X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
Odpowiedz

Jak sobie radzicie z rozczarowaniem

Oceń ten wątek:
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę z innej beczki, choć pytanie podobne do pytania Buko - jest sens robić prolaktynę w 6dc? Idę jutro na tsh i przy okazji bum sprawdziła prolaktynę a nie miałam jak tego zrobić w 2dc.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Ja trochę z innej beczki, choć pytanie podobne do pytania Buko - jest sens robić prolaktynę w 6dc? Idę jutro na tsh i przy okazji bum sprawdziła prolaktynę a nie miałam jak tego zrobić w 2dc.
    Mi lekarz powiedział że mogę badać W różnych dniach cyklu tylko naczczo

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w dupie to w sumie mam... mój gin i tak jest na urlopie, poczekam aż wróci i niech decyduje co ze mną zrobić. Ale dziękuję Ana za odpowiedź :-P dobranoc!

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też chyba gin powiedziała, że prolaktynę można badać w każdym dniu cyklu. A mi program znowu przesunął wyznaczenie dnia owu, ale kurcze coś nie jestem pewna, nigdy aż tak późno nie miałam, więc chyba w tym miesiącu odpuszczę sobie badanie progesteronu i zrobię w kolejnym cyklu.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc po temperaturze to mogłaś mieć owu 15dc tylko, że śluz jest cały czas płodny. Progesteron lepiej zbadać jak się wie kiedy była owulacja to może faktycznie lepiej w następnym cyklu.

Buko lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spaliłam się wczoraj nad jeziorem I teraz piecze

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, to smaruj, kremuj się teraz :) coś na oparzenia słoneczne. Ja już pierwsze poparzenia w tym roku zaliczyłam na początku czerwca, w ogóle się nie spodziewałam, że dwie godzinki na rowerze tak mnie spalą. Oczywiście tak jak ja się mogę spalić, czyli w efekcie delikatna opalenizna, niektórzy są bardziej opaleni w środku zimy :) ale skóra schodziła :/

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem Białasek i wczoraj poszłam przejść się zobaczyć miejsc nad jeziorem żeby widzieć gdzie się rozstawic. Nie wiem Z 20 min mi to zajęło. A później krem Z filtrem 50. Ale niestety już mnie poparzylo. Najgorzej że to nogi I chodzić zbytnio nie mogę . A dziś decydującą wizyta W klinice czy iui czy ivf

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to jesteś lepsza ode mnie, bo ja oczywiście nie pomyślałam, że się mogę opalić i niczym się nie kremowałam. Ana to koniecznie napisz nam jak po wizycie :)

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać. Bardzo się boję I chyba najpierw bym wolała podejść do iui Ale nie wiem czy Z takimi wynikami się uda

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    prolaktyne i tsh możesz badać w każdym dniu cyklu :)
    ja muszę robić badanie tych hormonów co 6 tygodni i jaki dzień cyklu wypadnie, w takim idę ;)

• Kimka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jeżeli bierzesz np euthyrox na obniżenie tsh to nie łykaj go przed badaniem bo wypaczy wynik, ja się kiedyś zapomniałam i tylko bezsensownie kasę na badanie wydalam.
    Ana, właśnie pisz jak po wizycie.
    Wiecie co dziwnego zauważyłam? Że w ciągu tygodnia się tak tymi staraniami nie stresuje, w pracy dziewczyny dzieci nie mają, w ciazach też nie są, nie zamierzają także mieć w najbliższym czasie i nikt tego tematu nie porusza. Najgorzej jest jak przychodzi weekend, spotkania ze znajomymi lub rodziną, ich dziećmi i ich brzuchami. Nawet na normalną imprezę za bardzo nie ma z kim iść bo przecież do klubu czy pubu dziecka nikt nie weźmie. Coś w pewnym momencie w moim życiu poszło nie tak. Jak na studiach niektóre koleżanki zachodziły w ciążę to myślałam że są nierozsadne że w najfajniejszym momencie życia zakładają rodziny. A teraz cóż, byłabym o kilka lat do przodu i może już z wózkiem, ech. Konkluzja jest taka, że chyba muszę poszukać nowych znajomych żeby się nie stresować i spokojnie powiększyć na 9 miesięcy brzuch:p

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimka - powiększysz brzuch i wszystko wróci do normy, zobaczysz :)
    Ana daj znać jak po wizycie :*
    Zrobiłam dzisiaj to moje tsh po 8 tygodniach brania pół tabletki Euthyroxu 25mg i spadło a wraz z nim spadły ft... trochę tego nie rozumiem i już nie bardzo wiem co lepsze - niższe TSH i niższe FT, czy wyższe TSH i wyższe FT? Pozwolę sobie zespamować moje wyniki z forum o tsh.
    Dzisiejsze:
    TSH = 2,32 [0,27-4,2]
    FT3 = 2,73 [2-4,4] 30%
    FT4 = 1,13 [0,93-1,71] 26%
    W maju miałam TSH 3,1 (po tym badaniu zaczęłam brać Euthyrox, nie robiłam ft)
    W lutym:
    TSH = 2,64
    FT3 = 3,16 48%
    FT4 = 1,33 51%.
    W grudniu:
    TSH = 3,37
    FT3 = 3,87 78%
    FT4 = 1,22 37%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 16:49

xnw4skjobnsltuoy.png
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimka to czy brac eythyrox przed badaniem tsh czy nie to pytanie bez odpowiedzi bo najlepiej zapytac lekarza jak chce zeby zrobic (jest duzo podejsc do tematu). Tsh samo w sobie nie jesy na tyle czule zeby sie zmienic tylko dlatego ze raz nie wzielo sie tabletki wiec generalnie nie ma roznicy czy ja wezmiesz czy nie, bo i tak pokaze czy dawka leku jest dobrze dobrana.
    Maciejowa: wydaje mi sie ze wazne jest zeby Tsh bylo ponizej 2,5 (tak mi mowila moja doktorka) wiec wmchyba masz dobrze :)

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój endo nie każe brać euthyroxu przed badaniem bo badanie jest niewiarygodne.
    Maciejowa mi ft3 i ft4 też skaczą jak chcą i jak pytałam moja endo o to, to powiedziała że jak zwiększy mi dawkę to wtedy Tsh mi jeszcze spadnie ale ft3 i ft4 skoczy i faktycznie tak było, a później na tej samej dawce Tsh bez zmian a ft3 i ft4 spadło i to dość mocno :/ a to mój drugi endo tłumaczył tym że pwoinnam mieć stałą dawkę przez ok 3 miesiące żeby ft3 i ft4 się ustabilizowało a jeśli mam często zmieniana dawkę to będzie sobie tak skakac.
    Więc może masz jeszcze za mała dawkę, w końcu 12,5 euthyroxu to malutkio jest :)
    A i jeszcze jedno, endo mi powiedział że teraz patrzy głównie na Tsh, dopiero jak będę w ciąży to ważne będzie ft3 i ft4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 18:02

• Kimka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, mi lekarz tak samo mowil, a wynik badania po wzięciu euthyroxu kazał wyrzucić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam informacje że dla Tsh ma niewielkie znaczenie czy weźmiemy euthyrox przed badaniem, ale wpływa on istotnie na wynik ft4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 19:23

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już po wizycie.
    Dziś 27 magiczna liczba. W następnym cyklu mam się zgłosić W 12 dnia I podchodzimy do iui. A wiecie że ten dzień to też 27 lipiec:-) musi się udać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 19:41

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocznica ślubu :D

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to dobry znak. ale bym miała prezent na rocznicę:-D

Maciejowa, Magda87 lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ