Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kociamama😻 wrote:Boże są dwie kreski !!!
Mąż zaczął się śmiać że skoro tak dużo testów kupiłam i można je robić niby 4 dni przed miesiączka to zrobiłam i są dwie kreski. Nie dowierzałam już chciałam go wyrzuć ale pokazała się jasna kreska która ciemniała. I jest druga 😻Kociamama😻 lubi tę wiadomość
-
U mnie w każdej z 3 ciąż cień cienia 7/8 dpo, a kreska już na tyle widoczna, że nie ma wątpliwości, że to pozytyw (ale nadal blada) 9 dpo.
-
Zawsze korzystałam z aplikacji Mój kalendarzyk i na nim głównie bazowałam. Zaszłam w ciążę, kiedy miałam w kalendarzyku dni płodne. Niestety ciąża biochemiczna.
Ostatni cykl byłam u ginekologa. W sobotę 5.10 stwierdził,że jest komórka. Kolejna wizyta w poniedziałek 07.10, stwierdził,że doszło do pęknięcia. 17.10 zrobiłam test (z ciekawości), wyszła jedna kreska. Wyrzuciłam go. Później coś mnie tknęło, zajrzałam jeszcze raz po pudełka, delikatna druga kreska. Poszłam szybko do Rossmana kupiłam kolejny test. Lekko przebijająca się kreska. Następnego dnia z porannego moczu - dwie kreski. Już mocniej się przebijała. Poprzednie 2 testy nie były robione z moczu porannego. Ciągle czuję napięcie w brzuchu i ciągnący ból. Wg aplikacji 23.10 powinnam mieć okres. Na razie nie robię testów. Wykonam w dniu spodziewanej miesiączki.
Teoretycznie dwie kreski wyszly 10-11 dzień po owulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 21:08
-
Cześć
Jestem w trakcie 16 cyklu starań. Stymulacja letrozolem 5 cykl, PCOS. Jestem 12 DPO, potwierdzone monitoringiem. Dziś rano test wyszedl negatywny. Wiadomo załamka, ale temperatura ewidetnie wskazuje że coś się dzieje. Po owulacji wzrosła do 36,9 ( startowa 36,6). Ok 8 dpo spadła o jeden stopień żeby wzrosnąć do 37,1. I tak utrzymuje się do dziś. Rano mierzylam i było 37,2. Mierze temperaturę od paru ładnych cykli. I zawsze w okolicy 10 dpo miałam już 36.6. Mysliscie że 12 dpo może być jeszcze za wcześnie na test ? Ciagle łapie się nadzieji -
U mnie dziewczyny sytuacja zaskakujaca. Przestaliśmy się starać jakoś mocno bo nie wychodzilo, przestałam brać kwas foliowy, stwierdziliśmy damy na wstrzymanie , więc jak to bywa ostatni tydzień byliśmy na urlopie a jak to to urlopie alko, fajki itd. Cały tydzień w balecie. Wczoraj jakieś miałam takie intuicyjnie myśli, miałam jeden test wolny mówie zrobię sobie. Patrzę a tam druga blada kreska, biegiem do apteki po kolejne testy. Łącznie zrobiłam 4 na każdym dwie kreski. Fakt bo druga jasna ale dość widoczna. Do okresu jeszcze 5-6 dni. Zamiast się cieszyć jestem przerażona, że w niewiedzy mogłam zaszkodzić dziecku, którego bardzo chciałam.
Czytałam o zasadzie wszystko albo nic, że 14 dni od poczęcia jest jakby chronione bo wiele kobiet nie wiedząc o ciąży robi różne rzeczy. Miało być pięknie , a teraz chyba osiwieje przez to wszystko..[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 ❤ 105ud/min,CRL 3.87mm -
Meeegy91 wrote:U mnie dziewczyny sytuacja zaskakujaca. Przestaliśmy się starać jakoś mocno bo nie wychodzilo, przestałam brać kwas foliowy, stwierdziliśmy damy na wstrzymanie , więc jak to bywa ostatni tydzień byliśmy na urlopie a jak to to urlopie alko, fajki itd. Cały tydzień w balecie. Wczoraj jakieś miałam takie intuicyjnie myśli, miałam jeden test wolny mówie zrobię sobie. Patrzę a tam druga blada kreska, biegiem do apteki po kolejne testy. Łącznie zrobiłam 4 na każdym dwie kreski. Fakt bo druga jasna ale dość widoczna. Do okresu jeszcze 5-6 dni. Zamiast się cieszyć jestem przerażona, że w niewiedzy mogłam zaszkodzić dziecku, którego bardzo chciałam.
Czytałam o zasadzie wszystko albo nic, że 14 dni od poczęcia jest jakby chronione bo wiele kobiet nie wiedząc o ciąży robi różne rzeczy. Miało być pięknie , a teraz chyba osiwieje przez to wszystko..🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Cześć.
Mam pytanie czy myślicie ze jest jeszcze szansa w tym cyklu na II kreski ? Okres powinnam dostać za 4 dni. Cały czas mam bole w podbrzuszu, piersi nabrzmiałe i bardzo widoczne żyły. Testy wychodzą negatywnie... szyjka wysoko, zamknieta i biały śluz... -
Monika1992 wrote:Cześć.
Mam pytanie czy myślicie ze jest jeszcze szansa w tym cyklu na II kreski ? Okres powinnam dostać za 4 dni. Cały czas mam bole w podbrzuszu, piersi nabrzmiałe i bardzo widoczne żyły. Testy wychodzą negatywnie... szyjka wysoko, zamknieta i biały śluz...
Szansa jest zawsze dopóki nie ma okresu, ale powiem Ci że po objawach nie ma co się nakręcać - ja mam takie w każdym cyklu (szyjki nie badam więc nie wiem) ale poza tym ból brzucha, żyły i ból piersi to standard👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
Listopad
🩸 13.11 -
Monika1992 wrote:Cześć.
Mam pytanie czy myślicie ze jest jeszcze szansa w tym cyklu na II kreski ? Okres powinnam dostać za 4 dni. Cały czas mam bole w podbrzuszu, piersi nabrzmiałe i bardzo widoczne żyły. Testy wychodzą negatywnie... szyjka wysoko, zamknieta i biały śluz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 22:35
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Kc1234 wrote:Byłaś na becie?[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 ❤ 105ud/min,CRL 3.87mm -
Ostatnia miesiaczke dostałam trzy dni przed terminem (zawsze dostaje w ten sam dzień, lub po terminie, nigdy wcześniej). Była dosyć skąpa i trwała trzy dni ale nie wyglądała na plamienie implantacyjne. Ostatnio dosyć dziwnie się czuję, jestem cały czas zmęczona. Zrobiłam wczoraj test, i po jakimś czasie pojawiła się dosyć widoczna druga kreska. Nie było to w ciągu 5min ale jednak się pojawiła. Dziś rano zrobiłam drugi test, i również po jakimś czasie wychodzi bladziutka druga kreska. Co o tym myśleć?
-
Cześć dziewczyny 🙃 na forum nie jestem nowa, Ale po ostatnich przejściach z utratą jednej ciąży w grudniu i po stracie też dziecka w 19tc. ze względu na trosomie 13. Jakoś przestałam się tutaj udzielać, bo wiadomością dziewczyny które zachodzą w ciąże były dla mnie zbyt bolesne.
Dzisiaj zrobiłam jednak dwa testy i sama nie wierzę że mogą być pozytywne. Czy Wy też to widzicie, czy wmawiam sobie? To pytanie które sowie tyle przyszłych mam zadaje 😬 dobrze czuć, ze nie jestem jedyną.
https://zapodaj.net/plik-hgVIEI7fvM
https://zapodaj.net/plik-4V8nG2Xavb -
Dziewczyny proszę was o opinie. Staramy się z mężem o drugie dziecko. W tym cyklu 3 dni temu zrobiłam test patrzyłam na niego minutę i poszłam się kąpać. Jak wyszłam patrzę a tam dwie kreski ale ta jedna bardzo słabo widoczna. Dokładnie nie wiem ile mogło minąć czasu. Około 10-15 minut. Na drugi dzień poleciałam na betę 18.1. Zrobila. Test innej firmy kreska słaba ale mocniejsza niż w poprzednim teście. Dzisiaj rano zrobiłam test i na nim nie ma nawet cienia drugiej kreski. Czy to znaczy że beta spadła i jest po wszystkim ? Betę mogę zrobić dopiero w sobotę, jutro pracuje nie zdążę na badania. Dzisiaj przypada termin @. Czy jest jeszcze szansa ?