X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie grudniowe testowanie
Odpowiedz

grudniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba_Jagna wrote:
    Niestety nie jestem w stanie pomóc Ci się nauczyć kodeksu .... jednakże mogę usiąść obok i trzymać kciuki, aby wszystko co sobie zaplanowałaś, wyszło pozytywnie <przytula>
    dziekuje Ci

tb73i09k881y3sjt.png
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie masz za co, po to tu jestem/jesteśmy ;)

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko zdam zajme sie weselem, slub mamy 14 lutego, to juz niedlugo

baba_Jagna, goska9789 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och! gratuluję! :) mogę się podzielić doświadczeniem w tym temacie, że to cudowny czas <3

• Ofka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chetnie dziekuje kochana. Milo miec z kim przedyskutowac szczegoly. To moj drugi slub i wesele. Mam 33 lata, 9 lat temu wyszlam za maz. A teraz ma byc inaczej, teraz to ma byc wiejskie wesele, z kucharka, wlasnymi dekoracjami, wiec wiecej na glowie...

tb73i09k881y3sjt.png
  • baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam za sobą wiejskie wesele, totalne szaleństwo. Mieliśmy catering i dekoratorkę bo inaczej nie dalibyśmy rady (praca, dojeżdżanie do miejsca wesela, kupno mieszkania - czyste szaleństwo). Warto się tyle 'napocić'. Mimo że ma się dość to po weselu nic człowiek nie czuje oprócz endorfin, szaleństwa i pęcherzy ;)

P.S mam nadzieję, że dziewczyny nas nie uduszą za zmianę tematu ;)

• Ofka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nam wybaczą, miałyśmy zająć myśli czymś innym:) wracając do tematu, ja od wczoraj mam nizsza temperature... nie wiem jak to z nią jest bo nie mierze ale zawsze sama wyraźnie odczuwam ze wieczorem jest wyzsza. kiedy spada zwiastujac miesiaczke?

tb73i09k881y3sjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jednak piszę :D i tak odkąd pisałam że nie będę pisać i to tak zaglądałam po sto razy dziennie bo miałam kilka dni wolnego :) no ale dzisiaj czas wrócić do pracy i to z weekenden pracującym a buuuuu - ale uwierzcie mi że bardzo się z niego ciesze bo po tym weekendzie jest już GRUDZIEŃ !!!! :) i nawet jeśli nie będzie testu pozytywnego to będę święta, będzie nowy cykle a zachwilkę będzie nowy rok na który bardzo czekam bo coś czuję że będzie o niebo lepszy od tego mijającego :) a wy macie już jakieś swoje postanowienia noworoczne? :D tylko oczywiście tekst :"zajde w ciążę" się nie liczy bo to nie postanowienie tylko marzenie ;) ja mam jedno i zaczynam realizować już w grudniu - WRACAM na siłownie, czas zadbać o SIEBIE bo dawno już tego nie robiłam zawsze było coś lub ktoś ważniejszy ...

no to uciekam do pracy.
    do usłyszenia

goska9789 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będę testować 23 grudnia- jeśli temperatura będzie na wysokim poziomie oczywiście :) to będzie wówczas mój 26dc.
    Ja nie jestem zwolenniczką testowania przed terminem @, ale przed Świętami i Nowym Rokiem warto wiedzieć co i jak :)

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temperatura zazwyczaj obniża się na dzień przed wystąpieniem miesiączki.

Co do postanowienia - chce zrobić kurs języka migowego :)
    Od poniedziałku zaczynam pracę - koniec roku powoli mi sprzyja (choć jak dla mnie 2014, był i jest cudowny :))
    Zobaczymy co przyniesie testowanie ;)

lys lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar testować 8 grudnia. Tylko nie wiem, czy wytrzymam i czasem nie zacznę testować wcześniej, heheh do cierpliwych nie należę ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba_Jagna wrote:
    temperatura zazwyczaj obniża się na dzień przed wystąpieniem miesiączki.

Co do postanowienia - chce zrobić kurs języka migowego :)
    Od poniedziałku zaczynam pracę - koniec roku powoli mi sprzyja (choć jak dla mnie 2014, był i jest cudowny :))
    Zobaczymy co przyniesie testowanie ;)

Język migowy bardzo fajny. Ja miałam 1 rok migowego na studiach i bardzo mi się podobało :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba Jagna - rób kurs. Migowy jest świetny!

baba_Jagna, małaMyszka lubią tę wiadomość

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż będę się mogła legalnie 'migać' od roboty ;-)

Bergamota lubi tę wiadomość

• Molekuła Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Chciałam się przywitać. To mój 2 miesiąc starań ( i przedostatni ;(), pierwszy z Ovu.

Ja też będę testować 3 grudnia, licząc oczywiście na piękny prezent na Mikołajki.

Generalnie.. sama już ze sobą nie mogę wytrzymać, mam jakieś objawy typu zgaga, zmęczenie które najprawdopodobniej sobie tylko wkręcam myśląc o TYM prawie cały czas.u

Ale nie potrafię przestać i dlatego myślę że tutaj z Wami będzie mi może raźniej czekać i nie świrować aż tak bardzo.

Pozdrawiam:)

• Ofka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej zadnych objawow, dzis lekkie klucie ale gleboko, nie jajniki i dol brzucha...glebiej...dziwne miala ktoras z Was tak?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Molekuła Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam właśnie dziś. Ale tak myślę że to wszystko urojenia

Btw, jaki i gdzie polecacie kupić termometr do mierzenia temp?

Mam 2 elektroniczne ale to jakieś straszliwe badziewie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 19:30

• Bergamota Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Jak tylko zdam zajme sie weselem, slub mamy 14 lutego, to juz niedlugo

Gratulacje! życzę powodzenia w organizacji tego szczególnego dla Was dnia! :)
    baba_Jagna wrote:
    mam za sobą wiejskie wesele, totalne szaleństwo. Mieliśmy catering i dekoratorkę bo inaczej nie dalibyśmy rady (praca, dojeżdżanie do miejsca wesela, kupno mieszkania - czyste szaleństwo). Warto się tyle 'napocić'. Mimo że ma się dość to po weselu nic człowiek nie czuje oprócz endorfin, szaleństwa i pęcherzy ;)

P.S mam nadzieję, że dziewczyny nas nie uduszą za zmianę tematu ;)

Och, no coś Ty! fajnie tak oderwać się choć na chwilę od TEGO tematu :) :D
    Ja z moim mieliśmy skromniutki ślub, skromniutkie przyjęcie na 25 osób :) ale dla nas było bajkowo! W każdym calu tak jak chcieliśmy.
    Właśnie 11 grudnia minie nam 4 rocznica :D a 13 10 lat jak jesteśmy razem :)

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, i wracając do teeemaaaaaaatuuuuu... ;)

tooo dzisiaj zauważyłam na papierze toalet. podbarwiony krwią śluz. Było go tyle co małe "o"... A ja na to "Oo!!!" i nie wiem, co o tym myśleć... :/
    to dopiero 5dpo...

kama005 lubi tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja mam zamiar testować 8 grudnia. Tylko nie wiem, czy wytrzymam i czasem nie zacznę testować wcześniej, heheh do cierpliwych nie należę ;)

witam w klubie niecierpliwych ;) Ja przewiduję testowanie na 4 grudnia, ale nie wiem czy mnie nie będą korcić te 7 testów które czekają, oj czekają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 22:27

<3 SYNEK FLORIAN <3
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ