Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
Odpowiedz

Jak sobie radzicie z rozczarowaniem

Oceń ten wątek:
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:
    Dostałam dwa razy pregnyl ale w sumie zazwyczaj pękają same kiedy stosuje clo a przede wszystkim kiedy obnizam prolaktynę. FSH do LH 0.6. Duphaston biorę w każdym cyklu..
    Innamorata a w cyklach z biochemiczną czujesz się jakoś inaczej?...czujesz że coś się dzieje czy po prostu oznaczasz są betę i stąd wiesz?
    No to u mnie LH do FSH to marne 0,26 :P

Właśnie od owu siedzi mi w głowie, że coś się dzieje. W poprzednich cyklach kompletnie nic nie sugerowało, że cokolwiek zatrybiło. W poprzednich 2 przede wszystkim lewy jajnik bardzo mocno dawał o sobie znać.
    Misia clo nie wpływa na jakość jajeczek tylko stymuluje owulację. Prędzej estrofem by coś w temacie mógł pomóc.

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz dał clo na poprawę jakości komórek. Masakra...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Prędzej estrofem by coś w temacie mógł pomóc.

właśnie Innamorata - mogę spytać Ciebie o ten estrofem - na co on jest? kiedy go się bierze w sensie kiedy sa wskazania do niego?

ja I cykl jestem teraz na Lamette. Endo zawsze w okolicach 10-11.

• LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie interesuje ten estrofem. Na co on działa? W którym momencie cyklu się to bierze?

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clo działa na przysadkę mózgową blokując receptory odpowiedzialne za wzrost estradiolu w I fazie cyklu - estradiol odpowiada za przygotowanie śluzówki na przyjęcie zarodka oraz za jakość komórek. Estrofem po zakończeniu kuracji clostilbegytem nadgania braki nim spowodowane. :)

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Clo działa na przysadkę mózgową blokując receptory odpowiedzialne za wzrost estradiolu w I fazie cyklu - estradiol odpowiada za przygotowanie śluzówki na przyjęcie zarodka oraz za jakość komórek. Estrofem po zakończeniu kuracji clostilbegytem nadgania braki nim spowodowane. :)

rozumiem. A czy załóżmy nawet gdy endo jest ładne można brać ten estrofem - tak na wszelki wypadek?

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    rozumiem. A czy załóżmy nawet gdy endo jest ładne można brać ten estrofem - tak na wszelki wypadek?
    Raczej nie bardzo :) lepiej nie szarżować z hormonami, gdy nie ma ku temu wyraźnych wskazań. :)

Mikołaj 25.04.2011

Wysłany: 21 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zawitała @ :( nie mam już siły nawet rozpaczać. Ile mozna:/
    Jak to możliwe ze mloda, zdrowa, aktywna, bez nałogów osoba nie jest w stanie po prostu zajsc w ciaze jak inne dziewczyny:-0 w życiu nawet papierocha nie spróbowałam, odzywiam się zdrowo, uprawiam sport a mój organizm tak mnie zawodzi.. to dla mnie niepojęte!

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:
    Jak to możliwe ze mloda, zdrowa, aktywna, bez nałogów osoba nie jest w stanie po prostu zajsc w ciaze jak inne dziewczyny:-0 w życiu nawet papierocha nie spróbowałam, odzywiam się zdrowo, uprawiam sport a mój organizm tak mnie zawodzi.. to dla mnie niepojęte!
    Nie lubię :( pocieszyć Cię? U mnie też kicha. Endometrium 8mm, do tego owu z prawego jajcora - po 4 clo 1 pęcherzyk :P szał ciał. Do tego zmiana na macicy - mieśniak albo nawet nie chcę myśleć co...

Mikołaj 25.04.2011

Wysłany: 21 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 4 clo..? Tzn. łącznie 4 tabletki? Ale to dobrze że 1 pecherzyk a nie kilka, przynajmniej torbiele się nie zrobia z pozostałych! Lepiej 1 dobry niż 3 słabe:) A to endo 8mm na fazę owulacyjna nie jest takie najgorsze.
    Gorzej z tą zmianą na macicy:( tego nie było wcześniej...?:((
    Czyli obie mamy dzisiaj spadek formy:(

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:
    Po 4 clo..? Tzn. łącznie 4 tabletki? Ale to dobrze że 1 pecherzyk a nie kilka, przynajmniej torbiele się nie zrobia z pozostałych! Lepiej 1 dobry niż 3 słabe:) A to endo 8mm na fazę owulacyjna nie jest takie najgorsze.
    Gorzej z tą zmianą na macicy:( tego nie było wcześniej...?:((
    Czyli obie mamy dzisiaj spadek formy:(
    4 clo na dzień :( niestety już na mnie nie działa. :(

Ehh daj spokój zmiana echogennie niejednorodna daje do myślenia, gin mi nie powie co to dopóki mnie nie otworzy. :/ Wcześniej jej nie było, albo nikt na nią nie trafił. Wg usg ma 6,5 cm :/

Mikołaj 25.04.2011

Wysłany: 22 września 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka duża?:( i nikt nie znalazł..? A może to coś czynnosciowego i zniknie?
    4 clo na dzień to bardzo dużo. Skoro już nie działa to może gonadotropiny by pomogły?

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mojej przyjaciółki taka sytuacja, że ostatnią @ miała dokładnie wtedy co ja (23lipiec!) i dopiero w zeszłym tygodniu dowiedziała się, że jest w ciąży... Z sb na nd miała wypadek samochodowy a w pon potrójne info: najpierw, że ciąża, następnie, że na jajniku ponad 7cm torbiel, a zaraz potem, że to ciąża mnoga, ale bije tylko jedno serduszko! Na szczęście na następny dzień jej ginekolog zdementował informację o ciąży mnogiej, ale musi się pilnować i kontrolować tą torbiel. Strach pomyśleć co by było jakby pekla w tym wypadku...

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:

U mnie dzisiaj 1dc ;( Jak też tego nie pojmuje, że co miesiąc jest pęcherzyk, dobre endo, pęcherzyk pęka, śluz płodny, <3 w idealnym momencie a ciąży brak ;(

• zwm Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to ze za bardzo tego dziecka chcemy i może przesto wszystko się blokuje wiem ze trudno jest nie myśleć bo sama ciągle o tym myślę i bardzo tego maluszka chce

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:
    Taka duża?:( i nikt nie znalazł..? A może to coś czynnosciowego i zniknie?
    4 clo na dzień to bardzo dużo. Skoro już nie działa to może gonadotropiny by pomogły?
    Oby, bo już nie nachodzą czarne myśli :( No niestety, następny cykl to będzie już na gonadotropinach. Po clo czułam się fatalnie, a efekt zerowy. :/

Maciejowa, moja matka dowiedziała się o ciąży ze mną dopiero w 3 miesiącu. :P Także takie rzeczy się zdarzają. :) Nie chwaliłaś się jak wizyta? :D

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwm wrote:
    Wygląda na to ze za bardzo tego dziecka chcemy i może przesto wszystko się blokuje wiem ze trudno jest nie myśleć bo sama ciągle o tym myślę i bardzo tego maluszka chce

Tak szczerze, to ja w to nie wierzę ;/ Pierwszy ponad rok po prostu się nie zabezpieczaliśmy, nie było żadnego ciśnienia. A i tak nic nie wyszło :(
    Gdzieś na pewno leży problem. Za miesiąc idę na wizytę, na której zaczniemy przygodę z inseminacją :)

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Tak szczerze, to ja w to nie wierzę ;/ Pierwszy ponad rok po prostu się nie zabezpieczaliśmy, nie było żadnego ciśnienia. A i tak nic nie wyszło :(
    Gdzieś na pewno leży problem. Za miesiąc idę na wizytę, na której zaczniemy przygodę z inseminacją :)
    Misia skąd jesteście?

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Misia skąd jesteście?

Szczecin ;) razem z Little :)

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Szczecin ;) razem z Little :)
    Aaa drugi koniec Polski ;) my z moim chyba odpuszczamy IUI. Jak ta zmiana się nie wchłonie czeka mnie pewnie laparoskopia. :/ W tygodniu jedziemy do katowickiego Gyncentrum podpisać umowę odnośnie dawstwa komórek jajowych w zamian za darmowe invitro. Szczerze to ja też nie wierzę, że na naturalsie u nas zaskoczy. :P

Mikołaj 25.04.2011

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ