Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
Odpowiedz

Jak sobie radzicie z rozczarowaniem

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Buko gniewam się! czemu mnie nie wzięłas nad morze? kocham wodę i plaze
    Tak na ciebie;-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, a czym Ci podpadlam :P

• daktylek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimka wrote:
    Dziewczyny, a tak z innej beczki. Testy owu mam od wczoraj pozytywne, ale śluzu nie widzę. Dziwne to to bo lykalam olej z wiesiolka i piłam obrzydliwy olej lniany... Mialyscie kiedyś tak że pomimo owy nie widzialyscie śluzu? We wcześniejszych cyklach go obserwowałam...
    Kimka to że Ty nie widzisz sluzu nie oznacza że nie ma go w srodku. Ja w cyklu z Ciaza mialam tylko wodnisty sluz. Nie bylo klasycznego białka jaja a zaszlam w ciaze. Teraz też do dnia owu był wodnisty. Odczucie mega mokra w majtach :-) a białko jaja pojawilo sie dzień czy dwa po owu. . Z tym sluzem to różnie bywa....

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli pozwolicie :) To wroce na chwile do mojego tsh i moja dr mi odpisala ze jesli sie dobrze czuje i nie mam kolatania serca to moge zostac na obecnej dawce. Hmm i takiej odpowiedzi sie nie spodziewałam :)

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Hmm, a czym Ci podpadlam :P
    Nie wzięłas mnie nad morze

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lekarz tak kazal. I masz opinie że to dobry specjalista to zrób jak mówi

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko a jakie masz normy w labie? Podobno wazniejsze od Tsh są wyniki ft3 i ft4. Moja endo jak uslyszala że po 1/2 dawki tej która ona zaleciła moje Tsh spadło do 1,3 powiedziała żeby przy tej dawce zostać bo mam Ladnie wyważone ft3 i ft4 a trudno dobrać dawkę żeby wszystkie 3 parametry były wyposrodkowane.
    Jak dla mnie to odpowiedz Twojej endo jest niewystarczajaca i drazylabym temat....
    Poza tym mała zmiana dawki a dużo polecialo Ci Tsh. Wg mnie dawka 100 nie jest dla Ciebie ;-) ale na pewno Zrobilabym te dwa pozostałe badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 05:55

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość dziwna odpowiedź od lekarza... Daktylek dobrze pyta - jak Twoje ft3 i ft4?

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno- podobno przez zla dawkę leku można wpasc w nadczynnosc z niedoczynnosci . Za duza dawka też nie jest dobra

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ft3 i ft4 skaczą jak chcą i na tej samej dawce potrafiło być ok 100% albo i więcej a za 4 tyg ok 50%, dlatego teraz nie robiłam. Norma w laboratorium jest od 0,38.
    Trochę mi głupio drążyć bo napisałam tylko sms-a do dr, więc nie będę jej dopytywać, poczekam do wizyty, wtedy zrobię csls trójkę. Zresztą dawkę z 88 a 100 zmienił mi mój drugi endo (bo ja chodzę do endo i do gin-endo) i wtedy mówił ze mimo że mam Tsh 1,5 to zwiększy mi dawkę bo u mnie się szybko zmienia przez agresywna postać Hashimoto. Więc teraz muszę się dobrze zastanowić bo od wczoraj bralam już 88 więc nie wiem czy wrócić na 100. Może zostaje. A 100 a za 2 tyg zrobię jeszcze raz badania.

Ana kochana ale to nie na mnie :P bo ja nie byłam nad morzem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 08:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Jesli pozwolicie :) To wroce na chwile do mojego tsh i moja dr mi odpisala ze jesli sie dobrze czuje i nie mam kolatania serca to moge zostac na obecnej dawce. Hmm i takiej odpowiedzi sie nie spodziewałam :)
    przyznam że mnie twoja endo zaskoczyła.
    Mojej się wyrwało, że przesadziła, jak zobaczyła mój wynik - 0,64 ;) od razu skorygowała dawkę.
    A powiedz mi, czym się objawia agresywna postać hashimoto?
    Mnie doktor co wizytę pyta "jak się czuję" i jak jej odpowiadam, że "tak samo dobrze, jak wcześniej" to widzę, że jest średnio zadowolona z odpowiedzi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co zrozumiałam to anty-Tpo i anty-tg kilkadziesiąt czy nawet kilkaset razy ponad normę i tym że zareagowałem dopiero przy dawce 88 a wcześniej mimo podnoszenia dawki Tsh nawet nie drgnelo a nawet potrafiło podskoczyć. Zostanę chyba jednak na tej dawce i sprawdze przed urlopem za 2 tyg czy coś się zmienia, bo u mnie wszystko możliwe i Tsh może wzrosnąć jeszcze na tej dawce

• daktylek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko na przeciwciała przy hashi dobra jest wit d. Min dawka 1000 j. dziennie. obniża ich poziom

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek a wiesz może po jakim czasie jest sens zrobić nowe badania przeciwciał?
    zaczęłam brać wit. D w marcu i miałam już 3 dawki - 1000, 1500 i teraz mam 2000 j.

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w tym cyklu sie nie uda ide na zakupy na poprawienie humoru...juz postanowione. Ostatnio na nic nie ma czasu.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    Buko na przeciwciała przy hashi dobra jest wit d. Min dawka 1000 j. dziennie. obniża ich poziom

Wit. D miałam w normie przy poprzednim badaniu. Teraz dostałam zlecenie na sprawdzenie jej pzoomu przed wizyta w sierpniu.
    Ja na zakupach byłam wczoraj :D kupiłam sukienke bo mam w tą i następna sobotę wesela. I jestem z niej taka zadowolona ze aż mi się chce w końcu iść :D

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U to buko. Pochwal się

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo :) oczywiście to nie ja, bo zdjęcie wzięłam ze strony producenta, ale przynajmniej pokażę jak wygląda :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3710c71af2fe.jpg

ana1122 lubi tę wiadomość

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie buty do niej?

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego właśnie nie wiem i się zastanawiam teraz. Najlepsze pewnie byłyby jasne, ale w takim kolorze nie mam, mam tylko beżowe, a granatowe szpilki chyba jakieś znajdę

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ