ostatnia @ kupiłam podpaski i dostałam takiej infekcji,ze skończyło się na globułkach,wiec chyba całą paczka pójdzie w kosz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 13:34

Bajkaaa, Jacqueline lubią tę wiadomość

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka super !!! <3 <3 to teraz molestuj męża!!

Bajka nie marudź :P wszystkie Ci tu zazdrościmy :)

Jacqueline spróbuj usypiania na pralce :P mnie tak Babcia usypiała w nosidełku i kładła na włączoną pralkę :D i kończył się płacz. No i gratulacje :)

U mnie tak dzisiaj szaro i ponuro za oknem... humor mnie nie rozpieszcza. Kupiłam sobie nowy termometr owulacyjny. Tamten musiał być wadliwy.

Jacqueline, Emiilka lubią tę wiadomość

• Motylek85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris daj znac jak tam sikaniec.. Jesli bierzesz paracetamol wszystko będzie ok. A jeszcze do około 5 tygodnia zarodek jest chroniony. Teraz raczej z zebem nic ci nie zrobią najwyżej otworzą. Dostaniesz antybiotyk a potem leczenie.. Antybiotyk będzie bezpieczby dla ciazy.. Tak, że glowa do góry!
    Co do dentysty to teraz naprawdę nie boli:) gorzej chyba wstyd przełamać, ale wszystko da sie ogranac

Lunaris lubi tę wiadomość

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • olik321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Gratuluję <3 spora kobietka ;)

Jacqueline lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wiem że strach będzie, jakbyś się nie denerwowała to byla byś nie normalna ;) ale będzie dobrze :) wierzę w to z całych sił :*

Jacqueline ogromne gratulacje!!!! Buziaki od e-cioci :)

Bajkaaa, Jacqueline lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Mega dobrze to wygląda :) ja jem drugie śniadanie, emek wstał po pracy zaraz pokaże mu wynik bety :) no on to dopiero umiarkowany optymista :)

Olik ja jak robiłam RW badania to na dwa laboratoria żeby byli taniej hehe :) a wynik na HIV dają w zamkniętej kopercie a na necie normalnie dodają np w diagnostyce mimo iż uprzedzaja że taki wynik nie będzie dostępny on line

Bunia a ten nowy avatarki niech ci umili najbliższe dni i trzeba się cieszyć że święta już tak blisko :)
    Wiem że mi łatwo mówić ale uwierzcie mi że strach jaki będzie mi towarzyszył w środę będzie nieziemski mam nadzieję że emek pojedzie wtedy że mną do laboratorium

No zapłaciłam jedny 212 zł :) miałam skierowanie tylko do rodzinnego na tsh i mocz i morfologie, za resztę płaciłam

pasiasta lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka super, to teraz do dziela :D

Bajka beta super.. :) gratuluje :)

Jacqueline gratuluje coreczki, a jaka duza :) na pewno z czasem bedziesz miala pokarm i bedziesz karmic :) rosnijcie zdrowo i zdrowka dla was!!

Lunaris przykro mi ze nie wyszlo :( trzymam kciuki i powodzenia u dentysty...

Frelcia smaka robisz mi :P

Bajkaaa, Jacqueline, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia nie marudzę :) ja wiem już się zamykam wiem jak to wygląda jak ja piszę tak...

Ogólnie to mega drogie te badania w ciąży są oczywiście jeśli i się robi prywatnie, głupie to bo powinno być tak że kobieta w ciąży powinna mieć za darmo te badania na podstawie skierowania od lekarza i nie ważne czy państwo czy prywatnie, zresztą o czym ja mówię w Polsce na skierowanie można chyba tylko raz do roku zrobić tsh a cytologi raz na 3 lata... Tak o nas zbaja :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nie chciałam Cię urazić. To było przekomarzanie .. rozumiem, że się denerwujesz i chciałam jakoś rozładować sytuację. Będzie dobrze! dbaj o siebie.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Bajka nie chciałam Cię urazić. To było przekomarzanie .. rozumiem, że się denerwujesz i chciałam jakoś rozładować sytuację. Będzie dobrze! dbaj o siebie.
    E nie urazilas mnie:) spokojnie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ