Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
Odpowiedz

Jak sobie radzicie z rozczarowaniem

Oceń ten wątek:
  • LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okolice:)

MisiaZ88 lubi tę wiadomość

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Maciejowa, moja matka dowiedziała się o ciąży ze mną dopiero w 3 miesiącu. :P Także takie rzeczy się zdarzają. :) Nie chwaliłaś się jak wizyta? :D
    Nie chciałam "zaśmiecać" forum. Wizyta ok, serduszko bije, w przyszłym tygodniu mam kolejną wizytę.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png

Wysłany: 22 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zasmiecasz, przecież wszystkie Ci kibicujemy:) cieszę się ze wszystko dobrze:) myślicie już o imieniu?:p

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Nie chciałam "zaśmiecać" forum. Wizyta ok, serduszko bije, w przyszłym tygodniu mam kolejną wizytę.
    Super! :) trzymamy kciuki za fasola :D żadne zaśmiecanie, mocno Ci kibicujemy :P

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Aaa drugi koniec Polski ;) my z moim chyba odpuszczamy IUI. Jak ta zmiana się nie wchłonie czeka mnie pewnie laparoskopia. :/ W tygodniu jedziemy do katowickiego Gyncentrum podpisać umowę odnośnie dawstwa komórek jajowych w zamian za darmowe invitro. Szczerze to ja też nie wierzę, że na naturalsie u nas zaskoczy. :P

Trzymam kciuki, żeby to cholerstwo zniknęło !!!

A to jest coś takiego? Darmowe in vitro w zamian za dawstwo? A Wy mieliście iść tą nową metodą chyba co?

Ja chce spróbować inseminacji, bo na in vitro chyba jeszcze nie jestem gotowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:

Pisz pisz, lubimy słuchać pozytywne informacje !! ;)

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Trzymam kciuki, żeby to cholerstwo zniknęło !!!

A to jest coś takiego? Darmowe in vitro w zamian za dawstwo? A Wy mieliście iść tą nową metodą chyba co?

Ja chce spróbować inseminacji, bo na in vitro chyba jeszcze nie jestem gotowa.
    Mieliśmy, ale po rozważeniu wszystkich za i przeciw doszliśmy do wniosku, że przy moich problemach zdrowotnych stymulacja do punkcji i invitro nową metodą, która nie wiadomo na ile % będzie skuteczna nie ma sensu.

Tak w Gyncentrum jest taka opcja :) komórki trafiają do ich banku, a 6 sztuk zostaje do Twojej dyspozycji. :)

Ojj niech zniknie. Dziwi mnie, że przez tyle monitorowanych cyklów nikt tego wcześniej nie widział.

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Mieliśmy, ale po rozważeniu wszystkich za i przeciw doszliśmy do wniosku, że przy moich problemach zdrowotnych stymulacja do punkcji i invitro nową metodą, która nie wiadomo na ile % będzie skuteczna nie ma sensu.

Tak w Gyncentrum jest taka opcja :) komórki trafiają do ich banku, a 6 sztuk zostaje do Twojej dyspozycji. :)

Ojj niech zniknie. Dziwi mnie, że przez tyle monitorowanych cyklów nikt tego wcześniej nie widział.

Podziwiam Cię za tą decyzję. Ja sama nie wiem co myśleć o tym wszystkim. Jeśli będę musiała spróbować in vitro, to raczej na pewno nie będzie to przyszły rok. W sumie i tak nie wiadomo, co zrobią Nasi cudowni rządzący. Ehh każdy powinien mieć wybór i wybrać to co dla niego najlepsze.

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Podziwiam Cię za tą decyzję. Ja sama nie wiem co myśleć o tym wszystkim. Jeśli będę musiała spróbować in vitro, to raczej na pewno nie będzie to przyszły rok. W sumie i tak nie wiadomo, co zrobią Nasi cudowni rządzący. Ehh każdy powinien mieć wybór i wybrać to co dla niego najlepsze.
    Wiesz co, sama biłam się z myślami od jakiegoś czasu, wiedząc w duchu, że coś jest nie tak - niska rezerwa jajnikowa, do tego skrajna niedomoga lutealna - z tego na naturalsie dzieci nie będzie. :( Dobija mnie to niesamowicie :( 28 lat, a organizm się na mnie wypiął :(

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Wiesz co, sama biłam się z myślami od jakiegoś czasu, wiedząc w duchu, że coś jest nie tak - niska rezerwa jajnikowa, do tego skrajna niedomoga lutealna - z tego na naturalsie dzieci nie będzie. :( Dobija mnie to niesamowicie :( 28 lat, a organizm się na mnie wypiął :(

Ja też 28 lat. I czekam na pierwsze dziecko :(

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spójrzcie na Zieziulkę i nie mówcie proszę, że nie macie szans!

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pod kątem zdrowotnym wszystko było w porządku i zaskoczyłam po roku a u Zieziulki sytuacja nie wyglądała dobrze i udało jej się szybciej niż mi. Tu naprawdę nie ma reguły. I wiecie co Wam powiem - zajscie w ciążę to naprawdę dopiero początek :-D

xnw4skjobnsltuoy.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    U mnie pod kątem zdrowotnym wszystko było w porządku i zaskoczyłam po roku a u Zieziulki sytuacja nie wyglądała dobrze i udało jej się szybciej niż mi. Tu naprawdę nie ma reguły. I wiecie co Wam powiem - zajscie w ciążę to naprawdę dopiero początek :-D
    Wiem Kochana, mam też wrażenie, że sporo najzwyczajniej w świecie zależy od szczęścia niestety. Można się leczyć, suplementować, monitorować, a to wszystko psu na budę się zdaje, gdy zabraknie szczęścia.

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka to jest istny cud :D

Ja wiem, że kiedyś i na Nas przyjdzie ten czas. Ale sama wiesz Maciejowa jak to jest znów się rozczarować :(

innamorata88 lubi tę wiadomość

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Zieziulka to jest istny cud :D

Ja wiem, że kiedyś i na Nas przyjdzie ten czas. Ale sama wiesz Maciejowa jak to jest znów się rozczarować :(
    Wiem, oczywiście, że wiem.

innamorata88, MisiaZ88 lubią tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png

Wysłany: 22 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa a powiedz czy w szczęśliwym cyklu robiliscie coś inaczej niż zwykle? Jakiś nowy suplement..?

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was zadała mi już takie pytanie. Nie, niczego nie zmieniliśmy poza tym, że przestałam brać kwas foliowy, bo się wkurzyłam i stwierdziłam, że skoro mi się kolejne opakowanie skończyło to nie kupuję nowego:-P seks był jak zwykle "produkcją" więc wyluzowania w głowie również nie było. Chyba to faktycznie kwestia szczęścia.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kupiłam pierwsze malutkie ciuszki i dołożyłam mężowi do skromnego w tym roku prezentu urodzinowego. Życzę Wam abyście za niedługo mogły się tak wzruszać przy swoich pierwszych dzidziusiowych zakupach :)

ana1122, MisiaZ88 lubią tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie:-) Zawsze marzyłam że jak zrobię test I wyjda 2 krechy to mąż dostanie malutkie buty albo skarpetki...piękne Ale marzenia nic nie kosztuja

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja o tym marze żeby zacząć coś kupować :-D a dwa lata temu w outlecie w smyku już prawie kupiliśmy wózek bo był w promocji, a przecież ciąża to chwila moment :-P

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ