Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
dzisiaj niestety doznałam pierwszego rozczarowania przy staraniach o drugie dziecko. Test negatyw, zaraz przyszła @ i koniec nadziei. Jak to jest, że cały czas czułam, że w tym cyklu jest wszystko inaczej, nie czułam nadchodzącej @, piersi były wrażliwe, ale nie bolały jak zawsze na @, wszystkie zapachy mnie drażniły i jeszcze dużo, dużo innych drobiazgów. Próbowałam się nie nastawiać, ani nie wmawiać sobie żadnych objawów, ale jak widać nie wyszło. Jestem zła na siebie, że tak bardzo mnie zwiódł mój organizm i jego zachowania. -
nick nieaktualnybbee, według mnie jedyny objaw, który należy interpretować, to spóźniona @ jak dla mnie cała reszta może być z powodu ciąży albo zbliżającej się @, ja co miesiąc mam mnóstwo takich objawów, które u mnie wróżą @, a mąż mówi: a może Ty w ciąży jesteś
Ile czasu staracie się o drugie dziecko? a ile staraliście się o pierwsze?
-
Hej dziewczyny ja jestem po wizycie U doktora.dziś był bardzo miły i konkretny. I to tyle dobrych wiadomości. nasza sytuacja jest ciężka. doktor określił to jako "bieda". Ciąży oczywiście nie ma Po iui jest aby ciałko żółte. WynikI amh tragicznie i jeszcze czeka mnie usuwanie polipa. Więc masakra
-
nick nieaktualny
-
A to nie za wcześnie na stwierdzenie braku ciąży? Na usg ponoc dopiero w 5tyg coś widać! W ogóle jakiś dziwny doktor, pacjentka przeżywa osobisty dramat a on z tego żartuje..co to niby znaczy "bieda"
Ana bardzo wspolczuje... na pocieszenie - ja od poniedzialku walcze z dołem gigantem, wczoraj pol dnia przeryczałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 12:09
-
Amh rezerwy jajnikówe które mam jak kobieta przed 40 W wieku 27 lat. Tzn Nie powiedziawiał że nie jestem W ciąży tylko narazie nic się nie zapowiada. Progesteron aby 11
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 12:26
-
Buko,o pierwsze dziecko staraliśmy się dwa cykle, ale to było dobre 6 lat temu. A o drugie w zasadzie dopiero zaczęliśmy się starać, ale od lat musiałam w sobie chęć na drugie dziecko dusić, z względów materialnych głównie i braku miejsca. Gdyby nie to, że u mnie PMS bardzo wyraźnie daje o sobie znać już od kilkunastu lat miesiąc w miesiąc też bym się sugerowała tylko spóźniającym @. W tym miesiącu żadnego PMS, częstomocz, żadnego mocnego napięcia w dole brzucha... Tak mi się zdarzyło tylko raz przy pierwszej ciąży
Ale cóż, pewnie mózg sam oszukał i naśladował objawy z pierwszej ciąży (?). -
nick nieaktualnybbee wrote:o pierwsze dziecko staraliśmy się dwa cykle,
A o drugie w zasadzie dopiero zaczęliśmy się starać
Nie szukaj, nie porównuj objawów na siłę. Załóż, że jedynym właściwym jest brak miesiączki.
Ja przez wszystkie staraniowe cykle (11) doświadczyłam pseudo objawów ciąży.
Porównywałam wszystkie swoje wykresy i w każdym na dwa dni przed miesiączką był spadek temperatury oznaczający jej nadejście.
A szczęśliwy cykl od tych wszystkich różnił się tym, że... miesiączka nie przyszła
ana1122 bardzo współczuję takich wieści. Mam nadzieję, że wam się uda mimo takich przeciwności.
-
LittleGirlBlue wrote:Tak myslalam ze to jest właśnie AMH. Badanie którego się boję i ze strachu nie robie:( U mnie FSH jest 11.5 co już świadczy o obniżonej rezerwie. Ale przecież owulacje miałaś skoro jest ciałko? Czyli chyba nie tak źle z tą rezerwą?
-
nick nieaktualnybbee, sama widzisz, że głowa potrafi zdziałać cuda
Ana, przykro mi mam nadzieję, że mimo wszystko się Wam uda czytałam kiedyś, że praktycznie każdego jakby dokładnie przebadać, to by się okazało, że ta osoba nie może mieć dzieci, a mimo to ludzie się rozmnażają tylko jedni łatwiej a inni trudniej więc im bardziej szczegółowo się przebadamy (a to robimy) tym więcej nieprawidłowości znajdziemy...jak to się mówi: nie ma ludzi zdrowych, są tylko niedokładnie przebadani. -
Pozytywnie to zabrzmiało Buko:)
AMH 0.98 to bardzo zły wynik? Dziś czytalam o kobietach które miały np.0.25, 0.5 ale potem widziałam że miały suwaczki ciążowe. Być może przeszły iui albo ivf, nie wiem..
Ja postanowiłam zbadać sobie wit.D w surowicy jutro i kupiłam Castagnus, Acard i Guajazyl - wszystko na własną rękę. Chyba tylko poczuć ze jeszcze czegoś próbuje, a nie tylko zdaje się na terapię u ginekologa, po której i tak ciąży nie ma.
Ana a slyszalas o dhea? A może stosujesz? Podobno bardzo dobry przy niskim AMH. -
nick nieaktualny
-
Buko wrote:Dziewczyny, czy Wam też nie wyświetla postów z dzisiaj i z wczorajszego wieczora?