Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?
Odpowiedz

Ile dni dpo miałyście pozytywne testy?

Oceń ten wątek:
  • Kociamama😻 Debiutantka

Wysłany: 18 października, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcdeka wrote:
    Gratuluję! Ja dziś negatywny a 11dpo, więc dajesz mi nadzieję :D

Testy z rossmana czulsze niż te apteczne warto się zaopatrzyć

• Pełnanadziei09 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj rano test negatywny, a godzinę później była już 🐒
    😞
    Zaopatrzyłam się już w olej z wiesiołka i czarnuszki. Może to coś pomoże w kolejnym cyklu..

Miniberry lubi tę wiadomość

• Kaska098 Debiutantka

Wysłany: 18 października, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociamama😻 wrote:
    Boże są dwie kreski !!!
    Mąż zaczął się śmiać że skoro tak dużo testów kupiłam i można je robić niby 4 dni przed miesiączka to zrobiłam i są dwie kreski. Nie dowierzałam już chciałam go wyrzuć ale pokazała się jasna kreska która ciemniała. I jest druga 😻
    Gratuluje z całego serca 😍

Kociamama😻 lubi tę wiadomość

• Kacha1995 Debiutantka

Wysłany: 19 października, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja delikatną kreskę ujrzałam w 24 dniu cyklu , beta w 26 dc potwierdziła 12,80 . Także najprawdopodobniej było to 10 dni po owulacji . Niestety był Biochem - beta zaczęła spadać a w 29 dniu cyklu dostałam okres .

• Sanana Autorytet

Wysłany: 19 października, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w każdej z 3 ciąż cień cienia 7/8 dpo, a kreska już na tyle widoczna, że nie ma wątpliwości, że to pozytyw (ale nadal blada) 9 dpo.

32l.👱🏻‍♀️👱🏻‍♂️

Starania od 07.2023r.
    Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
    Wznowienie starań 06.2024r.
    Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
    Październik 24⏸️
    9dpo Beta 15,5, progesteron 20
    12dpo Beta 281, progesteron 30
    14dpo Beta 718, progesteron 30
    06.11 mamy ❤️ 6+3

Kariotypy✅
    Mutacja PAI hetero

preg.png
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 19 października, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze korzystałam z aplikacji Mój kalendarzyk i na nim głównie bazowałam. Zaszłam w ciążę, kiedy miałam w kalendarzyku dni płodne. Niestety ciąża biochemiczna.
    Ostatni cykl byłam u ginekologa. W sobotę 5.10 stwierdził,że jest komórka. Kolejna wizyta w poniedziałek 07.10, stwierdził,że doszło do pęknięcia. 17.10 zrobiłam test (z ciekawości), wyszła jedna kreska. Wyrzuciłam go. Później coś mnie tknęło, zajrzałam jeszcze raz po pudełka, delikatna druga kreska. Poszłam szybko do Rossmana kupiłam kolejny test. Lekko przebijająca się kreska. Następnego dnia z porannego moczu - dwie kreski. Już mocniej się przebijała. Poprzednie 2 testy nie były robione z moczu porannego. Ciągle czuję napięcie w brzuchu i ciągnący ból. Wg aplikacji 23.10 powinnam mieć okres. Na razie nie robię testów. Wykonam w dniu spodziewanej miesiączki.
    Teoretycznie dwie kreski wyszly 10-11 dzień po owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 21:08

• Agatka1988 Nowa

Wysłany: 21 października, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 9dpo czy ja dobrze widzę? Wczoraj biel, a dzisiaj 5 minut po to

https://zapodaj.net/plik-nJYUKqHyuf

Lusia3131, M93 lubią tę wiadomość

• Minia000 Ekspertka

Wysłany: 21 października, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka1988 wrote:
    Dzisiaj 9dpo czy ja dobrze widzę? Wczoraj biel, a dzisiaj 5 minut po to

https://zapodaj.net/plik-nJYUKqHyuf
    Bardzo dobrze widzisz! Gratulacje

• Agatka1988 Nowa

Wysłany: 21 października, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dowierzam jeszcze. Dzisiaj idę na betę 😍

Lusia3131 lubi tę wiadomość

• Pszczolkamaja Debiutantka

Wysłany: 21 października, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Jestem w trakcie 16 cyklu starań. Stymulacja letrozolem 5 cykl, PCOS. Jestem 12 DPO, potwierdzone monitoringiem. Dziś rano test wyszedl negatywny. Wiadomo załamka, ale temperatura ewidetnie wskazuje że coś się dzieje. Po owulacji wzrosła do 36,9 ( startowa 36,6). Ok 8 dpo spadła o jeden stopień żeby wzrosnąć do 37,1. I tak utrzymuje się do dziś. Rano mierzylam i było 37,2. Mierze temperaturę od paru ładnych cykli. I zawsze w okolicy 10 dpo miałam już 36.6. Mysliscie że 12 dpo może być jeszcze za wcześnie na test ? Ciagle łapie się nadzieji

• Meeegy91 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny sytuacja zaskakujaca. Przestaliśmy się starać jakoś mocno bo nie wychodzilo, przestałam brać kwas foliowy, stwierdziliśmy damy na wstrzymanie , więc jak to bywa ostatni tydzień byliśmy na urlopie a jak to to urlopie alko, fajki itd. Cały tydzień w balecie. Wczoraj jakieś miałam takie intuicyjnie myśli, miałam jeden test wolny mówie zrobię sobie. Patrzę a tam druga blada kreska, biegiem do apteki po kolejne testy. Łącznie zrobiłam 4 na każdym dwie kreski. Fakt bo druga jasna ale dość widoczna. Do okresu jeszcze 5-6 dni. Zamiast się cieszyć jestem przerażona, że w niewiedzy mogłam zaszkodzić dziecku, którego bardzo chciałam.
    Czytałam o zasadzie wszystko albo nic, że 14 dni od poczęcia jest jakby chronione bo wiele kobiet nie wiedząc o ciąży robi różne rzeczy. Miało być pięknie , a teraz chyba osiwieje przez to wszystko..

preg.png[/url]

14.01.24 ⏸
    27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
    06.24 ponowne rozpoczęcie starań
    19.10.24 ⏸
    05.11.24 ❤ 105ud/min,CRL 3.87mm
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 21 października, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeegy91 wrote:
    U mnie dziewczyny sytuacja zaskakujaca. Przestaliśmy się starać jakoś mocno bo nie wychodzilo, przestałam brać kwas foliowy, stwierdziliśmy damy na wstrzymanie , więc jak to bywa ostatni tydzień byliśmy na urlopie a jak to to urlopie alko, fajki itd. Cały tydzień w balecie. Wczoraj jakieś miałam takie intuicyjnie myśli, miałam jeden test wolny mówie zrobię sobie. Patrzę a tam druga blada kreska, biegiem do apteki po kolejne testy. Łącznie zrobiłam 4 na każdym dwie kreski. Fakt bo druga jasna ale dość widoczna. Do okresu jeszcze 5-6 dni. Zamiast się cieszyć jestem przerażona, że w niewiedzy mogłam zaszkodzić dziecku, którego bardzo chciałam.
    Czytałam o zasadzie wszystko albo nic, że 14 dni od poczęcia jest jakby chronione bo wiele kobiet nie wiedząc o ciąży robi różne rzeczy. Miało być pięknie , a teraz chyba osiwieje przez to wszystko..
    Byłaś na becie?

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Monika1992 Debiutantka

Wysłany: 21 października, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Mam pytanie czy myślicie ze jest jeszcze szansa w tym cyklu na II kreski ? Okres powinnam dostać za 4 dni. Cały czas mam bole w podbrzuszu, piersi nabrzmiałe i bardzo widoczne żyły. Testy wychodzą negatywnie... szyjka wysoko, zamknieta i biały śluz...

• Martolina Autorytet

Wysłany: 21 października, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1992 wrote:
    Cześć.

Mam pytanie czy myślicie ze jest jeszcze szansa w tym cyklu na II kreski ? Okres powinnam dostać za 4 dni. Cały czas mam bole w podbrzuszu, piersi nabrzmiałe i bardzo widoczne żyły. Testy wychodzą negatywnie... szyjka wysoko, zamknieta i biały śluz...

Szansa jest zawsze dopóki nie ma okresu, ale powiem Ci że po objawach nie ma co się nakręcać - ja mam takie w każdym cyklu (szyjki nie badam więc nie wiem) ale poza tym ból brzucha, żyły i ból piersi to standard

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 09.2024

09/2024 ovi + luteina ✖️
    10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️

Listopad
    🩸 13.11
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 21 października, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1992 wrote:
    Cześć.

W którym dc jesteś i ile dp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 22:35

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Monika1992 Debiutantka

Wysłany: 22 października, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    W którym dc jesteś i ile dp?

26 dzień cyklu i 12 dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 02:58

• Meeegy91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Byłaś na becie?
    Nie byłam, dzwoniłam do lekarza swojego, kazał pokazać się ok 5.11 i na razie ciepliwie czekać. W lutym miałam ciążę obumarla dlatego zadzwoniłam już. Do okresu mam jeszcze 3 dni. Testy cały czas pozytywne ale nadal blade.

preg.png[/url]

14.01.24 ⏸
    27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
    06.24 ponowne rozpoczęcie starań
    19.10.24 ⏸
    05.11.24 ❤ 105ud/min,CRL 3.87mm
  • Jakniezwariowac Nowa

Wysłany: 24 października, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia miesiaczke dostałam trzy dni przed terminem (zawsze dostaje w ten sam dzień, lub po terminie, nigdy wcześniej). Była dosyć skąpa i trwała trzy dni ale nie wyglądała na plamienie implantacyjne. Ostatnio dosyć dziwnie się czuję, jestem cały czas zmęczona. Zrobiłam wczoraj test, i po jakimś czasie pojawiła się dosyć widoczna druga kreska. Nie było to w ciągu 5min ale jednak się pojawiła. Dziś rano zrobiłam drugi test, i również po jakimś czasie wychodzi bladziutka druga kreska. Co o tym myśleć?

• Camille44 Koleżanka

Wysłany: 24 października, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙃 na forum nie jestem nowa, Ale po ostatnich przejściach z utratą jednej ciąży w grudniu i po stracie też dziecka w 19tc. ze względu na trosomie 13. Jakoś przestałam się tutaj udzielać, bo wiadomością dziewczyny które zachodzą w ciąże były dla mnie zbyt bolesne.

Dzisiaj zrobiłam jednak dwa testy i sama nie wierzę że mogą być pozytywne. Czy Wy też to widzicie, czy wmawiam sobie? To pytanie które sowie tyle przyszłych mam zadaje 😬 dobrze czuć, ze nie jestem jedyną.

https://zapodaj.net/plik-hgVIEI7fvM
    https://zapodaj.net/plik-4V8nG2Xavb

• Kikaa12 Nowa

Wysłany: 24 października, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę was o opinie. Staramy się z mężem o drugie dziecko. W tym cyklu 3 dni temu zrobiłam test patrzyłam na niego minutę i poszłam się kąpać. Jak wyszłam patrzę a tam dwie kreski ale ta jedna bardzo słabo widoczna. Dokładnie nie wiem ile mogło minąć czasu. Około 10-15 minut. Na drugi dzień poleciałam na betę 18.1. Zrobila. Test innej firmy kreska słaba ale mocniejsza niż w poprzednim teście. Dzisiaj rano zrobiłam test i na nim nie ma nawet cienia drugiej kreski. Czy to znaczy że beta spadła i jest po wszystkim ? Betę mogę zrobić dopiero w sobotę, jutro pracuje nie zdążę na badania. Dzisiaj przypada termin @. Czy jest jeszcze szansa ?

‹‹ 90 91 92 93 94
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ