Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
Odpowiedz

Jak sobie radzicie z rozczarowaniem

Oceń ten wątek:
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    daktylek a wiesz może po jakim czasie jest sens zrobić nowe badania przeciwciał?
    zaczęłam brać wit. D w marcu i miałam już 3 dawki - 1000, 1500 i teraz mam 2000 j.
    Ja chyba po 6 miesiacach robilam i obniżyły sie wyniki. Moze nie mialam dużo ponad normę ale wynik wrócił do widełek....
    Buko ja wit d mialam delikatnie pod granica widełek a i tak bralam wit d. Pomogło. Podobno swiatowe organizacje zalecają żeby podniesc widełki wartosci wit d. U nas są jeszcze stare zaniżone normy wit d. Lepiej jak jest wit d ponad normę laboratoryjna.

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek, zapytam o to przy kolejnej wizycie, mam zbadać też inne rzeczy, więc będzie ku temu okazja. A trochę się boję na własną rękę cokolwiek brać, szczególnie teraz przy staraniach o dziecko.

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamina D jest to Wit płodności i ma dobry wpływ na starania. Sukienka bardzo ładna. Mi zawsze się takie Podobaja ale nie na moja figurę:-). Ty pewnie jest wysoka i szczuplutka

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ani wysoka, bo zaledwie 158 cm, ani aż taka bardzo szczuplutla, ale akurat w tej czułam się dobrze :D i zawsze szpilki dodają mi te brakujące centymetry :D

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem o 10 cm wyższa. Ale dupiasta jestem:-) właśnie najważniejsze dobrze się czuć

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie :) niby taka "standardowa" jestem, ale ostatnio trudno mi było znaleźć sukienkę, w której bym się dobrze czuła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 07:59

• Kimka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka śliczna :)

Buko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczęłam kolejny cykl, trzynasty, ciekawe czy kolejny pechowy czy moze dla odmiany 13 będzie szczęśliwa? I powiem Wam, że stwierdziłam, że brakuje mi takich zwyklych, bez starań, bez czekania na @ lub jej brak. Tym razem jakmsie nie spodziewałam ciąży to i objawów miałam o połowę mniej niż zawsze. Jednak głową potrafi nam płatać figle i tak nas oszukiwać.

• Agich Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    dołączyłam dziś do Was,miejsce wydaje sie byc idealne dla mnie, a temat wątku obrazuje moje dzisiejsze odczucia :(

A po nocy przychodzi dzień...
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    A ja dziś zaczęłam kolejny cykl, trzynasty, ciekawe czy kolejny pechowy czy moze dla odmiany 13 będzie szczęśliwa? I powiem Wam, że stwierdziłam, że brakuje mi takich zwyklych, bez starań, bez czekania na @ lub jej brak. Tym razem jakmsie nie spodziewałam ciąży to i objawów miałam o połowę mniej niż zawsze. Jednak głową potrafi nam płatać figle i tak nas oszukiwać.
    Buko akurat 13 to powinien być szczęśliwy bo to rok ślubny:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agich wrote:
    Witajcie,
    dołączyłam dziś do Was,miejsce wydaje sie byc idealne dla mnie, a temat wątku obrazuje moje dzisiejsze odczucia :(
    Witaj. Może opowiesz coś więcej O sobie?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Agich Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie, nawet się nie przedstawiłam :/ Mam 30 lat, 25 lipca będziemy rok po ślubie, w sierpniu zaczęliśmy się starać o małe, ale jak widać nic się nie dzieje, pierwsze pół roku pzyjmowałam to na luzie, a teraz jest coraz gorzej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj agich :) to też masz miesiąc/cykl rocznicowy :)
    Ana ja mam kumulację bo to cykl urodzinowo-imienionowo-rocznicowy więc większej magii już nie wyczaruje :D

• Agich Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama wychodzi z założenia, że jak ma coś zrobić ważnego, to robi to własnie 13-ego :)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agich wrote:
    faktycznie, nawet się nie przedstawiłam :/ Mam 30 lat, 25 lipca będziemy rok po ślubie, w sierpniu zaczęliśmy się starać o małe, ale jak widać nic się nie dzieje, pierwsze pół roku pzyjmowałam to na luzie, a teraz jest coraz gorzej :(
    Hej :) 25 lipca mamy pierwszą rocznicę ślubu, po którym zaczęliśmy starania o dziecko więc nie jesteś sama :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze pół roku strasznie to przeżywałam a teraz cóż...jest trochę lepiej.

Magda87 lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Kimka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to miałam zaciazyc na wycieczce poslubnej bo miałam okres plodny akurat, potem na swoje urodziny, na urodziny męża, na święta bo to przecież magiczny czas, Nowy Rok, na rocznicę i cóż nic nie wyszło :p. Za to moje koleżanki pomnozyly się jak trzeba...

daktylek lubi tę wiadomość

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to już jest Kimka, dokładnie tak z tymi okazjami. Cykl kumulacyjny też już niestety przeszłam "bezobjawowo".

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie pokładam wielkich nadziei w tych wszystkich okazjach, bo przecież też każdy poprzedni cykl się czymś charakteryzował, każdy miał jakąś specjalną nazwę. Widzę nawet że plany też robię z dłuższą perspektywa, bo na sierpień zapisałsm się do swojej gin, to może uda się we wrześniu podejść do pierwszego iui. I w ogóle w tym planie nie ma wcześniejszej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 20:05

• Kimka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko a to iui to ze względu na nasienie męża czy po prostu macie dość naturalnych prób? Ja o iui jeszcze nawet nie myślałam...

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ