Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kimka wrote:Dziewczyny, a tak z innej beczki. Testy owu mam od wczoraj pozytywne, ale śluzu nie widzę. Dziwne to to bo lykalam olej z wiesiolka i piłam obrzydliwy olej lniany... Mialyscie kiedyś tak że pomimo owy nie widzialyscie śluzu? We wcześniejszych cyklach go obserwowałam...Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
nick nieaktualny
-
Buko a jakie masz normy w labie? Podobno wazniejsze od Tsh są wyniki ft3 i ft4. Moja endo jak uslyszala że po 1/2 dawki tej która ona zaleciła moje Tsh spadło do 1,3 powiedziała żeby przy tej dawce zostać bo mam Ladnie wyważone ft3 i ft4 a trudno dobrać dawkę żeby wszystkie 3 parametry były wyposrodkowane.
Jak dla mnie to odpowiedz Twojej endo jest niewystarczajaca i drazylabym temat....
Poza tym mała zmiana dawki a dużo polecialo Ci Tsh. Wg mnie dawka 100 nie jest dla Ciebie ale na pewno Zrobilabym te dwa pozostałe badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 05:55
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
nick nieaktualnyMoje ft3 i ft4 skaczą jak chcą i na tej samej dawce potrafiło być ok 100% albo i więcej a za 4 tyg ok 50%, dlatego teraz nie robiłam. Norma w laboratorium jest od 0,38.
Trochę mi głupio drążyć bo napisałam tylko sms-a do dr, więc nie będę jej dopytywać, poczekam do wizyty, wtedy zrobię csls trójkę. Zresztą dawkę z 88 a 100 zmienił mi mój drugi endo (bo ja chodzę do endo i do gin-endo) i wtedy mówił ze mimo że mam Tsh 1,5 to zwiększy mi dawkę bo u mnie się szybko zmienia przez agresywna postać Hashimoto. Więc teraz muszę się dobrze zastanowić bo od wczoraj bralam już 88 więc nie wiem czy wrócić na 100. Może zostaje. A 100 a za 2 tyg zrobię jeszcze raz badania.
Ana kochana ale to nie na mnie bo ja nie byłam nad morzemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 08:33
-
nick nieaktualnyBuko wrote:Jesli pozwolicie To wroce na chwile do mojego tsh i moja dr mi odpisala ze jesli sie dobrze czuje i nie mam kolatania serca to moge zostac na obecnej dawce. Hmm i takiej odpowiedzi sie nie spodziewałam
Mojej się wyrwało, że przesadziła, jak zobaczyła mój wynik - 0,64 od razu skorygowała dawkę.
A powiedz mi, czym się objawia agresywna postać hashimoto?
Mnie doktor co wizytę pyta "jak się czuję" i jak jej odpowiadam, że "tak samo dobrze, jak wcześniej" to widzę, że jest średnio zadowolona z odpowiedzi -
nick nieaktualnyZ tego co zrozumiałam to anty-Tpo i anty-tg kilkadziesiąt czy nawet kilkaset razy ponad normę i tym że zareagowałem dopiero przy dawce 88 a wcześniej mimo podnoszenia dawki Tsh nawet nie drgnelo a nawet potrafiło podskoczyć. Zostanę chyba jednak na tej dawce i sprawdze przed urlopem za 2 tyg czy coś się zmienia, bo u mnie wszystko możliwe i Tsh może wzrosnąć jeszcze na tej dawce
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydaktylek wrote:Buko na przeciwciała przy hashi dobra jest wit d. Min dawka 1000 j. dziennie. obniża ich poziom
Wit. D miałam w normie przy poprzednim badaniu. Teraz dostałam zlecenie na sprawdzenie jej pzoomu przed wizyta w sierpniu.
Ja na zakupach byłam wczoraj kupiłam sukienke bo mam w tą i następna sobotę wesela. I jestem z niej taka zadowolona ze aż mi się chce w końcu iść -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny