Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
Odpowiedz

Jak sobie radzicie z rozczarowaniem

Oceń ten wątek:
  • LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Za to u mnie dziś jakieś zacofanie. M rano spytał jak tam temperatura i stwierdził, że chyba wzrosła - "to dobrze" powiedział i na tym się skończyło. Nie jestem pewna czy dobrze skoro u nas jeszcze żadnych <3 w tym cyklu nie było. I teraz to ja nie rozumiem...czy mam być wiatropylna czy ma mnie zapładniać ktoś inny?
    Podejrzewam, ze po prostu nie bardzo rozumie fizjologię cyklu;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak się nie uda, to bedziemy pewnie w podobnym czasie podchodzić do inseminacji. Ja też mam jeszcze jeden cykl i wtedy przygotowujemy się do zabiegu.

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Po tych naszych wynikach M lekarz nam zalecił żeby przed owulacją wstrzymać się z <3 na 3-4dni. Z drugiej strony powiedział, że przy obniżonej ruchliwości plemniory nie przetrwają dłużej niż 24h. U mnie owulacja występuje najwcześniej 16dc, ale częściej jest w 18dc. I bądź tu człowieku mądry żeby się teraz odpowiednio wstrzelić. Miałam w tym cyklu iść na monitoring, ale stwierdziłam, że przy urodzinowym są większe szanse na powodzenie :) jakby się jednak nie udało to w następnym cyklu się wybiorę.
    Ja nie rozumiem czemu te mniej ruchliwe mialyby zyc krocej, przeciez zywotnosc i ruchliwosc to chyba nie to samo? Co lekarz to opinie, idzie zwariowac:/

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    To jak się nie uda, to bedziemy pewnie w podobnym czasie podchodzić do inseminacji. Ja też mam jeszcze jeden cykl i wtedy przygotowujemy się do zabiegu.
    Razem bedzie nam razniej!:) a ktory masz terazdc bo ja 17? Moze jestesmy zsynchronizowane;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Gas:) nastrój się polepszył?

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:
    Razem bedzie nam razniej!:) a ktory masz terazdc bo ja 17? Moze jestesmy zsynchronizowane;)
    Teraz mam 22 dc, a cykle mam 27-dniowe (tak średnio).
    Dziewczyny powiedzcie mi coś odnośnie mierzenia temp, bo jak może pamiętacie to mój pierwszy cykl mierzenia :D i teraz mam taki dylemat, wczoraj i dziś jak mierzyłam to temp spadła w stosunku do poprzedniego dnia i dla pewności zmierzyłam drugi raz i wtedy wychodzi o 0,07 wyższa. Niby niewielka różnica, ale jednak widoczna później na wykresie. To którą powinnam jednak wpisać?
    I dodam jeszcze, że jak nie mierzyłam temp, to gdzieś podświadomie do samej @ miałam nadzieję, że się uda, a teraz jak zaczęłam mierzyć, to jak poatrze na ten mój wykres, to mam wrażenie, że nic on mi to nie wróży poza @.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko - zawsze pierwszy pomiar:-) co do wykresów to nie ma tutaj żadnej reguły, bo te najpiękniejsze kończyły się @ a te "bezowulacyjne" ciążą więc nic się nie stresuj. Póki co z Twojego wykresu nic nie wynika.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa, to właśnie pomyślałam, że nie tą ładniejszą tylko pierwszą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Cześć Gas:) nastrój się polepszył?

Polepszył się, ale kłótliwa zaraza się ze mnie zrobiła. Mąż obrywa... niestety :) ale po chwili przychodzi refleksja i znów jest ok :) i smutno mi się robi, o tak o, samo z siebie... dziś jest pierwszy dzień, że nie byłam ani sekundy zła, nie krzyczałam, nie dołowałam się... Czy to hormony, czy taki charakter?!

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wyjeżdżamy na trzy dni płodzić dzidziusia :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie @za rogiem... Lada godzina zapuka do drzwi... :-(

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek widzę, że @ się już zaczęła, ale tzn że za kilka dni znowu będzie owu :)
    Maciejowa, już teraz wyjechałaś?/ :) ja zaplanowałam wyjazd z mężem na kolejną owu, jeśli moja @ przyjdzie w terminie.
    Dziś rozmawiałam z kolezanką, która stwierdziła że od grudnia będzie się starać, to w październiku urodzi i tak mi się przypomniało jak planowaliśmy z mężem starania, że zaczniemy we wrześniu, tak żebym w maju urodziła, ew. lekki poślizg, żebym urodziła na rocznicę ślubu w lipcu. I to tyle robienia planów :/

• daktylek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za kilka dni ovu pod warunkiem że wezme clo. Waham sie czy dac jeszcze szansę mecie i ovarinowi czy jechac z clo juz...

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, ja też właśnie miałam rodzić - w okolicy urodzin, rocznicy ślubu, którą mamy za półtora miesiąca. A teraz mam nadzieję, że dostałam od męża prezent, o którym jeszcze nie wiem a który się urodzi:)
    Teraz wyjechałam - na urodzinową owulację :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i dostałam dzisiaj takie życzenia od kolegi: "udanych starań nad juniorem tylko nie za wcześnie żebyśmy się jeszcze mogli napić na weselu w sierpniu." hmm.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Maciejowa idziemy podobnie :)
    z tymi życzeniami, to każdy chce dobrze, niby żartem, a wychodzi jak zwykle.
    Koleżanka, o której pisałam wcześniej, a planuje starania od grudnia, też stwierdziła "jeszcze się okaże, że w tym samym czasie będziemy w ciąży", tylko, że dla niej grudzień to będzie 1 miesiąc starań, a dla mnie 16 miesiąc, więc mimo wszystko tego bym sobie nie życzyła.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to już jest. Z jednej strony fajnie jakby się im szybko udało a z drugiej nas to boli. Moja przyjaciółka, która zaczęła starania ze trzy miesiące po mnie za chwilę będzie rodzić. Ale przecież na nas też musi przyjść pora:-*

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn mi chodzi o to, że nie chciałabym, żeby to się tak zgrało razem, bo do grudnia to jeszcze tyle miesięcy..
    moja przyjaciółka, która miała się nie starać, a coś jej tak błysnęło na dwa miesiące przede mną, że może jednak, już ma synka 2-miesięcznego.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem zrozumiałam:) mam nadzieję, że w grudniu już będziesz miała widoczny ciążowy brzuszek :) i ja również :)

xnw4skjobnsltuoy.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ