Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas niby też, ale mi inny lekarz tłumaczył, że w kiepskim nasieniu największy problem jest taki, że wadliwy plemnik tak samo może zapłodnić jak i prawidłowy, tylko, że taka ciąża nie ma szans się utrzymać. Chyba tylko z wadliwym akrosomem nie mogą zapładniać, ale u mojego męża była chyba dość spora ilość z prawidłowym akrosomem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyana1122 wrote:Dziewczyny na lepkości jest dobry syrop typu flegamina a ja mam W domu W tabletkach może też być?
Ana myślę, że może być też tabletka, ta sama substancja czynna, w jednej tabletce tyle samo co w dwóch łyżeczkach syropu. Podejrzewam, że różnica może być taka, że trzeba tabletkę wczesniej wziąć niż syrop, żeby zdążyła zadziałać. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMotywacja żadna, a zdołowało porządnie. Na język nie choruje i kilka słów mogłam rzucić, ale... no właśnie... Dziewczyny, nie wiem co się dzieje od niedzieli jest mi ciągle smutno, chce mi się płakać. I jak usłyszałam tę "motywację" to jakbym języka zapomniała... zrobiło mi się głupio/ przykro, sama nie wiem jak to nazwać i nic nie odpowiedziałam. Wróciłam do domu i chciało mi się ryczeć.
-
Buko - mam wyniki. Z tego co się orientuję to mamy do czynienia z kiepską ruchliwością. Diagnoza lekarza to Asthenospermia, zalecenie Androvit.
Objętość 1,8 ml
Liczba 44mln / ml
PH 8,2
Lepkość wzmożona
Barwa szaro-mleczna
Ruchliwość: A=16%, B=13%, C=41%, D=30%
Aglutynacja nb (to chyba nieobecna?)
Leukocyty 0-3
Postaci o budowie patologicznej 26%
Morfologia 5% (wadliwe główki)
Norma dla ruchliwości typu A to powyżej 20%, A+B powyżej 50%.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
gas wrote:najgorsze jest to, że przez moje zniechęcenie, ten cykl będzie stracony ;( bo odechciewa się wszystkiego nawet serduszkowania... dziś usłyszałam "bardzo sympatyczny" tekst - "nie zwlekaj z ciążą, bo starej babie będzie wstyd na porodówkę jechać"
-
Maciejowa wrote:Buko - mam wyniki. Z tego co się orientuję to mamy do czynienia z kiepską ruchliwością. Diagnoza lekarza to Asthenospermia, zalecenie Androvit.
Objętość 1,8 ml
Liczba 44mln / ml
PH 8,2
Lepkość wzmożona
Barwa szaro-mleczna
Ruchliwość: A=16%, B=13%, C=41%, D=30%
Aglutynacja nb (to chyba nieobecna?)
Leukocyty 0-3
Postaci o budowie patologicznej 26%
Morfologia 5% (wadliwe główki)
Norma dla ruchliwości typu A to powyżej 20%, A+B powyżej 50%. -
nick nieaktualny
-
U mnie dzisiaj bylo podpisywanie ubezpieczen grupowych i oczywiscie zaraz sie zaczely komentarze ze powinnam sie pospieszyc bo za urodzenie dziecka jest ładna kwota. Mialam ochote powiedziec na caly glos ze niestety ale nie moge miec dzieci i w zwiazku z tym nie chce sluchac takich komentarzy! Ale nie chcialam robic afery wiec przemilczalam to. Ja wiem ze te osoby nie maja zlych intencji, po prostu dla nich (tak jak dla 95% osob) urodzenie dziecka to oczywista oczywistosc. Ale nie umiem reagowac na te odzywki inaczej niz zloscia:(
-
u mnie dzisiaj był grany endokrynolog i od jutra wchodzimy z euthyroxem, także zobaczymy czy to pomoże... dalej jestem na etapie podminowania tym wszystkim, aż M się jawnie zaczął niepokoić. Ach dziewczyny, po co to wszystko, taki świat był przyjemny póki się nie zabrało za robienie dzieci trzymam kciuki za nas wszystkiecykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy