X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?
Odpowiedz

Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę zgłupiałam i się podłamałam😓
    Dzisiaj zrobilam testy:

1)po nocy z tego samego moczu:
    Pink strumieniowy 10 - ledwo widoczna kreska
    Pink plytkowy 10 - biel
    Facelle 10 - cień (może troszeczkę ciemniejszy niż wczoraj, ale nie jestem pewna)

2) po ok 2 h zrobilam baby boom 25 - ledwo widoczny cień, ale mniejszy niż w Pink strumieniowym

Jestem 12dpo. Co o tym myślicie? Jest jeszcze jakaś szansa?

Jo@si@ lubi tę wiadomość

• monnkej Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubble_ wrote:
    Dziewczyny trochę zgłupiałam i się podłamałam😓
    Dzisiaj zrobilam testy:

1)po nocy z tego samego moczu:
    Pink strumieniowy 10 - ledwo widoczna kreska
    Pink plytkowy 10 - biel
    Facelle 10 - cień (może troszeczkę ciemniejszy niż wczoraj, ale nie jestem pewna)

2) po ok 2 h zrobilam baby boom 25 - ledwo widoczny cień, ale mniejszy niż w Pink strumieniowym

Jestem 12dpo. Co o tym myślicie? Jest jeszcze jakaś szansa?

Pinkom bym nie wierzyła. Nie chcesz przejść się na betę?

Teodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
    Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najszybciej w poniedziałek, bo labolatoria zamknięte w okolicy :( ale masz racje. Pojde dla pewności

Myszka lubi tę wiadomość

• monnkej Autorytet

Wysłany: 15 maja 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubble_ wrote:
    Najszybciej w poniedziałek, bo labolatoria zamknięte w okolicy :( ale masz racje. Pojde dla pewności
    Rozumiem, postaraj się nie zamartwiać. Jeśli chodzi o testy to z całego serca polecam doz strumieniowe. Myśle ze najlepiej testować na jednej firmie wtedy ładnie widać jak ciemnieją :)

Bubble_ lubi tę wiadomość

• Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pinkach przy becie 40,05 miałam biel 😉😅
    Spokojnie

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie ;* zostały mi horieny wiec może wstrzymam się od picia i siusiania i zrobię za 3 godziny. Z ciekawosci poszłam na bete w 10dpo tj czwartek 13.05 i beta wyszła 5.04. Troche sobie tlumacze te testy ze beta się rozkreca dopiero, ale nie wiem sama ...

Wysłany: 15 maja 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz termin @?

l22npx9ikikem2mh.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek tj 17.05

Wysłany: 15 maja 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wstrzyma się jeszcze te 3 dni. Niektórym wychodzą dopiero po terminie @.
    Mi pierwszy cień cienia ledwo widoczny wyszedł na tych rossmanowskich facelle. One chyba się wybarwiają najlepiej.

l22npx9ikikem2mh.png

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić testy strumieniowe z allegro, najpopularniejsze po 2.99zl. Nie pokazują żadnych fałszywych cieni. Moja ciążę pokazał w dniu miesiączki-od razu poszlam na bete i było 15 😉. Dwa dni wcześniej był biały.

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Acmvj Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy którejś z Was przydarzyło się przy regularnych cyklach 27 do maks 29-dniowych, że pojawił się nagle cykl, który trwa 37 dni i nawet nie zanosi się na @? Niestety temperatury nie mierzyłam przez cały cykl, ale wiem, że mam nieustannie podwyższoną od co najmniej 25 dnia cyklu aż do dzisiaj. Testy owulacyjne do 18 ddnia wychodzimy negatywne a zawsze jest widoczny pik. Zaprzestałam je wtedy robić, bo stwierdziłam l, że zawsze do maks 15 dnia miałam już pik i widocznie taki cykl, w którym tej fali lh nie widać. Testy z moczu wychodzą negatywne(przynajmniej do wczoraj tak było) byłam u ginekologa i powiedział, że na tym etapie niczego jeszcze nie można wykluczyć i przepisał mi Duphaston, który albo podtrzyma ciążę albo wywoła okres. Zostałam skierowana na betę, ale szczerze to w ciążę nie wierzę, bo wydaje mi się, że wczoraj test już powinien wyjść pozytywny. Mam pytanie to jest w ogóle możliwe, żeby test z moczu na tym etapie niczego nie wykazał?

preg.png
  • annaanja Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acmvj wrote:
    Cześć dziewczyny, czy którejś z Was przydarzyło się przy regularnych cyklach 27 do maks 29-dniowych, że pojawił się nagle cykl, który trwa 37 dni i nawet nie zanosi się na @? Niestety temperatury nie mierzyłam przez cały cykl, ale wiem, że mam nieustannie podwyższoną od co najmniej 25 dnia cyklu aż do dzisiaj. Testy owulacyjne do 18 ddnia wychodzimy negatywne a zawsze jest widoczny pik. Zaprzestałam je wtedy robić, bo stwierdziłam l, że zawsze do maks 15 dnia miałam już pik i widocznie taki cykl, w którym tej fali lh nie widać. Testy z moczu wychodzą negatywne(przynajmniej do wczoraj tak było) byłam u ginekologa i powiedział, że na tym etapie niczego jeszcze nie można wykluczyć i przepisał mi Duphaston, który albo podtrzyma ciążę albo wywoła okres. Zostałam skierowana na betę, ale szczerze to w ciążę nie wierzę, bo wydaje mi się, że wczoraj test już powinien wyjść pozytywny. Mam pytanie to jest w ogóle możliwe, żeby test z moczu na tym etapie niczego nie wykazał?

Jak tam u Ciebie?

starania od 09.2020
    1cs - 5cs "na luzie"
    5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
    12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
    10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
    12.08.2021 beta hcg 1773
    26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko <3

Ona 28l. 👰‍♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
    supl: LittleMe, EPA + DHA, D3

zud3xzkr8xqquo6v.png
  • MamaSary Nowa

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa (3 miesiąc starań) pierwsza ciąża w pierwszym cyklu
    Dziś 6 dni po owulacji (sex dzien przed owu, w owu , dzień po owu - nazeczony lubi starać się o dziecko 🥴😅 Owu sprawdzona testem wiec jestem jej pewna Dzis n wytrzymałam i zrobiłam test domowy z krwi (znacie , korzystałyście?) Biało :( ale wiem wiem , to wcześniej... myślicie że jeżeli w czwartek (9dpo) skocze na betę wydzie wiarygodna?

• monnkej Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaSary wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa (3 miesiąc starań) pierwsza ciąża w pierwszym cyklu
    Dziś 6 dni po owulacji (sex dzien przed owu, w owu , dzień po owu - nazeczony lubi starać się o dziecko 🥴😅 Owu sprawdzona testem wiec jestem jej pewna Dzis n wytrzymałam i zrobiłam test domowy z krwi (znacie , korzystałyście?) Biało :( ale wiem wiem , to wcześniej... myślicie że jeżeli w czwartek (9dpo) skocze na betę wydzie wiarygodna?
    Hej, nic dziwnego ze dzisiaj wyszedł test biały jak zagniezdzenie przypada na 6-12 dzień po owulacji. Jeśli to szczęśliwy cykl to równie dobrze może wyjść już coś tego 9 dnia jak i może być za wczesnie. U mnie testy były już z delikatna kreseczka tego 9dpo.

Natash88 lubi tę wiadomość

• Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie nietypowe...Zrobilam dzis rano 2 testy tej samej firmy. Wyszly blade, widoczne kreseczki. Wcziraj mialam badany progesteron, wyszlo 46 ng/ml . Ciut ponad norme nawet w 1 trymestrze wedlug podanych norm🙈 To 13-14 dzien po owu potwiedzonej monitoringiem i testem owulacyjnym. Mam 36 lat i zastanawiam sie kiedy teraz tak naprawde jest sens zrobic bete z krwi...? bo sa te ciaze biochemiczne, do tego moj wiek i inne schorzenia :/ Moze poczekac jakis czas. Okresy mam rozregulowane troche, ale e teorii kolo czwartku mialby sie pojawic.

• Ola_Pola Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bardzo bardzo bladą ale jednak widoczna kreskę 9 dni po owulacji. Potem co dzień mocniejsza

ckaiyx8dv7bnq9lq.png
  • Ewa z rajskiego drzewa Koleżanka

Wysłany: 15 października 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dpo - negatywny
    11 dpo z porannego moczu- pozytywny (blada kreska)

ja - 42 l
    partner - 45. l
    starania naturalne 4 miesięcy
    19.11.2021 - test pozytywny, Beta 157
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście plamienie implantacyjne ? Jak ono wyglądało i w którym dc wystąpiło?

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika19 wrote:
    Miałyście plamienie implantacyjne ? Jak ono wyglądało i w którym dc wystąpiło?
    Ja miałam od 11 do 13dc. Miałam też w tych dniach jeden większy spadek temperatury. Plamienie było delikatne ale różowe i czasami było takie typowo czerwone, więc myślałam że rozkręca się @. 13dc na teście była druga blada kreska

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa 👋🏼

U mnie 8,10,11 dpo biało. Ale dziś czyli 12 dpo powinna przyjść @, brzuch pobolewa mnie od 2 dni, ale jakby się nie zbierało, żeby coś miało przyjść. 🤔

Wiadomo, ze nadzieja umiera ostatnia, ale może faktycznie coś jest na rzeczy i jeszcze będzie pozytyw 🤗

Słyszałam o przypadkach gdzie dopiero 15/16 dpo wychodził pozytywny, a wcześniej nawet cienia

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ