Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jak sobie radzicie z rozczarowaniem
Odpowiedz

Jak sobie radzicie z rozczarowaniem

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie iui dowiedziała że za połowę ceny powtarzają iui drugi raz następnego dnia. Ja chyba skorzystam

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iui i odnośnie nasienia i tego że mam trochę dość. Praktycznie większość badań mamy zrobione. Poza tym skoro nie udało się ani po pregnylu, ani w ciągu 3 cykli po hsg to większych szans na naturalną ciążę ja nie widzę. I szczerze mówiąc mimo że moja gin powtarzała mi że będę w ciąży to próbowała mnie chyba przygotować do mysli że iui nas nie ominie.
    Ana czytałam o tym że czasem robi się podwójne iui, ale z tego co było opisane to nie udowodniono żeby było bardziej skuteczne. Ja myślę że nam się uda na NFZ zrobić w tym samym szpitalu i oddziale co miałam hsg.

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze kasy trochę zostanie. Ja robię prywatnie.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. A jak ja miałam hsg to w tym czasie była też dziewczyna która miała iui tego samego dnia, więc udało mi się ją podpytać trochę.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zapowiada się kolejny wieczór pod tytułem "czekając na zapylenie". Od soboty czekam po małżonkowym stwierdzeniu, że czas zacząć starania.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najgorsze jest to, że w sumie mam to w dupie... Ja się prosić nie będę a skoro M nie ma ochoty to trudno, nie będę w ciąży.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te starania bardziej frustruja niż pomagaja. Odzieraja nas z resztek romantyzmu po ślubie. Ja dziś do męża z hasłem że mam przyplyw ochoty na serduszkowanie a on do mnie "to znowu trzeba??!". A ja mu na to że jeszcze zdarza mi sie mieć ochote na sex w dniach nieplodnych :-\;-)

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, to mój po mojej ostatniej "scenie" dziś pytał, jakby wyczuł, że zaczęłam @ (a nic nie mówiłam), to kiedy będzie czas <3 i powiedziałam, że mniej więcej za 10 dni, to stwierdził, że dobrze na urlop, ale musiałam mu dokładnie wymienić, że przez 3 dni przed moimi urodzinami i tak ze 3 dni po i urodziny oczywiście, to zaczął chyba się oswajać z tą informacją :D zobaczymy za 10 dni, ale widze progres, bo nigdy wcześniej o to nie pytał :D

ana1122 lubi tę wiadomość

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe oby się udało Buko ;)

Buko lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efekt jest taki, że jestem dzisiaj zła jak osa, <3 oczywiście nie było a owu za pasem :-/

xnw4skjobnsltuoy.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa ja też mam kiepski humor dzisiaj :-(

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek Ty już na finiszu. Skąd Twoja ksywka, jesteś fascynatką daktyli? :-)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Efekt jest taki, że jestem dzisiaj zła jak osa, <3 oczywiście nie było a owu za pasem :-/
    Pamiętaj że im rzadziej tym plemniki lepszej jakości. Więc wystarczy aby strzał W owu. Powodzenia

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż robił badanie nasienia po niemalże dwóch tygodniach abstynencji i wyniki były dobre więc tym się nie martwię, ale jednak coś się musi wydarzyć...

xnw4skjobnsltuoy.png
  • LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wakacjach bede robic IUI. po tylu cyklach niepowodzen nadzieja na naturalna ciaze chyba po prostu zanika u kazdej z nas. Bo czemu ten cykl ma byc inny niz 15 poprzednich?
    Ciezka sprawa. Dobrze ze jakos ostatnio nikt nie pyta kiedy dziecko:)

• daktylek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Daktylek Ty już na finiszu. Skąd Twoja ksywka, jesteś fascynatką daktyli? :-)
    dokładnie Maciejowa :) swego czasu uwielbiałam daktyle. ale najlepiej smakują w ciepłych krajach tam gdzie rosną...

na finiszu jestem... tylko jakim?? ;(

LittleGirlBlue ja jestem przerażona wakacjami - bo cała rodzina zacznie się zjężdzać na wakacje do Polski - a dziwnym trafem każdy jak się wita ze mną patrzy nie na mnie a na mój brzuch. co niektóre bezczelne ciotki już wprost walą "no kiedy?" "no na co czekacie?" - do tej pory jednym uchem wpuszczałam drugim wypuszczałam - teraz jak ktoś zapyta to zabiję....
    ale muszę ćwiczyć bo nie chcę dać się wypuścić... muszę być spokojna. muszę sobie obiecać że nie będę na nikogo warczec bo potem dopiero pojdzie plota ze juz jestem u kresu wytrzymalosci i mam problemy. muszę przemilczeć wszystkie komentarze - a to nie będzie łatwe bo mam ochote powiedziec każdemu zeby sie delikatnie odpier**lił ode mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 10:58

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz wszystkim, że mąż sobie nagrabił i teraz czekasz na niepokalane poczęcie :-P

daktylek lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek a czemu nie mialabys odpowiedziec i zawstydzic rozmowcy? Najgorzej dusic w sobie zlosc bo starania i tak sa wielkim stresem wiec po co jeszcze sobie dokladac.

• Agich Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytania "najbliższych", którzy wciskają nocha w ten temat potrafia dobić, tez borykałam się zagadnieniem jak to ugryźć czy być miła, czy przepraszac i tlumaczyć, że nie chcę o tym mówić? I któregoś sympatycznego dnia, po pytaniu dalszej ciotki "czy juz coś w brzuszku jest" odpowiedziałam, że aktualnie jesteśmy w trakcie badań, a mój mąż (a jej bratanek) czeka na odbiór wyników nasienia. Mina ciotki bezcenna, jak i reszty :D Mąż przemilczał, później dopiero popukał się w czoło, ale od tamtej pory tematy ustały, pewnie do czasu :P

A po nocy przychodzi dzień...
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ